25. srpna 2009 1 www.eufc.eu EUro Finance Consulting EUFC CZ s.r.o. Analýza celkové energetické spotřeby Libereckého kraje Liberec, 25. srpna 2009.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jihomoravská plynárenská, a.s.
Advertisements

SOUČASNÁ OBCHODNÍ NABÍDKA Martin Polák senior specialista prodeje ZP, ČEZ Prodej, s.r.o. Praha, 3. června 2010.
Poplatky za systémové služby - změny v roce 2002.
Daňové plánování při výstavbě nemovitostí Financování a výstavba nemovitostí s využitím zahraniční společnosti.
Městský úřad v Říčanech, Masarykovo náměstí 53/40, Říčany, Tel: , PROJEKT Říčany pro Vás … SNÍŽENÍ CEN ENERGIÍ PRO DOMÁCNOSTI.
Českomoravská záruční a rozvojová banka a evropské peníze.
Facility management ČSN EN
Předpokládaný vývoj české elektroenergetiky Pozice ERÚ seminář VSE 28. května 2007 – Praha Josef Fiřt - ERÚ.
XI. jarní konference energetických manažerů Problémy ČR v kontextu evropského trhu s energiemi (Bezpečnost a dostupnost dodávek energií v ČR a EU) Vliv.
Michal Pluta Česká spořitelna, a.s. IX / 2008
Energetický management jako nízkonákladové opatření k dosažení úspor
ODPOVĚDNÉ DODAVATELSKO – ODBĚRATELSKÉ VZTAHY? ANO JUDr. Michaela Chaloupková, MBA Členka představenstva a ředitelka Divize nákup, Skupina ČEZ.
NABÍDKA PROJEKTU ENERGETICKÝCH ÚSPOR 1. Projekty energetických úspor – metoda Energy Performance Contracting (dále EPC) EPC – „energetické služby se zárukou,“
Představení společnosti Od roku 2005 se skokově zvyšuje spotřeba i ceny elektřiny a zemního plynu v České republice a v široké veřejnosti panuje názor,
Pavel Štorkán předseda burzovní komory Českomoravské komoditní burzy Kladno Sdružení tajemníků městských a obecních úřadů ČR Špindlerův Mlýn 24. října.
Vliv energetické koncepce na obchodníka s energiemi Dr. Tomáš Křížek Ekonomický ředitel.
Martin Sloup Jiří Kučera Natalia Rubinova Jindřich Štefan.
Hodnocení a současné podoby modelu trhu s plynem – vývoj a výsledek, dopad na velké zákazníky Jitka Kafková MVV Energie CZ s.r.o. Agora Flora, Chrudimská.
Pohled zadavatele na energetický audit ve velkém průmyslovém podniku Ing. Petr Matuszek Brno
Energetický audit ve velkém průmyslovém podniku z pohledu zadavatele Ing. Petr Matuszek Seminář AEM Brno
Jak předcházet finančním problémům Odbor: Finanční a strategické služby 2011.
1 Cenová úroveň roku 2005, vývoj cen pro OZ Asociace Energetických Manažerů Partyzánská 7, Praha 7 Sdružení velkých spotřebitelů energie.
Možnosti úspor v Domovech pro Seniory. Nabízíme našim zákazníkům více než pouze výrobky!
Daně na energie z pohledu velkého odběratele paliv a elektřiny Ing. Petr Matuszek Seminář AEM/SVSE – Spotřební daně na energie Praha 27. listopadu 2007.
1 Brno, Ing. Petr Fajmon Dopady liberalizace a legislativních změn na JMP,a.s.
Automobilový klastr – integrátor aktivit „Společně v automotive!“
XXI. Seminář energetiků Regulace v energetice. Podpora OZE a její vliv na cenu elektřiny. Cenová rozhodnutí na r Seminář Teplárny Otrokovice, a.
 P1 - Strategické plánování  P2 - Systém managementu jakosti a legislativy  P3 - Řízení informací  P4 – Audity.
1KÚKK, ORR Krajský úřad Karlovarského kraje odbor regionálního rozvoje Ing. Jana Bělohoubková „Internetizace knihoven Karlovarského kraje“
AEM – význam a vliv krajských energetických koncepcí.. ENVIROS s.r.o. Vladimíra Henelová a kol. ÚEK - územní interpretace Státní energetické koncepce.
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
Ing.K.Šimeček Stav otvírání trhu s energií v ČR z pohledu SVSE Září 2002.
VIII. Jarní konference energetických manažerů Poděbrady, 10. Března 2004 Trendy v energetickém managementu v ČR a EU Ing. Vladimír Dobeš, M.Sc. ředitel.
VAZBY MEZI ÚZEMNÍMI ENERGETICKÝMI KONCEPCEMI A UŽIVATELI ENERGIE.
1www.eav.cz Energetická agentura Vysočiny, z.s.p.o. Ing. Michaela Bačáková EAV, z.s.p.o. Jiráskova 65 Jihlava
Obecní úřad Pstruží Pstruží 93 Obec Pstruží pro občany Chcete snížit náklady na domácnost? Obec pro Vás zajistila příležitost snížit náklady domácností.
Řešení dodavatelských vztahů při dodávkách zemního plynu Jaroslav Horych 1.vicepresident; národní prodej VEMEX s.r.o. AEM,
1 Aktualizovaná SEK a prosazení zásad SEK do energetické legislativy ČR Česká energetika v kontextu energetiky Evropské unie Konference AEM – Poděbrady.
České plynárenství po vstupu do EU a před otevřením trhu Ing. Jan ZAPLATÍLEK © 2004 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
HLAVNÍ ČINNOST Hlavní činností společnosti je obchod s elektřinou a provoz energetických zdrojů. Vyrábíme teplo. Zajišťujeme komplexní dodávky energií.
Představení společnosti Od roku 2005 se skokově zvyšuje spotřeba i ceny elektřiny a zemního plynu v České republice a v široké veřejnosti panuje názor,
Model strategie marketingového mixu
Firemní bankovnictví a jeho trh – distribuce a odměňování
ENA s.r.o. – energetické analýzy MODEL TRHU S PLYNEM Ing. Vladimír Ing. Zdeněk Praha.
Fungování energetických trhů v EU a ČR Dopady chystaných změn energetických koncepcí na energetiku a její zákazníky 1. listopadu 2012 Ing. Jiří Bis.
Komerční banka - partner pro příjemce dotací Jitka Haubová zástupce výkonné ředitelky korporátního bankovnictví KB 190. Žofínské fórum, Čerpání.
E-AUKČNÍ SÍŇ eCENTRE. Kdo je eCENTRE, a.s. ? Společnost eCENTRE, a.s. působí na trhu již od roku 2006, kdy začala prostřednictvím sdružování poptávky.
ČEZ Energetické služby, s.r.o.. 2 Proč s námi spolupracovat?  pomáháme Vám snižovat energetickou náročnost Vašeho provozu  Vy se soustředíte se na Vaši.
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
Ochrana práv spotřebitelů v energetických odvětvích JUDr. Petr Scholz, Ph.D. ředitel sekce legislativně správní Praha, květen 2013.
Průkazy energetické náročnosti budov Novela zákona č.406/2000 Sb, o hospodaření energií Resort školství Setkání ředitelů škol Oddělení sekretariát.
Sdružené nákupy – cesta k úsporám rozpočtových prostředků krajů, měst a obcí Setkání se starosty měst a obcí MSK.
Regulace lékového trhu MUDr. Tom Philipp Ph.D., MBA; náměstek pro zdravotní pojištění Mgr. Martin Mátl; ředitel odboru farmacie Podvýbor pro ekonomiku.
MĚSTO ROŽNOV POD RADHOŠTĚM NÁVRH ZMĚNY FINANCOVÁNÍ PROVOZU ŠKOL (PO)  důvody  cíle  záměry  způsoby provedení.
Seminář AEM, , Praha Prodej zemního plynu Ing. Jaroslav Horych, ředitel prodeje VEMEX s.r.o.
Obchodník s elektřinou a plynem Partner pro bydlení a podnikatelské prostory Dr. Tomáš Křížek Ekonomický ředitel.
Podpora meziobecní spolupráce Prezentace výsledků dotazníkového šetření ORP Poděbrady.
Návrh modelu Nové tarifní struktury v elektroenergetice pro veřejný konzultační proces Energetický regulační úřad 4. února 2016 Hospodářský výbor – Poslanecká.
DITTRICHOVA PRAHA 2 ZELENÁ LINKA PRO EXPORT Novinky na rok 2010.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Vysoká škola technická a ekonomická Racionalizace procesů logistických aktivit ve společnosti Alfa s.r.o. Autor diplomové práce: Martina Hlatká Vedoucí.
DITTRICHOVA PRAHA 2 ZELENÁ LINKA PRO EXPORT Novinky na rok 2010.
Finanční záležitosti Pardubického kraje
Fungování energetických trhů v ČR a EU
Vysoká škola technická a ekonomická Ústav technicko-technologický
Systém elektronické podpory obchodování (SEPO)
Webové portály LDS/MDS
SMĚRNICE RADY KRAJE Č. 2/2008 K SYSTÉMU PŘÍPRAVY A REALIZACE PROJEKTŮ KRAJE A ORGANIZACÍ ZŘIZOVANÝCH ČI ZAKLÁDANÝCH KRAJEM SPOLUFINANCOVANÝCH Z FONDŮ EU.
Tisková konference k výsledkům forenzního auditu projektu OPENCARD
Transkript prezentace:

25. srpna EUro Finance Consulting EUFC CZ s.r.o. Analýza celkové energetické spotřeby Libereckého kraje Liberec, 25. srpna 2009

25. srpna Představení společnosti EUFC CZ s.r.o.  EUFC poskytuje komplexní poradenství v oblasti projektového financování se zaměřením na čerpání prostředků z rozvojových fondů Evropské unie;  Spolupráce s EUFC International – napojení na mezinárodní poradenskou společnost  Partnerské společnosti – ČR, SR, Bulharsko, Rumunsko, Chorvatsko, Polsko  V ČR – centrála Brno, pobočky Jihlava a Praha – 20 zaměstnanců  Celkový objem investic za rok cca 5 mld. CZK a cca 1 50 projektů/rok  Vzájemná spolupráce v rámci zajištění financování s Raiffeisenbank a.s. i dalšími bankami  Partner Euractiv – využití služeb informačního portálu  Odborné poradenské služby v oblasti energetiky, finančnictví, ekonomiky, účetnictví a daní, legislativy, technických asistencí, projektového managementu

25. srpna Informace o zpracování díla – přehled vstupních informací II. Lokalizace příspěvkových organizací LK I.

25. srpna Informace o zpracování díla – přehled vstupních informací III. Lokalizace příspěvkových organizací LK II.

25. srpna Informace o zpracování díla – přehled výstupních informací II. Výstup z databáze II. – analýza spotřeby EE

25. srpna Informace o zpracování díla – přehled výstupních informací III. Výstup z databáze III. – analýza spotřeby EE

25. srpna Informace o zpracování díla – přehled výstupních informací IV. Výstup z databáze IV. – analýza spotřeby EE s výhledem chování trhu na rok 2010

25. srpna Informace o zpracování díla – přehled výstupních informací VI. Výstup z databáze VI. – analýza spotřeby zemního plynu

25. srpna Informace o zpracování díla – přehled výstupních informací VII. Výstup z databáze VII. – analýza spotřeby zemního plynu

25. srpna Informace o zpracování díla – přehled výstupních informací VIII. Výstup z databáze VIII. – analýza spotřeby zemního plynu s výhledem chování trhu na rok 2010

25. srpna Informace o zpracování díla – potenciál výstupů Analýzy celkové energetické spotřeby Libereckého kraje – oblast elektrické energie

25. srpna Informace o zpracování díla – potenciál výstupů Analýzy celkové energetické spotřeby Libereckého kraje – oblast zemního plynu

25. srpna Přehled všeobecných informací o legislativním a obchodním prostředí trhu ČR Cena elektřiny I.

25. srpna Přehled všeobecných informací o legislativním a obchodním prostředí trhu ČR Cena elektřiny II.

25. srpna Přehled všeobecných informací o legislativním a obchodním prostředí trhu ČR Cena elektřiny IV. Vývoj průměrné jednosložkové ceny elektřiny pro KZ v ES ČR na NN

25. srpna Přehled všeobecných informací o legislativním a obchodním prostředí trhu ČR Vývoj cen elektřiny na hladině NN

25. srpna Přehled všeobecných informací o legislativním a obchodním prostředí trhu ČR Cena plynu Cena plynu je složena z těchto položek  cena za komoditu a služby obchodu  pevné ceny přepravy  pevné ceny strukturování dodávky  ceny za distribuci - cena regulovaná  Výsledná cena je součtem výše uvedených položek. Jednotlivé ceny se odvíjejí od velikosti ročního odběru plynu.

25. srpna Přehled všeobecných informací o legislativním a obchodním prostředí trhu ČR Možnosti snížení ceny EE Zpětnou kontrolou  ověřením vhodnosti zvolené distribuční sazby  ověření vhodnosti velikosti instalovaného jistícího prvku Výběrovým řízením  veřejným výběrovým řízením  elektronickou aukcí

25. srpna Návrh postupu prací a doporučení zpracovatele Vypracování manuálu finanční a technické optimalizace spotřeby a nákupu elektrické energie a zemního plynu Příprava podkladů pro případné výběrové řízení - spotřeby, stávající dodavatelé, platnost smluv, možnosti změny dodavatele; Výběrové řízení nebo elektronická aukce na centrální dodávky; případně jiná forma cenové optimalizace nákladů Vyhodnocení výběrového řízení, doporučení dodavatele; Porovnání dosažených cen se standardním ceníkem společnosti ČEZ prodej; Právní analýza stávajících smluvních vztahů na dodávky elektrické energie a zemního plynu – důraz na legislativně technický aspekt dodavatelských smluv Definice dosažených úspor. Pozn. Analogicky u zemního plynu i u elektrické energie

25. srpna Návrh postupu prací a doporučení zpracovatele Návrh možných variant I. Dodavatel EE, ZP KÚ – centrální zadavatel Jednotlivé příspěvkové organizace Libereckého kraje

25. srpna Kontaktní údaje Daniel Mayer, MBA Jednatel společnosti EUFC CZ s.r.o. Moravské náměstí 127/ Brno T.: Fax: Děkuji za pozornost