České Radiokomunikace

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Státní dotační politika a výstavba otevřených optických sítí
Advertisements

Páteřní optická síť kraje Vysočina Představení projektového záměru
Najdi na slepé mapě České republiky města podle zadání.
Města ČR – orientace na mapě
Začínáme s WiFi. WiFi technologie • b – rychlost až 11 Mb/s • g – rychlost až 54 Mb/s • h – rychlost až 54 Mb/s, pásmo 5 GHz (2004)
Připojení k internetu.
Digitální Česko v. 2.0 Cesta k digitální ekonomice …příležitost pro všechny ICT Unie Sdružení pro informační technologie a telekomunikace Svatoslav Novák.
Nejmodernější telekomunikační síť na světě
Projekt: „Regionální síť mikroregionu Horácko“
Úvod do počítačových sítí Úvod. Úvod do počítačových sítí •Úvod, síťové protokoly, architektury,standardy •Fyzická úroveň •Linková úroveň •Lokální počítačové.
Virtuální mobilní operátor
Bezpečnost a spolehlivost
České Radiokomunikace Nové trendy v oblasti radiových sítí a sdílení telekomunikační infrastruktury Marcel Procházka Manažer pro rozvoj služeb a strategii.
České Radiokomunikace
České Radiokomunikace Propojení do sítí operátorů
České Radiokomunikace Nové možnosti sdílení sítí
1 Počítačové sítě Úvodní přednáška Cíl předmětu –seznámit se s principy datové komunikace –seznámit se s principy distribučních systémů –seznámit se s.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky.
PC SÍTĚ I.
Televizní vysílání bude kvalitnější a zábavnější. Díky Českým radiokomunikacím. Česká hlava - Věda v ulicích a aktualizace říjen 2005.
Kraj Vysočina Projekt ROWANet Stav k RK , př. 1
T-Systems PragoNet Flexibilita podnikání
DIGIMEDIA 2013 Nové horizonty rozhlasového vysílání Marcel Procházka České Radiokomunikace a.s. 13. června 2013.
Satelit – nadpozemské řešení digitalizace TV příjmu červen 2009.
D I G I T Á L N Í V Ý Z V Y ING. JAN ŠTĚPNIČKA PRAHA - 6. PROSINCE 2013 TRENDY VÝSTAVBY BEZDRÁTOVÝCH TELEKOMUNIKAČNÍCH SÍTÍ ARBOR, spol. s r.o.
METROPOLITNÍ PŘENOSOVÝ SYSTÉM
Zpracoval: Šafránek David
Obsah Úvod Základní vlastnosti Topologie pokrytí – orientační schéma
České Radiokomunikace
Společnost E-metro s.r.o. prezentuje. Čím se zabýváme? Vytvořeni Wi-Fi síti v pražském metru Proč? 1.Velmi slabé pokryti mobilního internetu 2.Není žádný.
DATOVÁ SÍŤ NP A CHKO ŠUMAVA
Kraj Vysočina Projekt ROWANet Stav k Základní informace o projektu Hlavní cíle projektu Výstavba páteřní optické vysokokapacitní telekomunikační.
Cloud Computing v digitálních médiích Ředitel pro regulaci a strategii 5. prosince 2014 Marcel Procházka Digitální výzvy 2014.
SEZNÁMENÍ s ČESKÝM TELECOMEM
Služby CC COL Pavel Otta listopadu 2005 Bezdrátové připojení Vlastní technologie : Breeze ( 2,4 Ghz) 5,4 Ghz FWL ( 3,5 Ghz) FWA (3,5.
České Radiokomunikace Propojení do sítí operátorů
Výstavba otevřených optických sítí první zkušenosti
Kam kráčí české bezdrátové sítě Sušice 2011 Marek Bako- vedoucí velkoobchodu Daniel Nalevajko- manažer rozvoje Jiří Vaja – vedoucí velkoobchodních služeb.
Algotech Telefon: Fax: Web: Adresa:Zirkon Office Center, Sokolovská 366/
Kam kráčí telekomunikační sítě Morava a Slovensko Jiří Lešek (ředitel velkoobchodu datových národních služeb) Milan Petrásek (produktový.
Možnosti připojení k Internetu ve Velkém Meziříčí
AUKCE SPEKTRA - očekávání a realita – Marek Ebert, ČTÚ Digitální výzvy 2012 Praha, 8. listopadu 2012.
1 Počítačové sítě Přenosový systém Jednoduchý spoj Lokální síť Rozlehlá síť.
Současný stav a další rozvoj Tomáš Martinek Zlínský kraj.
EGovernment Struktura služeb a řešení. Obsah 1.Požadavky KIVS a řešené problémy 2.Vývoj koncepcí 3.Stávající KIVS a její rozvoj v souladu s koncepcemi.
Metropolitní a regionální sítě Nejen infrastruktura, ale i obsah.
======!"§==Systems= Řízená informační a komunikační infrastruktura Igor Tomeš Strana: 1 Řízená informační a komunikační infrastruktura Igor Tomeš T-Systems.
‹datum a čas›‹zápatí›Snímek ‹#› Digitální televizní multiplex 4 Telefónica O2 Czech republic, a.s. Prezentátor
KI ISVS Klíčové projekty a koncepce rozvoje Hradec Králové, Petr Moldan.
POWER LINE – PLC (POWER LINE COMMUNICATION)
Radioreléové spoje ALCOMA – rychlé spoje
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Telefónica O2 - informační a komunikační řešení
České Radiokomunikace – stabilní partner pro digitalizaci 2008 Kamil Levinský ředitel Úseku pro transformaci společnosti.
Řešení společnosti GTS Novera pro veřejnou správu Ing.Miloš Mastník, MBA Ředitel divize produktů a strategie GTS Novera.
Jak dělat věci jinak než jiní operátoři ?
Strategie rozvoje pozemního televizního vysílání 1. prosince 2015 Konference Asociace regionálních a lokálních televizí Marcel Procházka Ředitel regulace.
Zajištění infrastruktury pro operační střediska základních složek IZS Integrovaná Telekomunikační Síť Nové Generace (ITS NGN) Ing. Tomáš Faško.
Strategie rozvoje zemského televizního vysílání 3. prosince 2015 Volební výbor Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky Martin Gebauer Generální.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky ELIII RADIOKOMUNIKACE.
Možnosti připojení k internetu
Brzdy české digitální ekonomiky
Telefónica Czech Republic a.s.- co vše pro vás děláme Miroslav Hořejší
Co dokážeme připravit pro HbbTV v ČR?
Velkoobchod UPC Česká republika- rok po integraci
Koncepce bezpečnosti v infrastruktuře systémů veřejné správy
Telefonická centra tísňového volání linky 112
O2 Duo Mobil Praha, 3. dubna 2007.
České Radiokomunikace Virtualizované služby – jistá cesta k úsporám
Krajská páteřní síť ROWANet současný stav a další rozvoj
Transkript prezentace:

České Radiokomunikace 27.4. Martin Novák, Robert Kolman

O společnosti 1963 Založení společnosti Správa radiokomunikací . 1996 Založení T-Mobile Czech Republic (spolu s Deutsche Telecom) 2008 Zahájení digitalizace televizního vysílání v ČR 2009 Spuštění bezdrátové sítě WiMAX ve 27 městech ČR (IT produkt roku 2009) 2009 Vybudování národní optické přenosové sítě L2/L3 2009 Prodej maloobchodní části společnosti firmě T-Mobile Czech Republic Obchodní strategie zacílená na vysílací služby a telekomunikační služby pro korporátní a velkoobchodní segment včetně ISP 2010 Zahájení poskytování ICT služeb – Virtuální datové centrum (IaaS) 2010 Vstup silných globálních investorů do společnosti: infrastrukturní fondy Macquarie Infrastructure and Real Assets Europe 2012 Spuštění poskytování datacentra na TVPH a dalších lokalitách 2

Oblast působnosti Vysílací služby Přenos televizního a rozhlasového signálu analogově a digitálně (DVB-T), první komerční digitální TV multiplex v ČR. Lídr v oblasti digitalizace Telekomunikační služby – Velkoobchodní segment Poskytovatel velkoobchodních telekomunikačních služeb pro fixní a mobilní operátory, ostatní operátory a ISP Telekomunikační služby – Korporátní segment Poskytovatel komplexních telekomunikačních řešení pro korporátní zákazníky prostřednictvím rozsáhlé telekomunikační sítě 3

Unikátní infrastruktura Páteřní síť Stovky unikátních vysílacích objektů 2 600+ km využívaných optických tras Vysokokapacitní CWDM a DWDM technologie Rozlehlá SDH transportní síť Největší ATM infrastruktura Nejmodernější IP/MPLS technologie Vysokokapacitní L2/L3 síť poslední generace Páteřní vysokokapacitní mikrovlnné trasy Přístupová síť Optická přístupová síť Bezdrátový přístup k páteřní síti primárně v licencovaném pásmu Největší broadbandová přístupová síť WiMAX v licencovaném pásmu 3.5 GHz 1 000+ přístupových vysílacích a telekomunikačních objektů po celé republice 4

Mapa infrastruktury 5

Nové možnosti pro ISP

Strategie po odprodeji maloobchodní části společnosti České Radiokomunikace neposkytují služby domácnostem ani menším a středním společnostem Nekonkurujeme tak menším a středním ISP ISP jsou pro nás významní zákazníci Zahájili jsme poskytování služeb připravených pro ISP Podporujeme ISP v jejich každodenním boji ISP mohou sdílet unikátní telekomunikační infrastrukturu ČRa 7

Služby poskytované ISP Housing Umisťování technologií do objektů, na věže a stožáry ČRa „U“ v 19“ stojanech nebo celé racky, Antény (2.4, 5 GHz, parabolické antény, atd.) TVPM Housing Nové Tower datacentrum, možnost propojení do NIXu a do jiných operátorů, pronájem racku nebo jen 2U Regionání Housing Ostrava (Hošťálkovice), Brno (Barvičova), Zlín (Tlustá hora), ČB (Pražská), HK (Hoděšovice), Cukrák, Pardubice (TKB) 8

Síť vysílačů a telekomunikačních objektů - 638 Aktuální informace včetně pokrytí www.vezecra.cz 9

Služby poskytované ISP Internet Kvalitní internetová konektivita Vysoké SLA Možnost zálohovaného řešení Možnost odběru služby na PoPech ČRa nebo včetně zajištění poslední míle 10

Služby poskytované ISP Data – Ethernet, Lambda, Leased Line Voice WiMAX Přístupová technologie – poslední míle, do 5 Mb symetricky, 27 měst Licencované pásmo, SLA 99.5% Alternativa k xDSL v oblastech, kde je dlouhé vedení, nedostatek metalických párů nebo rušení Možnost vlastního Internetu a telefonních služeb Vhodné jak pro rezidentní tak i menší firmy 11

Rozšiřování sítě Ethernet sítě (L2/L3) Postupná migrace ze synchronních sítí na Ethernet Za poslední rok vybudováno 25 nových PoPů Nejmodernější technologie – Juniper Networks Nové PoPy: Popy jsou obvykle umístěny přímo ve městech Kladno, Kroměříž, Přerov, Louny Třebíč, Mělník, Břeclav, Teplice, Znojmo, Havířov Frýdek-Místek, Hodonín, Jihlava Český Krumlov, Žďár nad Sázavou Kapacita 1 GbE také na vysílačích nad městy – velmi dobré pokrytí Možnost umístění RR spojů ISP na vysílačích – stožárech a věžích 12

Nové L2 PoPy 13

Datová centra jako základ řešení Smart Cloud Primární datové centrum Konektivita ČRa Optické připojení v kruhové topologii Ethernet a IP/MPLS sítě, DWDM, ATM, SDH n x 10Gbps Vysokokapacitní MW spoje Záložní datové centrum Připojení ostatní Přítomnost NIX Významní operátoři Záložní datové centrum Napájení DC 4 x VN přípojka 22 kV 3 x diesel-generátor n+1 UPS Datové centrum je základním stavebním kamenem – i mrak musí někde bydlet. Pokud je mrak v bezpečí i Vaše data a námi poskytované služby jsou v bezpečí 1. TVPM 2. STRA 3. BARV – již dvě záložní centra užívaná momentálně pro služby Smart Cloud

SmartCloud pro ISP Technologie ČRa pod individuální značkou zákazníka Vyhrazené virtuální datové centrum - VDC Plný přístup ke konfiguračnímu rozhraní Neomezený počet zákaznických virtuálních serverů Účtování podle využitého výkonu Úspory vznikají při sdílení kapacity v rámci VDC pro vaše zákazníky Možnost vyzkoušení zdarma na 1 měsíc Bezpečnost a vysoká dostupnost dat 15

Výhody služeb ČRa Vynikající poměr cena / výkon Dostupnost i ve vzdálených oblastech Unikátní PoPy Nekonkurujeme ISP v segmentech domácností, malých a středních firem Finanční stabilita Dlouholeté zkušenosti s poskytováním telekomunikačních služeb 16

Kontakty Martin Novák Manažer Velkoobchodu - Wholesale Manager Tel.: +420 242 417 130 Mobil: +420 777 770 348 E-mail: m.novak@radiokomunikace.cz Robert Kolman Account manažer velkoobchodu pro ISP zákazníky - Čechy Tel.: +420 242 417 340 Mobil: +420 603 884 911 E-mail: r.kolman@radiokomunikace.cz Pavel Plhák Account manažer velkoobchodu pro ISP zákazníky - Morava Tel.: +420 544 505 132 Mobil: +420 739 503 543 E-mail: p.plhak@radiokomunikace.cz 17