JONÁŠ PETŘÍČEK VÝLETNÍ TRASA ŽENEVA Ženeva leží v jihozápadním cípu Švýcarska na hranici s Francií. Je to jedno z nejdražších měst. Nedaleko Ženevy.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Navštivte hlavní město České republiky
Advertisements

ÚSTECKÝ KRAJ.
Evropa Soutěž RISK Zdroje obrázků Pokračovat Pravidla
,,Šumava“ zachycuje ve svém názvu šumění větru v lesích, které se zdají nekonečné  Vývěsním štítem Šumavy jsou rozlehlé přírodní lesy  Šumava je.
Život nekončí základním vzděláním – „Jedeme dál“ (CZ /3. 1
SLOVENSKO Typy na výlet
PO STOPÁCH KARLA IV. ŠKOLNÍ PROJEKT 4. B –
Evropská nej... Jakub Drahokoupil.
Švýcarsko, Německo, Francie.
ALPY - švýcarské - italské - rakouské.
GREŠLOVÉ MÝTO.
Švýcarsko Krátká Josefína 8.A
Švýcarsko písnička Photograph od Nickelback Jarošová K., 2.B
SEVERNÍ IRSKO.
Česká republika: Rybníky Hospodářský zeměpis
Krkonoše Robin Plch IX.A
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál stručně opakuje učivo o Švýcarsku, seznamuje žáky.
Brno.
Autor: Novotný Herbert A Automatická prezentace s hudebním doprovodem.
spojené s pevninou dvěma mosty.
Oblast: Střední Evropa Švýcarsko
STŘEDNÍ EVROPA Jan Dušek.
AZ KVÍZ Evropa Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jana Míková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Zeměpisný kvíz Marek Mittasch F-VTEn.
Chtěli bychom vám představit evropský stát který se nazývá Itálie.
BOBY.
Ahojte, posíláme indície 1. Naši kamarádi žijí ve státě, který leží ve střední Evropě jižně od Baltského moře a severovýchodně od České republiky.
Švýcarsko vlajka a znak.
NĚMECKY MLUVÍCÍ STÁTY ŠVÝCARSKO.
ŠVÝCARSKO LICHTENŠTEJNSKO
VY_32_INOVACE_18 Amerika - Kanada - pracovní list
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s přírodními, společenskými a hospodářskými.
Bodrum TURECKO.
NĚMECKO RAKOUSKO ŠVÝCARSKO
Oceánie.
Kanada povrch a přírodní krajiny
ŠVÝCARSKO 1 Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Švýcarsko - pracovní list - řešení Jméno autora: Mgr. Jan Vajner
RISKUJ!.
JEZERO KONIGSSEE Jezero Königssee se nachází v jihovýchodním Bavorsku blízko německo-rakouské hranice.Jezero leží na dně hlubokého údolí obklopené strmými.
Ostrov Největší ostrov v Německu na severovýchodě Meklenburska.
KARLŮV MOST.
Základní škola Frýdlant nad Ostravicí, Komenského 420, příspěvková organizace Název projektu:Učíme obrazem Šablona:III/2 Název výstupu:Švýcarsko (EUPŠD16),
Digitální učební materiál Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_33-08 Název školy Střední průmyslová škola stavební, Resslova.
CESTA KOLEM SVĚTA ANDREA MARŠALÍKOVÁ, 1.B. LONDÝN LONDÝN JE HLAVNÍM MĚSTEM VELKÉ BRITÁNIE NAJDEME ZDE NAPŘ. ZNÁMÉ LONDÝNSKÉ KOLO, TOWER BRIDGE, BUCKINGHAMSKÝ.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Miluše Džuberová Alpské země Rakousko Švýcarsko.
Doprava v Evropě Druhy dopravy Železniční Železniční Automobilová Automobilová Letecká Letecká Lodní Lodní Ostatní- lanová, potrubní Ostatní- lanová,
ZEMĚPIS VY_32_INOVACE_14_05_vodní plochy. Víš, jak se jmenuje nejstarší a nejhlubší jezero na světě? Jezero Bajkal je nejhlubším jezerem na světě – hloubka.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Květoslava Kuchtová Název VY_32_INOVACE_12C_14_Litva Téma: Zeměpis.
ŠVÝCARSKÁ MOZAIKA 28.5 – ZÁKLADNÍ INFORMACE Termín: – Cena: 9 300,- Kč Pedagogický dozor: R. Chalupová, K. Belzová V ceně.
NÁZEV ŠKOLY:Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR:Mgr. Marie Polanská NÁZEV:VY_32_INOVACE_10_Pohoří ČR- Šumava TÉMATICKÝ.
VY_12_INOVACE_Rů_II_07 Severní Čechy Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost 1.4.
Autor: Mgr. Věra Voborníková Datum: Název: VY_52_INOVACE_23_VLASTIVĚDA
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
EVROPA PŘÍRODNÍ POMĚRY - VODSTVO
Švýcarsko.
Název projektu: Učíme obrazem Šablona: III/2
VY_32_INOVACE_4/03_ČLOVĚK A PŘÍRODA
AUTOR: Mgr. Svobodová Alena
Národní park Nahuel Huapi je nejstarší národní park v Argentině Národní park Nahuel Huapi je nejstarší národní park v Argentině . Byl založen v roce.
Evropa 2 Soutěž RISK Pokračovat ZŠ Hejnice
NÁZEV: VY_32_INOVACE_06_Světadíly
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Plzeňský kraj. Plzeňský kraj Kde leží Česká republika v Evropě?
zpracovaný v rámci projektu
Evropa 1 Soutěž RISK Pokračovat ZŠ Hejnice
Evropa 4 Soutěž RISK Pokračovat ZŠ Hejnice
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola,
Rozmanitost a ochrana přírody, vesmír, technika Název materiálu
Švýcarsko a jezera velký počet jezer (široká horská údolí)
Transkript prezentace:

JONÁŠ PETŘÍČEK

VÝLETNÍ TRASA

ŽENEVA Ženeva leží v jihozápadním cípu Švýcarska na hranici s Francií. Je to jedno z nejdražších měst. Nedaleko Ženevy se nachází Ženevské jezero, které patří k obrazu města. U něj je 140 m vysoký vodotrysk a kolem se můžeme projít promenádami a parky.

LUCERN V Lucernu najdeme nejstarší zakrytý dřevěný most na světě. Ten spojuje staré město s novým. Leží na severozápadním konci Lucernského jezera.

CURYCH Curych je nejstarší město Švýcarska. Leží u severního konce Curyšského jezera. Curyšské jezero se nachází ve staré ledovcové kotlině. Na jezeře jsou dva ostrovy. Největší hloubka jezera je 143 m. Voda v něm je pitná.

GLACIER EXPRES Jezdí ze Svatého Mořice a Davosu do Zermattu a zpět. Vlak dostal jméno ledovcový, protože jeho trasa vede v blízkosti ledovců.