VLIV NA VÝVOJ POPULACE PODLE VÝBĚRU PARTNERA Tomáš Krajča OTŽP 3.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PhDr. Věra Strnadová, Ph. D.
Advertisements

ERGONOMIE PRÁCE NA PC Petra Spáčilová, 4. Z
Lidské zdraví a potrava - pokračování
Simona Svačinová Komunikace zvířat.
Zdraví a krása Chlapci i děvčata 8. ročníků o tom něco vědí. V rodinné výchově na toto téma tvořili koláž a komentovali svoje dílo.
MUDr. Eva Rychlíková Zdravotní ústav se sídlem v Kolíně Prostředí kolem nás.
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ PaV_1.19 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity:
Přijímací řízení…? „Víme, koho přijímáme?“ PaedDr. Ivona Futschiková.
Seznamuje žáky s procesem lidské socializace a společenským statusem.
Nitro a osobní historie člověka o kterého se staráme Doc. Ing. Aleš Opatrný, Th.D. KTF UK v Praze Sekce spirituální péče Společnosti lékařské etiky ČLS.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Ročníková práce Péče o kůži 2013/14 Honza Sokolář 6. Třída Obr. 1.
Úžasný pohled do minulosti civilizací byl potvrzený moderní vědou o výživě. Ukazuje se, že to, co bylo jednou nazvané „Doktrína znamení“, bylo neuvěřitelně.
Rákosník seychelský Pomocníci – jen dcery Odchov mladších sourozenců Nedostatek potravy 80% synů Dostatek potravy 80% dcer.
VLIV ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ NA ŽIVOT ČLOVĚKA
Co nás k sobě přitahuje a jak se zamilováváme
Nemoc Důležitá slova, fráze.
Komunitní péče.
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
Enviromentální determinismus
. CIVILIZAČNÍ CHOROBY.
Adaptivní preference pro délku nohou u potenciálního partnera
Dělba práce Pavel Šuranský.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona III/2VY_32_INOVACE_474.
Člověk Člověk je společně s živými organizmy součástí živé přírody.
NEMOCI A IMUNITA Ema Volešová.
Matěj Stach.  Ochrana užitkových organismů, materiálů, potravin i lidského zdraví před organismy, které se přemnožily nebo se vyskytují v místech, kde.
VY_52_INOVACE_ZBP1_4564VAL Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj.
Podnikatelský záměr: farmářský obchod Výsledky dotazování.
Vliv výživy a návyků matky na plod
Přelidnění Vypracoval: Lubomír Knopp Třída: 2L Předmět: Biologie
Výchova ke zdraví v porodní asistenci
Narušený vývoj řeči strukturní a systémové narušení jedné či většího počtu oblastí vývoje řeči (osvojování mateřského jazyka) vzhledem k chronologickému.
Sociální politika 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Vytvořil: Šimon Rudolf Zdraví životní styl. 2 Chcete-li žít zdraví životní styl musíte vědět co jíte! Správné stravování je důležitým faktorem pro lidské.
Problematika QOL – Quality of Life M. Lejska AUDIO-Fon centr. Brno.
Czech Statistical Office Na padesátém 81, Praha, Český statistický úřad odd. regionálních analýz a informačních služeb Praha Jana Podhorská.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_334_Vlivy prostředí na zdraví člověka Název školy Masarykova střední škola zemědělská.
Postižení mezi námi Název projektu: OP VK
SVOČ Zdravotně sociální fakulta JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH Romské ženy a tabu Autorka: Bc. Denisa Kroupová Školitelka: PhDr. et Bc. Alena.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Biologie člověka pro 8. ročník Název materiálu VY_52_INOVACE_18_Porod Autor Mgr. Tereza Pasecká.
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích Zdravotně sociální fakulta HODNOTA A POSTOJ OŠETŘOVATELSTVÍ PRO VEŘEJNOST Prezentace diplomové práce: Vedoucí.
Co je to učení?. Učení je jeden ze základních vývojových procesů, jehož výsledkem je relativně trvalá změna vyvolaná zkušeností. (Denglerová, 2009)
SOMATOPEDIE PhDr. Petra Potměšilová, Ph.D.. UVEDENÍ DO PROBLEMATIKY zabývá se výchovou, vzděláváním a přípravou pro pracovní a společenské začlenění jedinců.
Osobnost žáka jako jeden ze subjektů výchovně-vzdělávacího procesu Autor: Miroslav Vild.
Těhotenství Autor: Mgr. Iva Hirschová VY_32_INOVACE_14_Těhotenství Vytvořeno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení.
Potrava
Výživa a zdraví. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Umění, kultura, sport, zdraví, svět práce–
Funkce – obrana organismu proti infekci. Nakažlivé neboli infekční nemoci: =choroba, která je přenosná z nemocného člověka nebo zvířete na zdravého jedince.
Osobnost Biologická (tělesná), sociální (společenská) a psychologická (duchovní) jednotka Struktura osobnosti Soubor relativně stálých vlastností.
Čím chci být ,až vyrostu.
Sexualita, sociologie těla
Civilizační choroby VY_32_INOVACE_06_36.
Stav zdraví obyvatelstva a jeho sociální, ekonomické aspekty prevence
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Les a voda Les i s vodou je důležitá pro nás, živočichy,
Prezentace Pavlíková Zuzana
Čím chci být, až vyrostu Tomáš Fryčka.
Název: VY_52_INOVACE_PRV_05 Škola: ZŠ a MŠ Chraštice, Chraštice 44
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
Pracovní výchova - dívky 9.tř. Prezentace č.19
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
ZÁKLADY BIOLOGIE Zdraví, nemoc.
Rodičovství biologické a pěstounské
Děti se závažnou zdravotní a sociální anamnézou v kontextu mezinárodního osvojení Mikulov, Petra Jonášková.
Nepříznivé sociální situace spojené se stárnutím senior v domácí péči
Lidská přitažlivost.
ŠKOLNÍ NEPROSPĚCH Příčiny školního selhání
Principy ochrany a podpory zdraví. Determinanty zdraví
GYNEKOLOGICKÉ VYŠETŘENÍ DOSPÍVAJÍCÍCH DÍVEK
Transkript prezentace:

VLIV NA VÝVOJ POPULACE PODLE VÝBĚRU PARTNERA Tomáš Krajča OTŽP 3.

Vliv výběru partnera na zdravotní stav potomků, (pomineme mentální složku) Články v periodikách Vlastní zkušenosti a zkušenosti lidí v mém okolí Záliba ve čtení a psaní sci-fi

Výběr partnera Feromony  Vnímání ženami a muži Parfémy a menstruace  Hormonální antikoncepce Jako při menstruaci Zdraví a vzhledu  Zrak-módní záležitost, kontaktní čočky  Alergie a alergie-díky moderní medicíně ani nevíme, že to máme  Křivení kostí a jiné vady na těle

V minulosti a dnes Lide na vesnici  Nemocní lidé mnohdy dlouho nepožili  Zdraví lidé měli větší možnost obstarat rodinu Smetánka  Výběr partnera z velmi úzkého sortimentu  Měli peníze, aby si zaplatili doktory  Degenerace Dnešní lidé se spíše podobají šlechtě  všechno je pod dostatkem, tak se díváme na intelekt módní vzhled, hmotných statků

Možný vývoj lidského druhu do budoucna Lze očekávat, že bude přibývat lidí se vrozenými vadami Kromě genetiky je důležitý vliv prostředí  Vliv potravy  Záření  Toxické látky  Stres

DĚKUJI ZA POZORNOST