Bílý dům a Berlaymont v nové éře Ondřej Ditrych, ÚMV.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Sektorové dohody. 2 Co to je Sektorová dohoda? Sektorové dohody = unikátní nástroj sektorových rad umožňující významně ovlivnit rozvoj lidských zdrojů.
Advertisements

V POLYCENTRICKÉ STŘEDNÍ EVROPĚ
Euro-krize a cesty ven Jan Bureš, Hlavní ekonom Era Poštovní Spořitelny.
Bezpečnost, bezpečnostní hrozby a rizika
EU 2020: Obnovitelné zdroje či jádro Petr Binhack
4. přednáška, PSI – informace veřejného sektoru Úvod do problematiky, historie, kontext, legislativa, členění PSI, jejich komerční využití.
Střední zdravotnická škola, Národní svobody Písek, příspěvková organizace Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM:VY_32_INOVACE_BERGMANNOVA_18.
Předsednictví ČR v Radě EU Agenda a Priority
Český export a zrychlená bankovní a finanční integrace EU
KOMBI Obsah shrnutí: Důvod vzniku a cíle evropské integrace
Alexandr Vondra Češi v Evropě. ČR v Evropě - Vize ODS  „Kotva“ na Západě (trojúhelník NATO – EU – sousedské vztahy)  Otevřené, liberální.
MEZINÁRODNÍ SPOLEČENSTVÍ
1 INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Dobré zkušenosti s partnery z aplikační sféry INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Dobré zkušenosti s partnery z aplikační.
Evropská unie Petr Machala.
Ing. Jaroslava Syrovátková Katedra podnikové ekonomiky
Příprava předsednictví ČR v Radě EU a role Sekce pro evropské záležitosti Aleš Opatrný Odbor koordinace evropských politik Sekce pro evropské záležitosti.
VY_32_INOVACE_ Smlouva o EU je platná od Je zavedeno „evropské občanství“ Přináší „kritéria konvergence“ – ekonomické sblížení 1.Stabilita.
DUM 6 VY_32_INOVACE_ a)Belgie, Nizozemí, Lucembursko, Francie, Itálie, Německo b)Velká Británie, Nizozemí, Lucembursko, Francie, Itálie, Německo.
Bílý dům a Berlaymont v nové éře Euroatlantické vztahy ve světle nadcházejících amerických prezidentských voleb Kryštof Kozák Fakulta sociálních věd UK,
1 Role občanů při zajišťování bezpečnosti: formování konceptuálního rámce PhDr. Libor Stejskal Doktorský seminář 27. ledna 2010.
Konec prosperity, 1929 začíná hospodářská krize
Schengenská smlouva znamená: Společná vízová politika zavedení účinných kontrol na svých vnějších hranicích Vnitřní hranice z hlediska pohybu osob a zboží.
Drážní úřad v resortu dopravy Konference technologická platforma Interoperabilita železniční infrastruktury Drážní úřad – Rail Authority.
STADIA EKONOMICKÉ INTEGRACE
Security and Protection of Information Conference IDET 2001 © 2001 RISK ANALYSIS CONSULTANTSSPECIALISTÉ NA BEZPEČNOST INFORMACÍ ISO 17799: standard třetího.
Informační a poradenské centrum v Havlíčkově Brodě a spolupráce s veřejnými knihovnami Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
Evropská Unie.
Bezpečnost z pohledu provozovatele přenosové soustavy Ing. Vladimír Tošovský.
Aktuální otázky NATO a nový Strategický koncept Obsah 1.Nový Strategický koncept NATO 2.Kolektivní obrana 3.Spolupráce s Ruskem 4.Zahraniční operace 5.Nejnovější.
Všeobecné nebo odborné vzdělání? Konference AŘG Hradec Králové 2015 RNDr. Zdeněk Bergman.
1 VŠFS – prezen č ní studium LS 2004/05 Proces vzniku EU P ř ednáška
8. září 2004AEM Praha1 Regulace v EU a vliv vstupu ČR na činnost ERÚ Blahoslav Němeček místopředseda a ředitel sekce licencí a regulace.
Evropská unie Ing. Jaroslava Syrovátková, Ph.D. Evropská ekonomická integrace.
EVROPSKÁ UNIE.
Příprava předsednictví ČR v Radě EU a role Sekce pro evropské záležitosti Hana Kavánková Odbor koordinace evropských politik Sekce pro evropské záležitosti.
Bílá kniha Národní program rozvoje vzdělávání v ČR.
Dějiny evropské integrace
Evropská unie EU. Historie Zakladetel Robert Schuman, francouzský ministr zahraničí předložil návrh o sjednocení Evropy. Zakladetel Robert Schuman,
Oživení ve stínu ukrajinské krize Jan Bureš, hlavní ekonom Ery.
N. Witzanyová Lichtenštejnský palác 16. října 2012; obrázky v prezentaci jsou z webu EK ohledně Evropského výzkumného prostoru
Regionální politika a ekonomika Historie a vývoj Regionální politiky v EU 6 základních etap RP: 1958 – – – – –
Cestovní mapa pro energetiku do roku 2050 Dobrá navigace nebo vábení Sirén ? Miroslav Vrba ČEPS, a.s. Fungování energetických trhů v ČR a v EU Ohrožení.
Zkušenosti spoluřešitele projektů 5-7. rámcového programu Evropske Komise Prof. MUDr. Milan Macek, DrSc Senát Parlamentu České republiky, 21. května 2013.
Universitas semper reformanda? České reformní pokusy v evropských souvislostech Hodnocení kvality vysokých škol Telč,
SIKP – Státní informační a komunikační politika Prezentace – aplikace vybraných zákonů ve společnosti NeXA, s.r.o. Eva Štíbrová Zdeňka Strousková Radka.
Anotace: Prezentace slouží k přehledu tématu intersociální problémy Je určena pro výuku ekologie a monitorování životního prostředí v 1. a 2. ročníku.
Maastrichtská kritéria a ČR, současnost a perspektivy. ČR a Euro.
Chci, aby naši vojáci bojovali také pod vlajkou EU… Seminář v Evropském domě Tomáš Weiss, Institut pro evropskou politiku EUROPEUM a FSV UK Evropská bezpečnostní.
Příprava předsednictví ČR v Radě EU a role
Priority Poslaneckého klubu ELS-ED na období
Společné a koordinované politiky EU
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy
Evropa - Stadia Ekonomické Integrace
Hospodářský cyklus Pavel Seknička.
Podpora podnikání z pohledu bankovního sektoru
Stát Definice, funkce, typy.
STRATEGII REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR
Ing. Martin Pecina, MBA Předseda Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže
Nové obchodní modely Sdílená ekonomika a možnosti její regulace
Hospodářský cyklus TNH 2 (S-3)
VŠFS kombinované studium magisterské
MEZINÁRODNÍ OBCHOD 2016.
Bezpečnostní politika ČR
Evropské hospodářství
Vývoj dluhopisů u Nás a v evropě…
SEKCE OBRANNÉ POLITIKY A STRATEGIE MINISTERSTVA OBRANY
Národní program rozvoje vzdělávání v ČR
SEKCE OBRANNÉ POLITIKY A STRATEGIE MINISTERSTVA OBRANY
Severoatlantická aliance
Transkript prezentace:

Bílý dům a Berlaymont v nové éře Ondřej Ditrych, ÚMV

“Nová éra”: Co to znamená? Relace podle sektorů Závěr Obsah

“Nová éra”: Co to znamená? stahování USA (“managed decline” po španělsku) evropská krize nová gravitační centra (rychle rostoucí ekonomiky)

Relace podle sektorů zahraniční a bezpečnostní politika vnitřní bezpečnost (“transatlantic homeland security”) ekonomika

Závěr transatlantické spojenectví je v dobrém stavu Evropa se nicméně nemůže spoléhat na historii… …ale více sama na sebe, a ke spolupráci přistupovat skrze sektorovou funkční perspektivu