Konference bez podkladů? Konferenční teorie a praxe 7.1.2013 Maryna Hamanovich, Barbora Paštiková, Jana Georgievová.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Medializace a popularizace ve vědě a odborné činnosti Tomáš Doseděl
Advertisements

Zlepšování podmínek pro výuku technických oborů na Střední škole informačních technologií a sociální péče, Brno, Purkyňova 97 Název projektu:
KOMBI KOMBI Obsah: Informační zdroje o EU. KOMBI Informační zdroje o EU – česky Česky   Základní informace o EU – základní pojmy, instituce, politiky,
ERASMUS+ (2014 – 2020) Petra Riou ZO DIFA JAMU
BOJUJ SE ŠIKANOU! Tento materiál vznikl za finanční podpory EU prostřednictvím programu Daphne. Za obsah je zodpovědný příjemce podpory The BB Group a.
2005 Elektronické vysokoškolské kvalifikační práce.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Příprava odborného textu pro výuku PAVEL KURFÜRST Ústav cizích jazyků LF UP Konference Cizí jazyky na Univerzitě Palackého Olomouc, 20. dubna 2006.
Vyhledávání na Internetu
Zapojení Pedagogické fakulty MU do činnosti Evropské agentury pro podporu speciálního vzdělávání Transformační a rozvojové programy na rok 2005.
Věda na scéně - Science on Stage Jitka Houfková KDF MFF UK Praha.
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Představení bakalářských oborů – Uchazeči NÁRODOHOSPODÁŘSKÁ FAKULTA.
Jsme v EU, buďme v obraze. Metodologie výuky a práce s materiály a zdroji Eva Pluskalová.
Stáže v EP. Druhy stáží Placené stáže Neplacené stáže Stáže s obecným zaměřením Stáže určeny mladým lidem, kteří mají absolvovat stáž v rámci svého vzdělávání.
MEZINÁRODNÍ ORGANIZACE
Materiál je v souladu s RVP ZV a ŠVP.
1 INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Dobré zkušenosti s partnery z aplikační sféry INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Dobré zkušenosti s partnery z aplikační.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
BULLETIN 174. Žofínské fórum Setkání primátorů a starostů měst a obcí ČR 16. prosince 2014.
Bibliotheca Academica Zlín Ing. Jan Mach, Vysoká škola ekonomická v Praze Zpráva o činnosti komise Ing. Jan Mach Vysoká škola.
Prof. Ing. Lumír Kulhánek, CSc.
Prezentace Centra MU pro klinicky orientovaný výzkum kvality života (CEQOL) Marek Blatný PSU AV ČR & PSU FF MU Tomáš Kepák KDO FN Brno & LF MU Brno, 21.
Sluneční elektrárny.
Evropský celní informační portál (ECIP) – první fáze.
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Projekt MŠMT ČREU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
PUBLICISTICKÝ STYL = NOVINÁŘSKÝ. Internetové zpravodajství – např Úkol : prohlédněte.
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
SEMINÁŘ Jana Doleželová, Knihovna AV ČR Petra Bártková, Knihovna AV ČR Praha.
Vyhledávání v databázích EU Ústav translatologie, FF UK 5. listopadu 2013 Mgr. Jiří Basch Evropská komise Generální ředitelství pro překlady český překladatelský.
Jsme v EU, buďme v obraze. Metodologie výuky a práce s materiály a zdroji Eva Pluskalová.
KANCELÁŘ CZELO: PARTNER ČESKÉHO VaVaI V BRUSELU ANNA VOSEČKOVÁ.
POLITICKÉ IDEOLOGIE A JEJICH ZÁKLADNÍ PROUDY
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
1 Komunitární program PROGRESS Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
1 Komunitární program PROGRESS Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
ASEP - seminář Praha Brno Jana Doleželová Pobočka Knihovny AVČR v Brně.
Informační systém BOZP v ČR (IS BOZP)
Parametry klasifikace tlumočení
Šedá literatura (Gray literature) Martina Machátová Tel.: Aktualizace:
Fyzika 1 pro KME 2014 nejistoty
Jméno autora: Mgr. Barbora Jášová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_05_ZSV Ročník: I. Základy společenských věd Vzdělávací oblast:
Věcné zpracování trochu jinak Ze zkušenosti Centra informačních a knihovnických služeb (CIKS) VŠE v Praze.
TRIS Databáze návrhů technických předpisů na stránkách Evropské komise.
Aplikace vyhledávače Google na zdroje odborných informací
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
Stále častěji se i kvůli obavám z vývoje ceny ropy hledá náhrada za komoditu. Podle Světové energetické agentury má být nejrychleji se rozvíjejícím.
STRATEGIE TLUMOČNICKÉ PŘÍPRAVY
INSPIRE Stav a výhled.
 Povinná ◦ Graficky zpracovaný dobře viditelný nadpis –název vybraného objektu ◦ Vyvážené využití plochy posteru ◦ Přehledná mapa zobrazující vybranou.
210 mm Národní technická knihovna podporuje.... OPEN ACCESS WEEK
Praha, 10. prosince Sdružení automobilového průmyslu TP „Vozidla pro udržitelnou mobilitu“ (stručná informace) Ing. Vladimír Volák, člen Představenstva.
Informační zdroje o Evropské unii zimní semestr 2007.
KOF / FI. Kontakt  Lukáš Feřt   Kancelář: kl410  Domovské sránky: home.zcu.cz/~lferthome.zcu.cz/~lfert.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. SCICOM – BASIC RNDr. Anna Matoušková, Ph. D.
Přestože trh s fototermálními systémy neustále vzrůstá, cíle stanovené Evropskou komisí k roku 2010 nebude jednoduché splnit (White Paper, 2003: přechod.
Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava Šablona 32 VY_32_INOVACE_040.ICT.34 Tvorba webových stránek – web a databáze.
ŽÁKOVSKÉ PROJEKTY ENERSOL VYMEZENÍ TÉMAT PRO ZPRACOVÁNÍ PROJEKTŮ Úspory energií v bydlení - nízkoenergetické, pasívní a inteligentní domy s využitím.
[ 1 ] MUDr. Tomáš Boráň Seminář oddělení klinického hodnocení, SÚKL, a © 2011 Státní ústav kontrolu léčiv Webové stránky SÚKL pro potřeby.
KULATÝ STŮL k budoucnosti financování zdravotnictví v ČR Ing. Ondřej Mátl, MPA, MSc. koordinátor projektu Úřad vlády ČR 11. června 2007.
Žákovské projekty Enersol 2017
Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská ČVUT Nabízíme nové studijní zaměření Fyzika a technika termojaderné fúze Nové studijní zaměření, které FJFI ČVUT.
Model Climate Conferences: negotiating our global futures
Z3090c Humánní geografie – cvičení
Model Climate Conferences: negotiating our global futures
Grantový projekt „Moderní absolvent strojírenství“
MARKETINGOVÝ PLÁN PRO ROK 2009
Kalkulátor emisí skleníkových plynů
Transkript prezentace:

Konference bez podkladů? Konferenční teorie a praxe Maryna Hamanovich, Barbora Paštiková, Jana Georgievová

Mezinárodní odborná konference o nové generaci fotovoltaických článků, AJ – CS, žádné podklady předem

Co už víme?  Program konference k dispozici  Souběžně s konferencí probíhá výstava nejmodernějších fotovoltaických článků, solárních panelů a tepelných čerpadel

Výstava  Souběžně – nepřipraví nás předem!  Rozhodně ji ale navštívit, doplnit glosář, nechat si vysvětlit!  Nejspíš s konferencí souvisí – bude představovat tytéž novinky, o kterých se bude diskutovat  Jistě má vlastní www stránky, které nás odkážou na další společnosti, organizace  Možná ji pořádají tytéž osoby

Materiály  Program konference – zdroj dalšího hledání!  Jména přednášejících (výslovnost!), hostů, jejich fotografie  Informace o organizaci konference  Kontakty na účastníky konference (?)  Fotovoltaika obecně – s ní souvisí energetika, fyzika, ekonomie, ekologie, politika, průmysl a obchod,…

Internetové zdroje  Odborné a popularizační články o fotovoltaice obecně  Wiki velmi názorná pro úplný základ  Akademie věd ČR (Fyzikální ústav), VUT Brno, odborné články v Aj i Čj  Postoje odborníků

Materiály předchozích konferencí  8. České fotovoltaické konference, která se konala 14. a 15. května 2013     Fotografie z konferencí pro názornost a představivost

Společnosti zabývající se fotovoltaikou  Solartec.cz – stránky v Aj i v Čj  IRENA – Mezinárodní agentura pro obnovitelnou energii – web v Aj, členové, cíle, sídlo Abú Dhabí, ČR členem od 2010

Evropská komise  photovoltaics photovoltaics   Vysvětlující, obecné, politika energetiky, v češtině i angličtině

Videa  Profesionální žargon odborníků  Varianty termínů, které v odborných článcích nenajdeme  Srozumitelněji vysvětlí problematiku   Videomateriály z odborných konferencí v angličtině, často s českými titulky

Zpracování materiálů  Sám se poučit o daném oboru, porozumět problematice  Vyhledat vývoj fotovoltaiky, shromáždit a uspořádat významná data, jména osobností (vědeckých, politických, podnikatelů), smluv, organizací,…  Příprava glosáře, práce s dvojjazyčnými stránkami  V případě fotovoltaiky především překlady EN-CS

Glosář  Stručný, přehledný  Poznamenat si termíny, kterým nerozumíme, zeptat se na ně na výstavě  K termínům uvést synonyma: výrazy latinského i českého původu – pochopit, že se jedná o totéž (fotovoltaický, solární, sluneční článek)  Doplňovat a opravovat v průběhu konference  Uchovat pro budoucnost

Další pomoc  Znám nějakého kolegu tlumočníka, který se již podobné konference účastnil?  Znám nějakého odborníka v této problematice, který mi vysvětlí nejasnosti, případně mě odkáže na jiný zdroj?  Pokud ne, najdu někoho takového?

Nezapomenout!  Vše si vytisknout, označit, uspořádat, přečíst… a nezapomenout na stole

Děkujeme za pozornost!