ELearning na Obchodně podnikatelské fakultě Slezské univerzity v roce 2005 Petr Korviny, František Koliba

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ústav distančního vzdělávání OPF SU Karviná
Advertisements

Projekt „Učme se podnikat!“ Žadatel: LAG Podralsko o.s.
HW – Kabely a konektory Název školy
Zvýšení přehlednosti a usnadnění orientace v Moodle
Zkušenosti s CMS Moodle na OPF SU František Koliba prezentace: Petr Korviny.
 Příspěvek v rámci konference Student Business Forum 2011  Fakulta informatiky a managementu Univerzita Hradec Králové  autor: JUDr. Milan Plíšek Advokátní.
Vývoj aplikací s využitím JavaFX
V RÁMCI ZKVALITNĚNÍ A USNADNĚNÍ STUDIA JAZYKŮ NA SU OPF VÁM KATEDRA CIZÍCH JAZYKŮ A KOMUNIKACE NABÍZÍ V ZS 2011/2012 MOŽNOST ABSOLVOVÁNÍ TĚCHTO JAZYKOVÝCH.
Modernizace studijních opor Představení LMS Moodle
Vektorový animátor Diplomová práce
Využití počítačových sítí ve výuce & SIPVZ (nejen)
Bc. Vladimíra Kováříková Ústřední knihovna VŠB-TU Ostrava 1. setkání českých uživatelů systému 24. dubna 2008 DSpace na VŠB-TU Ostrava.
Distanční studium na OPF SU František Koliba Petr Korviny.
Studijní opory a eLearning - teorie a praxe Ing. Petr Korviny, Ph.D. Krnov
Hana Landová Univerzita Karlova v Praze, ÚISK Zdeňka Civínová
ICT podpora komunikace nejen v distančním vzdělávání DisCo 2010, Plzeň, Jiří Jelínek Lukáš Novotný Fakulta managementu Jindřichův Hradec VŠE.
Moderní vzdělávací systémy vyšších a vysokých škol neuniverzitního typu Ing. Daniel CHOC CCA Group a.s.
Studijní programy a LMS František Koliba Petr Korviny Katedra Informatiky OPF v Karviné SU v Opavě
Plán testů Tým FelPay. Testování a kvalita obecně Přispívá ke správné funkci systému Přispívá ke správné funkci systému Snižuje finanční a časové ztráty.
E-learning ve výuce na SŠ
C# - Úvod Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Zkušenosti s distančními formami výuky na Slezské univerzitě
Petr Korviny SCO 2007 Brno Usnadnění tvorby elektronických studijních textů pro distanční vzdělávání Petr Korviny
ISOČ® Informační systém obchodní činnosti
ELearning na FIM UHK Fakulta informatiky a managementu Univerzita Hradec Králové.
Inovace vzdělávání v regionu Morava a Slezsko. Představení projektu VIRTUNIV. Konference SCO´ – BRNO Danuše BAUEROVÁ
Opava 2008 Podpora tvorby studijních textů pro potřeby distančního vzdělávání Petr Korviny OP RLZ (CZ / /0015) Rozvoj distančních kurzů dalšího.
Multiplatformní, řídící systém elektronického vzdělávání pro školy eDoceo Multiplatformní, řídící systém elektronického vzdělávání pro školy Tomáš Hrdonka.
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Vysoká.
Animace a eLearning Petr Korviny SCO 2006, Brno. Úvod Animace Animace Výhody (názornost, vhodnost nasazení pro výuku počítačových programů a dovedností,
SUAleph 6. Listopadu 2012 SUAleph 6. Listopadu 2012 Propojení Aleph a DSpace Ing. Lukáš Budínský.
TNPW1 Technologie pro publikování na webu Cvičení č. 2 Překlad URL na fyzickou adresu stránky Editor Macromedia Homesite „Hello world“ v XHTML (úvod do.
Tomáš Sýkora GOPAS, a.s. Úskalí e-learningu Tomáš Sýkora GOPAS, a.s.
ELearning 2007 On-line kurz Tvorba distančních studijních textů Petr Korviny.
CMS Moodle Petr Korviny Témata příspěvku úvod o CMS Moodle úvod o CMS Moodle tvorba kurzu tvorba kurzu správa kurzu (z pohledu lektora,
O TEVŘENÁ SÍŤ PARTNERSTVÍ NA BÁZI APLIKOVANÉ FYZIKY CZ.1.07/2.4.00/ Vernier a LabVIEW ve vzdálených laboratořích František Látal Katedra experimentální.
Elektronické učebnice
Distribuce Linuxu Petr Novák. Obsah Distribuce - typy a trendy Konkrétní systémy: – Pro začátečníky: Ubuntu Fedora OpenSuSE PCLinuxOS – Pro pokročilejší:
Studium eLearningovou formou na Obchodně podnikatelské fakultě Slezské univerzity v Karviné Petr Korviny, Jaroslav Ramík
MAPOVÝ SERVER PRO MĚSTO VAMBERK Vedoucí práce: Ing. Jan Růžička Ph.D. Řešitel: Jaroslav Poláček.
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích Pedagogická fakulta Katedra informatiky Akademický rok: Studijní obor: Výpočetní technika a informatika.
Mgr. Alena Hesová Podpora finanční gramotnosti prostřednictvím Metodického portálu
ELearning na Obchodně podnikatelské fakultě Slezské univerzity v roce 2005 Petr Korviny, František Koliba
von Neumannovo schéma Střední odborná škola Otrokovice
INFORMATIKA 8 Windows do r III2 – I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Informační systém UNIV 2 Kraje Ing. Marek Kocan , UNIV 2 KRAJE, Ostrava, PragoData Consulting, s.r.o.
E-learningové aktivity na MU Luděk Matyska
TVORBA WEBOVÝCH APLIKACÍ S VYUŽITÍM OPEN SOURCE CMS Autor: Lukáš Dubina Vedoucí práce: PaedDr. Petr Pexa Jihočeská Univerzita České Budějovice 2010 Prezentace.
I NOVACE VÝUKY INFORMATICKÝCH PŘEDMĚTŮ VE STUDIJNÍCH PROGRAMECH O STRAVSKÉ UNIVERZITY Z DOKONALOVÁNÍ GRAMOTNOSTI AKADEMICKÝCH A OSTATNÍCH PRACOVNÍKŮ OU.
Národní digitální knihovna
Tvorba metainformačního systému pro prostorová data s využitím Internetových technologií Zpracovatel: Tomáš Duchoslav Vedoucí: Dr. Ing. Bronislava Horáková.
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Ostrava,
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Vysoká.
Vzdělávací informatika. oblast výzkumu reprezentující konvergenci aspektů informační vědy, informatiky, pedagogiky a technologie vzdělávacích systémů.
Základní problémy realizace eLearningového systému Roman Malo Ústav informatiky PEF MZLU v Brně.
Rezervační systém v prostředí XUL Zdeněk Novák, Petr Ondrejka.
Klient pro správu databází MySQL 1 Klient pro správu databází MySQL Zbyněk Munzar České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická.
Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné Slezská univerzita v Opavě Zájem o studium na Obchodně podnikatelské fakultě v Karviné se zaměřením.
1 Slezská univerzita v Opavě Studium ošetřovatelství s podporou e-learningu Petr Korviny IV. Slezská vědecká konference ošetřovatelství s mezinárodní účastí.
Výuka 21. století Tvorba a implementace moderních způsobů výuky za podpory ICT a e-learningu.
Zahradnická fakulta v Lednici 23. – 25. dubna 2007 S4U – Seminář o Univerzitním informačním systému Novinky eLearningového subsystému UIS sekce ELIS.
Univerzita Karlova v Praze Lékařská fakulta v Plzni Oddělení OVAVT Jestliže chcete oživit systém Vaší výuky, „online learning systém“ Vám nabízí? Jednoduché.
ORSOFT RADNICE OPEN – ÚVODNÍ SEZNÁMENÍ Petra Hoffmanová.
Jan Mánek. O čem budu povídat? Digitální fotografie – Google PICASA Slideshow z fotografií Bubliny v obrázcích Prezentace na internetu Dokumenty na internetu.
Představení Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné Slezské university v Opavě Michal Tvrdoň – proděkan pro vědu a výzkum Zasedání Vědecké rady SU OPF.
Operační systém Windows
Vývoj mobilních aplikací a jejich výhody
Vytuněný Moodle – rozšíření LMS Moodle pro vzdělávání zaměstnanců
Vytvořila: Sabina Dolečková
Transkript prezentace:

eLearning na Obchodně podnikatelské fakultě Slezské univerzity v roce 2005 Petr Korviny, František Koliba

Obsah eLearning na OPF Karviná eLearning na OPF Karviná CMS Moodle a jeho nasazení ve výuce CMS Moodle a jeho nasazení ve výuce (příspěvek Studium eLearningovou formou na Obchodně podnikatelské fakultě Slezské univerzity v Karviné – Korviny, Ramík) (příspěvek Studium eLearningovou formou na Obchodně podnikatelské fakultě Slezské univerzity v Karviné – Korviny, Ramík) SCORM v Moodle SCORM v Moodle Digitální knihovny Digitální knihovny

SCORM v Moodle standardy standardy co to jsou standardy co to jsou standardy proč používat standardy proč používat standardy SCORM, AICC,.... (nekompatibilita, spousta verzí, nejednotnost) SCORM, AICC,.... (nekompatibilita, spousta verzí, nejednotnost) autorské nástroje autorské nástroje jednoduchost jednoduchost přenositelnost přenositelnost standardy standardy

SCORM v Moodle Diskuzní fórum modulu SCORM Diskuzní fórum modulu SCORM několik verzí SCORM 1.2, SCORM 2004 několik verzí SCORM 1.2, SCORM 2004 autorské nástroje autorské nástroje Breeze Breeze eXe eXe a další a další

eXe OpenSource projekt Univerzity of Auckland OpenSource projekt Univerzity of Auckland HomeSite: HomeSite: SCORM v LMS systémech: kaging/SCORM_Import_Screenshots SCORM v LMS systémech: kaging/SCORM_Import_Screenshots kaging/SCORM_Import_Screenshots kaging/SCORM_Import_Screenshots Funkčnost? Funkčnost?

Breeze Macromedia Breeze Preseneter plug-in do MS PowerPoint-u Macromedia Breeze Preseneter plug-in do MS PowerPoint-u Výrazné zjednodušení ovládání – prezentace DigitalMedia s.r.o. Výrazné zjednodušení ovládání – prezentace DigitalMedia s.r.o. Flash výstupní formát (+) Flash výstupní formát (+) Cena nezanedbatelná :) Cena nezanedbatelná :) SCORM +/- SCORM +/- Správný směr vývoje Správný směr vývoje

Digitální knihovny Dilleo smysl a význam digitálních knihoven smysl a význam digitálních knihoven projekt SMVP (několik univerzit UHK, OU, SLU, …) projekt SMVP (několik univerzit UHK, OU, SLU, …) SCORM kompatibilní výukové objekty SCORM kompatibilní výukové objekty vývoj pokračuje i v roce 2006 vývoj pokračuje i v roce 2006 SLU se podílí především na testování a provozuje jednu ze tří propojených instancí SLU se podílí především na testování a provozuje jednu ze tří propojených instancí

Děkuji za pozornost.