Kontrola přístroje před použitím (laická kontrola)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PROSTŘEDKY PRO PRÁCI VE VÝŠCE NA NAD VOLNOU HLOUBKOU
Advertisements

Tracheální intubace.
Odbornost HASIČ I. – III. stupně
Slovní úlohy na společnou práci
Odbornost HASIČ I. – III. stupně
Diagnostika Common rail
VY_32_INOVACE_TMM24860BOU Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1
Tel , Fax ☺ ☺ DISAM SAFETY, s.r.o., HAVÍŘOV, Podlesí, Aloise Jiráska.
Strečink Je možné provádět denně před i okamžitě po tréninku nejméně však 3x týdně nejlépe 2-3 hodiny po posledním tréninku dne (svaly již nejsou tak zakyselené.
Palivová soustava vznětových motorů
Strojírenství Technologie Montáž strojů a potrubí (ST8)
Digitální učební materiál
Zpracování programu programovatelným automatem. Zpracování programu na PA se vykonává v periodicky se opakujícím uzavřeném cyklu, tzv. scanu. Nejprve.
Tato prezentace byla vytvořena
Problematika čerpadel s řízenými otáčkami oběžného kola
Dýchací přístroje pro JSDH
Účinky gravitační síly na kapalinu
Čerpadla pro hasičská vozidla
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_ZMAJA_VYTAPENI_03  
Algoritmus použití AED
Nebezpečné látky Ing. Milan TLAMKA.
Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
Pneumatické komponenty vzduchových
Tlak plynu v uzavřené nádobě
Zásady aplikace infuzí
TDI Přípojka plynu David Kunert INZ 2011.
dolní cesty dýchací průdušnice (trachea) průdušky (bronchy)
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Odborný výcvik Ročník:
MĚŘENÍ EMISÍ ZÁŽEHOVÉHO MOTORU.
Matematika a její aplikace Slovní úlohy na 2. stupni základní školy Slovní úloha – společná práce 1 VY_42_INOVACE_27 Sada 4 Základní škola T. G. Masaryka,
Matematika a její aplikace Slovní úlohy na 2. stupni základní školy Slovní úloha – společná práce 2 VY_42_INOVACE_28 Sada 4 Základní škola T. G. Masaryka,
ŘEŠENÍ PROBLÉMŮ COMMON RAIL MOTOR C
Frézování – tvarové Slouží k výrobě drážek, žlábků a profilů i pro zhotovování dřevěných spojů. Obrábějí přímé i zakřivené díly ze dřeva, dřevěných materiálů.
OB21-OP-STROJ-STE-MAR-U Aplikace zkoušky v tahu Ing. Josef Martinák.
Měření emisí u zážehového motoru
MOTORY Mgr. Martin Tichý MOTORY Pořadové číslo projektu CZ.1.07/1.1.18/ „Řemesla s techniky začneme od píky“ Datum vytvoření: Datum.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada22 AnotacePodstata,
Připojování traktorového přívěsu Připojování přívěsu je jedna z nedílných součástí, kterou musí ovládat každý traktorista.
Zásady práce u počítače  Práce s počítačem může být zábavná, ale přináší i různá rizika.  Nevhodné prostředí a chování u počítače může přivodit i některé.
Konzervativní léčba hlasových poruch 69. kongres ORL Plzeň Radan Havlík AUDIO-Fon centr Brno.
Název: Měření kompresního tlaku Autor: Šnejda Karel Název SŠ:VOŠ, SPŠ automobilní a technická Tem. oblast: Ročník: 3. Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky 3.2 Obvyklé závady elektrických.
ŘEZÁNÍ A NAHŘÍVÁNÍ KYSLÍKEM 7. Vše o zaškolení ZP 311 – 2 W 01 (Základní zaškolení z nahřívání a řezání kyslíkem) OB21-OP-STROJ-TE-MAR-U
Krok za krokem ke zlepšení výuky automobilních oborů CZ.1.07/1.1.26/ Švehlova střední škola polytechnická Prostějov.
VY_32_INOVACE_ES_18 SADA Elektrické systémy. Systém mívá dvě přípojky : Nízkotlaká větev - modrá hadice Vysokotlaká větev - červená hadice.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Kódování materiálu vy_32_INOVACE_bio_evo12 Označení materiálu evo12_resuscitace.pptx Název školy Gymnázium Kladno.
Technické prostředky v požární ochraně Řád technické služby.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Martina Černá Název materiálu: VY_12_INOVACE_OS.6.Cer.29_Prvni_pomoc_zastava_dechu.
TV 63 Výstup na žebřík a vytvoření prvního proudu Útok s automobilovou vysokozdvižnou plošinou Zpracoval: nprap. Ing. Marek Klívar Zpracováno:
Název: Měření spotřeby paliva na volnoběh se zahřátým motorem Autor: Petr Hart, DiS. Název SŠ:VOŠ, SPŠ automobilní a technická Tem. oblast:Zážehové motory.
Tato prezentace byla vytvořena
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
ČSN EN Výbušné atmosféry – Část 37: Neelektrická zařízení pro výbušné atmosféry – Neelektrické typy ochrany bezpečnou konstrukcí „c“, hlídání.
VY_32_ INOVACE_IKR5 - 19– AUTOMATICKÝ CHOD PREZENTACE. Název školy:
Základní pojmy v automatizační technice
Hlídání tlaku v pneu.
TECHNICKÁ ÚDRŽBA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Pavel Moravec. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
DÝCHACÍ SOUSTAVA.
Definice svařování Svařování je nerozebiratelné spojení materiálu s použitím nebo bez použití přídavného materiálu za působení : Tepla = tavné svařování.
Kurz základní resuscitace
Dýchání Dýchání můžete cvičit sami následovně: A) vsedě
Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_32_INOVACE 1_59
Diagnostika palivové soustavy MPI
Fyzika 2.E 12. hodina.
VY_32_INOVACE_24_Stabilizovaná poloha
Písemné sčítání II..
Akumulátor a dobíjecí soustava
plováková komora přívod paliva plovák ventil hlavní tryska
Transkript prezentace:

Kontrola přístroje před použitím (laická kontrola) Kontrolu dýchacího přístroje před použitím provádí uživatel dýchacího přístroje. V případě zjištění závady nebo pochybnosti o správné funkci,tuto skutečnost nahlásí veliteli jednotky a přístroj se uloží mimo funkční prostředky a označí nápisem „ Mimo provoz“

Laická kontrola DP 1) Vizuální kontrola – celistvost a úplnost přístroje - funkčnost dílů 2) Kontrola dotažení spojů 3) Kontrola tlaku v láhvi 4) Kontrola funkce PA 5) Kontrola těsnosti vysokotlaké části a varovného signálu 6) Kontrola těsnosti nízkotlaké části 7) Kontrola těsnosti masky a napojení masky na vrapovou hadici

Kontrola dotažení spojů Všechny spoje na DP musí být proveditelný rukou. Spoje: horní závěs-tlaková láhev horní závěs-plicní automat horní závěs-vrapová hadice

Kontrola tlaku v tlakové lahvi Otevřeme ventil tlakové lahve a na manometru odečteme hodnotu tlaku

Kontrola funkce PA Provedeme 2-3 hluboké nádechy přes vrapovou hadici. Plicní automatika musí dávat bez odporu dostatečné množství vzduchu.

Kontrola vysokotlaké části a varovného signálu Přístroj máme natlakovaný .Uzavřeme ventil tlakové lahve.Sledujeme hodnotu tlaku,která nesmí poklesnout během 1 minuty o jeden dílek Zkoušku varovného signálu provedeme postupným odtlakováním přístroje skrze vrapovou hadici.Sledujeme při jaké hodnotě nám spouští varovný signál (4-5 MPa).

Kontrola nízkotlaké části Přístroj máme odtlakovaný. Vrapovou hadici mírně protáhneme a provedeme nádech.Vytvoříme podtlak a nesmíme cítit,že by někde přístroj přisával vzduch.

Kontrola masky a napojení na vrapovou hadici Masku nasadíme na obličej.Dotáhneme upínací popruhy a rukou zatěsníme nádechový ventil.Provedeme nádech a nesmí být cítit,že maska někde přisává. Jako poslední provedeme napojení masky na vrapovou hadici.Spoj musí být proveditelný rukou.

Nasazení přístroje Přístroj uvedeme v činnost otevřením lahvového ventilu vytočením naplno a asi o půl otáčky vrátíme.Sám nebo pomocí druhé osoby nasadíme přístroj na záda,masku upevníme pomocí pohotovostního popruhu na krk.Pomocí rychlovazačů na rameních popruzích provedeme usazení přístroje na zádech a zapneme bederní pás.Nasadíme masku na obličej. Uživatel ke připraven vykonávat činnost v dýchací technice.

Dotazy ?