22. Březen 2013, Brno Mgr. Martin Hrabálek, PhD. Bezpečnost v regionu Latinské Ameriky „Posílení konkurenceschopnosti absolventů MENDELU v oblasti rozvojové.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
OUESSANTSKÁ OVCE.
Advertisements

Závěrečná práce E - learning
Přednáška č. 7 Horák Jakub
Změny v podpoře pro období Ing. Marian Piecha, Ph.D., LLM | generální ředitel Brno, 8. října 2013.
Rusko od konce třicetileté války do poloviny 18. století
MĚSTA Mgr. Iva Lulayová. MĚSTA EVROPY  dvě třetiny obyvatel Evropy žijí ve městech  rozvoj sídel – přírodní poměry  dnes vliv – bytová zástavba, historická.
Veřejné projednání P olitiky územního rozvoje ČR 2008 a Vyhodnocení vlivů PÚR ČR 2008 na udržitelný rozvoj území (včetně Zprávy o uplatňování PÚR ČR 2006)
Projekt“ Dotace pro moje město světa IRSKO-DUBLIN Projekt vypracovaly: Lucie Vetráková Anna Vyhnálková, 9.A
Jak měřit místní ekonomiku aneb o lokálním multiplikátoru Stanislav Kutáček Praha.
NIKAZAM „Posílení konkurenceschopnosti absolventů MENDELU v oblasti rozvojové spolupráce a managementu přírodních zdrojů v zemích třetího světa“ ,
Konference o Severní dimenzi: klima se mění (Ekotoxikologické problémy současnosti) Petra Božovská Zdravotně sociální fakulta Jihočeské univerzity, České.
ZÁKLADNÍ ETAPY ROZVOJE
Zajištění bezpečnostní situace České republiky v souvislosti s propouštěním zahraničních pracovníků v důsledku hospodářské krize Ivan Langer ministr vnitra.
Český export a zrychlená bankovní a finanční integrace EU
Bezpečnost silničního provozu v roce 2009 Tisková konference, 15. ledna 2010 ministr dopravy Gustav Slamečka.
Vietnam.
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU: Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO.
Spojené státy americké
22.Března. VODA Dnes má totiž svátek voda - životodárná tekutina. Pro někoho samozřejmostí, pro jiné vzácnost. Přejeme vodě, aby si každý člověk denně.
Sídla.
Tropický deštný les.
Mezinárodní finanční instituce
Ekologické problémy Společenské problémy
Označení vzdělávacího materiálu (kód): práceVY_52_INOVACE_ZE.8.58 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Byšice, okres Mělník Název programu: Operační.
Celní správa ČR a potírání pašování drog
5 April 2013, Brno Prepared by: Mgr. Martin Hrabálek, Ph.D. Mgr. Eva Taterová, M.A. Politické procesy v Nikaragui.
Boj proti sociálnímu vyloučení Bc. Tereza Holišíková http://
MUDr. Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu Průmyslová politika ve vazbě na automobilový průmysl Zasedání rady ředitelů AutoSAP.
VY_32_INOVACE_12 Amerika - Kanada
Eva Slováčková, Ondřej Smékal, Jana Mlatečková
Identifikátor materiálu: EU
Spolupracovat a společně překonat těžké období. 1.Vliv mezinárodní finanční krize na čínské hospodářství Mezinárodnífinančníkrize Zpomalení světové ekonomiky.
Teorie optimální velikosti města
Ekonomické dělení států světa
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
OBYVATELSTVO AMERIKY.
AMERIKA obyvatelstvo.
Lama.
Téma hodiny: Kolumbie – základní údaje, přírodní a socioekonomické poměry Předmět: Zeměpis Ročník: 2., 3. ročník Anotace: Seznámení se s jihoamerickým.
Identifikátor materiálu: EU
Martin Dvořáček kvarta 2014/2015
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Zlín cyklistický Josef Novák, člen Rady města Zlína
Znak Švýcarské konfederace Vlajka Švýcarské konfederace.
AMERIKA Banánové republiky a Karibik III2-Z7-I-18
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:8. ročník Klíčová slova:Amerika, Jižní Amerika –
ÚZEMNÍ POHYB OBYVATELSTVA
Sociální politika 06 CHUDOBA.
VY_32_INOVACE_2D Autor: Kateřina Vyčichlová Projekt Škola do života CZ.1.07/1.4.00/ Dějepis, 8. třída ZŠ Základní škola Kutná Hora, Kremnická.
Moravskoslezský kraj Moravskoslezský kraj  je jedním ze 14 vyšších územních samosprávných celků v Česku. Z větší části leží v Českém slezsku, zbývající.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Zeměpis cestovního ruchu.
Helča Jedličková Kristy Mikulková Anička Filipcová
Identifikátor materiálu: EU
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Občanská výchova Ročník:
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
Turecko Eliška Novotná.
Nikola Burkoňová. Leží na jihu Čech. Sousední kraje:  Plzeňský (západ), Středočeský (sever), Vysočina (severovýchod), Jihomoravský (východ) Krajské.
SUBURBANIZACE.
Teorie optimální velikosti města
Mexicko-americké vztahy, Kuba v LA
Mexicko-americké vztahy
Kolumbijský vnitřní konflikt
11. STŘEDNÍ AMERIKA PEVNINSKÁ ČÁST VY_32_INOVACE_12_Z5
Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_09_35.
Regionální politika, ano či ne Ing. Marek Jetmar, Ph. D
Státověda.
Mexicko-americké vztahy
Kanada Obr. 1 – Mapa Kanady
Územní pohyb obyvatelstva
Kolumbijský vnitřní konflikt
Transkript prezentace:

22. Březen 2013, Brno Mgr. Martin Hrabálek, PhD. Bezpečnost v regionu Latinské Ameriky „Posílení konkurenceschopnosti absolventů MENDELU v oblasti rozvojové spolupráce a managementu přírodních zdrojů v zemích třetího světa“

page 2 Latinská Amerika jako region V dřívější době problém s vnitřní bezpečností ve formě guerill bojujících proti státu Dnes hlavním problémem kriminalita Velký vliv na situaci má pašování drog

Guerilly Většinou levicové, bojují proti vládnímu establishmentu Ideální podmínky – odlehlé části země, těžko přístupné, špatná infrastruktura

FARC Kolumbijská guerilla aktivní už přes 40 let Vlády Uribeho a Santose – tvrdá konfrontační strategie – v důsledku guerilla značně oslabena Nyní pokusy o jednání mezi vládou a rebely FH5a23Vqc

page 5

page 6

page 7 Výrazně se liší dle jednotlivých zemí Nejvyšší kriminalita je v severní části střední Ameriky Honduras nejvyšší počet úmrtí na obyvatel na planetě Část kriminality spojena s drogovým obchodem Kriminalita v LatAm

Page 8 Maras Gangy mladistvých působící především v oblasti Střední Ameriky Původ mají v USA u latinskoamerických emigrantů Hlavní – Mara Salvatrucha a Calle 18 Členové často páchají kriminální aktivity Mezi největšími zuří boj o moc Nejvíc v Salvadoru a Hondurasu – desetitisíce členů 0PAm4Q Educational activities

Vládní represe Vlády problém podcenily Následoval obrat, přitvrzení politiky proti maras – mano dura Snižování hranice trestní odpovědnosti Možnost být zadržen kvůli tetování Stigmatizace – těžký návrat do společnosti

Drogová problematika Největší problém kokain Počátky v Kolumbii v 70. letech Dva velké kartely – Cali (Orejuelové) a Medellín (Escobar) Byly schopny obsáhnout V polovině 90. let je vláda rozprášila

Nikaragua – bezpečnost Jedna z nejbezpečnějších zemí v regionu Ukazatele kriminality má výrazně nižší než sousední země Leží mimo hlavní trasu transferu kokainu z jihu na sever

page 16 Slumy v Latinské Americe Důsledek vysoké urbanizace, v polovině 20. století rychlý růst měst LatAm má nejvyšší míru urbanizace ze všech rozvojových zemí