Lokační a identifikační technologie David Bauer. GPS Global Positioning Systém lze určit polohu(i na několik cm) a přesný čas 24 družic (životnost 10let)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
INFORMATIKA 8 Mobilní telefon
Advertisements

Vstupní zařízení Vstupní zařízení je hardware, kterým počítač nebo jiný přístroj pořizuje data. Obvykle slouží jako součást uživatelského rozhraní, může.
Vstupní zařízení světelné pero klávesnice myš a trackball
Jak si jednoduše vyrobit vlastní mobilní location-based aplikaci jak si jednoduše vyrobit vlastní mobilní location-based aplikaci David Vávra
 Taggmanager.cz je nový způsob komunikace umožňující jednoduché propojení mobilního telefonu se speciálním webovým obsahem vyvíjený pod záštitou ministerstva.
Orientujeme se na planetě Zemi
Počítačové sítě Mgr. Šárka Holečková, Počítačová síť Počítačovou síť tvoří dva nebo více počítačů, které jsou spolu propojeny. Je možné z jednoho.
1 Mobile Internet Fórum října Ekosystém internetové reklamy Cílení dle kontextu (klíčová slova, sekce) Reklamní formáty (bannery, text,
„Výuka na gymnáziu podporovaná ICT“.
NaviTerier Navigační systém pro zrakově postižené.
Tomáš Jeřábek, Praha UK PedF KITTV, 2013
GPS.
Inerciální měřící systémy
Svět techniky a já Marie Luptáková.
Le Thi Phuong 4.C.  Koherentní  Monochromatické (jednobarevné)  Málo rozbíhavé  Má velký výkon (až W)
Mobilní telefonní síť GSM
SVĚT TECHNIKY A JÁ. Mobilní telefon: Zastává mnoho funkcí ( fotoaparát, navigaci, počítač, voláni a sms, rádio a mnoho dalších). Je přenosný lehký tenký.
Úvod do nových médií a komunikace
Vliv hry Geocaching na turistickou návštěvnost Bakalářská práce , Brno Prezentace Bakalářské práce Vedoucí práce: Ing. Jaromír Landa Autor práce:
Aplikace pro mobilní zařízení v realitní praxi Clarion Congress Hotel Prague.
* Bluetooth je v informatice proprietární otevřený standard pro bezdrátovou komunikaci propojující dvě a více elektronických zařízení, jako například.
Operační systém Android
Petr Kolařík. Technika a co umíMobilyPočítače a notebookyDopravní prostředky.
Střední škola služeb a podnikání, Ostrava-Poruba příspěvková organizace Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:
GPS – Global Positioning System
Jméno a příjmení: Marek Janoušek Téma: GPS Třída: 5.A
Ing. Radek Novotný, PhD. „Nové směry a trendy v marketingu místních produktů a venkovském cestovním ruchu“ Jak vytvořit interaktivní expozici.
Tablety (mobilní zařízení)
Propagace Martin Krčál VIKBB42 Knihovnické procesy a služby Brno, 9. května 2012 propagace nových služeb.
servis v postřikové technice. NAVIGACE G lobal P ositioning S ystem.
Inerciální jednotka DMGA + aplikace
Elektromagnetické záření 2. část
Ing. Jiří Fejfar, Ph.D. GNSS Globální navigační satelitní systémy.
Operační systém Windows Mobile
Kartografie Zeměpisné souřadnice, GPS Typy kartografických zobrazení
Navigační systém GPS GPS - Global Positioning System (úplný název je GPS Navstar) je satelitní navigační systém. Tento systém byl původně vybudovaný americkou.
Šajnarová Sára, 5. A PROJEKT ARA. ZÁKLADNÍ INFORMACE Projekt spadá pod společnost Google Cíl: vytvořit vlastní modulární smartphone Začátek práce: 1.
Bezpečnost běžných spotřebičů Komprimace dat a kryptologie Jitka Procházková.
Komunikace MOS s externími informačními systémy Lucie Steinocherová Vedoucí práce: Ing. Václav Novák, CSc.
EKO/GISO – GPS. 2 The Global Positioning System (GPS) navigační systém pro určení polohy kdekoliv na zemském povrchu, bez ohledu na počasí a na dobu měření.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Řešitel: Fialík Ondřej Vedoucí práce: Ing. Stankovič Jan Ph.D.
Pavel Středa 1.ME. -GPS je družicový navigační systém -Systém NAVSTAR GPS.
ZÁKLADY GEOINFORMATIKY
Využití QR kódů v Knihovně Na Křižovatce Martin Krčál 1
Dj j2 j1 Otáčivý pohyb - rotace Dj y x POZOR!
GIS - geografické informační systémy Jednotlivé části GIS jsou zobrazeny ve vrstvách a z nich se skládá výsledná mapa. …je na počítačích založený informační.
GPS  Navigace nám slouží k orientaci na našich silnicích.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Digitální technologie 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc Tablet Co se všechno naučíme??? Počítače s integrovanou dotykovou.
internet věcí Vzájemné propojení věcí přes Internet nebo Bluetooth Internet of Things (IoT)
Provázanost mobilní reklamy s webem Tomáš Košťál … najdu tam, co neznám !
Inf Sítě mobilních telefonů a GPS. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
M ECHANICKÝ POHYB Mgr. Kamil Kučera. Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Materiál je určen pro bezplatné používání pro.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Digitální technologie 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc QR kódy Co se všechno naučíme??? Tvorba a skenování QR kódů.
Trigonometrie v praxi, aneb Obrázek přejat z: outdoors.com.
| facebook.com/geofunCZ |
Bohumil Havel MoodleMoot.cz 2016
QR kódy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jitka Vlčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Navigační systémy + úkol na konci prezentace
Internet věcí (IoT) v síti SIGFOX
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Bc. Procházka Tomáš Bc. Kintr David
VY_32_INOVACE_
Asistivní technologie pro mobilní zařízení PV072 Seminář z asistivních technologií Vít Vaněk
Využití ICT pro rozvoj klíčových kompetencí CZ.1.07/1.5.00/
SKLADBA PC 16 OP VK VYT 2.16 Netbooky
Augmentovaná realita Michal Černý.
Informační a komunikační technologie 5. ročník
TRANSGREEN v praxi Michaela Běčáková AOPK ČR , RP Správa CHKO Beskydy
MECHANIKA TUHÉHO TĚLESA
Transkript prezentace:

Lokační a identifikační technologie David Bauer

GPS Global Positioning Systém lze určit polohu(i na několik cm) a přesný čas 24 družic (životnost 10let) omezení do 18 km a rychlosti do 515 m/s (1854 km/h) alternativa, metoda lokace pomocí BTS (Base Tranciever Station)

Gyroskop Rotor (rotující setrvačník uprostřed) zachovává svou polohu bez ohledu na polohu vnějšího rámu Vyvíjeno pro letadla a balistické střely Používá se jako – Zatáčkoměr ( úhlová rychlost otáčení) – Umělý horizont – Gyrokompas (určuje opravdový sever)

Akcelerometr měří vibrace nebo zrychlení při pohybu zařízení Nejdříve používáno jako polohové čidlo (překlopení obrazu) Animace (předměty se pohybovali dle naklonění) Přeskakování skladeb (švihem) Krokoměr (počítání otřesů)

QR kódy z anglického „Quick Response“ více dat než čárový kód techniky předcházející chybám interpretace definovány v 40 velikostech složeny z několika informačních vrstev

Použití Akcelerometr (v mobilech supluje funkci gyroskopu) – Aplikace (hry, natočení obrazu) – Odposlech psaného textu na klavesnici PC – Měření G přetížení GPS – Geocaching – Geolokační služby(foursquare) – Sledování/Hledání – Navigace/ různé „speedo“ metery

Použití #2 QR kódy – jakékoliv informace – kdekoliv Památky Místa (Sněžka, Praděd) Významné budovy Výrobky – Velký boom hlavně díky smartphonům

Použití #3 Lokálně Kontextové Služby – stáhnutí turistického průvodce, programu kina přes bluetooth – Monitorovací služby – správa autoparku (mobilních zdrojů) – Propagační služby (bluetooth – nabídka jídla např) – Google latitude, Gowalla, Foursquare, Facebook places elektronický obsah na základě polohy uživatele - akademický projekt Univerzity Karlovy

Zdroje k-odposlechu-textu-z-klavesnice-11n- /mob_tech.aspx?c=A111022_122548_mob_tech_vok k-odposlechu-textu-z-klavesnice-11n- /mob_tech.aspx?c=A111022_122548_mob_tech_vok sluzby-v-praxi/