Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Petr Kolařík. Technika a co umíMobilyPočítače a notebookyDopravní prostředky.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Petr Kolařík. Technika a co umíMobilyPočítače a notebookyDopravní prostředky."— Transkript prezentace:

1 Petr Kolařík

2 Technika a co umíMobilyPočítače a notebookyDopravní prostředky

3  Dnes si pomocí techniky můžete najít nebo vyrobit co budete chtít.  Pomocí mobilu můžete komunikovat s kýmkoli na celém světě, pomocí počítače a notebooků si můžete zahrát hry, vytvořit program nebo si najít cokoli co potřebujete. S auty, letadly a jinými dopravními prostředky se můžete dopravit po celé zeměkouli atd.

4  Mobil byl vynalezen okolo roku 1955.  Mobily se postupně vyvíjely přes drátové mobily, které musely být zastrčeny v zásuvce, poté se vynalezly mobily bezdrátové, které se musely dát občas nabít, ale jinak se s nimi mohlo chodit volně po bytu nebo na zahradu. Dnešní mobily jsou úplně jiné než před 20 lety. Jsou dotykové (bez tlačítek), umí se připojit na wi-fi, fungují na nich různé aplikace atd.

5  Počítače vznikly v 19. století.  Počítače (podobně jako mobily) se pořád vyvíjí. Dnes se na stolním počítači dá dělat v podstatě cokoliv. Můžete si cokoliv vytisknout nebo najít.  Hardware jsou ty věci, které můžete chytit (myš, monitor, klávesnice…)  Software je program, který řídí celý chod počítače.

6  Auta- Nejrychlejší auto na světě je Hennessey Venom GT. Maximální rychlost je 428 km/h.  Letadla- Letadla jsou prostředky díky kterým můžeme létat přes oceán kratší dobu než by to bylo lodí. Nejrychlejší letadlo je X-43A, které letělo rychlostí až 11 000 km/h.  Lodě- Největší loď Prelude je delší než Empire State Building a na jeho palubu by se vešla 4 fotbalová hřiště.

7  Děkuji za pozornost.  Zdroje: Informace- http://zpravy.idnes.cz/delsi-nez-empire-state-building-na-more- vyplula-nejvetsi-svetova-lod-1jz-/zahranicni.aspx?c=A131205_155418_zahranicni_pej http://autofun.blesk.cz/zebricek-10-nejrychlejsich-aut-sveta-11788/ http://atjkp.blog.cz/0705/10-nejrychlejsich-letadel-teda-z-tech-priznanejch-vsema-vladama http://zpravy.idnes.cz/delsi-nez-empire-state-building-na-more- vyplula-nejvetsi-svetova-lod-1jz-/zahranicni.aspx?c=A131205_155418_zahranicni_pej http://autofun.blesk.cz/zebricek-10-nejrychlejsich-aut-sveta-11788/ http://atjkp.blog.cz/0705/10-nejrychlejsich-letadel-teda-z-tech-priznanejch-vsema-vladama  Obrázky- http://mobil.idnes.cz/mobil-mesice-samsung-utoci-na-nokii-a-sony- ericsson-fx2-/telefony.aspx?c=A101015_112952_telefony_kor http://cloudlakes.com/reviews/bugatti-veyron.html http://bestblog.cz/prohlednout-si-notebook-pred-koupi-je-dulezite/ http://mobil.idnes.cz/mobil-mesice-samsung-utoci-na-nokii-a-sony- ericsson-fx2-/telefony.aspx?c=A101015_112952_telefony_kor http://cloudlakes.com/reviews/bugatti-veyron.html http://bestblog.cz/prohlednout-si-notebook-pred-koupi-je-dulezite/


Stáhnout ppt "Petr Kolařík. Technika a co umíMobilyPočítače a notebookyDopravní prostředky."

Podobné prezentace


Reklamy Google