Power Point– popis prostředí

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Prezentace pro kurz INFORMATIKA
Advertisements

PowerPoint Založení nového souboru .pptx Tlačítko Office, Nový
Cvičná prezentace Úkoly k procvičení.
European Computer Driving Licence
Stránka je základní pracovní plochou, na kterou tvoříme dokument – píšeme text, vkládáme objekty… Možnosti nastavení vzhledu stránky jsou široké – okraje.
Vzhled prezentace - šablony
Word 2007 se na rozdíl od předcházejících verzí ovládá pomocí pásu karet, který najdete v horní části obrazovky. Pás je rozdělen na jednotlivé karty,
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Jak vytvořit prezentaci Vytvořila firma: A-B Spektrum, počítačové a vzdělávací kurzy.
Výpočetní technika Akademický rok 2011/2012 Letní semestr Novák Petr
IT Začátečníci Modul 5 MS POWERPOINT.
Výukový program: Obchodní akademie Název programu: Grafická úprava prezentace Vypracoval : Ing. Jiří Durďák Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
Prezentační manažer Kapitola 3.0 (Úvodní práce v programu)
Power Point– pracujeme se snímky
PowerPoint. Rozložení stránky 1.Na kartě Domů klikněte na tlačítko Rozložení a vyberte profil „Dva obsahy“ 2.Totéž můžete udělat tak, že kliknete pravým.
Microsoft Office PowerPoint
MS Office PowerPoint 2007 Ing. Jaroslav Parma.
Nabídka karty Soubor Soubor. Nabídka karty Domů Domů práce se schránkou formátování písma zarovnávání formát čísel práce se styly práce s buňkami vyhledávání.
PowerPoint II. Miroslav Lorenc.
Excel – editace ( formát ) buněk
Jak vytvořit prezentaci
Prezentace v Powerpointu
Power Point– úvod Ing. Bohumil Bareš.
Anotace Žák se seznámí s prostředím aplikace MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Orientuje se v prostředí aplikace MS Word Speciální.
Power Point– správa prezentace
TVORBA VÝUKOVÉ PREZENTACE II. Mgr. René Szotkowski TENTO MATERIÁL VZNIKL ZA FINANČNÍ PODPORY EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU A STÁTNÍHO ROZPOČTU ČESKÉ REPUBLIKY.
Výukový program:Obchodní akademie Název programu: Program PowerPoint Vypracoval : Ing. Jiří Durďák Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
Word – Struktura dokumentu
PowerPoint 2007.
Microsoft Powerpoint Microsoft Word.
Úprava grafických objektů –klipartů ve Wordu 2010.
Úprava grafických objektů –obrázků ve Wordu 2010.
1.První spuštění a popis hlavní obrazovky Tla č ítko Office – nejpou ž ívan ě jší volby, seznam posledních dokumentu Panel rychlý p ř ístup – p ř idání.
Power Point– sestavujeme prezentaci
Zápatí a záhlaví, okraje stránky, číslování stránek
Excel– Zásady Ing. Bohumil Bareš.
Excel – editace a formát tabulky Ing. Bohumil Bareš.
Excel – Grafy Ing. Bohumil Bareš.
Tvorba prezentace Rozložení snímků Vkládání obrázků do snímků
UŽIVATELSKÉ ROZHRANÍ MS POWERPOINT
EXCEL 2010 Popis prostředí – 1. část. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309,
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 10.0 (Záhlaví a zápatí)
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
POWER POINT 1 Základní pojmy Power Point - základní pojmy.
WORD 2010 Popis prostředí – 2. část. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, 746.
Word – základní práce s wordem.
Vytvořila firma: A-B Spektrum, počítačové a vzdělávací kurzy Navigace.
Word – Tabulky a Grafika ve Wordu
1 Prezentace - Úvod Ing, Jiří Hejhal. 2 Moudrost Nestačí jenom být dobrý. Musí se to dát vědět.
WORD 2010 Popis prostředí – 1. část. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, 746.
Anotace Žák se seznámí s prostředím aplikace MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Orientuje se v prostředí aplikace MS Word Speciální.
Jak vytvořit prezentaci Vytvořila firma: A-B Spektrum, počítačové a vzdělávací kurzy.
Mgr. Karel FischerÚprava prezentace1 Změna použité šablony Ke změně šablony mohu použít jednu ze tří možností: a)Formát \ návrh snímku b)V panelu nástrojů.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_10.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT36.02 Téma: PowerPoint Číslo.
Word – Tisk Ing. Bohumil Bareš. Tisk – klepneme na ikonu Microsoftu, vybereme tisk 2.
Jak vytvořit prezentaci Vytvořila firma: A-B Spektrum, počítačové a vzdělávací kurzy.
Databáze MS ACCESS 2010.
Jak na PowerPoint prakticky PowerPoint 2010 Ing. Jiří Suchomel tel.: PowerPoint 20101Snímek.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Tvorba prezentace Vypracovala : Jana Šimková, ZŠ a MŠ Mladoňovice Materiál vznikl v rámci projektu Šance pro všechny č.proj. CZ.1.07/1.4.00/
PowerPoint Program na vytváření prezentací Pozadí snímků  Pravým tlačítkem klikneme do snímku a otevřeme Formát pozadí.
Snímek 1 PowerPoint2OP381 Manažerská informatika 1 2OP381 Manažerská informatika 1 Microsoft PowerPoint 2016 – 1. část
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
Název:VY_32_INOVACE_ICT_7B_10B Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:7. Tematický okruh,
Základní škola a Mateřská škola, Liberec, Barvířská 38/6, příspěvková organizace Název : VY_32_inovace_02 Informatika - MS Excel – Nabídky karet Autor:
PowerPoint.
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_11_16_PowerPoint.
téma vyjádření Obrázek SmartArts obrázky na červeném pozadí
Název: VY_32_INOVACE_ICT_7B_11B Škola:
Transkript prezentace:

Power Point– popis prostředí Ing. Bohumil Bareš

Snímky prezentace Pás karet Pracovní plocha snímku Název prezentace Panel rychlý přístup

Panel rychlý přístup Ikony nejčastěji používaných funkcí Vložení další ikony: Klik pravým tlačítkem myši na ikonu zvolené funkce V nabídce vyberte Přidat na panel nástrojů Rychlý přístup

Karta Soubor Slouží ke správě dokumentu, nalezneme zde veškeré informace o dané prezentaci Obsahuje funkce pro uložení, tisk, otevření nové prezentace

Karta Domů Obsahuje skupiny funkcí pro základní práci se snímkem: Rozložení objektů na snímku Vložení nového snímku Editace (úprava) textu snímku Vkládání a editace obrazců do snímku Úpravy

Karta Vložení Obsahuje skupiny funkcí pro vkládání grafických objektů do snímku – tabulka a graf, obrázky, textové pole, rovnice a symboly, video, zvuk… Funkce pro vložení popisných údajů osnímku – číslo snímku, datum a čas… Vložení zápatí do snímku, záhlaví a zápatí do poznámek a podkladů

Karta Návrh Umožňuje nastavit grafickou podobu snímků prezentace: Vzhled stránky Orientaci snímku na výšku/šířku Grafický styl snímků prezentace Motivy Pozadí

Karta Animace a přechody Přechody jsou pohyblivé efekty, které se používají pro zatraktivnění přechodu jednoho snímku na druhý a jsou využity pro celý snímek jako takový Animace jsou speciální efekty, které se používají na objekty v rámci jednoho snímku. Na každém snímku totiž můžete mít různé typy objektů (text, obrázek, klipart…) a každému objektu může být přiřazen jiný typ animace.

Karta Prezentace Slouží pro nastavení způsobu předvádění prezentace Karta Revize Obsahuje nabídku funkcí pro jazykovou korekturu prezentace a pro týmovou práci na prezentaci.

Karta Zobrazení Umožňuje zvolit způsob zobrazení snímků prezentace Obsahuje ikonu pro nastavení Lupy (zvětšení/zmenšení snímku) Ikony pro způsob uspořádání více otevřených oken aplikace PowerPoint

Podokno Snímky/Osnova Umístěno na levé straně pracovní plochy. Je tvořeno kartami Snímky a Osnova: Karta Snímky – náhledy snímků v pořadí, v jakém jsou řazeny v prezentaci Karta Osnova – osnova jednotlivých snímků Mezi snímky se pohybujeme myší nebo šipkami. Aktivní snímek je barevně orámovaný.

Zdroje informací: http://www.google.cz/imghp?hl=cs&tab=wi www.ecdl.cz