Evropský den jazyků 6.B.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Arménie 4 sousedi: Gruzie, Turecko, Írán, Ázerbajdžán Hl. město: Yerevan Počet obyvatel: cca 3 mil. Rozloha: km 2 Měna: Arménský Dram Jazyk: Arménština.
Advertisements

E.D.J. 8.C.
Arménie.
CHARAKTERISTIKA ·     je seznam nabízených pokrmů a příloh;   ·     svým vzhledem a obsahem reprezentuje provozovnu;       je reklamním a propagačním prostředkem.
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
ŠKOLA V PŘÍRODĚ Orlík
- je pevná sestava pokrmů, doplněná vhodnými nápoji, používaná k určité příležitosti. Bc. Daniel Vančura.
Evropský den jazyků 6.A.
Zpracovala Karolíne AL-Eraidiová a Barbora Vodňanská
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Zeměpis cestovního ruchu.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Stravování při žaludečních a dvanáctníkových vředech
Francie.
STRAVOVACÍ ZVYKLOSTI CIZINCŮ
Členské státy a jejich hlavní města
Strava při zánětu jater
Státy Evropské Unie a podnebí jejich hlavních měst
Grand restaurant pana Septima
GASTRONOMIE V EVROPSKÉM KONTEXTU
Zdravý Životní Styl Michal Burda.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_384 Ročník: 1.
Nejmocnější státy Evropy
Zdravý životní styl Vytvořila: Michaela Ryšánková.
PETIT DÉJEUNER RESTAURANT FRUITS ET LÉGUMES. SNÍDANĚ RESTAURACE OVOCE A ZELENINA.
DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Zdravá výživa Správné sestavení jídelníčku VY_32_INOVACE_01_36.
ČTVRTEK Polévka Houbový vývar s drobením 20,- Kč Polévka Gulášová 25,- Kč.
NÁZEV ŠKOLY: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045 AUTOR: Mgr. Dagmar Suchomelová NÁZEV: VY_32_INOVACE_6/09_Daily meals TEMA: DINNER ČÍSLO PROJEKTU:
Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Andrea Mišurcová Název šablonyIII/2 – inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
STŘEDA Polévka Hovězí s těstovinami 20,- Kč Polévka Frankfurtská 25,- Kč.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Bc. Martina Jeřábková Název materiálu:
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Brandýs n. L. – Stará Boleslav, Školní 291 AUTOR: Mgr. Slaminková Jana NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_Výchova ke zdraví TEMA: Zdravá snídaně a.
ZŠ a MŠ Kateřinice, okres Vsetín projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu VY_32_INOVACE_03_03_Člověk a zdraví Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět -
13. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
května PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
10. – 14.října 2016 PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
20. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
října 2016 PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
16. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
9. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
PÁTEK Polévka Čínská hovězí 20,- Kč Polévka Zelňačka 25,- Kč.
20. – 24.června PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
Hovězí vývar se zeleninou a nudlemi
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jaroslav Bartl Číslo
PÁTEK Polévka Kuřecí vývar s nudlemi 20,- Kč Polévka Fazolová 25,- Kč.
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou,
Výživa 1.ročník VY_32_INOVACE_47_Vyziva1 Prvouka - 1. ročník
26. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
Pořadí pokrmů na jídelním lístku
5.12. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
23.1. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
Autor: Mgr. Marcela Holubová
2. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
7. – 11. listopadu 2016 PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
5.6. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
VÝŽIVA A ZDRAVÍ Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
27.2. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
Základní škola Havlíčkův Brod, Štáflova 2004
NÁZEV ŠKOLY: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
Název školy: Speciální základní škola,Louny, Poděbradova 640,příspěvková organizace Autor: Mgr.TAŤÁNA RADIMSKÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_17_III.Vu_ZDRAVÁ.
Změna jídelníčku vyhrazena Denní pitný režim na každé třídě
Změna jídelníčku vyhrazena Denní pitný režim na každé třídě
Název projektu: Moderní škola Číslo klíčové aktivity: III/2 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Vráž, okres Beroun Autor: Zuzana Měchurová Název.
Název projektu: Moderní škola
Změna jídelníčku vyhrazena Denní pitný režim na každé třídě
8.4. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
10.6. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
Jídelníček od 3. do 7. června 2019 změna jídelníčku je možná
Transkript prezentace:

Evropský den jazyků 6.B

Obsah Francie Amerika - USA Německo Latina Turecko Maďarsko Španělsko

FRANCIE

DŮLEŽITÁ SLOVÍČKA Bonjur ! - Dobrý den! Bonsoir. - Dobrý večer. Au revoir. - Naschledanou. Merci.- Děkuji. Salut.- Ahoj. Ca va? - Jak je? Bie sur! - Samozřejmě! Ah bon. - Dobře. Quelle horror. - To je hrozné. Bon appétit! - Dobrou chuť! D'accord. - Souhlasím. A votre santé! - Na zdraví!

Hlavní Chody SNÍDANĚ: sladké , rychlé OBĚD:salád + hl.jídlo VEČERE:největší jídlo dne, dlouho se hovoří u neuklizeného stolu,jí se především mořské plody

AMERICKÁ ANGLIČTINA

NÁRODNÍ KUCHYNĚ Snídaně-cereálie oběd-steak večeře-hot dog TYPICKÉ JÍDLO -polévka inctantní hlavní jídlo-steak moučník-brownies

Slovní zásoba VODA Z KOHOUTKU-TAP WATER KOLA-COCOA HRANOLKY-FRENCH FRIES MLÉČNÝ KOKTEJL-MILK-SHAKE ČAJ-TEA LIMONÁDA-LEMONADE VAJÍČKA-EGGS MASO-MEAT HUMR-LOBSTER KNEDLÍKY-DUMPLINGS

RAKOUSKÁ NĚMČINA

Národní kuchyně Snídaně: preclík,salát Oběd: vídeňský řízek-telecí Večeře: salát

6.B Latina

Slide 1 Původ jazyka: území dnešní Itálie – Řím Zařazení: mrtvý jazyk, indoevropský jazyk Využití latiny: Církev Lékařství Biologie Filozofie Latina je výchozí jazyk pro románské jazyky: Italština Španělština Francouzština Portugalština (Angličtina)

Slide 2 Druhy jídel Národní jídlo – Špaldová kaše – Puls Chléb - pekl se doma Zelenina Luštěniny Ovoce Sýr Maso – vepřové, jehněčí, zvěřina Rybí omáčka – Garum Pití – Voda, mléko, pivo, medovina, víno (ředěné vodou), voda s octem Ientaculum (snídaně) – Chléb a sůl, hrozny Cena (oběd) – Špaldová kaše Vesperna (večeře) – Ovoce, sýr, chléb

Slide 3 Slovníček Salve – Dobrý den, dobré ráno Bene tibi vestat – Dobrou chuť Bibere - Pít Edere - Jíst Panis - Chleba Vinum - Víno Oleum - Olej Merenda - Svačina Gustatis - Předkrm Comissatio - Pitka

Türkiye Cumhuriyeti Název země :Turecko Hlavní město: Ankara Jazyk: Turečtina Měna lira=13 kč Kde se nachází:mezi Středním a černým mořem

Národní kuchyně Snídaně:Zelenina, kozí sýr oběd:Zelenina Večeře : Polévka,vařená zelenina s masem. Türkiye Cumhuriyeti

Rozhovor v restauraci Gule gule=nashledanou Menu alabirlir miyim=mohu dostat menu litve=prosím Afiyet olsum=dobrou chu´t Bes lira=je to...korun Tesekuvler gule gule=děkuji nashledanou ;

Maďarsko Mad´arsko se nachází v Evropě. Hlavní město je Budapešt´. V Mad´arsku se mluví Mad´arsky. Měna je forint.

Slovíčka Jó napot Dobrý den Jó estét Dobrý večer Jó éjszakát Dobrou noc Szia Ahoj Vislát Nashledanou Kérem Prosím Köszönöm Děkuji Burgonya paprika

ŠPANĚLSKO Název našeko státu : Španělsko Nachází se v : Jihovýchodní části Evropy Hlavní město : Madrid Jazyk : Španělský,(Románský) Měna : Euro

ZÁBAVA a ZAJÍMAVOSTI 1. Býčí zápasy 2.Běh býků 3.Rajčatová válka 4.Tance Flamingo

NÁRODNÍ KUCHYNĚ Snídaně : Desayuno - Churros Oběd : Almuerzo – Tortila Večeře : Cena – Gaspačo TYPYCKÉ JÍDLO Polévka : Fabada,Gaspačo Hlavní jídlo : Tortila Moučník : Crema catalana Pítí : Café,Agua,Vino,Jugo

Vypracovala 6.B