Předmět: Biologie Obor: Technické lyceu Vyučující: Mgr. Kašpar Ludvík Třída: 2L Školní rok: 2014/15 Jméno: Zajonc Petr Předmět: Biologie Obor: Technické.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Chráněná území v Olomouckém kraji
Advertisements

Voda-Základ života.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
 Inspirace minulostí (zejména středověkem), exotickými zeměmi a životem na venkově  Důraz na city a prožitky, často pocit odcizení, záliba v tajemnosti.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_499_Př8 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Člověk a příroda Předmět: Přírodopis Ročník:
Pro úvod bych se rád podíval na koloběh vody
Člověk a jeho svět – Rozmanitost přírody – Vesmír – Planety
Autor: Mgr. Zdeňka Krmášková
Jméno autora: Mgr. Zdeněk Chalupský Datum vytvoření:
Jakub Lindner C3A PRACOVNÍ PRÁVO –VZNIK A ZÁNIK PRACOVNÍHO POMĚRU.
Globální oteplování Marek tecl 2L.
Živá a neživá příroda Přírodověda 4. ročník.
Jméno autora: Mgr. Zdeněk Chalupský Datum vytvoření:
Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost VY_32_INOVACE_D3 – 20.
Stavební fyzika 1 (světlo a zvuk 1)
Přírodní a civilizační rizika
Anotace Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název VM: Zdravá strava
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název VM:Nemoci Kód VM:VY_52_INOVACE_20 Vzdělávací předmět:Výchova ke zdraví Tematická oblast:Zdraví a jeho ochrana.
Téma Předmět: BiologieTřída: 1L Obor: Technické lyceumŠkolní rok: 2013/14 Vyučující: Mgr. Ludvík KašparJméno: Robert Navrátil.
Kyselý déšť.
Anotace Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název VM: Zdravý spánek
V.O.D.A.
Autor: Mgr. Ilona Nováková
Daňková Daniela, C4B Gymnázium Jiřího Ortena
Globální změny Zpracoval: Jakub Mach. Osnova prezentace 1.Úvod 2.Osnova prezentace 3.Skleníkový efekt 4.Globální klimatické změny 5.Konec.
Vzduch Vytvořili: Jakub Zeman,Adam Obrtel Vyučující: Ludvík Kašpar
Integrovaná střední škola,Slaný
LOM SVĚTLA Jaroslav Solfronk 2013 Příroda II.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
VODA Vypracovali: Jakub Zeman a Adam Obrtel Vyučující : Ludvík Kašpar
Rozptyl světla Vojta Brázdil, IX. A © 2015.
Prezentace 2L Lukáš Matoušek Marek Chromec
Rozptyl světla a jeho důsledky
Silvie Řehoříková 9.A v Otrokovicích
Spánek Vypracoval: Dominik Bobek Obor: Technické lyceum Třída: 1L
Prezentace do Biologie
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Jméno autora:Mgr. Jitka Charvátová Třída/ročník:
Těhotenství, dětství a dospívání
SPÁNEK Ročníková práce Klára Jelínková 6.tř..
Zdravá výživa II Dagmar Šťastná.
Tomáš Novotný, 2.L SPŠE Olomouc
Gymnázium a obchodní akademie Chodov Smetanova 738, Chodov Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Vzduch Předmět: BiologieTřída: 2L Obor: Technické lyceumŠkolní rok: 2014/2015 Vyučující: Mgr. Ludvík KašparJméno: Lukáš Kříž.
Meteority, komety, planety
Významná chráněná území v ČR
SLUNCE zdroj světla a tepla pro Zemi (jedna z podmínek života)
Eva Slováčková, Ondřej Smékal, Jana Mlatečková
GLOBÁLNÍ PROBLÉMY SVĚTA ZNEČIŠTĚNÍ HYDROSFÉRY
Brownův pohyb Jan Havlovic V6A
České středohoří.
Přírodní a civilizační rizika
Mgr. Hana Hoberlová, ZŠ Rajhrad
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_146 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Mgr. Daniela Kemrová Předmět.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_155 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Mgr. Daniela Kemrová Předmět.
Opakování Proč se pohybují litosférické desky
Jaderné elektrárny Vypracoval: Matěj Kolář Obor: Technické lyceum Třída: 2L Předmět: Biologie Školní rok: 2014/15 Vyučující: Mgr. Ludvík Kašpar Datum vypracování:
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_128 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Mgr. Daniela Kemrová Předmět.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_127 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Mgr. Daniela Kemrová Předmět.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_145 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Mgr. Daniela Kemrová Předmět.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_148 Název školy Gymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Mgr. Daniela Kemrová PředmětBiologie.
Sloučenina kobaltu umí lapat kyslík ze vzduchu i vody Vypracoval: Vladimír Paloušek Obor: Technické lyceum Třída: 1L Předmět: Biologie Školní rok: 2014/15.
Jméno a příjmení: Marek Janoušek Téma: GPS Třída: 5.A
Cembalo Kristýna Sadloňová SEKUNDA.
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Jméno autora:Mgr. Jitka Charvátová Třída/ročník: IV. Datum vytvoření:srpen 2012 Šablona:III/2č. materiálu:
Životní prostředí. Rešovské vodopády Životní prostředí Zhoršující se stav životního prostředí přímo souvisí s globálními problémy dnešního světa. Řada.
EKOLOGIE NOCI Pavla Hudcová Pavel Suchan.
Vypracoval: Radek Navrátil Obor: Technické lyceum Třída: 2L Předmět: Biologie Školní rok: 2015/16 Vyučující: Mgr. Ludvík Kašpar Datum vypracování:11.12.
Vliv radiace na člověka
Leváctví Jan Machovský Obor: Technické lyceum Třída: 1L
Znečištění ovzduší Vypracoval: David Hampl
Transkript prezentace:

Předmět: Biologie Obor: Technické lyceu Vyučující: Mgr. Kašpar Ludvík Třída: 2L Školní rok: 2014/15 Jméno: Zajonc Petr Předmět: Biologie Obor: Technické lyceu Vyučující: Mgr. Kašpar Ludvík Třída: 2L Školní rok: 2014/15 Jméno: Zajonc Petr

Co to je? Jde o rozptýlené světlo, které uměle vyrobíme do noč. Prostředí. Aby vzniklo potřebujeme atmosféru,prach. Částečky a plyn na kterých se světlo rozptyluje. Rozptyl způsobuje, že noč. Oblohu vnímáme světlejší než opravdu je. Co to je? Jde o rozptýlené světlo, které uměle vyrobíme do noč. Prostředí. Aby vzniklo potřebujeme atmosféru,prach. Částečky a plyn na kterých se světlo rozptyluje. Rozptyl způsobuje, že noč. Oblohu vnímáme světlejší než opravdu je.

Příčina? Světelný smog způsobují reklamní tabule, veřejná osvětlení nebo doprava Příčina? Světelný smog způsobují reklamní tabule, veřejná osvětlení nebo doprava

Nebezpečí ? Příroda: Toto znečištění má vliv na ptáky a noční lovce( netopýři) Zpomaluje obnovu dešt. pralesů A omezuje některá astronomická pozorování Působení na člověka? Máme narušeny naše biorytmy, hůř se nám spí, Dochází k změně chování ( podrážděnost, větší pravděpodobnost kolísání psych. Stability z důvodu nespavosti) Nebezpečí ? Příroda: Toto znečištění má vliv na ptáky a noční lovce( netopýři) Zpomaluje obnovu dešt. pralesů A omezuje některá astronomická pozorování Působení na člověka? Máme narušeny naše biorytmy, hůř se nám spí, Dochází k změně chování ( podrážděnost, větší pravděpodobnost kolísání psych. Stability z důvodu nespavosti)

Tmu ke svému životu nutně potřebujeme, protože jedině za tmy vzniká v lidském těle spánkový hormon MELATONIN. Pokud máme nedostatek tmy = nedostatek melatoninu = rozhozené lidské zdraví Tmu ke svému životu nutně potřebujeme, protože jedině za tmy vzniká v lidském těle spánkový hormon MELATONIN. Pokud máme nedostatek tmy = nedostatek melatoninu = rozhozené lidské zdraví

Svět si sice uvědomuje, že to může mít až fatální následky a že se to k nim pomalu ale jistě přibližujeme. Jenomže pro vlády je mnohem důležitější bezpečnost a snížení kriminality ve městech Potom ale přichází o pohled na nádheru a velkolepost vesmíru Svět si sice uvědomuje, že to může mít až fatální následky a že se to k nim pomalu ale jistě přibližujeme. Jenomže pro vlády je mnohem důležitější bezpečnost a snížení kriminality ve městech Potom ale přichází o pohled na nádheru a velkolepost vesmíru

Děkuji za pozornost :D PS: užívejte noční oblohy dokud můžete jednou se stane, že se na noční oblohu půjdeme dívat do rezervacích…. Děkuji za pozornost :D PS: užívejte noční oblohy dokud můžete jednou se stane, že se na noční oblohu půjdeme dívat do rezervacích….

Zdroje Obrázky: Text: 9_zne%C4%8Di%C5%A1t%C4%9Bn%C3%AD#Sv.C4. 9Bteln.C3.BD_smog, _zne%C4%8Di%C5%A1t%C4%9Bn%C3%AD#Sv.C4. 9Bteln.C3.BD_smog Zdroje Obrázky: Text: 9_zne%C4%8Di%C5%A1t%C4%9Bn%C3%AD#Sv.C4. 9Bteln.C3.BD_smog, _zne%C4%8Di%C5%A1t%C4%9Bn%C3%AD#Sv.C4. 9Bteln.C3.BD_smog