CIO priority 2012 1. 3. 2012 | Priority IT v bankách a pojišťovnách| Lukáš Klášterský 1.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Poznejte jak je skvělé Mít to pod Kontrolou a máte svou infrastrukturu pod kontrolou Michal Hroch Produktový manažer Microsoft ČR.
Advertisements

Něco málo o ICNET s.r.o. Správa kódu v historii – přechod na TFS (TF Server) Nové platformy – přechod na TFS (TF Service) Integrace TFS s nástroji třetích.
Mobilně a (ne)bezpečně
Stránka 1, © Vema, a. s.. Stránka 2, © Vema, a. s. Podnikové aplikace  Integrovaný podnikový systém (Integrated Business System):  komplex aplikací.
Představení společnosti
Hosting informačního systému K2
Snímek 1 Efekty podnikové informatiky J. Pour Katedra IT VŠE ČSSI, Praha, 15/12/2006.
1. 3 Business priorita Scénář Řešení Produkty Rozvoj a podpora Partneři.
Tomáš Baďura ARI.  Mnoho velkých společností dávno začalo prosazovat přesun výpočetního výkonu IT do velkých datových center.  Decentralizované systémy.
Kdo jsme? Online byznys děláme přes 12 let Provozujeme 340 sportovních webů Naši reportéři vidí sportovních zápasů ročně.
StorSimple Řešení hybridního úložiště Matouš Rokos Infrastructure Consultant Mainstram Technologies.
Přínosy virtualizace a privátního cloudu
Flexibilita a Inovace Outsourcing mezd Outsourcing účetnictví Účtárny na klíč Daňové a ekonomické poradenství E-Consulting Czech, s.r.o Václavské nám.
Ruber, Saitz.  Customer Relationship Management  Systémy pro řízení vztahů se zákazníky  Zjednodušeně : ◦ shromažďování ◦ zpracování ◦ využití informací.
© 2003 FSS, spol. s r.o. Všechna práva vyhrazena.1 e - Insurance Management System Financial Support Services Struktura systému.
Audit IT procesů ve FNOL
SAP Ing. Jiří Šilhán.
Cetelem mobile stručná case study a 3 poučení Ing. Jan Procházka prochorcz.
Palatinum Excellence Software na řízení firmy. 1.Proč Software Excellence 2.Představení Software Excellence 3.Jak zavést do praxe Obsah Prezentace.
© 2010 IBM Corporation Stanislav Michelfeit, IBM IDC ČR, Služby – výzkum a výuka IT jako služba SSME - Service – Science, Management and Engineering =
Online prodeje jako součást multikanálového přístupu v praxi
Výhody užití architektury ITS ve veřejné osobní dopravě
Tento studijní materil byl vytvořen jako výstup z projektu č. CZ.1.07/2.2.00/ Vývoj regulace a dohledu nad finančním trhem Shrnutí poznatků Ing.
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
ITIL Information Technology Infrastructure Library.
Copyright © 2011, atlantisProNGX nahrávání telefonních hovorů.
Cloud Computing - efektivní a transparentní provoz organizace pro každého (Jakub Fiala, Miroslav Čejka GORDIC ® )
Příručka jakosti Ing. Zdeněk Aleš, Ph.D.
Zkušenosti ze zavedení systému řízení kvality informačních služeb
Outsourcing ICT systémová a aplikační integrace v pojetí O2 Projekt Integrace sítě Ministerstva zemědělství.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Počítačové sítě Architektura.
Informační nástroje pro řízení po linii výkonu. Řízení po linii výkonu 2 PODNIKATELSKÝPROCES Vnitropodnikové útvary a jejich členění  každý útvar má.
CIS Cizinecký informační systém
Podnikání na Internetu letní semestr 2004 Jana Holá VIII.
GAPP System, spol. s r. o. Typizované konfigurace, příklady nasazení a další možnosti řešení Workshop 16. září 2010 Workshopy "Komplexní virtualizace IT.
Multiplatformní, řídící systém elektronického vzdělávání pro školy eDoceo Multiplatformní, řídící systém elektronického vzdělávání pro školy Tomáš Hrdonka.
Aleš Chudý IW BG Lead Microsoft Corporation. Lidé jsou klíčové aktivum firem Nové trendy práce Software jako platforma Strategická iniciativa (horizont.
1 NÁSTROJE V OBLASTI ŘÍZENÍ ANEB ÚSPĚŠNOST BEZ NÁSTROJŮ ? ÚSPĚŠNOST S NÁSTROJI ? Ing. Pavel Sladký M: Semináře, konzultace, motivační a certifikační.
Prostředí pro podnikání a rozhodující faktory růstu MSP Karel Havlíček květen 2008.
Algotech Telefon: Fax: Web: Adresa:Zirkon Office Center, Sokolovská 366/
Obecné informace Příklad procesu a práce s IS Využití pro manažerské rozhodování (analytické a statistické výstupy) xsebm172.
Martin Goldammer.  Model nasazení  veřejný (Public cloud computing)  soukromý (Private cloud computing)  hybridní (Hybrid cloud computing)  komunitní.
Telefónica O 2 Business Solutions Platform as a Service – Overview Praha, Ing. Jan Kepič, CISA –
Hledání rovnováhy mezi podnikatelským subjektem a zákazníkem Seminář ČMS Říjen 2012.
Období snižování nákladů Důvody proč vzdělávat a jejich zřetelnost Hynek Rais Česká pojišťovna 22. července 2004.
Digitální strategie krajů Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Digitální strategie krajů Datum:
INTERNET VE STÁTNÍ SPRÁVĚ A SAMOSPRÁVĚ 2008 © Copyright IBM Corporation 2008 Správa obsahu v podání IBM 7. – 8. dubna 2008 ibm.com/cz/public Daniel Beneš.
SOA = Architektura orientovaná na služby
MARKETINGOVÝ MIX.
Na cestě k ASP Jiří Voříšek VŠE - KIT publikováno: červen 2002.
Prof. Molnár1 Podnikové informační systémy Outsourcing IS/IT a ASP Prof. Ing. Zdeněk Molnár, CSc Ústav řízení a ekonomiky podniku
Global network of innovation easyXchange Milan Mydlář Siemens Business Services.
Nokia Czech Republic, s.r.o. Igor Šmerda, program manager.
Nové trendy v eGovernment
Několik námětů a otázek k zamyšlení a výběru
BSC 1992 Robert S. Kaplan a David P. Norton článek navrhující měření výkonnosti organizací – BSC – Vyrovnaný přehled výsledků kniha The Balanced.
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
0 A healthier tomorrow. MUDr. Pavel Kubů CEE Healthcare Business Development Manager Přínosy eHealth nástroji koordinované zdravotní péče pro klienty Maccabi.
1 MOBILNÍ ZAŘÍZENÍ V PODNIKOVÝCH SÍTÍCH Petr Janda, ICZ a. s
Přednáška Akce: Přednášející: Ing. Zdeněk Čežík | Konzultant managementu a podnikových procesů | TFM Výzvy Facility managera.
Miroslav Hübner listopad 2014 Jak sehnat peníze na IT ANEB zamyšlení jak si koupit, co potřebuji.
SAFETY 2017 Význam a zásady fyzické bezpečnosti při ochraně (nejen) utajovaných informací. Hradec Králové duben
9 zemí 3 kontinenty 50+ zákazníků uživatelů SAP 90 zaměstnanců
Primární emise akcií (IPO) VOKT (P-10)
Osobní prodej Osobní forma komunikace s 1 nebo více zákazníky
Sytémová integrace Ing. Jiří Šilhán.
Česka spořitelna je členem Erste Group
Transkript prezentace:

CIO priority | Priority IT v bankách a pojišťovnách| Lukáš Klášterský 1

O ČP a jejím IT CIO priority Česká pojišťovna (ČP) Tradice více než 180 let Universální pojišťovna - lídr trhu v ČR v tržním podílu, produktech a inovaci aktivních smluv unikátních klientů interních zaměstnanců výhradních agentů dalších uživatelů aplikací IT v ČP 200+ poboček 400+ aplikací 600+ TB diskový prostor serverů uživatelských helpdesků ročně nahrávek KC v archívu transakcí denně mezi systémy nových dokumentů ročně v digitálním archívu

Základní kameny IT strategie ČP CIO priority CLOUD COMPUTINGENTERPRISE MOBILITY Servisně orientované IT s inovacemi Automatizace procesů a služeb Jednoduché doručování IT (IaaS, SaaS) Flexibilita IT v doručování služeb Přístup k aplikacím dle rolí Bezpečnost podle rolí a místa přístupu Služby uživatelům stejné interně i externě Dostupnost IT služeb anytime, anywhere

Oblasti priorit IT CIO priority Náklady 2.Inovace 3.Spokojenost 4.Regulace

Efektivita nákladů CIO priority Náklady Potřeba rychlejšího rozhodování co je a co není podstatné Balancování hodnoty nákladů co je náklad pro minimalizaci udržovací náklad investice do rozvoje a inovace TrendyPriority ČP Dokončujeme projekty konsolidace infrastruktury Hlavní zaměření na aplikace/vývoj Testovací továrna Řízení demandu - zavedení Enterprise Architektury (EA/BA) Rekalibrace architektury aplikací Směřování k agilnímu vývoji a prototypování Projekty mají vždy více cílů Nákladová efektivita Inovace Zjednodušení/úklid Vždy něco navíc firmě a uživatelům

Inovace … #1 CIO priority Inovace Virtualizace Cloud Infrastruktura Servery hotovo Storage a backup hotovo Síťě/bezpečnost dolaďujeme Desktop Běžní uživatelé 100% hotovo Nasazujeme VDI Privátní cloud díky virtualizaci můžeme začít automatizace vývoj – test -produkce Public cloud hledáme možnosti využití s pozitivním finančním efektem testujeme příležitost s MS Azure TrendyPriority ČP

Inovace… #2 CIO priority Inovace Mobilní aplikace Fenomén osobní techniky v korporaci Opuštění platforem Uvedení 5.a 6. verze mobilní aplikace - dále provazujeme služby, s mobilními aplikacemi a klientskou zónou na internetu Zvažujeme využití pro interní účely Díky desktopové virtualizaci využíváme „any device“ přístup k aplikacím ČP Řízení přístupu k datům a vzdálený management PoC opuštění mainframe Opuštění AIX platformy TrendyPriority ČP

Spokojenost a Regulace CIO priority Regulace Spokojenost s IT Uživatelé jsou interní zákazníci Hledání optimální úrovně komunikace a služeb Vliv Regulace Běžná regulace trhu Solvency II(pojišťovnictví) TrendyPriority ČP Udržet skvělou spokojenost 1,6 od uživatelů ( dle známkování ve škole 1- 5) Přechod na NPS (Net Promoter Score) – standard firmy na spokojenosti zákazníků Připravujeme program Friendly IT sada drobných zlepšení IT prostředí a uživatelské zkušenosti Příprava na Solvency II v rámci skupiny Shoda s regulací ČNB 3.Spokojenost