Jižní Asie Anotace Prezentace zpracovává informace o regionu Jižní Asie i jednotlivých státech této oblasti. Obsahuje mapy, fotografie a křížovku. Autor.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU - 6 – 30 – Světové hospodářství AnotaceOpakování světového hospodářství AutorMgr. Kamila Bočková JazykČeština Očekávaný výstupŽáci.
Advertisements

IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU - 6 – 3- Polsko
Jižní Asie VY_32_INOVACE_4.1.Ge2N.11/Mč VY_32_INOVACE_2.2.NJ2.01/Ng
Polární oblasti Anotace
Klimatické a přírodní krajiny Ameriky
Jižní Asie a indie.
Pyrenejský poloostrov
Pardubický kraj Anotace
Jižní Asie Přibližná mapa Jižní Asie.
VY_52_INOVACE_03/2/13_ZEMĚPIS J a JV Asie Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Vladan Chlumský ŠABLONA: III/2 – Inovace.
Indie.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není – li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Step Anotace Prezentace zpracovává informace o travnatých oblastech stepích. Obsahuje křížovku, fotografie zástupců fauny a původního obyvatelstva. Autor.
Jižní Asie Se rozkládá na poloostrově Přední Indie a v přilehlých regionech a ostrůvkách v Indickém oc. Tvoří ji Indická tabule, která se připojila v III.horách.
Východní Evropa – Ukrajina
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU - 6 – 17- Rumunsko, Bulharsko AnotacePrezentace, která se zabývá charakteristikou Rumunska, Bulharska AutorMgr. Kamila Bočková.
Škola1. ZŠ T.G. Masaryka Milevsko, Jeřábkova 690,Milevsko AutorMgr. Ilona Šindelářová, ČísloVY_52_INOVACE_179 Názevindie Téma hodinyStáty jižní.
Tundra Anotace Prezentace zpracovává téma Tundra. Obsahuje informace o podnebí, fauně a flóře, ale také tradičních obyvatelích této přírodní krajiny. Autor.
Savany Anotace Prezentace zpracovává informace o savaně. Obsahuje zadání úkolu pro práci s atlasem, fotografie zástupců fauny. Autor Mgr. Hana Korečková.
Tajga, smíšené a listnaté lesy
y.cz Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Marcela Chovancová Název šablonyIII/2.
Obsah Asie Mapa Asie Rozdělení Asie Hranice Členitost Povrch Pohoří
Tropické deštné lesy Anotace
Povrch České republiky
Jsou zásoby přírodních zdrojů na Zemi omezené?
Hydrosféra Anotace Prezentace zpracovává informace o vodstvu na Zemi, jejím významu, seznamuje se základními pojmy z oblasti hydrosféry, oběhem vody na.
VY_32_INOVACE_12 Asie - Jižní Asie
Pouště Anotace Prezentace zpracovává informace o pouštích mírného i tropického pásu naší planety. Obsahuje zadání úkolu pro práci s atlasem, fotografie.
JIŽNÍ ASIE.
VY_52_INOVACE_03/2/12_ZEMĚPIS
Lesy – přírodní bohatství Země
Přírodní zdroje Česka Anotace
Indický oceán Anotace Materiál obsahuje zadání úkolů pro práci s atlasem. Vysvětluje, co jsou monzuny a tropické cyklóny. Součástí je mapa a fotografie.
ICT VL Asie 5.R. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Tematický okruh: Místo, kde žijeme Anotace: Prezentace.
Podnebí Anotace Prezentace zpracovává téma Podnebí a podnebné pásy. Obsahuje pracovní list zaměřený na faktory ovlivňující podnebí. Autor Mgr. Hana Korečková.
Identifikátor materiálu: EU
Jihovýchodní Evropa - Slovinsko
Předmět: Zeměpis cestovního ruchu Ročník: 1.
ICT VL Evropa – povrch 5.R.
Jižní Asie.
Název: Využívání informačních a komunikačních technologií ve výuce
- Oblast poloostrova Zadní Indie a Malajského poloostrova
Přírodní podmínky Asie
ASIE Přírodní podmínky.
INDIE.
JIŽNÍ ASIE Indický subkontinent.
Jižní Asie Materiál byl vytvořen v rámci projektu „Modernizace výuky na ZŠ ORLÍ LIBEREC“ reg. č. CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Mgr. Pavlína Lejsková ZŠ.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Miluše Džuberová Indie Tadž Mahál hinduismus.
ASIE.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU Anotace Prezentace, která se zabývá charakteristikou Polska Autor Mgr. Kamila Bočková JazykČeština Očekávaný výstup.
Klepněte pro vložení textu ASIE. Eurasie Jedna velká pevnina = Eurasie Proč se dělí na Evropu a Asii? Hranice mezi Evropou a Asií: Ural – Kaspické moře.
ANOTACE Materiál je určen k získání znalostí o jižní Asii a následně k procvičení a upevnění získaných poznatků. V úvodní výkladové části se žáci seznámí.
ČÍSLO PROJEKTU: 1.4 OPVK AUTOR: Mgr. Jana Neugebauerová NÁZEV: VY_32_INOVACE_07_JIŽNÍ ASIE ROČNÍK: 7. ročník ZŠ VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk a příroda VZDĚLÁVACÍ.
INDIE (Indická republika)
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Mgr. Aleš Čech Zeměpis 7. ročník
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Název školy ZŠ a MŠ, Jilemnice, Komenského 103, příspěvková organizace
Projekt: Moderní škola 2010 registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
JIŽNÍ ASIE AUTOR: Mgr. Aleš Skála NÁZEV: VY_32_INOVACE_23_16_Z7_Skála
AUTOR: Mgr. Hana Dvořáčková NÁZEV: VY_32_INOVACE_25_JIŽNÍ ASIE
VY_32_INOVACE_49A_Jižní Asie
NÁZEV: VY_32_INOVACE_10 Světadíly
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Základní škola a Praktická škola Dvůr králové nad Labem
Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“
ZEMĚPIS - SVĚT Regiony Asie 2
Periferie světa, nebo sídlo budoucí velmoci?
VY_32_INOVACE_142_Státy jižní Asie
ASIE Přírodní podmínky.
Transkript prezentace:

Jižní Asie Anotace Prezentace zpracovává informace o regionu Jižní Asie i jednotlivých státech této oblasti. Obsahuje mapy, fotografie a křížovku. Autor Mgr. Hana Korečková Jazyk čeština Očekávaný výstup žák umí s pomocí atlasu charakterizovat přírodní podmínky tohoto regionu Speciální vzdělávací potřeby žádné Klíčová slova Jižní Asie, Indie Druh učebního materiálu prezentace Druh interaktivity kombinace Cílová skupina Žák Stupeň a typ vzdělávání základní vzdělávání – druhý stupeň Typická věková skupina 12-15 let Celková velikost 2,6 MB

na jih od pohoří Himálaj Převážně na poloostrově Přední Indie Jižní Asie na jih od pohoří Himálaj Převážně na poloostrově Přední Indie

Podnebí – tropické, závislost na nadmořské výšce, ovlivněno monzuny Vodstvo – řeky pramení v horách (v období monzunů – povodně), rozdíl mezi V a Z Obyvatelstvo – dávné osídlení, koloniální velmoc především Britů (britská Indie) - velké množství jazyků - různá náboženství (hinduismus, islám, buddhismus) - rychle rostoucí počet obyvatel (Indie – slumy) - problém podvýživy Zemědělství – rýže, čajovník, cukrová třtina, ovoce, zelenina

Indie

Mt. Everest

Indus Ganga Brahmaputra

Indie Země kontrastů (hory x nížiny, pouště x deštné lesy, zaostalý venkov x přímořská letoviska) Problém s rostoucím počtem obyvatel Hl. náboženství hinduismus Bohatá na nerostné suroviny (ropa, uhlí, Fe ruda) Významná památka Tádž Mahal (poblíž Ágry)

Slum v Bombaji

Nádraží v Bombaji

Brána Indie

Bangladéš, Bhútán, Nepál, Afghánistán Patří k nejchudším zemím světa Nepál – vysokohorská turistika Afghánistán – války, extremistické zneužívání islámu - terorismus

Šrí Lanka turistika cejlonský čaj

Maledivy – ostrovní stát

Doplň: 1/6A+2/4B+1/6C+2/2D+4/6E+1/8F=6 A – nejhlubší jezero světa _____________ B- Co se těží v Perském zálivu? __________ C- Nové pojmenování pro Barmu __________ D – sibiřský veletok ________________ E – hl. město Turecka _____________ F – ekonomicky nejvyspělejší stát Asie ____________

Zdroje: http://cs.wikipedia.org