L A B E LABE ŘECE DALI JMÉNO KELTOVÉ,JEJICH ELB

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“
Advertisements

Základní škola Frýdek-Místek, Pionýrů 400
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu
Povrch České republiky
Vyhledávejte ve své příruční mapě.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Vávrová
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
Přirozené nádrže Umělé nádrže Podzemní vody Minerální vody Řeky
Česká republika-1 poloha, rozloha…
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Moje vlast Mgr. Iveta Honzejková.
Fyzicko-geografická sféra
ŘEKY ČESKÉ REPUBLIKY.
HYDROLOGIE ČESKÁ REPUBLIKA.
Evropa – podnebí, vodstvo 5. ročník
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Mgr. Jana Vítková Materiál: VY_52_INOVACE_PV12.20 Téma: Přírodní podmínky ČR.
Vodstvo ČR Název školy Gymnázium Zlín - Lesní čtvrť
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU – 6 – reky_CR
HYDROLOGIE ČESKÁ REPUBLIKA.
Základní škola Sedmikráska, o.p.s. Bezručova 293, Rožnov pod Radhoštěm ČESKÁ REPUBLIKA Labe Autor: Mgr. Pavel Sedlák Vytvořeno: září 2013 Název:
Vodstvo Česka.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Vodní toky Jan Dušek.
Česká republika: Řeky Hospodářský zeměpis
Řeky, jezera, rybníky a přehradní nádrže
Řeky, jezera, rybníky a přehradní nádrže
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
VODSTVO ČESKÉ REPUBLIKY
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Jméno autora:Mgr. Jitka Charvátová Třída/ročník:
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP.
území oblíbené sportovci a turisty
Člověk a příroda Zeměpis Zeměpis v praxi Vodstvo ČR VY_32_INOVACE_03 Sada 7 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213 Vypracoval:
Vodstvo Řeky Jezera Rybníky Přehradní nádrže.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA BENÁTKY NAD JIZEROU, PRAŽSKÁ 135 projekt v rámci operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: V/2 Název: Využívání.
Příroda naší republiky
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Inovace a zkvalitnění výuky projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Příbor, Dukelská 1346, příspěvková org. AUTOR: Mgr. Vlasta Geryková VYTVOŘENO: NÁZEV: VY_32_Zeměpis_04_Česká republika – vodstvo.
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast fyzická geografie České republiky Datum.
Amazonka-královna řek
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Simona Stránská Název: VY_32_INOVACE_11_A_03_Vodstvo České republiky Téma: Vlastivěda - Česká.
Základní škola Hostěradice, okres Znojmo, příspěvková organizace Název: AZ kvíz – přírodní poměry ČR Číslo: EU DUM 6_17 ICT Vytvořila: Mgr. Pavlína Kociánová.
1 Pramen Labe Labe pramení v Krkonoších. Od pramene k ústí v Severním moři má délku km Oficiální pramen Labský vodopád od r padá do hloubky.
ŠABLONA 32 VY_32_INOVACE_16_22_VODSTVO EVROPY. Anotace: Prezentace může sloužit jako výkladové, opakovací učivo Autor: Mgr. Martin Palát Jazyk: Čeština.
MLÝNSKÝ POTOK. PRAMEN, STUDÁNKA Studánka cestou na Hanesmlýn Zdroje Mlýnského potoka - pramení na východní straně Kosovského vrchu Déšť.
Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu: VY_52_INOVACE_625.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola, Uherský Ostroh, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Jana Pulcová NÁZEV: VY_32_INOVACE_12_Z_01 TÉMA:
CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy
Vodstvo ČR -Prezentace s výkladem
VODSTVO ČR Řeky na území Česka
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Vodstvo České republiky
VLASTIVĚDA vypracovala: Mgr
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ ŠKOLNÍ BRANDÝS N/L – STARÁ BOLESLAV
Labe - Elbe česká řeka.
Opakování - přehrady
NÁZEV ŠKOLY: 2. základní škola, Rakovník, Husovo náměstí 3
Základní škola, Hrádek 203 Projekt: CZ.1.07/1.400/
Řeky ČR Člověk a jeho svět – vlastivěda 4.ročník školní rok 2010/11
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Marie Polanská NÁZEV: VY_32_INOVACE_04_ Pohoří ČR - Krkonoše.
Základní škola, Hradec Králové
VY_32_INOVACE_VL4.08       Autor: Tereza Zástřešková   Datum vytvoření: květen 2012   Ročník: 4.   Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět   Vzdělávací.
Výukový materiál pro 8.ročník
KRKONOŠE A JIZERKY.
Česká republika vodstvo.
VNĚJŠÍ GEOLOGICKÉ DĚJE
VNĚJŠÍ GEOLOGICKÉ DĚJE
Transkript prezentace:

L A B E LABE ŘECE DALI JMÉNO KELTOVÉ,JEJICH ELB ZNAMENALO VELKÁ ŘEKA,NĚMECKÉ ELBE ZNAMENÁ BÍLÁ. LABE PRAMENÍ V KRKONOŠÍCH NA LABSKÉ LOUCE V 1387 m.n.m. TOK V DÉLCE 1154 km PROTÉKÁ DVĚMA STÁTY ČESKEM A NĚMECKEM. NA SVÉ CESTĚ PŘIBÍRÁ MNOŽSTVÍ PŘÍTOKŮ,Z NICHŽ NEJVÝZNAMNĚJŠÍ JSOU VLTAVA,OHŘE, JIZERA U NÁS A SALA,HAVOLA,OHRE, MULDAU U SOUSEDŮ. LABE JE SPLAVNÉ V DÉLCE 950 km OD PŘELOUČE U PARDUBIC AŽ DO HAMBURKU, JE TO VÝZNAMNÁ EVROPSKÁ VODNÍ CESTA L A B E ŠPINDLERŮV MLÝN PRAMEN LABE MEANDRY LABSKÝ VODOPÁD HRADEC KRÁLOVÉ

PARDUBICE SOUTOK VLTAVY A LABE ÚSTÍ NAD LABEM MĚLNÍK NYMBURK U PARDUBIC

LAUENBURG DĚČÍN U DĚČÍNA DRESDEN MEISEN TORGAU

LABE SE VLÉVÁ DO SEVERNÍHO MOŘE TZV. ESTUÁREM. JE TO ŘÍČNÍ ÚSTÍ NÁLEVKOVITÉHO TVARU DO MOŘE.LABSKÉ JE 100 km DLOUHÉ A 2,5 AŽ 15 km ŠIROKÉ DŮSLEDKEM TOHOTO JEVU JE : .PRONIKÁNÍ SLANÉ VODY DO VNITROZEMÍ .ODNOS ŘÍČNÍCH SEDIMENTŮ .EROZE BŘEHŮ HAMBURG SEVERNÍ MOŘE CUXHAVEN