P. VZDĚLÁVACÍ KURZ ASISTENTKA V PŘEDŠKOLNÍ PÉČI Lenka Hrkľová Odborná garantka mezinárodního projektu Péče o děti jako mezigenerační most.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Alternativní formy péče o děti
Advertisements

Evaluace v mateřské škole
Kvalita v dalším vzdělávání Hodnocení kvality dalšího vzdělávání v rámci sítě místních center celoživotního vzdělávání.
Služby péče o dítě – diferenciace péče
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Projekt č. CZ /5.1.01/ Nové formy péče o děti v České republice.
Podpora profesního rozvoje učitelů v počátečním vzdělávání
Vítáme Vás!! Závěrečná konference projektu OPVK oblast podpory Zvyšování kvality ve vzdělávání Centrum podpory EtV v Olomouckém kraji 5. června.
Asistentka 5x jinak aneb Čas na změnu
Aktuální informace o vyšetřování c-erb-2 genu v referenční laboratoři a návrh změny v indikačních kritériích Hajdúch M., Petráková K., Kolář Z., Trojanec.
Zavedená společnost specializující se na služby v oblasti: Daňové poradenství Účetnictví Ekonomické poradenství Mzdy a personalistika
54.mateřská škola Plzeň se sportovním zaměřením Staniční 72, Plzeň
KONFERENCE k zahájení projektu Centrum celoživotního vzdělávání Klatovy Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
P. P Cílem projektu je na základě zkušeností zahraničních partnerů a odborných znalostí našich expertů připravit inovativní vzdělávací program Asistent.
CENTRUM SOFIE ŘÍČANY 1. CYKLUS LISTOPAD 2010 – DUBEN 2011.
Dominance veřejných vzd. inst. 23 mateřských škol, 16 základních, 3 speciální (praktické), 3 umělecké 5 ZŠ neúplných nedostatek jeslí nárůst počtu dětí.
Friedrich Fröbel ( ).
P.
VY_32_INOVACE_INF_RO_12 Digitální učební materiál
MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA reg. č.: CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola, Šlapanice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Masarykovo nám.
VY_32_INOVACE_ 14_ sčítání a odčítání do 100 (SADA ČÍSLO 5)
MŠ Sedlčanská. MŠ Sedlčanská MŠ Plamínkové MŠ Kotorská.
Středisko náhradní rodinné péče o. s. Projekt Centrum podpory NRP je realizován za podpory Nadace
MÉĎA – MINI ŠKOLKA NEMOCNICE TGM HODONÍN,p.o.
Téma: Dělení desetinného čísla přirozeným číslem
Dělení se zbytkem 6 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
Dělení se zbytkem 5 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
Systém sociální podpory v ČR
Čtení myšlenek Je to až neuvěřitelné, ale skutečně je to tak. Dokážu číst myšlenky.Pokud mne chceš vyzkoušet – prosím.
Potřeby jeslí Mgr. Martina Mandáková. Historické shrnutí Výchova, vzdělávání a péče o děti do tří let v institucionálních zařízeních má v našich podmínkách.
Zdravotnické zařízení městské části Praha 4 mezinárodní projekt Péče o děti jako mezigenerační most CZ.1.04/5.1.01/
Dělení se zbytkem 8 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
Zásady pozorování a vyjednávání Soustředění – zaznamenat (podívat se) – udržet (zobrazit) v povědomí – představit si – (opakovat, pokud se nezdaří /doma/)
P. P Cílem projektu je na základě zkušeností zahraničních partnerů a odborných znalostí našich expertů připravit inovativní vzdělávací program Asistent.
Kurz: Asistentka v předškolní péči … reflexe aneb jak bylo a co bude Zdravotnické zařízení MČ Praha 4, Kotorská 1590/40, Praha 4, IČO:
Projekt Asistentky v předškolní péči Marcela Machačková Osobní výpověď o absolvování kurzu a praxi v obecních MŠ.
Horáčkova 1095/1 Praha4.  Jsme speciální mateřská škola se speciálně pedagogickým centrem.  Poskytujeme péči dětem se speciálními vzdělávacími potřebami,
Předškolní péče na Islandu Jónína Konradsdottir, ředitelka MŠ.
Opatření v oblasti sladění profesního, rodinného a osobního života
Sociální reforma 2011 Státní sociální podpora  Rodičovský příspěvek  Příspěvek na bydlení  Posuzování zdravotního stavu dětí  Sankce za neplnění povinné.
Téma: ABSOLUTNÍ HODNOTA CELÝCH ČÍSEL 2
P. Informace ke kurzu Asistentka v předškolní péči Počet přihlášených: 122 žen (50 žen 50+ a 72 žen s dětmi do 15 let) Počet pozvaných do 2. kola: 52.
Chůvička Brno Agentura na hlídání dětí v Brně a okolí
P. SHRNUTÍ DOBRÉ PRAXE ZE ZAHRANIČÍ Lenka Hrkľová Odborný garant mezinárodního projektu Péče o děti jako mezigenerační most Nikola Křístek odborný expert.
Snadný návrat z mateřské do zaměstnání nezaměstnaných žen pečujících o dítě do 15 let v Libereckém kraji 390 nezaměstnaných žen pečujících o.
Přednost početních operací
RVP PV a jeho realizace v MŠ – předškolní vzdělávání v uplynulých 10 letech Zora Syslová.
P. P Cílem projektu je na základě zkušeností zahraničních partnerů a odborných znalostí našich expertů připravit inovativní vzdělávací program Asistent.
CZ.1.07/1.2.17/ Základní informace o projektu  Rozpočet projektu: ,- Kč (žádné spolufinancování)  Příjemce projektu: ZŠ a MŠ Brno,
PŘÍPRAVNÉ TŘÍDY ZÁKLADNÍCH ŠKOL v Městské části Praha 9
Konference projektu UNIV3 Oblasti autorizace na MPSV Svěřené profesní kvalifikace Statistika Webové stránky 1.
SOUČASNÁ SITUACE V ČR, MOŽNOSTI A ZMĚNY DO BUDOUCNA
P. P Projekt z operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost z Evropského sociálního fondu. Příjemce dotace: Zdravotnické zařízení městské části Praha.
Novinky ve specializačním vzdělávání
Projekt dětská skupina MOTÝL
PŘEDŠKOLNÍ PEDAGOGIKA 1
Škola pro všechny EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA K DOLŮM V PRAZE 12.
Realizace programu Aflatoun v mateřských školách STÁŽ SRBSKO 9. – Lenka Košková, Michaela Vláčilová.
Budoucnost ústavní výchovy z úhlu pohledu Federace dětských domovů ČR PaedDr. Jana Koubová
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Mateřská škola Vsetín Luh I. Kde nás najdete? Kde nás najdete?
Požadavky na průběžné vzdělávání zaměstnanců zdravotnických zařízení
MAP – Místní akční plán ORP RK
Organizace předškolního vzdělávání
Mateřská škola Na Vyhlídce a Lesní
ověřování profesionální připravenosti
Centrum celoživotního vzdělávání Pedagogické fakulty Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem 2017/2018.
Informace k povinnému předškolnímu vzdělávání Mgr. et Mgr
Novinky v předškolním vzdělávání
Základní škola. Základní škola a Mateřská škola, Nová Ves, okres Liberec, příspěvková organizace.
Transkript prezentace:

P

VZDĚLÁVACÍ KURZ ASISTENTKA V PŘEDŠKOLNÍ PÉČI Lenka Hrkľová Odborná garantka mezinárodního projektu Péče o děti jako mezigenerační most

Statistické informace Počet přihlášených: 122 žen (50 žen 50+ a 72 žen s dětmi do 15 let) – 71% zájemkyň z městské části Praha 4 Počet pozvaných do 2. kola: 52 žen (21 žen 50+ a 31 žen s dětmi do 15 let) Počet vybíraných do kurzu: 36 žen Počet žen, které kurz zahájily: 30 žen (29 žen úspěšně dokončily kurz)

Výběrová kritéria: Žena s dítětem do 15 let Žena v předdůchodovém věku (50+) Trvalý pobyt v Praze / výdělečná činnost na území Prahy min. 180h Motivace a snaha uplatnit získané znalosti v praxi Rozsah kurzu: Teoretická část 128h Praktická část 64h (20h jeselská zařízení pro děti do 3 let; 39h obecní MŠ; 5h soukromá Montessori zařízení)

Náslechy (max. rozsah 8h): Don Bosco – logopedie MŠ Laudova – děti se speciálními vzdělávacími potřebami Ekoškolka Rozárka – lesní pedagogika MŠ U Uranie – NTC learning MŠ Angelova – program Začít spolu

Praxe 1. Obecní mateřské školy2. Obecní jesle MŠ Kotorská- Jesle Kotorská MŠ Plamínkové- Jesle Rabasova MŠ Sedlčanská MŠ Plamínkové 23. Soukromá Montessori zařízení MŠ Kukučínova - Rodinné a Montessori centrum 4medvědi - Vyšehrádek - Duhovka

Informace z výstupních dotazníků Budoucnost absolventek 38% má zájem pracovat jako asistentka v předškolním zařízení 37% plánuje pracovat jako chůva v domácnostech 21% uvažuje o založení vlastního předškolního zařízení 38% si bude zřejmě dělat národní kvalifikaci Chůva pro děti do zahájení povinné školní docházky

P Co v současné době dělají naše absolventky Hlavní učitelka klubu Malý šikula – Centrum nadání Asistentka učitelky v Montessori školce 4medvědi Týdenní teta v Klokánkovi Vychovatelka v jeslích Rabasova Studentka VOŠ – předškolní pedagogika Lektorka AJ Skřivánek v předškolních zařízení Spolupracovnice v lesní školce Mnoho profesionálních chův