Vzdělávání pedagogů v oblasti prevence úrazů dětí

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Požadavky k získání známky
Advertisements

EU peníze školám Základní škola a Mateřská škola Tábor, Helsinská 2732 Název projektu: Moderní škola – naše budoucnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
VOLNÝ ČAS TRÁVENÍ VOLNÉHO ČASU PATŘÍ MEZI ZÁKLADNÍ PSYCHOLOGICKÉ POTŘEBY KAŽDÉHO ČLOVĚKA.
Sociální prevence -sport- Cílem projektů je vytvářet podmínky pro smysluplné a aktivní prožívání volného času v kriminálně rizikovém a sociálně patologickém.
„Preventivní aktivity MV - bezpečný prostor pro seniory“
Jak se (ne) stát závislákem! „Jak se (ne) stát závislákem !“ je interaktivní výchovný program pro „….náctileté“ s tématikou primární prevence některého.
výchova k nekuřáctví pro I. stupeň ZŠ
Vzdělávání finanční gramotnosti pro české občany každého věku Jak nejlépe vzdělávat děti ve FG? - vysvětlováním základních pojmů od 3 let - hrou - soutěžením.
ÚRAZY V DĚTSTVÍ.
PODPORA VÝCHOVY ŽÁKŮ K OCHRANĚ PŘED RIZIKY A K BEZPEČNÉMU CHOVÁNÍ Výzkumný ústav bezpečnosti práce, v.v.i.
B EZPEČNOST DĚTÍ NA INTERNETU : ZAPOJENÍ RODIČŮ DO PREVENTIVNÍCH AKTIVIT Národní centrum bezpečnějšího internetu
Sociálně-aktivizační služba pro rodiny s dětmi
TEORETICKÉ OTÁZKY BEZPEČNOSTI
VLIV RODINY A PROSTŘEDÍ NA STRAVOVACÍ ZVYKLOSTI DĚTÍ
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava - Vítkovice, příspěvková organizace Autor: Ing. Andrea Modrovská Datum: 28. dubna 2012 Název: VY_32_INOVACE_
Rodina.
Závislost, nebezpečná závislost.  - je stav, kdy někdo nebo něco je podmíněn nějakou okolností nebo situací  - kterou potřebuje (nebo si myslí že ji.
N ÁRODNÍ CENTRUM BEZPEČNĚJŠÍHO INTERNETU Nemáte problém? Možná o něm jen nevíte! L ENKA E CKERTOVÁ.
Vzdělávání pedagogů v oblasti prevence úrazů dětí
Cesta do školy a z ačátek školního roku Karel Loprais zmocněnec ministra dopravy.
Školní výchova ke zdravým stravovacím návykům dětí
Sdružení Podané ruce, o.s.
Zdravá škola.
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_RUMJI_TELOCVIK_13 Název materiálu:Prevence úrazů a nemocí Tematická oblast:Tělesná výchova – 1. ročník Anotace:Úrazy.
Aplikovaná psychologie
1 Kulatý stůl k financování primární prevence rizikového chování Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1 tel.: +420.
Společně proti úrazům ve městě Chrudim. Zdravé město Chrudim  Zdravé město od roku 2001 – vstup do NSZM ČR  Podpora zdraví (soulad psychické, fyzické.
KDO CO je PR OČ KDO CO je PR OČ. Roman Šebrle Změlík Robert.
VÝVOJOVÁ PSYCHOLOGIE PhDr. Daniel Heller.
Je dnes dětství bezpečné. (Subjektivní zkušenost dět
ZDRAVĚ A BEZPEČNĚ S počítačem patrně strávíš velkou část života. Proto je třeba se u něj umět správně a bezpečně chovat. Je důležité vědět, jak chránit.
Preventivní programy v ordinaci PLDD
VY_32_INOVACE_PSYM22460ZAPBOU Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj.
Vědomostní kvíz Medvídka Pú Zde vložte obrázek dostupný z Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Příspěvek DDM a SVČ k rozvoji mladého člověka DDM = SVČ Domy dětí a mládeže = Střediska volného času Širší smysl zájmového vzdělávání: rozvoj zájmu rozvoj.
5 P Inex SDA. Inex SDA - Brno Vysíláme dobrovolníky za zkušenostmi na mezinárodní projekty po světě a umožňujeme setkávání různých pohledů na svět, pochopení.
Výchova ke zdraví v porodní asistenci
MUDr. EVA VANÍČKOVÁ,CSc. Ústav zdraví dětí a mládeže
Metodika poradenství podpory zdraví a prevence nemocí MUDr. Věra Kernová Doc. MUDr. Lumír Komárek, CSc. Státní zdravotní ústav Praha.
Bezpečně v kyberprostoru Jihlava 19. – projekt zaměřený na omezení rozšiřování nebezpečných počítačových jevů.
Rodina na Vysočině výsledky empirických výzkumů uskutečněných v kraji Vysočina v letech 2005 – 2010 konference Rodinná politika v centru pozornosti krajů.
Katedra sociální pedagogiky na Pedagogické fakultě MU Projekty zaměřené na zvyšování životních a profesních perspektiv sociálně znevýhodněných skupin.
KLÍČOVÁ AKTIVITA Č. 6 – RANÁ PÉČE Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.2.00/ Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ.
N ÁRODNÍ CENTRUM BEZPEČNĚJŠÍHO INTERNETU „Nebezpečí číhá všude“ workshop Brno 2011.
OBLASTNÍ CHARITA MOST NÍZKOPRAHOVÉ ZAŘÍZENÍ PRO DĚTI A MLÁDEŽ ZASTÁVKA DUCHCOV.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Název školy: Střední škola sociální PERSPEKTIVA a Vyšší odborná škola, s.r.o. Adresa:Mírová 218/6, Dubí III Pozorka Název projektu KLÍČE K POZNÁVÁNÍRegistrační.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Soňa Váňová. Dostupné ze Školského portálu Karlovarského kraje materiál.
 mezinárodní právní dokument  vymezuje pouze práva dítěte (občanská, politická, ekonomická, sociální a kulturní), nedefinuje jeho povinnosti, není zmíněna.
Od tématu k problému – druhy problému - hypotézy Východisko = problém Kvantitativní výzkum – musí mít vždy hypotézu? Kvalitativní výzkum – bez hypotézy?
Naše zařízení a služby o Terapeutická komunita ADVAITA v Nové Vsi o Centrum ambulantních služeb v Liberci o Program ambulantního poradenství o Doléčovací.
Metodická schůzka RŠPP – VIP II Dr. Anna Kucharská, Ph.D.
Teorie a metodika výchovy Lekce 4: Pedagogika volného času a zážitková pedagogika Mgr. Katřina Lojdová
 Závazný dokument pro předškolní pedagogy (mateřské školy, přípravné třídy základních škol) a pro zřizovatele vzdělávacích institucí (od )
1 Základní škola Ostrava, Kounicova 2, příspěvková organizace Registrační číslo projektu – III/2 – CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu - Moderní.
Závadný obsah na internetu. Roztřiďte následující typy obsahu internetu na 1. Nelegální 2. Legální, ale nelegální při zpřístupnění dítěti 3. Legální,
Rizika ohrožující zdraví
Třída KUŘÁTKA PROJEKT MALÝ ZAHRADNÍK Dílčí projekt: KULIHRÁŠEK
Příjemce podpory: TRIALOG
Odborný seminář AFIZ Žilina (SK); 12. květen 2016
Datum: Projekt: Kvalitní výuka Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Případová konference v práci s rodinami a ohroženými dětmi
Pedie Co mají společné?.
PROTIDROGOVÁ PREVENCE Rizikové sporty a rizikové chování v dopravě
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
Konference primární prevence PK
MAP rozvoje vzdělávání v ORP Kralupy nad Vltavou
Školská sociální práce
Vypracoval: Marcel Palát, Huni – PVA3
Transkript prezentace:

Vzdělávání pedagogů v oblasti prevence úrazů dětí A RIZIKOVÉHO CHOVÁNÍ DĚTÍ A MLADISTVÝCH seminář k projektu Vzdělávání pedagogů v oblasti prevence úrazů dětí

PREVENCE ÚRAZŮ A RIZIKOVÉHO CHOVÁNÍ - nadhled Od péče a závislosti k samostatnosti a odpovědnosti za sebe i druhé. závislost dítěte odpovědnost dospělých odpovědnost dítěte, mladého člověka

PREVENCE ÚRAZŮ RIZIKOVÉHO CHOVÁNÍ AKTIVNÍ PASIVNÍ MAPA SEMINÁŘE PREVENCE ÚRAZŮ RIZIKOVÉHO CHOVÁNÍ AKTIVNÍ PASIVNÍ

AKTIVNÍ PREVENCE ÚRAZŮ DĚTÍ - mladší školní věk Děti se učí znát rizika a důsledky. Menší děti by měly vědět, že úraz BOLÍ! POZOR, něco (věc, situace, chování) je NEBEZPEČNÉ! tohle NESMÍŠ! Větší děti by měly znát: rizikové situace, předměty, místa proč jsou nebezpečné a jaký úraz by se jim mohl stát zásady bezpečného chování a používat ochranné pomůcky základy první pomoci Náměty a pomůcky: videopořady lamina pracovní listy aplikace na konkrétní prostředí a situace, kde se děti pohybují dětem známé konkrétní příběhy terénní výuka hry, soutěže ...

AKTIVNÍ PREVENCE ÚRAZŮ A RIZIKOVÉHO CHOVÁNÍ - starší školní věk Klíčem k prevenci je vědomí následků a rozvíjení vlastních hodnot a odpovědnosti. Mladí by si měly uvědomit, že: úraz se může stát i jim následky úrazu mohou mít vliv na jejich další život jejich rizikové chování může poškodit ostatní televize, internet a počítačové hry nejsou realita některé věci a činnosti jsou v životě cennější než chvíle vzrušení nebo nepozornosti Náměty a pomůcky: dokumenty, kazuistiky, reálné příběhy pracovní listy, eseje, hry pro rozvoj osobnosti ...

PASIVNÍ PREVENCE ÚRAZŮ DĚTÍ - mladší školní věk Dospělí jsou zodpovědní za bezpečí dětí. bezpečné prostředí doma bezpečné prostředí ve škole bezpečná hřiště bezpečná doprava ohledy na možnosti, neznalosti a nezkušenosti dětí ...

PASIVNÍ PREVENCE ÚRAZŮ A RIZIKOVÉHO CHOVÁNÍ - starší školní věk Je vhodné nabídnout mladým lidem alternativy, podporovat jejich pozitivní aktivity. adrenalinové zábavy a hazard drogy a závislosti kriminalita mladistvých šikana, násilí ? netradiční sporty a aktivity prostor pro seberealizaci prostor pro volný čas možnost brigád, praxe ... aerotrim, buildering, bouldering, powerriser, pogo, street luge, zorbing