INTERNÍ TRÉNINK V EUROTELU prezentace pro HR ŽIVĚ, 22/09/2005 Eva Hejlová, Václav Krecl.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
TALENTI V DHL SUPPLY CHAIN
Advertisements

Obsah prezentace O společnosti LMC Reference Trend na trhu práce
Vlastní a franšízingové prodejny … … stejné nebo odlišné kanály?
Krok do života 1 projekt, který pomáhá mladým lidem odcházejícím z dětských domovů vstoupit do samostatného života.
managementu znalostí podle
Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
Profil HR poradce a školitele
Nabídka personálních služeb
Strategie personálně-poradenské společnosti La Brava
Tvorba mezinárodních podnikových sítí a strategických aliancí
Případová studie Business Intelligence ve společnosti Mountfield, a.s.
Případová studie: UNIC-Services Ltd. Firma UNIC-Services  Založena roku 1993 IT pracovníkem, jménem Saara Remes-Ulkunniemi  Firma nabízí vzdělávací.
Výběrové řízení dodavatele manažerského vzdělávání pro ZENTIVA a.s.
Člen skupiny HVB Group E- HVB Bank Petra Slabá, HVB Bank Czech Republic a.s. Lucie Melicharová, learn2grow s.r.o.
Michal Pluta Česká spořitelna, a.s. IX / 2008
Hodnocení pracovního výkonu
SBĚR A ANALÝZA VZDĚLÁVACÍCH A ROZVOJOVÝCH POTŘEB V ČESKÉ SPOŘITELNĚ, a.s. Mgr. Oldřich RANDULA, ředitel odboru vzdělávání, ČS, a.s. HR ŽIVĚ leden.
Oracle a svět HCM Alexandr Pomazal Senior Sales Manager.
PERSONÁLNÍ INFORMAČNÍ SYSTÉM PhDr. Vlasta Leštinská Mgr. Pavel Kocián
Manažeři ČSOB Rozvoj kompetencí a využití potenciálu
Interní trénink Coca-Cola HBC.
PROINCOR – Inovační audit. ProIncor Inovační audit ProIncor Inovační audit analyzuje, hodnotí a stimuluje inovační proces a inovační prostředí v malých.
Firemní kultura - změna motivační strategie
Business Partnering „Nejdůležitější přísadou receptu na úspěch je umění vycházet s lidmi.“ Theodore Roosevelt.
Příprava pracovníků v Tanex,PLASTY a.s. Ing. Dana Spejchalová, Ph.D.
Práce v obchodním oddělení jako motivace a čest Praha, 21. 5
Tomáš Václav, manažer produktového marketingu V Praze dne 23. září 2008 Internet v mobilu, nebo mobilní Internet?
PROINCOR – Inovační audit Liberec – PROINCOR - Inovační audit 2 INOVACE Změna je jedinou jistotou dnešního světa Předpoklad udržení zákazníka.
Podnikání na Internetu outsourcing, virtuální firmy Letní semestr 2005 Jana Holá IX.
Reinženýring cesta ke zvyšování výkonnosti státní správy s využitím procesního řízení Ing. Martin Čulík Notes CS a.s. Konference ISSS 2003 Hradec Králové.
Řízení lidských zdrojů v mezinárodním prostředí Seminář pro studenty VŠE listopad 2003 Alena Olšarová, HR & Development Manager.
Aleš Chudý IW BG Lead Microsoft Corporation. Lidé jsou klíčové aktivum firem Nové trendy práce Software jako platforma Strategická iniciativa (horizont.
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
1 NÁSTROJE V OBLASTI ŘÍZENÍ ANEB ÚSPĚŠNOST BEZ NÁSTROJŮ ? ÚSPĚŠNOST S NÁSTROJI ? Ing. Pavel Sladký M: Semináře, konzultace, motivační a certifikační.
Franchise Days Prague 2012, , Corinthia Hotel Prague Farmářské potraviny v kamenných prodejnách.
Role vysokoškolského pedagoga ve WBL PaedDr.Vanda Hájková, Ph.D
Systém hodnocení zaměstnanců Trenkwalder KAPPA people a.s.
SPOLUFINANCOVÁNO Z PROSTŘEDKŮ EVROPSKÉHO FONDU PRO REGIONÁLNÍ ROZVOJ
ACCELERATE TO INCREASE OUR LEADERSHIP July 24, 2006 A CCELERATE TO INCREASE OUR LEADERSHIP Telefónica O2 Czech Republic, a.s. Finanční výsledky za.
Jan Martof Služby v oblasti reklamních a dárkových předmětů aneb darovat „propisku“ už nestačí.
Metodika tvorby a didaktika e-learningu Josef Hajkr
Vodafone - případová studie „Integrace Společenské odpovědnosti (CR) do firmy“ Přemysl Filip Senior Manager Společenské odpovědnosti Listopad 2007, VŠE.
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
Copyright © 2005 Accenture All Rights Reserved. Accenture, its logo, and High Performance Delivered are trademarks of Accenture. Představení společnosti.
Ing. Stanislav Sýkora personální ředitel
Firemní bankovnictví a jeho trh – distribuce a odměňování
6. Profesní kompetence jako pracovní způsobilost Dagmar Svobodová.
Personální plán pro podnikatelský plán
BSC 1992 Robert S. Kaplan a David P. Norton článek navrhující měření výkonnosti organizací – BSC – Vyrovnaný přehled výsledků kniha The Balanced.
Personální strategie mezinárodní firmy
Kariérní systém učitelů PhDr. Jitka Miklová, MŠMT
Crux information technology, s.r.o. Ostravská universita, information technology.
Škola jako poskytovatel DV Seminář propojování počátečního a dalšího vzdělávání v ČR 24. března 2011 Ústí nad Labem.
ICT – TEORIE A PRAXE – ŠKOLY A FIRMY Miloš Maryška, Katedra informačních technologií, VŠE Praha
Listopad 2015 Jak spočítat přínos investice do HR? Pavel Jirůtka
Aktivní politika zaměstnanosti – úvodní konference.
Přednáška Akce: Přednášející: Ing. Zdeněk Čežík | Konzultant managementu a podnikových procesů | TFM Výzvy Facility managera.
Projekt „Rozvoj místního partnerství a trhu práce“. CZ.1.04/5.1.01/ realizováno O.S. „Rozkvět zahrady jižních Čech – místní akční skupina“ a partnery.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Rodina a zaměstnání Henry Schein Česká republika
Vítáme Vás.
Profil společnosti Nový Dvůr
Informační systém pro správu a vyřizování objednávek
Nenaplněné cíle a vize majitelů
Assessment centrum.
ŽĎAS PRO STUDENTY.
Vítáme Vás.
Vítáme Vás.
SLUŽBY CZECHTRADE PRO EXPORTÉRY
Česka spořitelna je členem Erste Group
Transkript prezentace:

INTERNÍ TRÉNINK V EUROTELU prezentace pro HR ŽIVĚ, 22/09/2005 Eva Hejlová, Václav Krecl

Eurotel – Vaše asociace

Eurotel – prvenství 1. mobilní telefon prodán v září milion zákazníků v roce 1999 Služby:1996 SMS, 1997 GO, GSM Banking 2001, MMS 2002, internet přes CDMA 2004 Technologie: 1991 NMT, 1996 GSM, v blízké budoucnosti UMTS

Eurotel – vlastnická struktura Český Telecom Dominance na trhu s pevnými linkami, zaměření na růst výnosů z datových služeb, vyhledávání příležitostí ve službách s přidanou hodnotou, díky Eurotelu integrovaný operátor Telefónica Třetí největší světový operátor zákaznická základna zaměstnanců „chceme být nejlepší a největší integrovanou telekomunikační skupinou na světě“

Eurotel – pár čísel na úvod

INTERNÍ TRÉNINK – popis v HR 10 interních trenérů a 1 supervisor v PRODEJI a ZÁKAZNICKÉM SERVISU 15 provozních trenérů (trenérství „navíc“ ke své běžné práci) Produkujeme 6 stálých KURZŮ, které se měsíčně opakují CONNECTING LINE, Úvodní program GO, ET, BA/CA, STORES, OZ. 7 UČEBEN v Praze, 2 v Kolíně, 1 v Příbrami (200 míst, 1/3 vybavená PC)

CONNECTING LINE Účel: adaptace nového zaměstnance na podmínky Et CL I (1 den) podpis smlouvy, přivítání ve společnosti, orientace v informačních zdrojích, BOZP a PO CL II (3 dny), po skončení zkušební doby, výjezd Témata: kvalita, bezpečnost, finance, marketing, prodej, lidské zdroje, zákaznický servis, sítě, „horké křeslo“ pro ředitele

ÚVODNÍ TRÉNINK OPERÁTORŮ GO LINKY

INTERNÍ TRÉNINK – kdy se vyplatí? generické pozice: operátor call centra (650), konzultant značkové prodejny (450), obchodní zástupce (150) relativně vysoký obrat zaměstnanců (cca 45 měsíčně) stálé procesy: ADAPTACE OBECNÁ (9 training days měsíčně) ADAPTACE PROFESNÍ (90 training days měsíčně) DISTRIBUCE PRODUKTOVÉHO KNOW-HOW (služby, promo akce) silná výkonnostní orientace firmy zájem managementu na řízení firemní kultury

INTERNÍ TRÉNINK podmínky pro úspěšné přežití provázanost s provozem výběr trenérů kreativní metodika propojení s externím tréninkem spolupráce s náborem HR poradenství pro management

PROVÁZANOST S PROVOZEM PROVOZNÍ TRENÉŘI koncept už 3 roky funguje na značkových prodejnách, trenérem je v regionu vybraný senior konzultant nováček po absolvování úvodního učebnového tréninku stráví týden v praxi pod vedením regionálního provozního trenéra kromě tréninku provádí RPT i tzv. megavize UČEBNOVÝ >>> ON THE JOB TRAINING „RECYKLACE“ INTERNÍCH TRENÉRŮ

VÝBĚR TRENÉRŮ VSTUP PŘES KARIÉRNÍ MAPU PROFIL: nejlepší pracovníci z provozu, s nadhledem, s řídící zkušeností (senior specialisté nebo supervisoři), s ambicemi, s autoritou, s učitelským talentem … VÝSTUP PŘES KARIÉRNÍ MAPU – z tréninku se odchází výše …

KREATIVNÍ METODIKA Respektujeme individualitu trenéra, ale standardem pro všechny je: trénink (na rozdíl od klasické školy) interakce přátelský přístup komplexnost testování dosažených znalostí a dovedností pragmatické porovnávání s praxí

SPOLUPRÁCE S NÁBOREM účast trenérů na assessment centrech účast náborářů na úvodním tréninku průběžné předávání informací o zaměstnanci ve zkušební době

HR PORADENSTVÍ PRO MANAGEMENT Trenér je partnerem pro liniové manažery v problematice náboru, adaptace, řízení výkonu, kariérových postupů. Naším (sebedestrukčním ) cílem je manažer, který HR partnera nepotřebuje, protože řízení lidských zdrojů obsáhne v celé šíři sám.

PROPOJENÍ S EXTERNÍM TRÉNINKEM Trenér se zabývá ponejvíce realizací adaptačního programu, ale je zároveň specialistou T&D, který kurzy zadává externímu dodavateli. Kdy? Jestliže nestačí kapacita interního tréninku Jestliže vývoj nového kurzu by byl neefektivní (nízký počet opakování) Jestliže nedisponujeme příslušným know-how I přesto snaha o spolutrenérství v rámci možností daného projektu.

NEDOSTALO SE NA VAŠI OTÁZKU? Jaká může být role e-learningu v interním tréninku? Rozvoj interních trenérů, jakými způsoby? Jak rozpoznat hranici, kdy je efektivní použít externí / interní řešení tréninkové intervence? Jak získávat odborníky z praxe pro interní lektorskou činnost? … SPOLEČNĚ SI ODPOVÍME NA ODPOLEDNÍM WS