Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ladislav Jan Živný v české bibliografii
Advertisements

Novinky z fondu Sukovy studijní knihovny literatury pro mládež
Beckiland Firemní párty.
Služby čtenářům a uživatelům Dětští čtenáři
Plán akcí SKIP 08 Východní Čechy na rok. Zima •Přechod Jestřebích hor byl naplánován na Díky oblevě se tento ročník nemohl uskutečnit.
Přehled pořádaných akcí, které můžete sponzorovat :
ČINNOST DĚTSKÝCH KNIHOVEN VE VSETÍNĚ
Beach Centrum Club o.s. Nabídka spolupráce Sezóna
Čítárny.cz – Web o dětských knížkách a čtenářství Veronika Peslerová Olomouc, červen 2007.
KNIHA „Moc slova je velká. Kniha je pro duši něčím, čím je pro tělo chléb a víno. Je to vzácný předmět, který můžeme mít doma na dosah ruky.“Ladislav.
Regionální literatura ve venkovských knihovnách Přibližování historie regionu a vytváření vztahu k místu, kde žijeme.
Zapojení Pedagogické fakulty MU do činnosti Evropské agentury pro podporu speciálního vzdělávání Transformační a rozvojové programy na rok 2005.
ART Oborová brána umění a architektura České oborové brány - současný stav a výhled.
Projekt č. 310 Evropská konkurenceschopnost pražské podnikatelské samosprávy Střední podnikatelský stav Ing. Martina Holíková ,
Aktivity Asociace knihoven vysokých škol ČR v oblasti OA Mgr. Pavla Rygelová Ústřední knihovna VŠB-TUO 1 5. setkání českých uživatelů systému DSpace
Dobrovolnictví v knihovně aneb Před potopou a po ní… Bc.Vladimíra Buchtová Studijní a vědecká knihovna v Hradci Králové.
E-knihy III, Národní technická knihovna E-knihy III, Národní technická knihovna Zkušenosti s výpůjčkami Flexibooks David Janulík.
Kulturně-vzdělávací aktivity NPMK Ing. Eva Rezková, NPMK.
KNIHOVNA JEVIŠOVICE
M ÍSTNÍ KNIHOVNA P ASOHLÁVKY Knihovnice Alena Kratochvílová
Zkušenosti s výpůjčkami Flexibooks
Kdo podává pomocnou ruku pracovníkům školních knihoven? Akreditovaný kurz MŠMT - Aktuální trendy v oblasti školních knihoven Lektor: Bc. Romana Ráblová.
PARTNERSTVÍ… … s kým… …a proč vlastně???. Národní knihovna & BUDVAR Česká televize: Kniha mého srdce SKANSKA & SKIP Český rozhlas Leonardo BIBLIO & české.
Knihovna střední průmyslové školy chemické Stav knihovny Masarykovy střední školy chemické v Praze 1 Umístění Umístění: větší kabinet (českého jazyka)
Popis projektu Termín realizace projektu: březen 2010 Cílová skupina: Žáci 4. a 5. tříd Použitý titul: Dahl, Roald: Matylda. Vyd. 1. Praha : Knižní klub,
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
S POLUPRÁCE SE SOCIÁLNÍMI PARTNERY OTROKOVICE,
Podpora prodeje v MOB Maloobchod musí předat informace o své : společnosti, nabídce, cenách, cílové skupině zákazníků Podpora prodeje znamená cílenou komunikaci.
Co nového ve SKIP ČR?. Bulletin SKIP Od čísla 4/2010 bude každý člen dostávat tištěný výtisk na svou adresu. Odpadnou tím zcela nedorozumění s případným.
Do knihovny po Internetu, na Internet do knihovny 28. února 2005 Vít Richter Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Tel: ,
ROSTEME S KNIHOU KAMPAŇ NA PODPORU ČETBY KNIH Pod záštitou Svazu českých knihkupců a nakladatelů.
Jaký byl Březen měsíc internetu 2005? 20. dubna 2005 Vít Richter Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Národní knihovna ČR Tel: ,
 Informační portál zaměřený na oblast výtvarného a užitého umění a architektury  Společný projekt 9 knihoven z celé ČR.
Komunitní a otevřená škola
 Sociální síť, komunita, mobilní aplikace  Sdílení, vytváření, čtení článků.
Realizované aktivity v roce 2013 Komise pro technické vzdělávání Sekce Marketing Ing. Pavel Duchek.
Shrnutí poznatků ze semináře o půjčování audiovizuálních děl v knihovnách v České republice V Praze 23. března 2007 Aleš Danielis a Ondřej Materna Přílohou.
Inovace filologických studijních oborů v souladu s potřebami na trhu práce Reg. č.: CZ.1.07/2.2.00/
Internet – výhoda pro znevýhodněné 29. února 2008 Vít Richter Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Tel: ,
Návrh Projektu „Čteme prarodičům“
VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ 1148/09 Kutná Hora ŽADATEL: Denisa Divišová
Christian College Představení projektu. Co jsme zač  Skupina lidí, kteří zakládají křesťanskou VŠ v České republice.  Jde o ekumenický projekt.  Soukromá.
Z historie výchovy čtenáře. Výchova čtenářů v 19. století Negativa:  Metodický schematismus, formalismus, minimální respektování individuality žáka 
Definice Funkce: Informační a orientační Propagační Regulační Obranná Autoreferenční Selektivní Typologie: mnohost kritérií Podle literárních druhů Podle.
Vilniuská univerzita Vilniaus universitetas 26. května – 15. června 2015 stáž v projektu Okna vědy dokořán Michaela Uchočová Hinc itur ad astra.
PRORODINNÁ POLITIKA.  Prorodinná politika = souhrn aktivit a opatření za účelem podpory rodiny. Obecně se jedná o podporu rodin ve výkonu jejich přirozených.
Prezentace časopisu Vydavatel: ECONOMIA a.s. – leader na trhu ekonomických a odborných periodik v ČR.
Městská knihovna Čelákovice a její historie. Městská knihovna v Čelákovicích byla založena jako obecní zařízení v prosinci 1920 na podkladě zákona o knihovnictví,
Městská knihovna Sedlčany Strom v nás - lokální historie prostřednictvím sedlčanské knihovny Městská knihovna v Českém Těšíně Konference Další možnosti.
Programy podpory technického vzdělávání v Jihomoravském kraji.
Rodinná politika na úrovni měst a obcí na příkladu města Třebíče Ing. Marie Černá1.
MUZEUM SKLA A BIŽUTERIE V JABLONCI NAD NISOU státní příspěvková organizace zřizovaná Ministerstvem kultury ČR od 60. let 20. století celostátní působnost.
„Brána ke vzdělávání: školní čtenářské kluby“ Nakouknutí do světa Laddugandy O projektu Aktivity a vybrané plánované výstupy Milníky správného směru.
SK Slavia Praha pozemní hokej Nejstarší a nejúspěšnější klub v ČR
Městská knihovna Sezemice Sezemice. Nejžádanější žánry v knihovně Romány historické Romance Detektivky Thrillery,horory, sci-fi Naučná literatura Dětská.
Systém trvale udržitelného rozvoje podnikání pro město Aš Skupina 4.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Návrh marketingového mixu obchodního podniku Autor bakalářské práce:
Galerijní animace na výstavách klasického a současného umění, příklady ze zahraničních i českých institucí. GP3MP_MGP Metodika galerijní pedagogiky, jaro.
AŠ „nejen město z křížovek“ zpracovatel: Skupina 6.
Knihovna UTB ve Zlíně a její (nejen) elektronické služby PhDr
MĚSTSKÁ KNIHOVNA LANŽHOT Jitka Petrlová
Sukova studijní knihovna literatury pro mládež
BSE České Budějovice o. s.
Mediální konvergence, digitalizace a přesuny symbolického kapitálu: poznámky k současnému českému nakladatelskému poli Katka Kirkosová Katedra mediálních.
Sukova studijní knihovna literatury pro mládež
Městská knihovna jevišovice
2018 JARNÍ TRHY vystavistepraha.eu.
Pedagogická knihovna J. A. Komenského
Pedagogická knihovna J. A. Komenského
Spolupráce se Souborným katalogem ČR v Knihovně UPM
Transkript prezentace:

Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu „Inovace studijních oborů na PdF UHK“ reg. č. CZ.1.07/2.2.00/28.0036. Projekt - Propagace edice Young Adults z nakladatelství fragment v KMHK Zlata Dědková

O nakladatelství Fragment http://www.fragment.cz V současnosti patří k deseti největším nakladatelům v České republice v počtu vydaných titulů s ročním obratem přesahujícím 120 mil. Kč. Od svého vzniku vydalo více než 2450 různých publikací, jejichž prodej přesáhl 23 mil. kusů výtisků. Nakladatelství Fragment se daří s úspěchem pronikat i na zahraniční trhy.

Zaměření nakladatelství

Knihy pro mládež V této edici nakladatelství přináší knihy pro mladé, originální příběhy plné napětí, nečekaných zápletek a charizmatických hrdinů. Fragment se zaměřuje na literaturu v žánrech young adult a new adult. Nabízí široké spektrum překladů současné tvorby, od dystopií či fantasy až po romance. Prostor tady dostává řada světoznámých autorů a autorek.

Young Adults V Nakladatelství Fragment vznik edice YA v 2.pol roku 2013. Minimální propagace nové edice, i u cílové skupiny malé nadšení. Logo se nasazuje už na probíhající série a kazí design knihy. „Neobyčejně mě frustruje představa, že ten štítek bude jen na půlce série. Já si na svých knížkách zakládám.“ Knižní blogerka

Knihy vycházející v edici YA

Knihovna města Hradce Králové Dětské oddělení x Oddělení pro dospělé Knihy pro dospívající, Young Adult, New Adult? – zařazované jak do dětského oddělení i do oddělení pro dospělé. Akce pořádané v dětském oddělení jsou zaměřené hlavně pro 1. stupeň ZŠ.

Fragment a knihovna Nakladatelství fragment pravidelně podporuje akce pořádané v knihovnách (například Noc s Andersenem). Pro knihovny jsou připravené knihy, časopisy a další drobné dárky. Nicméně akce v knihovnách, které nakladatelství Fragment podporuje, jsou zaměřené především na dětského čtenáře.

Projektové řešení návrh akce Akce pořádaná v prostorách KMHK s přímou spoluprací nakladatelství Fragment na zvýšení povědomí o knihách pro dospívající.

Před akcí Zajistit prostory v KMHK. Zajistit knihovníka, který bude na chod celé akce dohlížet. Zajistit účast nakladatelství Fragment (nejlépe zaměstnancem z PR oddělení). Zajistit knihy do soutěže + propagační předměty (záložky, kalendáře…). Připravit atraktivní pozvánku a logo akce.

Propagace akce Celou akci propagovat na webu knihovny i nakladatelství Fragment. Propagace pomocí sociálních sítí (Facebook, Twitter…) Zapojit základnu knižních blogerů, se kterými nakladatelství Fragment již spolupracuje.

Spolupráce s nakladatelstvím Propagace a PR – Mgr. Lucie Dvořáková, Soňa Svačinová Knihy do soutěže „Poskytnutí výtisků do soutěže je možné za předpokladu, že u soutěže bude umístěna obálka s proklikem na web www.fragment.cz, krátkou anotací a informací o nakladatelství.„ Mgr. Lucie Dvořáková

Program Představení edice YA z nakladatelství Fragment Představení nejatraktivnějších titulů Knižní trailery Soutěže o ceny Informace o titulech, které vyjdou „Předpremiéra“ – čtení z nových knih, které zatím nejsou v distribuci.

Přínos celé akce Pro knihovnu Pro nakladatelství Fragment Ukázat, že KMHK má širokou nabídku YA knih, která obsahuje i nejnovější tituly. Dostatek knih, krátká čekací doba. Přínosné informace o knihách pro mládež. Povědomí o nakladatelství a Edici Young Adults. Ukázat rozmanitost titulů vycházející v Edici YA. Rozšíření PR aktivit v rámci podpory knihovny. Získání dalších čtenářů Edice YA.

Zdroje http://www.fragment.cz/ http://www.knihovnahk.cz/

Konec