Dodržujeme webové standardy Štěpán Bechynský Developer Evangelist Microsoft

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Přehled internetových technologií
Advertisements

Web Michal Žůrek Jak se na něj dívám já..
Webové rozhraní pro datové úložiště
Vyvíjejte webové aplikace nově a lépe
Úvod do platformy Java EE
Mainstream Technologies, s.r.o.
Technologie pro publikování na webu 1 Ing. Jiří Štěpánek.
Tvorba webových stránek
Štěpán Bechynský. 2 Kompatibilita DOCTYPE META Tag – Hlavička protokolu HTTP – X-UA-Compatible: IE=7 3.
Modelování procesů pomocí workflow
SEMANTICKÝ WEB. Semantický Web WWW – Tim Berners-Lee, CERN, univerzum propojených HTML stránek, prostor hyperlinkovaných dokumentů – Informace jsou zobrazeny.
YELLOWTONSKÝ NÁRODNÍ PARK Interaktivní webová mapa ve formátu SVG Zdeněk HYNEK, Masarykova univerzita
Návrh architektury moderních informačních systémů
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky.
Tvorba webů pomocí Web CMS Michal Neuwirth Product Manager Kentico Software s.r.o. Ondřej Výšek Samostatný konzultant Optimalizovane-it.
Title of the document The content of the document Úroveň 1 Úroveň 2 Úroveň 3 Titulek Výrobky Služby O nás Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li.
Petr Šetka, MVP Exchange, MCSE:Messaging, MCT Windows Small Business Server 2003 R2.
Platforma Windows Azure (v obrazech)
Moderní formy tvorby webových stránek Martin Šebela, 9.A vedoucí práce: Mgr. Jan Kříž.
E-Learning Strategie společnosti Microsoft pro podporu vzdělávání
Úvod. školní: příprava na předmět Databázové systémy praktický: webové aplikace databázové systémy základy vývoje webových aplikací od návrhu databáze.
Návrh a tvorba WWW Přednáška 1
PHP – Základy programování
Kdo je AWS? Anglická firma s pobočkou v Praze Inovativní přístup k vývoji softwaru Vývoj podnikových aplikací na zakázku Specializace na Windows Azure.
Microsoft Days 2010 Roman Cabálek General Manager, Microsoft ČR.
C# - Úvod Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Windows Presentation Foundation 2D grafika. 2D tvary Elementy UI stromu Stejné jako jiné ovládací prvky a elementy Mohou mít k sobě připojeny události,
Maturitní okruh 22: Úvod do HTML. Značkovací a klasické jazyky Klasické: převládá strukturovaný text (programovací kód), skripty jsou prováděny na straně.
WebMathematica MathMl.CDF aneb ZASE JEDEN POVEDENÝ PROJEKT Petr Bělaška OA aVOŠE Zlín.
Dokumentace objektů a zveřejnění funkcí
MAPGUIDE OPEN SOURCE - MAPOVÝ SERVER Student: Bc. Martin Soukup Předmět: GEIS Přednášející : R NDr. Tomáš Vaníček, P hD. Datum: Web:
Web 2.0 Štěpán Bechynský Microsoft. Web 2.0 aplikace.
Seznámení se službami Office 365 Microsoft Online Services Přechod ze sady BPOS na služby Office 365 pro stávající uživatele BPOS.
Návrh a tvorba WWW Přednáška 13 Vývoj webových aplikací.
AJAX nejmodernější webová technologie… seminář pro učitele ZŠ a SŠ Mgr. Marek Osuchowski Ostravská univerzita © 2011.
Webmatrix Štěpán Bechynský (Developer Evangelist, Microsoft)
uložené procedury (stored procedures) triggery, sekvence, pohledy, funkce, parametrické dotazy (prepared statements) komplexní agregace a SQL dotazy jiné.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
Novinky pro webovou platformu Jiří Burian, Tomáš Kutěj,
Mobilní kancelář (…nejen pro velké firmy) Vladimír Wojnar Microsoft Solutions HP.
Web 2.0, folksonomie a uživatelská rozhraní Lenka Němečková Eliška Pavlásková Založeno mimo jiné na prezentacích prof. B. Whitea „The Promise of Rich User.
© 2007 IBM Corporation Duben, 2007 Dokumentová řešení IBM pro státní správu Daniel Beneš.
Jak vytvořit webovou stránku HTML Je základ každé webové stránky. Naučit se jej není složité a můžete říct „tento web jsem udělal/a já“
Otevřené datové formáty a standardy
IBM Global Services Ing. Stanislav Bíža, Senior IT Architect, CISA © 2005 IBM Corporation Rizika napadení webových aplikací Konference ISSS 2005 Title.
SERVICESSERVER CLIENT Operating System Relational Database Application ServicesSystems Management Developer Tools Programming Model Applications.
Internet Explorer 8 Štěpán Bechynský Developer Evangelist Microsoft s.r.o.
Robert Hernady Regional Solution Architect Microsoft.
INTERNET VE STÁTNÍ SPRÁVĚ A SAMOSPRÁVĚ 2008 © Copyright IBM Corporation 2008 Správa obsahu v podání IBM 7. – 8. dubna 2008 ibm.com/cz/public Daniel Beneš.
YELLOWTONSKÝ NÁRODNÍ PARK Interaktivní webová mapa ve formátu SVG Zdeněk HYNEK, Masarykova univerzita
Windows 7 & Internet Explorer 8 vývoj aplikací a kompatibilita Štěpán Bechynský, Ondřej Štrba Developer Evangelists
Internet.
IDEA Web Systém 5.0 Pavel Bezstarosti IDEA spol. s r.o
AVT - projekt Tvorba rozhraní pro WMS server. GIS informační systém pro získávání, ukládání, analýzu a vizualizaci prostorových dat součásti: – Hardware.
Inzerce sběratelských předmětů Jan Matějka 4.B 2013/2014.
Jazyk XML v geoinformatice
Petr Šmíd Obsah prezentace Co je to XML ?
Vývoj aplikací pro Facebook Štěpán Bechynský. Typy Facebook aplikací Běží v prostředí Facebook – IFrame Lze spouštět a testovat z localhost – FBML Zpracovává.
Miroslav Holec Software Developer & Consultant Monitoring a diagnostika aplikací s Application Insights 2015.
Jak fungují webové stránky Úvod do HTML (1). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická.
Tvorba WWW stránek. Hyperlink Odkaz, bývá označený jinou barvou a podtržený Odkaz, bývá označený jinou barvou a podtržený Reaguje na událost myši – Reaguje.
Internet (služby Internetu, WWW) Služby Internetu WWW (World Wide Web) – dnes nejrozšířenější služba; spoustě lidí splývá s Internetem jako takovým WWW.
Návrh a tvorba WWW Cvičení 1 HTML 5. Pracovní prostředí Vývojové prostředí NetBeans ( Webový server Apache (
Anotace Materiál je určen pro 1. ročník studijního oboru M/01 PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu Informační a komunikační technologie, inovuje.
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák
Entity Framework Core - vo co de?
MĚSTSKÉ HROMADNÉ DOPRAVY
, Brno Autor práce: Bc. Tomáš Vencálek
Web Application Scanning
Webové aplikace Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jitka Vlčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Transkript prezentace:

Dodržujeme webové standardy Štěpán Bechynský Developer Evangelist Microsoft

Internet Explorer 9 Beta Dnes 19:20 CET Pozorní viděli včera na keynote Ostatní si počkají

Internet Explorer 9 HTML5

HTML5 není dokončená specifikace Jsou podporovány novinky, které se obecně považují za stabilní HTML5 Novinky z HTML5 v IE9

Podpora průmyslového standardu H.264 Pro podporu VP8 je nutné doinstalovat kodek Podpora GPU Pro audio se používá element Element Nejvíce diskutovaný element

DEMO Element

Plocha pro vykreslování grafiky Canvas API Podpora GPU Element 2D grafika ve stránce

DEMO Element

JS engine integrální součástí IE Identický DOM pro IE i JS Podpora DOM L2 a L3 JavaScript ECMA-262 ECMAScript Language Specification 5 th edition (December 2009)

Scalable Vector Graphics Může být fragment v html pomocí elementu Samostatný dokument SVG SVG 1.1 2nd Edition Specification

DEMO SVG na Wikimedia Commons

Možnost otestovat chování pro různé prohlížeče Testy pro: – HTML5 – CSS3 – SVG – DOM – JavaScript Internet Explorer Testing Center Sada testů pro webové prohlížeče

DEMO Internet Explorer Testing Center

OData Otevřený protokol pro publikaci dat v prostředí internetu

Jaký to má význam? Telefon? Fax? Datum narození? Kód? PSČ? IČO?

Data jsou většinou uložena v databázi Pro zobrazí se používá HTML Ztrácí se struktura informace Pokus o řešení problému pomocí mikroformátů nebo HTML5 – sémantický web Data v prostředí internetu Ze strukturovaných dat do nestrukturovaných dat

Postaveno na existujících standardech – HTTP – ATOM – JSON Návrhový vzor REST Dotazovací jazyk Sada „certifikačních“ testů Protokol OData Otevřený protokol pro publikaci dat v prostředí internetu

SharePoint 2010 Microsoft CRM 2010 IBM WebSphere Microsoft SQL Azure Windows Azure Table Storage SQL Server Reporting Services Kde se OData používá Produkty využívající formát OData

Open Government Data Initiative Open Science Data Initiative Facebook Insights Netflix Pluralsight DevExpress Channel vanGuide Vancouver Street Parking The City of Edmonton Open Data Catalogue Nerd Dinner DBpedia Stack Overflow Super User Server Fault Meta Stack Overflow Telerik TV Služby využívající OData Výběr veřejně dostupných služeb postavených na protokolu OData

.NET Framework 3.5 SP1, 4.0 JavaScript PHP Windows Phone 7 Silverlight 4 Ruby Objective-C OData SDK Podpora v různých platformách

DEMO OData

Odkazy Ty nejdůležitější odkazy