HOD OŠTĚPEM.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
OLYMPIJSKÉ HRY.
Advertisements

Vypracovala: Lenka Danihelková 5.B
Technika a biomechanika hodu míčkem, „granátem“ a oštěpem
Seznam sportů Seznam sportů Alpské lyžování (10) Alpské lyžování (10)Alpské lyžováníAlpské lyžování Biatlon (10) Biatlon (10) Biatlon Biatlon Boby (3)
BASKETBAL II..
Nejúspěšnější českou rychlobruslařkou Olympijskou vítězkou na metrů Mistryní světa i Evropy Vítězkou světového poháru Držitelkou několika světových.
Tato prezentace byla vytvořena
Emil Zátopek.
ATLETIKA - CHŮZE.
Olympijské hry Autor: Vojtěch Myška.
JÍZDA V BOULÍCH.
Letní olympijské hry v Číně
PLAVECKÉ REKORDY.
SKOKY NA LYŽÍCH.
NEJSLAVNĚJŠÍ SJEZDAŘI
JARMILA KRATOCHVÍLOVÁ
Olympijské hry.
NEJVĚTŠÍ SVĚTOVÍ LYŽAŘI - KLASICI
TROJNÁSOBNÝ OLYMPIJSKÝ VÍT Ě Z.   Mladá Boleslav, Č eskoslovensko  bývalý č eský atlet – ošt ě pa ř  pova ž ován za nejlepšího ošt ě pa.
ATLETIKA 2.
VOLEJBAL 2.
VRH KOULÍ.
NEJLEPŠÍ SDRUŽENÁŘI. HISTORIE Mezi nejslavnější závodníky je možné zařadit především olympijské vítěze a mistry světa, kterými jsou Anssi Koivuranta (FIN),
RYCHLOBRUSLENÍ.
BIATLON.
ATLETICKÝ DESETIBOJ.
OLYMPIJSKÉ HRY.
SHORT TRACK.
* 30. června 1981 – Jablonec nad Nisou je česká oštěpařka, světová rekordmanka, olympijská vítězka a držitelka světového rekordu v hodu oštěpem (výkon.
UMĚNÍ A VZDĚLANOST starověkého ŘECKA – zápis do obrysu chrámu
ANTICKÉ OLYMPIJSKÉ HRY
HISTORIE LEDNÍHO HOKEJE
OVOV Odznak všestrannosti olympijských vítězů
SKOKY 1.
NEJÚSPĚŠNĚJŠÍ KRASOBRUSLAŘI
HISTORIE PLÁŽOVÉHO VOLEJBALU. Začátky První zmínky jsou z 20. let 20. století z USA První turnaj se uskutečnil v roce 1920 v americké Santa Monice V Evropě.
ATLETIKA 4 - BĚHY.
ATLETIKA.
SYNCHRONIZOVANÉ PLAVÁNÍ
ŽENSKÉ BĚŽECKÉ DISCIPLÍNY. ROZDĚLENÍ Ženy jezdí stejně jako muži klasicky a volnou technikou Délky tratí jsou poněkud kratší než u mužů Ženy mají vypsány.
ČEŠTÍ LYŽAŘI - KLASICI.
LEDNÍ HOKEJ NA OLYMPIJSKÝCH HRÁCH
Olympijské hry.
Tato prezentace byla vytvořena
SKOKY 2.
LETY NA LYŽÍCH.
Florbal Patrik Převrátil.
1. kolo 7.ročník
CURLING.
HOD DISKEM.
Slavnostní otevření zrekonstruovaného stadionu ASK Slavia Praha.
HOD KLADIVEM.
SEVERSKÁ KOMBINACE.
BOBY.
NEJLEPŠÍ SJEZDAŘKY.
Halový víceboj mužů.
HISTORIE HOKEJE U NÁS.
NEJLEPŠÍ SKOKANI NA LYŽÍCH
DÁLKOVÉ PLAVÁNÍ.
MISTROVSTVÍ SVĚTA V HOKEJI
{ Basketball Tělesná výchova Julie Ráčková, 6. A.
Ženský halový atletický pětiboj
ŽENSKÝ ATLETICKÝ SEDMIBOJ
Starověké olympijské hry
Co jsou to vlastně skoky na lyžích? Skákání na lyžích je zimní sport, při kterém se lyžař snaží doskočit, co možná nejdále. Před skokem se rozjíždí z.
Hlavní město – Lisabon Počet obyvatel (80. na světě) Jazyk – portugalština Náboženství - katolické 93 % - protestantské 3 % Rozloha - 92.
Ekonomika a management atletických klubů. Ekonomika ČAS Česká atletika s.r.o. Česká atletika, s. r. o., je marketingovou agenturou Českého atletického.
Největší úspěchy v historii československého a českého fotbalu
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV
Starověké olympijské hry Novodobé olympijské hry Mgr. I. Roubalíková
Transkript prezentace:

HOD OŠTĚPEM

HISTORIE I. Hod oštěpem byl nejstarší vrhačskou disciplínou již v antických olympijských hrách Svůj původ má ve vojenském výcviku starověkých Řeků Hod oštěpem byl součástí antického olympijského pětiboje Současnou technikou se hází od roku 1927

HISTORIE II. Do roku 1986 se házelo oštěpy poněkud jiné konstrukce, ale když Němec Uwe Hohn hodil přes 104 m a přehodil tak fotbalové hřiště, rozhodla IAAF o posunu těžiště oštěpu směrem ke špičce, aby létal rychleji k zemi Délka oštěpů: 260 cm pro muže, 220 cm pro ženy Váha oštěpů: 800 g pro muže, 600 g pro ženy

HISTORIE III. Velkou postavou historie je rovněž Dana Zátopková, olympijská vítězka z roku 1952 a stříbrná z OH 1960. Byla rovněž dvojnásobnou mistryní Evropy. Současnými nejlepšími oštěpaři podle výsledků na největších soutěžích jsou Ruska Maria Abakumovová a Nor Andreas Thorkildsen

REKORDY Přestože je hod oštěpem finským národním sportem a dlouho mu Finové společně s Němci vládli, v současné době drží oba světové rekordy čeští oštěpaři Jan Železný výkonem 98,48 m a Barbora Špotáková výkonem 72,28 m. Jan Železný je jedním z nejúspěšnějších atletů historie – 3x vyhrál OH a MS, vytvořil 6 světových rekordů a z 10 nejdelších světových hodů mu patří 6. Přes 90 m hodil 54x

ZDROJE http://cs.wikipedia.org/wiki/