Rozmanitost přírody Živá příroda, podmínky života na Zemi

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PODMÍNKY ŽIVOTA NA ZEMI
Advertisements

IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU AnotacePrůmysl Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Ústně stručně rekapituluje odvětví průmyslu v ČR.
ICT 2- 3 – Melodie vzestupná, sestupná
Potravní vazby rostlin a živočichů
První pomoc Zhodnocení stavu vědomí
Rozmanitost přírody Třídění živočichů II. aktivita
PŘIVLASTŇOVACÍ ZÁJMENA
ANOTACE Šablona:ICT AJ Zájmena Přivlastňovací a osobní zájmena Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Cizí jazyk Tematický.
ČLOVĚK A JEHO ZDRAVÍ Šablona: ICT PRV ČAJZ Složky potravy- pracovní listy Anotace: základy zdravého způsobu stravování Autor: Mgr. Kateřina Brandejsová.
Mgr. Zuzana Holemá Skřivánková ZŠ, Liberec, Na Výběžku 118, p. o.
Rozmanitost přírody Třídění živočichů I. aktivita
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU AnotaceZemědělství Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Ústně stručně rekapituluje základní informace.
ICT VL Naše okolí 5.R. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Tematický okruh: Místo, kde žijeme Anotace:
Hned si to vyzkoušíme na několika zástupcích hmyzu:
Rozmanitost přírody Základní společné znaky živých organismů
ICT VL Pískovcové útvary ČR 4.R
ANOTACE Šablona: ICT Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk a literatura Tematický okruh: Jazyková výchova.
ANOTACE ANOTACE Šablona: ICT Šablona: ICT Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací.
Základní vzdělávání - Člověk a příroda – Přírodopis - Biologie rostlin
Člověk a jeho svět Člověk a jeho zdraví
ANOTACE Šablona: ICT Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk a literatura Tematický okruh: Jazyková výchova.
Lékárnička Člověk a jeho zdraví. Lékárnička Člověk a jeho zdraví.
ICT M 5.R. Počítáme s velkými čísly III Anotace: Prezentace obsahuje příklady k procvičení učiva počítáme s velkými čísly. Prezentace je prezentována.
Rostliny podle stavby těla
ICT M 5.R. Desetinná čísla
PŘIVLASTŇOVACÍ ZÁJMENO MY, YOUR ANOTACE Šablona:ICT AJ přivlastňovací zájmena MY, YOUR Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací.
ICT HV POSUVKY Anotace: Materiál slouží k seznámení s posuvkami. Prezentace obsahuje úkoly k procvičení pojmů, je prezentována interaktivně na.
ICT – 2 – 3 – 1 Hudební výchova PL 1 - ukolébavka
Anotace : ICT ČJ přídavná jména II. - 5.ročník
Rozmanitost přírody Oceány. Rozmanitost přírody Oceány.
Základní vzdělávání - Člověk a příroda – Přírodopis – Biologie rostlin
Podmínky života na Zemi
ICT M 5.R. Počítáme s velkými čísly II Anotace: Prezentace obsahuje příklady k procvičení učiva počítáme s velkými čísly. Prezentace je prezentována.
ANOTACE Šablona: ICT Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk a literatura Tematický okruh: Jazyková výchova.
Chování ve městě Člověk a jeho zdraví Šablona: ICT PRV ČAJZ Chování ve městě Anotace: bezpečné chování v lese, přechod pro chodce, injekční stříkačky.
První pomoc Přivolání pomoci z okolí
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU AnotaceMoravská a slezská města Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Ústně stručně rekapituluje významná.
Krizová situace Člověk a jeho zdraví. Krizová situace Člověk a jeho zdraví.
Jejda, tady byl někdo veliký popleta! Zkus doplnit zapomenuté čárky nad slovy.
ANOTACE ANOTACE Šablona: ICT Šablona: ICT Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací.
Podnebné pásy-test Rozmanitost přírody. Podnebné pásy-test Rozmanitost přírody.
ICT VL Naše okolí 5.R Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Tematický okruh: Místo, kde žijeme Anotace:
ICT M 5.R. Počítáme s velkými čísly
Lípa srdčitá Rozmanitost přírody. Lípa srdčitá Rozmanitost přírody.
U lékaře Člověk a jeho zdraví. U lékaře Člověk a jeho zdraví.
ICT 2 – 3 – 25 HV František Škroup – Kde domov můj
Jak živočichové rostou a vyvíjejí se- kočka domácí
Chování v lese Člověk a jeho zdraví. Chování v lese Člověk a jeho zdraví.
Cizí člověk Člověk a jeho zdraví Šablona: ICT PRV ČAJZ Cizí člověk Anotace: bezpečné chování, vyhodnocení a zvládání rizikových situací Autor:
ICT – 2 – 3 – Hudební výchova
Poznej volně žijící zvířata
ICT M 5.R. Jednotky času
ICT M 5.R. Jednotky hmotnosti
ICT 2 – 3 – 37 HV Vánoční koledy
Stavba těla živočichů Savci
ANOTACE Šablona: ICT PRV ČAJZ Silnice Anotace: zásady bezpečného chování na silnici Autor: Mgr. Kateřina Brandejsová Jazyk :Čeština Očekávaný výstup:
ANOTACE Šablona: ICT Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk a literatura Tematický okruh: Jazyková výchova.
Počet nohou Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
Volně žijící zvířata – pole, louka, les
Anotace Upevňování tvorby času v anglickém jazyce. Autor Mgr. Ladislava Cagášková Jazyk Angličtina Očekávaný výstup Žáci ovládají tvorbu času. Speciální.
ROSTLINY.
Přírodní vědy DUM 21 Základní podmínky života PŮDA I.
ŽIVÁ A NEŽIVÁ PŘÍRODA -prezentace
Sčítání a odčítání do zpaměti VY_32_Inovace_01KJ-1
Matematické rozcvičky (písemné násobení) VY_32_Inovace_05KJ-1
Podmínky života na Zemi
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
PODMÍNKY ŽIVOTA NA ZEMI
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
Název projektu Zlepšení podmínek vzdělávání na základních školách
Transkript prezentace:

Rozmanitost přírody Živá příroda, podmínky života na Zemi ANOTACE Šablona:ICT2-2-21 PŘ ROZMANITOST PŘÍRODY Anotace: Výklad spojený s prací ve skupině Autor: Mgr. Kateřina Brandejsová Jazyk :Čeština Očekávaný výstup: objevuje a zjišťuje propojenost prvků živé a neživé přírody, princip rovnováhy přírody Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova :živá příroda, základní podmínky života na Zemi Druh učebního materiálu :prezentace ppt. Druh interaktivity: Aktivita(např. úvodní motivační),Výklad -Kombinace Cílová skupina :Žák Stupeň a typ vzdělávání: základní vzdělávání – první stupeň, 2. období Typická věková skupina 10-11 let Celková velikost – 12,0 kB-soubor ppt.

Člověk, živočichové, rostliny a houby jsou součástí živé přírody 4. Ročník Živá příroda Člověk, živočichové, rostliny a houby jsou součástí živé přírody

Živá příroda: nakresli do obrázku: rostliny, houby, živočichy, člověka

Řekni rychle, které součásti živé přírody zde chybí! člověk rostliny houby

A teď? živočichové člověk houby

Otoč se ke svému sousedovi a rychle mu řekni všechny složky živé přírody  kdo je řekne rychleji, je vítěz! Tři… Dva… Jedna… Teď!

Všechny živé organismy potřebují k životu: Sluneční záření(světlo a teplo) Vzduch (kyslík) Vodu Živiny

Povězte vlastními slovy, co by se stalo kdyby chyběly základní podmínky. (Porovnej rozdíl mezi rostlinnou a živočišnou říší.) Povídej si ve skupince po dvou nebo více žácích, zapisujte si na papír nebo do sešitu. Nakonec se podělte se svými názory se spolužáky. Viděl jsi někdy v přírodě příklad? Zapiš si ho… Rostliny, houby Sluneční záření(světlo a teplo) Voda Živiny Vzduch Živočichové a člověk Sluneční záření(světlo a teplo) Voda Živiny Vzduch

Zdroje: Wikipedie: Otevřená encyklopedie: Sluneční energie [online]. c2012 [citováno 25. 08. 2012]. Dostupný z WWW: <http://cs.wikipedia.org/w/index.php?title=Slune%C4%8Dn%C3%AD_energie&oldid=8551270> KHOLOVÁ, Helena. Přírodověda pro čtvrtý ročník. Vyd. 1. Ilustrace Květoslav Hísek, Jaromír Knotek, Libuše Knotková. Všeň: Alter, 1995, 58 s. ISBN 80-857-7534-4. ZZZ.sk: Zoznam zdravotníckych zariadení. VIOLA TÓTHOVÁ. Www.zzz.sk: Zoznam zdravotníckych zariadení [online]. 07.11.2008. [cit. 2012-08-25]. Dostupné z: http://www.zzz.sk/?clanok=5330 Wikipedie: Otevřená encyklopedie: Voda [online]. c2012 [citováno 25. 08. 2012]. Dostupný z WWW: <http://cs.wikipedia.org/w/index.php?title=Voda&oldid=8939709 KRISTALON. Www.kristalon.cz: Jak hnojit? [online]. AGRO CS a.s. AGRO CS a.s., 2008 [cit. 2012-08-25]. Dostupné z: http://www.kristalon.cz/jak-hnojit/ Wikipedie: Otevřená encyklopedie: Voda [online]. c2012 [citováno 25. 08. 2012]. Dostupný z WWW: <http://cs.wikipedia.org/w/index.php?title=Voda&oldid=8939709>