Společenstvo vod Přírodověda 4. ročník.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VY_32_INOVACE_Př.5.10-Energie v životním prostředí-prezentace
Advertisements

Název školy: Základní škola a Mateřská škola Velké Albrechtice,
Základní a mateřská škola Bělá nad Radbuzou, 2012
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Velké Albrechtice,
Poznávačka obratlovců
Ryby našich vod Přírodověda 4. ročník
U rybníka … U rybníků žije velké množství zajímavých zvířat a roste mnoho zajímavých rostlin.
U vody Živočichové DUM 19/1.
Divadlo Semafor Divadlo Semafor VY_32_INOVACE_ČJ-L 8.,9.14.
Země Přírodověda 4. ročník.
Tento vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu EU – peníze školám Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Společenstvo lesa Přírodověda 4. ročník.
Tropická moře Přírodověda 5. ročník.
Jan Hus Vlastivěda 4.ročník.
Krevní oběh Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Křivánková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
Liberecký kraj Vlastivěda 4. a 5. ročník.
Sladkovodní ryby ČR Anotace: Kód: VY_52_INOVACE_Přv-Z 4.,6.36
Živá a neživá příroda Přírodověda 4. ročník.
Život na vesnici v 18. století.
VY_32_INOVACE_15_Kachna divoká Název školy: Základní škola a Mateřská škola Křetín, okres Blansko, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07./1.4.00/
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Mgr. Jaroslava Jašová Název materiálu:VY_32_INOVACE_D Ptaci.v.okoli.obce.
Tropické rostliny Přírodověda 5. ročník
Společenstvo lesa Přírodověda 4. ročník.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: III/2VY_32_inovace_199.
VY_32_INOVACE_16_Kapr obecný
Potřeby a projevy člověka Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
EKOSYSTÉM POLÍ opakování Přírodověda 4. ročník Gabriela Mikulková 2012.
PLOŠTĚNCI 1 Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Pavlína Marková Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
ZEMĚ VE VESMÍRU 2 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Křivánková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT.
Užitkové rostliny mírného pásu
Podnebné pásy - živočichové
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_155 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Mgr. Daniela Kemrová Předmět.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
SAMOSTUDIUM TEST LABUŤ VELKÁ KACHNA DIVOKÁ HUSA VELKÁ POTÁPKA ROHÁČ
Základní škola Kaplice, Školní 226 Základní škola Kaplice, Školní 226 DUM VY_52_INOVACE_11BI51 Autor: Ludmila Baštářová Období vytvoření: Duben 2013 Ročník,
VY_III/2_inovace_07_Ptáci
Znaky života Anotace: Kód: VY_52_INOVACE_Přv-Z 4.,6.14
Srovnej 1. a 2. světovou válku - zbraně
Liberecký kraj. 1. Na IT WIKIPEDIE najdi a napiš jméno krajského města. 2. Vyznač a pojmenuj sousedící kraje.
Přírodopis Autorem materiálu je Mgr. Jiřina Hamzová, ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
OBRATLOVCI Ryby a obojživelníci.
NázevTuristický ruch Předmět, ročník Zeměpis, 2. ročník Tematická oblast Sociální prostředí Anotace Prezentace na téma turistický ruch, obsahuje otázky,
VY_32_INOVACE_04_Tropické a subtropické ovoce Název školy: Základní škola a Mateřská škola Křetín, okres Blansko, příspěvková organizace Číslo projektu:
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Vážky, stejnokřídlí - poznávačka
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem
Pří_039_Rozmanitost přírody_Společenstva vod
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Jméno autora:Mgr. Jitka Charvátová Třída/ročník: IV. Datum vytvoření:srpen 2012 Šablona:III/2č. materiálu:
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Jméno autora:Mgr. Jitka Charvátová Třída/ročník:
Člověk – životní podmínky, lidské tělo
VODNÍ EKOSYSTÉMY V ČR přirozené: umělé: se stojatou vodou:
VY_32_INOVACE_17_Štika obecná Název školy: Základní škola a Mateřská škola Křetín, okres Blansko, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07./1.4.00/
VY_32_INOVACE_2P.7_8.12 Autor: Mgr. Pavel Jeřábek Projekt Škola do života CZ.1.07/1.4.00/ Přírodopis, třída ZŠ Říjen 2012 Základní škola.
Kostra člověka Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Křivánková Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
 Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem  Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka  projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ.
Poznáním k udržitelnému rozvoji regionu Místo, kde žijeme Tento projekt č. CZ.1.07/1.1.07/ spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
AnotacePrezentace k procvičení čtení s porozuměním a k rozvoji přírodovědných vědomostí o vodních plochách a zvířatech žijících u nich. AutorMgr. Zdeňka.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Knotková. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola při dětské léčebně, Janské Lázně, Horní promenáda 268 Autor: Mgr. Lucie Hudcová Datum: Název: VY_52_INOVACE_22_PRVOUKA.
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Přírodověda, Rozmanitost přírody, Rostliny a živočichové.
Č. DUMu VY_32_INOVACE_02_12_Zvířata
Společenstva vod Živočichové
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu "EU peníze školám"
Název školy: Svobodná základní škola,o. p. s
VY_52_INOVACE_14_ Živočichové v řece
PŘÍRODNÍ SPOLEČENSTVO
Transkript prezentace:

Společenstvo vod Přírodověda 4. ročník

Napiš názvy těchto rostlin, do modrého rámečku dej ty, které rostou přímo z vody.

Popiš části těla ryby

Spoj jméno zvířete s obrázkem Vážka ploská Skokan skřehotavý Komár pisklavý Užovka obojková

Pojmenuj jednotlivé ptáky Nápověda: husa, labuť, kormorán, volavka, lyska, kachna, čáp, ledňáček.

Spoj vydru šipkou s její potravou

Odkazy: dostupné pod licencí: Creative Commons Uveďte autora-Zachovejte licenci 3.0 Unported: autor: Fice, na http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:RanaRidibundaFemale.jpg Autor: Karl Larsaeus, na http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Natrix_natrix_(Karl_L).jpg Autor: Luc Viatour, na http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Platetrum_depressum_1_Luc_Viatour.JPG Já, autor tohoto díla, jej tímto uvolňuji jako volné dílo, a to celosvětově na http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Kom%C3%A1r.JPG Autor materiálu: Mgr. et Mgr. Pavlína Burdová Datum vytvoření: 16.1.2012 Ročník: 4. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět.