Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy: Základní škola a Mateřská škola Velké Albrechtice,

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy: Základní škola a Mateřská škola Velké Albrechtice,"— Transkript prezentace:

1 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Velké Albrechtice, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Elena Kolarovská Období: květen 2013 Název: VY_32_INOVACE_179_PŘVL Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Přírodověda Téma: Ekosystém rybník Ročník: 4. Anotace: prezentace vhodná k nácviku, procvičení, ověření nebo opakování na interaktivní tabuli rozdělení povrchové vody – vodní toky a vodní nádrže poznávání rostlin v rybníku a jeho okolí – břehový porost, vodní rostliny poznávání živočichů v rybníku a jeho okolí

2 Vodní toky a nádrže Povrchová voda vodní toky řeky potoky vodní nádrže
jezera rybníky přehrady

3 EKOSYSTÉM RYBNÍK - umělý

4 Rostliny v rybníku a jeho okolí
Břehový porost vrba bílá orobinec úzkolistý rákos obecný

5 Rostliny v rybníku a jeho okolí
Vodní rostlina leknín bílý

6 Doplň. Povrchovou vodu rozdělujeme na ___________________ a ___________________. K vodním tokům patří: _________________ a _________________. K vodním nadržím patří _________________, _________________ a _________________. Rybník je ekosystém _________________ vytvořený. Rostliny rostoucí na březích rybníka nazýváme __________________________, patří tam dřevina ____________________, z bylin to je ____________________. Rostliny, které rostou ve vodě, jsou rostliny _________________, patří tam _________________.

7 Živočichové v rybníku a jeho okolí
Obratlovci – sladkovodní ryby kapr obecný - všežravec štika obecná - masožravec

8 Živočichové v rybníku a jeho okolí
Obratlovci Obojživelník Plaz užovka obojková skokan zelený masožravci

9 Živočichové v rybníku a jeho okolí
Obratlovci - ptáci kachna divoká lyska černá labuť velká býložravec, stálá všežravci, tažní

10 Živočichové v rybníku a jeho okolí
Obratlovci - savci hryzec vodní - býložravec ondatra pižmová - všežravec

11 K rodovému jménu živočicha vyber a dopiš druhový přívlastek: pižmová, obecná/ý, vodní, zelený, velká, obojková, divoká, černá. Býložravce zakroužkuj zeleně, masožravce červeně a všežravce fialově. kapr _______________ štika _______________ skokan _______________ užovka _______________ kachna _______________ lyska _______________ labuť _______________ hryzec _______________ ondatra _______________

12 Zdroj: vlastní tvorba kliparty – Bagriton, Dostupné z www: Willow, Dostupné z www: Botaurus Stellaris, Dostupné z www: Le.Loup.Gris, Dostupné z www: Ninataga, Dostupné z www: Karelj, Dostupné z www: Karelj, Dostupné z www:

13 Tregobl, 30. 7. 2005. Dostupné z www: http://cs. wikipedia
Sigurdas, Dostupné z www: Richard Bartz, Dostupné z www: Richard Bartz, Dostupné z www: Sanchezn, Dostupné z www: Adrian Pingstone, Dostupné z www: Dave Menke, Dostupné z www:


Stáhnout ppt "Název školy: Základní škola a Mateřská škola Velké Albrechtice,"

Podobné prezentace


Reklamy Google