Školní informační systémy

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nadpis Portál pro komunikaci s občany 1 Portál pro komunikaci s veřejností Portál pro komunikaci s veřejností DATRON, a.s. ing. Jaromír Látal projektový.
Advertisements

AKREDITOVANÉ ŠKOLICÍ STŘEDISKO ČLEN ASOCIACE VDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH TRADICE OD ROKU 1991 Zdeněk Mašín Microsoft Gold Certified Partner Akreditované.
Přednáška č. 1 Úvod, Historie zpracování dat, Základní pojmy
Elektronický podpis.
DRMS forum Brno, září 2009 Mgr. Daniela Kobilková Praha, 7. září 2009.
 Informací se data a vztahy mezi nimi stávají vhodnou interpretací pro uživatele, která odhaluje uspořádání, vztahy, tendence a trendy  Existuje celá.
METODOLOGIE PROJEKTOVÁNÍ NÁVRH IS PRO TECH. PROCESY Roman Danel VŠB – TU Ostrava HGF Institut ekonomiky a systémů řízení.
IS V EKONOMICKÝCH SUBJEKTECH Ing. Jiří Šilhán. IS IS – data+lidi+HW, prvky + relace mezi uživateli, které splňují nějaké cílové chování – tak aby byly.
Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE Ing. Jan Roubíček.
Informační systémy podnikové systémy CRM
Palatinum Excellence Software na řízení firmy. 1.Proč Software Excellence 2.Představení Software Excellence 3.Jak zavést do praxe Obsah Prezentace.
Výhody užití architektury ITS ve veřejné osobní dopravě
Řešení elektronického docházkového systému Vema
Moderní vzdělávací systémy vyšších a vysokých škol neuniverzitního typu Ing. Daniel CHOC CCA Group a.s.
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
Absolventská práce 2002 Aplikace XML rozhraní v prostředí krajského úřadu Autor : Marek Cop Vedoucí : Ing. Petr Pavlinec 2002.
Studijní programy a LMS František Koliba Petr Korviny Katedra Informatiky OPF v Karviné SU v Opavě
IS DIS Zdeňka Fialová. Obsah 1.Základní informace 2.Využití 3.DIS POV 4.Ukázka 5.Související problémy.
Informačnípodpora řízení kvality ve firmě Informační podpora řízení kvality ve firmě CRM Ekonomický systém Personalistika Datová pumpa Akord Software Datový.
Celní služby 2000 Radek Sedláček TranSoft a.s Radek Sedláček TranSoft a.s
Základní služby Internetu
Informační systémy TPS,MIS, SIS.
Ing. František Hůlka lektor webináře pro ICT metodiky
Elektronická žákovská knížka Autor: Matěj Liederhaus Vedoucí projektu: Klára Císařová.
Podnikání na Internetu letní semestr 2004 Jana Holá VIII.
Multiplatformní, řídící systém elektronického vzdělávání pro školy eDoceo Multiplatformní, řídící systém elektronického vzdělávání pro školy Tomáš Hrdonka.
Bakaláři - žákovská knížka
Autor: Petr Řezníček Vedoucí práce: Mgr. Dana Majerová Ph.D. ČVUT FJFI v Děčíně1 / 10 Elektronická žákovská knížka.
GMES, SEIS Bc. Jana Darmopilová, H2IGE1 LS Co je GMES/Copernicus?  GMES = Global Monitoring for Environment and Security (Globální monitoring životního.
Střední škola umělecká a řemeslná PROJEKT EVA. 10 oblastí hodnocení: 1.Cíle a jejich dosahování, ŠVP, základní dokumenty 2.Vnitřní pravidla života ve.
ICT VE ŠKOLE LIDSKÉ ZDROJE listopad 2006 (c) Radek Maca.
Zkušenosti ze zavedení systému řízení bezpečnosti informací ve shodě s ISO a ISO na Ministerstvu zdravotnictví ČR Ing. Fares Shima Ing. Fares.
Copyright (C) 1999 VEMA počítače a projektování, spol. s r.o.
Seminární práce z předmětu SIPOL
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Regionální a municipální informační systém RAMIS Ing. Petra Mikulecká,
Rezervační systém jídel
Analýza a návrh informačního systému pro střední školu Bakalářská práce Lukáš Zachoval.
Základní registry.
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Fenix II –IS na platformě.NET Michal Varga.
Co umožní uplatnění informačních technologií ve zdravotnictví
1. Charakteristika IS Informační systém je soubor lidí, technických prostředků a metod, zabezpečujících sběr, přenos, uchování a zpracování dat za účelem.
Databázové systémy Úvod, Základní pojmy. Úvod S rozvojem lidského poznání roste prudce množství informací. Jsou kladeny vysoké požadavky na ukládání,
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Fenix II - IS nové generace Michal Varga.
Helios Orange - Implementace systému
Důležité aplikace v IS MU semestr 2011/2012. Struktura a plán semestru 8 hodin 8 hodin 2x2h (6h) 2x2h (6h) 1x80min(2h) 1x80min(2h) 1. Úvod, organizace.
BSC 1992 Robert S. Kaplan a David P. Norton článek navrhující měření výkonnosti organizací – BSC – Vyrovnaný přehled výsledků kniha The Balanced.
INFORMAČNÍ SYSTÉMY PRO KRIZOVÉ ŘÍZENÍ POUŽITÍ INFORMAČNÍCH SYSTÉMŮ PRO MODELOVÁNÍ A SIMULACE KRIZOVÝCH SITUACÍ - T3 ING. JIŘÍ BARTA Operační program Vzdělávání.
SIKP – Státní informační a komunikační politika Prezentace – aplikace vybraných zákonů ve společnosti NeXA, s.r.o. Eva Štíbrová Zdeňka Strousková Radka.
Moderní informační systémy - úvod do teorie, druhy IS v cestovním ruchu.
Biomedicíncký výzkum s podporou evropských zdrojů v nemocnicích 2012 Perspektivy elektronizace ve zdravotnictví v ČR 12. dubna 2012.
IS jako nástroj moderního personálního managementu Vít Červinka
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích.
SAP & Aleph na VUT v Brně závěrečná fáze vývoje Antonín Vaishar, Sualeph podzim 2010, Brno.
Konference Informatika XVI./2005, Svratka Studijní systém z pohledu systémového integrátora Ing. Jitka Šedá
Důležité aplikace v IS MU
Cloud computing v praxi
Univerzitní informační systém podpora hlavní činnosti univerzity
Aplikace zákonů č. 101/2000 Sb. č. 227/2000 Sb.
Karel Mašát, RssToEvernote Karel Mašát,
Odbor ekonomický Krajského úřadu Jihomoravského kraje
Informačních systémů veřejné správy
BEZPEČNOST NA KONTAKTNÍCH MÍSTECH Czech POINT
Budování Integrovaného informačního systému Národního památkového ústavu Petr Volfík, NPÚ ÚP
Projekt BOZP Výsledky první části České vysoké učení technické
Důležité aplikace v IS MU
ŘÍZENÍ PROCESU POČÍTAČEM
Informační systémy podnikové systémy CRM
Technická Evidence Zdravotnických Prostředků 2
Transkript prezentace:

Školní informační systémy Ondřej Helar

Informační systém Informační systém (IS) je soubor lidí, technologických prostředků a metod, které zabezpečují sběr, přenos, zpracování a uchování dat za účelem tvorby prezentace informací pro potřeby uživatelů.

Informační systém Školní IS zajišťují bezpečné ukládání informací důležitých pro činnost školy, jejich další zpracování pro řízení školy, pro komunikaci v rámci školy, ale i s rodiči a dalšími orgány. IS by měl vytvářet podmínky pro rychlejší, pružnější a efektivnější rozhodování managementu školy.

Informační systém Proč se používají IS? sdílení informací více pohledů na data rychlejší rozhodování

Informační systém Jaké informační systémy se používají na školách? Ekonomický systém Stravovací systém Docházkový systém Spisová služba Školní informační systém

Vývoj a historie První potřeby školy (vysvědčení, rozvrh) Situace před patnácti lety a dnes Povinnost předávat data elektronicky Nové trendy na školách

Motivace pro používání ŠIS Splnění zákonných požadavků Sdílení informací, komunikace Nový pohled na data Usnadnění práce

Kritéria ŠIS Funkcionalita Podporované agendy (moduly) Rozsah funkcí modulu Snadné, přívětivé ovládání Rychlost reakce na zákonné změny

Kritéria ŠIS Technické parametry Software/služba Dostupnost dat přes Internet Zabezpečení dat Rozšiřitelnost Garantovaná dostupnost

Kritéria ŠIS Technické parametry Software/služba Dostupnost dat přes Internet Zabezpečení dat Rozšiřitelnost Garantovaná dostupnost

Role v systému Administrátoři Vedení školy Učitelé Třídní učitelé Žáci Rodiče Ekonom školy, sekretariát, správci

Systémy na trhu Školní IS vytvořený na míru Bakaláři dm Evidence iŠkola Systém agend pro školy (SAS) Škola OnLine Tahuti Edookit

Funkce systémů

Ukázky systémů

Ukázka systémů

Ukázka systémů

Škola OnLine

Docházkový systém Není součástí školního IS, ale lze je propojit Získávání údajů o žácích/zaměstnancích z osobních agend školního IS Možnost získání informace o absenci učitele, žáka a reakce na ně Výrazné usnadnění zápisu do třídních knih Otevírání dveří na základě rozvrhu žáka

Stravovací systém Není součástí školního IS, ale lze je propojit Získávání údajů o žácích/zaměstnancích z osobních agend školního IS Možnost objednání stravy přímo z prostředí školního IS („jedna aplikace“)

LMS Sdílení báze žáků, zaměstnanců SSO a přístup z jedné aplikace Přepočítání výsledků testů na známky Zápis známek do el. žákovské knížky

E-mail Sdílení báze žáků, zaměstnanců SSO a přístup z jedné aplikace Vytváření distribučních skupin Kontrola nepřečtených zpráv