Popis mikroprocesoru David Rozlílek ME4B.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
CIT Paměti Díl X.
Advertisements

POČÍTAČ.
Základy IT Tomáš Sládek
Otázky k absolutoriu HW 1 - 5
Základní součásti PC Základní Škola.
Sběrnice.
HARDWARE PC Uvnitř počítače.
Základy mikroprocesorové techniky
Informatika I 7.a 8. hodina 4. týden.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_137_IT7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Václav Bartoněk, 6. G MěVG Klobouky u Brna
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUM VY_32_INOVACE_02A13 Autor Ing. Jiří Kalousek Období vytvoření duben 2014.
Základy mikroprocesorové techniky
David Rozlílek ME4B. Co jsou to paměti ? slouží k uložení programu, kteý řídí ? Slouží k ukládaní…..?.... a ……? operací v.
Jan Hrabal ME4B Paměťové obvody a vývoj mikroprocesoru.
Paměťové obvody a vývoj mikroprocesoru
Tato prezentace byla vytvořena
HARDWARE Technické vybavení počítače. John von Neumann Stanovil teoretické principy (1945), které umožňují vytvořit univerzální počítač Počítač bude využívat.
Jak pracuje počítač vstupní a výstupní zařízení počítače
Počítač, jeho komponenty a periferní zařízení
Referát č. 3 Počítač, jeho komponenty a periferní zařízení (principy fungování, digitální záznam informací, propojení počítače s dalšími (digitálními)
= monolitický integrovaný obvod obsahující kompletní mikropočítač
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
Dominik Šutera ME4B.  ROM – paměť pro ……. Po odpojení napájení se obsah paměti …….
HARDWARE.
Popis obvodu 8051 David Rozlílek ME4B.
Von Neumannovo schéma.
Tato prezentace byla vytvořena
Struktura počítače Klasické schéma počítače navrhnul v roce 1946 americký vědec maďarského původu John von Neumann ( )
Zuzana Máslová Zuzana Máslová GIO Semily GIO Semily Nad Špejcharem Semily Nad Špejcharem Semily / /2008 Informace.
David Rozlílek Me4B.  Co nám umožňují vstupně-výstupní porty…..?  U standardní verze 8051máme kdyzpozici kolik portů v/v……?  Jak se značí tyto porty.
Jaroslav Krahula.  OSC - ? ROM - ? RAM - ? Č/Č - ? CPU - ? ŘS - ? SP - ? LPT -?
Roman Kysel.  Jaké jsou základní parametry pamětí ? ◦ Kapacita ◦ přístupová doba ◦ přístupová rychlost ◦ Statičnost/dynamičnost ◦ Energetická závislost.
Technické prostředky PLC OB21-OP-EL-AUT-KRA-M Ing. Petr Krajča.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_152_IT7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
P ROGRAMOVÁNÍ V JSA David Rozlílek. P ROGRAMOVÁNÍ V JSA Co to je zkratka JSA - ………….? Je tvořen z jednotlivých - s……. i…….? a k……… ? Jaký program používáme.
PROCESORY.
Jak pracuje počítač Název školy
Popis obvodu 8051.
Marek Malík a František Černý, ME4A, 2012
16. Paměťové obvody a vývoj mikroprocesorů
Paměťové obvody a vývoj mikroprocesorů Jan Hrubý ME4B.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 28Číslo.
Výrok „Vypadá to, že jsme narazili na hranici toho, čeho je možné dosáhnout s počítačovými technologiemi. Člověk by si ale měl dávat pozor na takováto.
Jaroslav Krahula.  K čemu se využívají?  Kolik portů má 8051?  Můžeme porty využívat obousměrně?
David Rozlílek Me4B. ? ? ? ?? Jaká paměť tvoří paměť programu ………… ? EA … kde je logická 1 a kde logická 0 ……….? ? ….. Kde je vnější a kde vnitřní paměť……….?
Univerzita třetího věku kurz Znalci Hardware 1.
Mikroprocesor.
Co je co? Hardware = =fyzické vybavení pc.Je vše na co si můžeme sáhnout, vše co je vidět a co je ve skříni pc. Software = = programové vybavení pc. Je.
Základní pojmy ve výpočetní technice
Popis mikroprocesoru.
Von Neumannovo schéma © M. P.
Procesory.
Technika počítačů 3. Mikroprocesory © Milan Keršlágerhttp:// Obsah: ●
Orbis pictus 21. století Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Blokové schéma počítače.
John von Neumannova koncepce. John von Neumann  Narozen 28. prosince 1903 Budapešť Rakousko-Uhersko  Zemřel 8. února 1957 Spojené státy americké.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Orbis pictus 21. století Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Interkomunikační adresní systém.
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: Ing. Hana Šmídová Název materiálu: VY_32_INOVACE_10_NEUMANN_S1.
Architektura počítače Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Ditta Kukaňová.
ZŠ Brno, Řehořova 3 S počítačem snadno a rychle Informatika 7. ročník III
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Procesor Procesor (CPU – Central Processing Unit) je ústřední výkonnou jednotkou počítače, která čte z paměti instrukce a na jejich základě vykonává program.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Petr Fodor.
Využití ICT pro rozvoj klíčových kompetencí CZ.1.07/1.5.00/
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Paměť počítače.
Segmentace Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Libor Otáhalík. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
Využití ICT pro rozvoj klíčových kompetencí CZ.1.07/1.5.00/
Transkript prezentace:

Popis mikroprocesoru David Rozlílek ME4B

Blokové schéma mikroprocesoru Co je to : OSC …..?... ROM ….?... RAM ….?... Č/Č ….?... CPU …..?... ŘS …..?... SP …..?... LPT …..?...

Architektura mikroprocesoru Kolika bytový a čipový je mikropocesor 8051 ….?...... , ……?..... S jaký se skládá Archytektury …..?..... , ……?..... Jakí má 8051 oddělené paměti …..?..... , ……?....

Architektura mikroprocesoru Hardwarská architektura: Hlavním rysem harvardské architektury je fyzické oddělení čeho …….?.... a ……?.... Paměť obsahující instrukce se často realizuje jako …….?......., tedy paměť určená k čemu ………?........ Harvardská architektura se používá hlavně tam, kde se program téměř ……… ? ………

Architektura mikroprocesoru Von Neumannovská architektura: Von Neumannova architektura je model architektury počítače využívající společnou paměť pro …….?.........i …………?........... Instrukce se provádí …..?....... a to postupně tak, jak jsou zapsány v …….?.......... Paměť je organizována ……..?....... na buňky jaké velikosti…….?........, které jsou adresovatelné jakými čísly…….?......

Registry Můžeme je dělit na 2 části: Co jsou to speciální funkční registry ………?........... co mohou uchovávat ………?........ Můžeme je dělit na 2 části: ……?......... slouží k uchování dat ……?........ slouží k řízení procesoru nebo připojených zařízení

Registry Datové…. Nejznámější jsou registry A a B k čemu slouží registr A a jak se mu jinak říká ……..?....... k čemu slouží registr B ……..?...... Řídící …… k čemu slouží a co se v něm uchovává ……?......

Paměť Mikroprocesor 8051 se skládá z pamětí Rom ……..?........ Ram ……...?....... RAM – lze do ní…..?......... přistupovat a…….?........... Jedná se o paměti, které jsou energeticky……?....... Podle principu činnosti tuto paměť rozdělujeme na …….?.......a……?...... ROM - Paměti typu ROM jsou paměti u kterých jsou data………….?........... Jedná se tedy o……..?........, energeticky ………?..........paměti, určené pouze ke……?.........

Synchronizace mikroporcesoru Základní jednotkou je ……?..........cyklus. Ten se dělí na…………?.......... stavů po dvou fázích, což představuje……..?......... period. Většina instrukcí 8051 se provádí v kolikati strojových cyklech ……?....... Dále jsou 2 Bytové instrukce trvající……..?....... strojové cykly. 

VSTUPNĚ , VÝSTUPNÍ PORTY 8051 je vybavena........?............. obousměrnými branami. Brany 0 a 2 se využivaji pro styk s …….?......paměti. Brána 2: se využiva pro …..?...Byte adresy …..????paměti ( 16 bitů ). Brány P1, P2 a P3 jsou tvořeny tzv. ………?...........obvodem. Brana P1, P2 jsou k dispozici …….?.........