ČESKÁ REPUBLIKA Vlajka Znak. Obecně Hlavní město: Praha Hlavní město: Praha Počet obyvatel: 10 349 372 Počet obyvatel: 10 349 372 Rozloha: 78 886 km².

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Advertisements

Polsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Česká republika 5. ročník
Maďarsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Česká republika-1 poloha, rozloha…
Maďarsko Aleš Jůn.
Česká republika Demokratický stát.
SSSR Státy po roce 1989 Jugoslávie NDR NSR ČSR.
IRSKO Robin Plch 8.A
Moldavsko.
Hlavní město: VARŠAVA Členství: EU, NATO
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP.
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:III/2.
Polská republika km2, 39 mil. obyvatel Varšava (Warszawa)
Polsko Eliška Pokorná.
BELGIE.
ŠVÝCARSKO.
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP.
Kanada Název: Canada Český název: Federativní stát Kanada
Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník 1 Slovinsko.
1.Hlavní město 13.Kultura 2.Rozloha 15.Zeměpisné podmínky 3.Nejvyšší bod 4.Časové pásmo 5.Obyvatelstvo 6.Státní útvar 7.Mezinárodní identifikace 8.Název.
PORTUGALSKO.
Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník 1 Ukrajina.
MAĎARSKO.
SLOVINSKO.
Naše vlast – Česká republika
LITVA.
Česká Republika.
Lotyšsko Nikola Žabová 8.B
Prvouka pro 3. třídu NAŠE VLAST.
Finsko Finská republika Zastarale: Čuchonsko Finsky: Suomen Tasavalta
Slovensko aneb země nám nejbližší stát střední Evropy
Polská republika je stát ležící ve střední Evropě.
Zadání: Rozsah min. 7min a max. 10 min Celá práce je v jednotném duchu Animace všech objektů Připravené komentáře v poznámkách Žádný obrázek nesmí být.
MAĎARSKÁ REPUBLIKA.
Hospodářství České Republiky
DÁNSKO.
SLOVENSKO VLAJKA ZNAK.
Německo.
Rumunsko Rumunsko je stát ležící z větší části na Balkánském poloostrově v jihovýchodní části Evropy. Sousedí s Ukrajinou a Moldavskem na severovýchodě,
Rakousko Hlavní město Vídeň Rozloha km²(112. Na světě) Počet obyvatel (1.ledna 2011) Rakousko(oficiální název Rakouská Republika)je vnitrozemská.
Litva V několika jazicích : Anglicky : Lithuania / Lithuanian
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_12_INOVACE_032_ Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kluky, okr. Písek Autor: Marcela Ivanenková Číslo šablony: III/2 Datum: Název materiálu: VY_32_INOVACE_01_Vl.4.r.
ŠABLONA 32 VY_32_INOVACE_13_22_SPOLKOVÁ REPUBLIKA NĚMECKO.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Halže, příspěvková organizace AUTOR: Pavla Dokoupilová NÁZEV: VY_32_INOVACE_19_ČS_MÍSTO, KDE ŽIJEME TEMA:
ČESKÁ REPUBLIKA Znak ČR Mapa ČR Vlajka ČR. 1. Základní informace o ČR  Rozloha: km² (113. místo na světě)  Počet obyvatel: (k ,
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Autor: Mgr. Květoslava Kuchtová
Maďarsko, Polsko, Slovensko
Antonín Košíček Sára Šobková
Maďarsko Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu:
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
ŠABLONA 32 VY_32_INOVACE_11_22_SLOVENSKO.
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Vlastivěda, Polsko Autor: Mgr. Marta Samlerová Název.
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
zpracovaný v rámci projektu
ČESKÁ REPUBLIKA Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Naše vlast – Česká republika
Poloha České republiky
RUMUNSKO BULHARSKO SRBSKO MAKEDONIE.
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Vlastivěda, Rakousko Autor: Mgr. Marta Samlerová Název.
Polsko Jakub Masár 8.A Vytvořeno: :18 Vytvořeno opět s láskou a odhodláním. =)
ČESKÁ REPUBLIKA VY_32_INOVACE_06-21 Ročník: 5. Vzdělávací oblast:
Povrch Povrch je většinou rovinatý, nížinný, místy s pahorkatinami. Území Lotyšska bylo modelováno pleistocénním ledovcem. Zůstaly po něm morény a nánosy,
Česká republika
Transkript prezentace:

ČESKÁ REPUBLIKA Vlajka Znak

Obecně Hlavní město: Praha Hlavní město: Praha Počet obyvatel: Počet obyvatel: Rozloha: km² (14. na světě, 2% vody) Rozloha: km² (14. na světě, 2% vody) Jazyk: čeština Jazyk: čeština Nejvyšší bod: Sněžka Nejvyšší bod: Sněžka Měna: Koruna česká Měna: Koruna česká Státní zřízení: republika zije-v-ceske-republice/ Státní zřízení: republika zije-v-ceske-republice/ zije-v-ceske-republice/ zije-v-ceske-republice/

GEOGRAFIE Leží ve vnitrozemí ve střední Evropě Leží ve vnitrozemí ve střední Evropě Sousedí na západě s Německem, na severu s Polskem, na východě se Slovenskem a na jihu s Rakouskem Sousedí na západě s Německem, na severu s Polskem, na východě se Slovenskem a na jihu s Rakouskem Skládá se ze tří historických zemí: Čech, Moravy, Slezka Skládá se ze tří historických zemí: Čech, Moravy, Slezka 14 vyšších územních samosprávných celků: 14 vyšších územních samosprávných celků:

Obyvatelstvo Průměrná délka života: u mužů 72 let a u žen 79 Průměrná délka života: u mužů 72 let a u žen 79 90,4% české národnosti a 3,7% moravské 90,4% české národnosti a 3,7% moravské Další etnické skupiny: Poláci, Němci, Romové, Slováci a Ukrajinci Další etnické skupiny: Poláci, Němci, Romové, Slováci a Ukrajinci Nejvíce cizinců jsem přichází z Ruska, Ukrajiny a Vietnamu Nejvíce cizinců jsem přichází z Ruska, Ukrajiny a Vietnamu Náboženství: 59% bez vyznání, 26,8% římskokatolické Náboženství: 59% bez vyznání, 26,8% římskokatolické

Historie Po porážce Rakouska – Uherska se české země osamostatnily a se staly jádrem Československa Po porážce Rakouska – Uherska se české země osamostatnily a se staly jádrem Československa 1948: uchopila moc Komunistická strana Československa 1948: uchopila moc Komunistická strana Československa Jako státní útvar přestalo Československo existovat Jako státní útvar přestalo Československo existovat přijato do Nato, přístup do Evropské unie přijato do Nato, přístup do Evropské unie

Politika Demokratická parlamentní republika Demokratická parlamentní republika Výkonnou moc má parlament a vláda(vydává nařízení a zákony) Výkonnou moc má parlament a vláda(vydává nařízení a zákony) Prezident: Václav Klaus Prezident: Václav Klaus Předseda vlády: Mirek Topolánek Předseda vlády: Mirek Topolánek

Ekonomika nerostným surovinám těženým v Česku patří černé a hnědé uhlí, dál kaolín nebo stavební hmoty a uran nerostným surovinám těženým v Česku patří černé a hnědé uhlí, dál kaolín nebo stavební hmoty a uran Pěstuje se pšenice, ječmen, kukuřice, brambory, cukrová řepa, zelenina, len. chmel Pěstuje se pšenice, ječmen, kukuřice, brambory, cukrová řepa, zelenina, len. chmel Základem energetiky jsou uhelné a jaderné elektrárny (Temelín a Dukovany) Základem energetiky jsou uhelné a jaderné elektrárny (Temelín a Dukovany) Mezi důležitá odvětví průmyslu patří hutnictví, strojírenství, textilní průmysl, potravinářský průmysl.. Mezi důležitá odvětví průmyslu patří hutnictví, strojírenství, textilní průmysl, potravinářský průmysl.. Česko má hustou dopravní síť Česko má hustou dopravní síť