Poznámkový blok a WWW Mgr. Lenka Švancarová. Poznámkový blok a WWW Spustíme si Poznámkový blok.  Soubor-Uložit jako Uložit jako typ – Všechny soubory.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
snadná tvorba www stránek zadarmo
Advertisements

2009 Webové stránky Základy tvorby webu. V roce 2009 vytvořil Martin Horák.
28.1 Tvorba www stránek pomocí HTML jazyka
ZÁKLADY HTML Číslo DUM: VY_32_INOVACE_04_11 Autor: Mgr. Ivana Matyášková Datum vytvoření: duben 2013 Ročník: tercie Vzdělávací obor: informační technologie.
Technologie pro publikování na webu 1 Cvičení 3 Nadpisy a základní formátovací elementy.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
HTML (XHTML) 3. 2 META INFORMACE V závěru se opět vracím k hlavičce dokumentu, kde se definují tzv. META informace. Zapisují se jako nepárová značka s.
Základní struktura, metainformace
<. DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4
Základy HTML.
Tvorba stránek  komu jsou stránky určeny  grafická úprava stránek  obsah  motivy vzhledu stránky
HyperText Markup Language
Jazyk HTML Název školyZákladní škola a Mateřská škola Tatenice Číslo projektuCZ Název šablony klíčové aktivity Inovace a zkvalitnění výuky pomocí.
VY_32_INOVACE_4.3.IV1.02/Ku Html dokument a jeho struktura Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Pavla Kubínková CZ.1.07/1.5.00/
VY_32_INOVACE_4.3.IV1.03/Ku Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Pavla Kubínková CZ.1.07/1.5.00/ HTML & XHTML.
Základy html pro úplné začátečníky.
Jak na web První krůčky Lukáš Reindl. Co je potřeba Budeme potřebovat počítač, na kterém běží alespoň nějaký jednoduchý textový editor (ve Windows Notepad.
HYPERTEXT PREPROCESSOR. JAZYK PHP. Jazyk PHP (Hypertext PreProcessor) je intepretovaný jazyk určený pro web. Je celkem jednoduchý, snadno přenositelný.
Registrace v LMS MOODLE Mgr. Milan Šimek
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky.
XHTML Tvorba webových stránek. Vývoj značkovacích jazyků HTML – HyperText Markup Language  Značkovací jazyk pro vytváření www stránek. Pomocí značek.
Vytvoření nového účtu na Gmail. Odeslání u na konkrétní ovou adresu.
Veronika Hladíková. V dnešní době se dají webové stránky zhotovit mnoha způsoby, ale zdaleka ne všechny jsou ty správné. V následující prezentaci se Vám.
Zadání samostatné práce SP1 Základy HTML. CÍL Ověřit znalosti použití základních HTML construkcí –Základní kostra –Kódování češtiny –Nastavení pozadí.
WWW stránky – Struktura, adresování, hosting Mgr. Lenka Švancarová.
PHP – zasílání dat z formuláře
Skladba HTML dokumentu
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_258 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_257 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
VY_32_INOVACE_4.3.IVT1.12/Oc Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jaroslav Ochodek CZ.1.07/1.5.00/ Tvorba webových.
Sociální sítě II Výpočetní technika. jméno autoraMgr. Petr Jonáš název projektu Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
ANOTACEPrezentace obsahuje informace o elektronické komunikaci, využití u. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupy Žáci si vytvoří ovou.
Maturitní okruh 22: Úvod do HTML. Značkovací a klasické jazyky Klasické: převládá strukturovaný text (programovací kód), skripty jsou prováděny na straně.
CSS – style Mgr. Lenka Švancarová. CSS – značka style (textstyle.html)
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_259 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
XHTML – odkazy Mgr. Lenka Švancarová Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Švancarová. Dostupné z Metodického portálu.
XHTML – obrázky Mgr. Lenka Švancarová Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Švancarová. Dostupné z Metodického portálu.
Tvorba záhlaví, zápatí ve Wordu 2010 ; číslo stránky.
Dropbox je webová služba, pomocí které můžete: zálohovat a synchronizovat svá data mezi více počítači tato data sdílet i s více uživateli Dropbox můžete.
Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Základy syntaxe jazyka PHP PHP JE TECHNOLOGIE BĚŽÍCÍ NA SERVERU. PHP JE TECHNOLOGIE BĚŽÍCÍ NA SERVERU. Typický PHP skript obsahuje: Typický PHP skript.
Základní pojmy (1) Nejpoužívanější internetové prohlížeče: Google Chrome (32.0.x), Mozilla Firefox (27.0), Internet Explorer (11.0.2), Opera (19.0.x),
Webnode Webové stránky zdarma
2OP381 Manažerská informatika 1
Párová a nepárová značka, atributy a jejich hodnoty
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Tvorba statických stránek Mgr. Lenka Švancarová. Tvorba statické stránky Volba Uložit jako XHTML Editor Vizuální Frontpage Nevizuální PSPad Poznámkový.
Práce s tabulkou v Excelu 2010
Návrh interiéru Pokoj, ve kterém by mi bylo dobře... ZADÁNÍ ÚKOLU.
David Klíma- 1 - Elektronická pošta Slouží k přenosu zpráv po internetu Každý uživatel má - zavináč Klimad – uživatelské.
Hypertextové odkazy [cit ]. Dostupné pod licencí Public Domain – na
Jak učit tvorbu www stránek Navarová Adéla. Proč učit tvorbu www stránek? Prezentace na internetu (Výrobky, firmy, celebrity, kluby…)
Registrace uživatele na pro užívání webhostingu.
HYPERTEXT PREPROCESSOR. JAZYK PHP. VYUŽITÍ JAZYKA Programování dynamických internetových stránek a webových aplikací vytvoření šablony webu kniha návštěv.
PROSTŘEDÍ MICROSOFT WORD 2003
Mgr. Naděžda Fasurová, Ph.D.
Jak fungují webové stránky Úvod do HTML (1). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická.
Tvorba www stránek – (01) úvod Autor: Mgr. Josef Motl Datum: , ročník: 7. ročník ZŠ Vzdělávací oblast: Informační technologie Anotace: Prezentace.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc – elektronická pošta Jak vytvořit vlastní ZDARMA?
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. Martin Jiřiště NÁZEV:VY_32_INOVACE_08C_17_uvod_do_html TEMA:Multimédia a grafika.
HYPERTEXT PREPROCESSOR. JAZYK PHP. VYUŽITÍ JAZYKA Programování dynamických internetových stránek a webových aplikací vytvoření šablony webu kniha návštěv.
Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava Šablona 32 VY_32_INOVACE_034.ICT.34 Tvorba webových stránek – PHP technologie.
Návod k aplikaci pro účastníky DofE Instalace aplikace a plnění aktivit systém iOS Verze aktuální k:
Název: Word, textový editor DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_03
Tvorba webových stránek – registrace domény
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT   Vzdělávací materiál: Prezentace – zápis pro žáky Určen pro: 4. ročník oboru.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Základní informace - Ovládání systému
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

Poznámkový blok a WWW Mgr. Lenka Švancarová

Poznámkový blok a WWW Spustíme si Poznámkový blok.  Soubor-Uložit jako Uložit jako typ – Všechny soubory Kódování – utf-8 Název souboru – index.html Při poklepání na ikonu souboru se soubor otevře v prohlížeči. Do souboru budeme psát XHTML značky, uložíme jej a zaktualizujeme v prohlížeči.

Minimální kostra dokumentu Definuje dokument Hlavička dokumentu Popisek stránky Tělo dokumentu Tyto značky obsahují všechny XHTML dokumenty

WWW stránka Jméno Jméno Zájmy Text o zájmech. Jméno Zájmy Text o zájmech. Popisek stránky se objevuje v horní liště prohlížeče.

WWW stránka Většina značek se píše do těla dokumentu. XHTML značky píšeme malými písmeny. Na počtech mezer a enterů ve zdrojovém kódu nezáleží. Snažíme se, aby byl zdrojový kód přehledný.  Komentář není vidět v prohlížeči, slouží autorovi stránek pro lepší orientaci v kódu.

Freehosting – registrace Zaregistruj se na webové stránce s adresou a pošli mi adresu tvých právě založených stránek na  V doméně bude obsaženo tvoje příjmení, popřípadě celé jméno.  Na stránky budeš postupně nahrávat veškeré své práce (zálohu si ukládej na disk F:). Nezapomeň na potvrzení registrace a že první data musíš nahrát na stránky do týdne od založení.

Freehosting postup registrace Stránky je potřeba nahrát do jednoho týdne od založení účtu (později je lze upravovat). Soubory lze spravovat buď přes FTP nebo pomocí rozhraní Stránky musí být alespoň jednou měsíčně navštíveny, jinak mohou být smazány. Obsah stránek nesmí porušovat podmínky použití

Freehosting postup registrace Registrace se provádí v pěti krocích na adrese  1. krok – Volba domény a kategorie stránek. Zvolte doménu: Např. prijmeni.wz.cz (bude-li obsazená, z rozklikávací nabídky zvol jinou možnost, popřípadě k příjmení přidej jméno). Kategorie: Osobní stránky Podkategorie: -- není tu vhodná podkategorie -- Souhlasím s podmínkami serveru webzdarma.cz. podmínkami

Freehosting postup registrace  2. krok – Autorizační kód. Opiš kód a potvrď.  3. krok – ová adresa. Zadej svoji funkční ovou adresu, sem bude odeslána zpráva.  4. krok – Potvrzení registrace. Žádost je nutné potvrdit kliknutím na odkaz v u během 3 hodin.  5. krok – Nastavení účtu. Nastav si heslo ke svému účtu.

Poznámkový blok a WWW Stránku index.html vystav na Internetu a prohlédni si ji na její adrese. V poznámkovém bloku vytvoř jednoduchou stránku o osobě, které si vážíš. Ulož ji pod názvem osoba.html, vystav ji na Internetu a prohlédni si ji na její adrese. Stránka bude krom jiného obsahovat komentáře.