Povídání o Bachovi.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Příjemce: ZŠ a MŠ České Velenice Třída Čsl. legií.
Advertisements

Fryderic Chopin.
Autor: Mgr. Hana Kalousková
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
ANTONÍN DVOŘÁK OBČANSKÁ VÝCHOVA 6. ROČNÍK
Číslo a název šablony klíčové aktivity
HV-1 Hudební výchova DUM č. 13 Prima – kvarta osmiletého studia
HV-1 Hudební výchova DUM č. 15 Prima – kvarta osmiletého studia
Název: Johann Sebastian Bach. Baroko Autor: Mgr. Ivana Písařová
RÉBUSY jsou hlavolamy Nechat děti vysvětlit co jsou rébusy, teprve potom kliknutím potvrdit správnou odpověď.
Hudební baroko ( století).
Barokní hudba v Evropě VY_32_INOVACE_06_Barokní hudba v Evropě.
EU projekt na ZŠ Horymírova CZ.1.07/1.4.00/
Wolfgang Amadeus Mozart
NEJVÝZNAMNĚJŠÍ PŘEDSTAVITELÉ HUDEBNÍHO BAROKA
ZLÍNSKÝ KRAJ KONZERVATOŘ P. J. VEJVANOVSKÉHO KROMĚŘÍŽ DĚJINY HUDBY Název školyKonzervatoř P. J. Vejvanovského Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/
Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_842_9TR_HV Autor: Mgr. Ludmila Večerková.
Jakub Jan Šimon Ryba Přeštice
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_345_ Č eské hudební baroko AUTOR: Mgr. Markéta Lyková RO Č.
Tematická oblast: Dějiny hudebního umění
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Slavní čeští a světoví skladatelé. Bedřich Smetana.
ZLÍNSKÝ KRAJ KONZERVATOŘ P. J. VEJVANOVSKÉHO KROMĚŘÍŽ DĚJINY HUDBY Název školyKonzervatoř P. J. Vejvanovského Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/
ICT 2 – 3 – 24 HV Johan Sebastian Bach
JOHANN SEBASTIAN BACH.
Medailonky HV-1 Hudební výchova DUM č. 20 Prima – kvarta osmiletého studia Mgr. Milena Naglmüllerová; Gymnázium, Sušice Tento materiál byl vytvořen v.
SVĚTOVÉ HUDEBNÍ BAROKO
Beethoven by Andy Ludwig van
ANTONÍN DVOŘÁK.
ZŠ A MŠ BOHUMÍN TŘ. DR. E. Beneše 456 okres Karviná, příspěvková organizace Digitální učební materiály ŠIII/2 HUDEBNÍ VÝCHOVA.
Johann Sebastian Bach Základní škola Choltice, okres Pardubice – „Učíme se pro život“ Šablona: č. III/2 Inovace a zkvalitnění výuky pomocí ICT Pořadové.
ANTONÍN DVOŘÁK.
Druhy skladeb a hudební formy
HUDBA V BAROKU.
Základní vzdělávání – Člověk a umění – Hudební výchova
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_351_Hudba v období baroka AUTOR: Mgr. Markéta Lyková RO Č.
ICT – 2 – 3 – 28 HV - Bohuslav Martinů
LEOŠ JANÁČEK ( – ).
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
Mgr. Jakub Tomala. Obsah Motivační skladby a text Úvod – ze skladatelova života Výmar Köthen Lipsko Zajímavosti, závěr.
Základní informace, ukázky z děl
Johann Sebastian Bach
Základní informace, ukázky z děl Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpo č tu Č R. Provozováno.
JOHANN SEBASTIAN BACH.  Název školy: Základní škola Francova Lhota  Autor: Mgr. Lada Martinková  Název: VY_32_INOVACE_06_Johann Sebastian Bach  Číslo.
6. částBAROKO ICT 2 – Financováno z prostředků ESF a státního rozpočtu ČR.
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 26/12 Název materiálu: Jakub Jan Ryba Zpracoval: Mgr. Bc. BcA. Michal Jančík.
ŠkolaZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň AutorMgr. Zdeňka Pecková Číslo VY_32_INOVACE_3432 NázevGeorg Friedrich Händel Téma hodinyŽivot a dílo G. F.
ČESKÉ HUDEBNÍ BAROKO. BAROKO - ÚVOD -je název uměleckého slohu ovlivňujícího všechny druhy umění -v hudbě se uplatňovalo od konce 16. do poloviny 18.století.
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Zdeňka Pecková Číslo
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Gymnázium Židlochovice kvarta
Dějiny evropské hudby BAROKO Skladatelé Evropa Čechy úkoly
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Johann Sebastian Bach VY_32_INOVACE_I-A-07.
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Zdeňka Pecková Číslo
Škola: Základní škola a Mateřská škola Halže, příspěvková organizace Název: VY_32_INOVACE_02_HV_J.S.Bach Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:
Jaký je rozdíl mezi vokální a instrumentální polyfonií?
Antonio Vivaldi AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Název školy: Základní škola Netvořice
Prezentace Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor
Světoví hudební skladatelé
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Zdeňka Pecková Číslo
Název školy: ZŠ Průhonice
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 26/07
AUTOR: Mgr. Bedřiška Koželuhová NÁZEV: VY_32_INOVACE_6B_07
Základní škola Jindřichův Hradec I, Štítného 121
VY 32 INOVACE 543.
Johann Sebastian Bach Eisenach – Lipsko
Baroko 17. a 18. století.
Transkript prezentace:

Povídání o Bachovi

1685 Eisenach - 1750 Lipsko Johann Sebastian Bach

Německý hudební skladatel, vynikající varhaník a improvizátor. Pocházel z celého hudebního rodu. Od svého otce – městského hudebníka získal první poznatky o hudbě a základy hry na housle. Rodiče Johanna Sebastiana Bacha brzo zemřeli. Od svých deseti let žil u svého o 14 let staršího bratra. Vystudoval gymnázium, učil se hře na cemballo, housle a varhany. Od patnácti let se Bach živil sám. Stal se nejdříve sopranistou v klášterní škole sv. Michala v Lüneburgu. Pak byl varhaníkem, dvorním koncertním mistrem, dvorním kapelníkem i dvorním skladatelem saského krále. Dvakrát se oženil a měl celkem dvacet dětí. Přestěhoval se do Lipska, kde převzal místo kapelníka a kantora školy při chrámu sv. Tomáše. V posledních letech života zahořkl a zemřel skoro slepý. Johann Sebastian Bach

Johann Sebastian Bach Dílo: Braniborské koncerty – šest orchestrálních skladeb Temperovaný klavír – sbírka 24 preludií a fug Umění fugy – cyklus skladeb Janovy a Matoušovy pašije varhanní skladby např. Toccata a fuga d moll kantáty sonáty aj. Johann Sebastian Bach

Johann Sebastian Bach Odpověz na otázky: 1. Jaké národnosti byl J.S.Bach? 2. Čím byl jeho otec? 3. V kolika letech osiřel? 4. Kdo se o něj po smrti rodičů staral? 5. Jak se jmenuje jedno z významných orchestrálních děl? 6. Jak se jmenuje sbírka 24 preludií a fug? 7. Jaký název má cyklus, který složil na sklonku svého života? 8. Jaké zaměstnání měl v Lipsku ve zdejším kostele sv. Tomáše? 9. Kolik dětí se mu narodilo z obou manželství? 10. Kolika let se skladatel dožil? Johann Sebastian Bach

Johann Sebastian Bach Správné odpovědi na otázky: 1. německé 2. městským hudebníkem 3. v deseti letech 4. jeho starší bratr 5. Braniborské koncerty 6. Temperovaný klavír 7. Umění fugy 8. kapelník a kantor 9. dvacet 10. 65 let Johann Sebastian Bach

Johann Sebastian Bach Toccata a fuga d moll http://www.youtube.com/watch?v=IVJD3 dL4diY Johann Sebastian Bach