Jan Nohejl 26.2.20131Mensa Business Club.  Politická korektnost = kulturní marxismus působí výhradně v rámci euro-atlantické civilizace s cílem tuto.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Chcete studovat kulturu jinak? Chcete studovat kulturu?
Advertisements

Média? kulturu? komunikaci? Chcete studovat. • Chcete vědět, jak kultura ovlivňuje to, jací jsme, za co se považujeme a proti čemu se vymezujeme? • Chcete.
Číslo a název projektu CZ.1.07/1.5.00/ OP: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Zvyšování vzdělanosti pomocí e-prostoru Název a adresa školy Soukromá.
Chcete studovat kulturu jinak? Chcete studovat média?
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Občanská nauka Listina základních práv a svobod ČR ; VY_32_INOVACE_D2_09 Interaktivní výklad: Listina základních práv a svobod ČR 2.A.; Mgr.
Občanská nauka Politické strany ; VY_32_INOVACE_D2_16
PRAKTICKÁ A SOCIÁLNÍ ETIKA
Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu CZ.1.07/1.1.04/
Média: nástroj vládnoucí třídy
Vztahy mezi lidmi Seznamuje žáky se vztahy mezi lidmi ať už v pozitivním nebo negativním smyslu.
Politologie jako věda Politika moc
SADA č.22 Identifikátor: VY_32_INOVACE_SADA22 _ VkO DUM č.11
Základy státní správy Veřejná správa. Stát  Musí mít politickou autoritu, prostřednictvím kterých realizuje státní moc  Státní moc je nezávislá, uskutečňovaná.
STÁT forma organizace lidské společnosti, která se vyznačuje sdružením obyvatel určitého území v právní celek suverenita, svrchovanost je výrazem státní.
ANTISEMITISMUS A NACIONALISMUS
¨ Kriminogenní faktory
Osvícenství.
Politika zaměstnanosti Programová konference ČSSD Prof. Martin POTŮČEK Hradec Králové,
Právo jako filozofický pojem
Komplexní inovace výuky práva pro moderní společnost CZ.1.07/2.2.00/ Právo jako filozofický pojem.
Financování politických stran a regulace politických kampaní Prorůstání ekonomiky a politiky Vladimíra Dvořáková CESTA Praha, , hotel Jalta.
Horizontální témata EU
Politické strany Jsou dobrovolné organizace občanů, které usilují o získání účasti na státní moci.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Benedikt Chybík Název šablonyIII/2.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Moderní škola Autor: Renáta Kupsová Název materiálu: Politika Označení materiálu: VY_32_INOVACE_OBV.P2.207.
Politická socializace Charakteristika politické socializace Teorie politické socializace Psychologické teorie Stádia morálního usuzování Vzdělávání a politická.
Všeobecná deklarace lidských práv
POLITOLOGIE TEST 12.
VY_32_INOVACE_51_04 ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/
ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/ Vzdělávací.
 Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o.  Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT  Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Průřezová témata.
VY_32_INOVACE_2D.9.11 Autor: Kateřina Vyčichlová Projekt Škola do života CZ.1.07/1.4.00/ Dějepis, 9. třída ZŠ Základní škola Kutná Hora, Kremnická.
Sociální ekonomika v ČR v ČR třetí sektor tradičně spojován s občanským sektorem omezené užívání názvu sociální ekonomika o obsahu SE panuje všeobecně.
Rovnost a zákaz diskriminace ve veřejné správě. Rovnost ve veřejné správě ideologický požadavek rovnosti všech lidí - hluboké filozofické a náboženské.
INVALIDITA JAKO SOCIÁLNÍ UDÁLOST
2. téma: Zákl. teoretické směry sociologie
Chudoba jako sociální problém
Filosofie křesťanského středověku
Model transkulturní péče
Sociologická imaginace.Praha: SLON, 2002; kapitola Příslib, str
Alexis de Tocqueville / / Karl Marx /1818 – 1883/
Právo jako normativní systém, základní pojmy
Základy sociální politiky PVZASP Jaro 2006 Katedra veřejné ekonomie Mirka Wildmannová 5. patro, místnost 523 Konzultační hodiny: úterý.
Vzdělání a trh práce Přednáška do předmětu Ekonomika školství
Zdraví a jeho determinanty Mgr. Aleš Peřina, Ph. D. Ústav ochrany a podpory zdraví LF MU Kamenice 5, Brno.
Tomáš Garrigue Masaryk Jiřina Sedláčková, C4A
Problematika QOL – Quality of Life M. Lejska AUDIO-Fon centr. Brno.
Digitální učební materiál Název projektu: Inovace vzdělávání na SPŠ a VOŠ PísekČíslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Škola: Střední průmyslová škola a.
Definice, základní pojmy
Vždy jsem pohrdal línými bílými lidmi. Teď už můžu mluvit i o líných černých lidech. Jste chudí, protože jste nedodělali školu, berete drogy, máte tři.
ZŠ Brno, Řehořova 3 Já a společnost Výchova k občanství ročník III
Vznik a průběh těžkého duševního onemocnění Tereza Slavíčková o.s. Baobab.
Co je to feminismus? z lat. Femina = žena název pro komplex filosofií, sociálních teorií, politických hnutí a ideologií, jejichž cílem je výzkum a potírání.
ZÁKLADNÍ PRÁVA A SVOBODY, ROVNOPRÁVNOST Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Kateřina Charvátová. Dostupné z Metodického portálu.
HIV Související Stigma and rozlišování: a patients perspective Jane Bruton and Janey Sewell.
Právo jako filosofický pojem. Co je to právo? – I.  „Tážeš-li se mě, co je to právo, pak to nevím a netážeš-li se mě, pak to vím.“  Právo je společenský.
Státověda.
ZÁKLADNÍ PRÁVA A SVOBODY, ROVNOPRÁVNOST
ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Martin Havlena
Stát Definice, funkce, typy.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Ernest Seifert Název materiálu:
TOTALITNÍ REŽIMY Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“
Zaměření a funkce sociálního lékařství (SL)
Velká hospodářská krize
Komunální politika: teorie a praxe. Hlavní město Praha
KULTURA Společenská kultura Kultura ; VY_32_INOVACE_D3_01
Vzdělání jako součást hodnotového zakotvení české společnosti
Transkript prezentace:

Jan Nohejl Mensa Business Club

 Politická korektnost = kulturní marxismus působí výhradně v rámci euro-atlantické civilizace s cílem tuto civilizaci oslabit/zničit  Totalitní ideologie, která klasifikuje určité skupiny lidí jako oběti systému, jejichž problémy se nesmějí analyzovat a jež je zakázáno kritizovat. Anthony Brown Mensa Business Club

 Standardní etická a morální soustava naší civilizace je produktem křesťanského náboženského učení, ovšem v té podobě, jakou mu vtiskla dynamická střední vrstva zodpovědná za její zásadní hospodářské a kulturní úspěchy. Proč se tedy divit, že právě „středostavovská morálka“ je vystavena prudkému ataku nepřátel civilizace. Paul Johnson Mensa Business Club

 Newspeak ( Vánoce = „zimní svátky“, nevychovaný/ líný student = nemoc ADHD, Pozitivní diskriminace = Affirmative Action)  Eufemismy - zdravotně postižený= osoba se sníženou schopností pohybu - nižší vrstvy = sociálně slabší (ale bohatí jsou stále nazývání bohatými) - spodina společnosti = znevýhodnění lidé (less fortunate) - neonacismus = pravicový extrémismus  Jazyk spodiny se stává normou (přízvuk, slang, vulgarismy, oslovení „vole“) Deformace jazyka má za následek ztrátu schopnosti kritického myšlení a tedy i hledání pravdy Mensa Business Club

 Hnutí popírá tradiční stratifikaci společnosti a nenávidí sociální mobilitu.  Společnost rozděluje jen na viníky (úspěšné) a oběti (neúspěšné).  Kulturní marxismus tvrdí, že veškeré dějiny určuje moc, pomocí níž různé skupiny definované na základě rasy,pohlaví, sexuální orientace apod., ovládají ostatní skupiny.Všechno ostatní je nevýznamné. William Lind Mensa Business Club

 Hnutí se ostře vyhraňuje proti křesťanskému základu naší civilizace, ale obratně využívá křesťanského principu viny („Mea culpa“)  Neexistuje objektivní pravda a neexistuje žádné kritérium pro dobro a zlo  Multikulturalismus – všechny kultury jsou stejně hodnotné  Všechna umělecká díla jsou stejně hodnotná  Nikdo nemá právo soudit druhého Snahou je oslabit nábožensko-filosofické a kulturní kořeny civilizace a nastolit morální chaos Mensa Business Club

 Hnutí obratně využívá faktu, že klima se neustále mění, k obviňování vyspělých zemí a průmyslových korporací z přicházející přírodní katastrofy. Cílem je oslabení ekonomiky vyspělých zemí Mensa Business Club

 Islámský terorismus je přirozeným následkem naší urážlivé diskriminaci islámských zemí  Individuální zločinci jsou obětí: a, nespravedlivého systému b, hormonálních a neurotransmiterových poruch c, genetických vlivů Cílem je oslabení represivního aparátu a rozvrat právního řádu Mensa Business Club

 Marxismus  Falešná interpretace Einsteinovy teorie relativity  Frankfurtská škola – kulturní marxismus  Liberální intelektuálové, kteří byli v mládi (1968) radikálně levicovými studenty, hippies a odpírači vojenské služby ve Vietnamu. Ti nyní ovládají školství, státní aparát a média a tudíž ovlivňují veřejné mínění a prostřednictvím veřejného mínění ovlivňují rozhodnutí politiků Mensa Business Club

 Poprvé za svého života se lidé v USA musí dávat pozor na to co říkají.Řeknete-li něco „špatně“, můžete být veřejně pranýřován,obžalován a odsouzen,můžete ztratit zaměstnání nebo vás vyloučí ze školy.Určitá témata jsou zcela zakázána. U řady témat se k pravdě nesmíte ani přiblížit. Pokud to uděláte, označí vás okamžitě za „rasistu“,“sexistu“,“homofoba“ Paul Weyrich Mensa Business Club

 Vánoce  ADHD  Larry Summers  Phillip Roth: Lidská skvrna Mensa Business Club

 „Nebát se a nekrást“  Řídit se zdravým selským rozumem  Působit osobním příkladem  Podporovat střední vrstvy  Působit proti ztrátě paměti současného světa Mensa Business Club12