MOTTO: „Chceme propojený, spolupracující, životaschopný region, který poskytuje jeho obyvatelům i návštěvníkům příležitost ke kvalitnímu a spokojenému.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Představení MAS Zubří země, o. p. s.
Advertisements

CO VENKOVSKÉ KNIHOVNY UMĚJÍ A MOHOU
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Koordinační porada informatiků obcí III. typu Spálené Poříčí 14. –
Sídlo místní akční skupiny: Maleč 48 (okres Havlíčkův Brod)
1 Možnosti financování projektů v oblasti vodohospodářské infrastruktury v ČR A. Programy spolufinancované z EU: 1. Operační program životního prostředí.
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
MAS Mikroregionu Frýdlantsko 349 km obyvatel 18 obcí (3 města, 15 vesnic) Vznikla v roce 2004, s aktivním podílem zemědělců a drobných podnikatelů.
OCENĚNÍ ORANŽOVÁ STUHA V RÁMCI SOUTĚŽE VESNICE ROKU V PROGRAMU OBNOVY VENKOVA.
Ing. Miloslav Roman Vedoucí oddělení regionálního rozvoje Ing. Miloslav Roman Vedoucí oddělení regionálního rozvoje.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
MAS Lužnice, o.s. Příprava strategie MAS Lužnice na období
Projekt Místních partnerství zaměstnanosti
Konference Dobrovolnictví v obci – jak na to? Soběslav, října 2013 Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci -
Integrovaný plán rozvoje města Ústí nad Labem - Centrum Podporováno z Evropského fondu pro regionální rozvoj „Vize přestane být snem“
CENTRUM SOCIÁLNÍCH SLUŽEB PRUNÉŘOV. Investor: Město Kadaň, Mírové náměstí 1, Kadaň 43201, Ústecký kraj Projektant: Ing. Jiří Kučera, Mírové náměstí 117,
Celostátní síť pro venkov
KULATÝ STŮL S OBČANY – DISKUZE O BUDOUCNOSTI. Místní akční skupina (dále MAS) je na politickém rozhodování nezávislým společenstvím občanů, neziskových.
Spolupráce a podpora mikroregionů v rámci Jihočeského kraje Brno – ÚÚR
Informace o dotačních titulech Olomouckého kraje.
Co je třeba udělat pro vznik o.p.s. Hradecký venkov se sídlem v Nechanicích :
2. setkání pracovníků ORP v oblasti regionálního rozvoje v Královéhradeckém kraji se zástupci Královéhradeckého kraje a CEP 2. BLOK Centrum evropského.
Perspektivy rozvoje venkova RNDr. Josef Postránecký Ministerstvo pro místní rozvoj.
Dětské hřiště Mochov první dětské hřiště v obci. Potřebnost projektu V obci v současnosti chybí jakékoli zázemí pro volnočasové aktivity rodin s dětmi.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
Středočeský kraj.
POV 2008 Navrhovaná podoba Programu obnovy venkova Olomouckého kraje V roce 2008.
Místní akční skupiny a vzdělávání Horní Ředice
3. Programový výbor Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory - zpráva o činnosti v roce 2011.
Co nám přinesl LEADER (14) Bilance naplňování SPL Opatření IV.1.2. Lada Nevečeřalová
Živá náves, nový vzhled a lepší životní podmínky pro všechny – zdravý rozvoj obcí Svazku Dolního Pootaví Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa.
„Budujeme region se společnou budoucností“ realizace programu Leader Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Aktivity Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory, o.p.s. v roce 2014.
Veřejná správa venkovských obcí Zdenka Vajdová Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. Seminář Venkov 2009, Přírodovědecká fakulta UK.
Místní akční skupiny Prezentace pro seminář: Podpora a možnosti využití dotací pro podnikatele na venkově Rusava,
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
Země živitelka 2009 Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Tisková konference
Místní akční skupina Království – Jestřebí hory. Valné shromáždění MAS –  Volba mandátové a návrhové komise  Zpráva činnosti za rok 2008.
Spolupráce, která přináší plody
MAS Šluknovsko MAS Šluknovsko Hlavní motto: „Šluknovsko návštěvníkům i sobě !“ Projekty spolupráce.
MAS Zlínského kraj Valná hromada Krajské sítě NS MAS ve Zlínském kraj
Místní akční skupina Království – Jestřebí hory, o.p.s
„Budujeme region se společnou budoucností“ „Budujeme region se společnou budoucností“ realizace SP LEADER Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova:
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. Litoměřice Ing. Jiří Krist.
PROJEKTY SPOLUPRÁCE Programový výbor MAS Hradecký venkov Nechanice, 10. června 2010 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Podpora projektům EU SF aneb kvalitní podpora pro kvalitní projekty Ing. Jan Knyttl
Místní akční skupina Rakovnicko
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí. Projekt spolupráce v Programu rozvoje venkova, osa IV. LEADER VENKOVSKÉ.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
MAS ORLICKO a podpora cestovní ruchu. Co je MAS ORLICKO MAS - Místní akční skupina (z ang. „Local Action Group – LAG“) Nezisková organizace – občanské.
PROJEKTY SPOLUPRÁCE Velichovky, 22. června 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Otevřená diskuse pro oblast obcí Brzánky, Hoštka, Račice, Štětí a Záluží.
Zdravé MAS = aktivní a vzdělaný venkov Ing. Marta Krejčíčková, MAS Rozkvět zahrady jižních Čech Ing. Václav Kolář, MAS Blanský les – Netolicko, o.p.s.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Otevřená diskuse pro občany obcí Ctiněves, Černouček, Horní Beřkovice, Jeviněves a Ledčice.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Otevřená diskuse pro občany obcí Černěves, Dobříň, Dušníky, Krabčice, Kyškovice, Libkovice.
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství Podopatření Rozvoj venkova (podopatření typu LEADER+) Ing. Lucie Lopatová.
Regionální rozměr podpory zemědělství Ing. Josef Ryšavý Litoměřice.
Prezentace Mikroregionu Plumlovsko 14.pracovní setkání zástupců mikroregionů Olomouckého kraje Plumlov
Region spokojeného života pro všechny
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
PROGRAM OBNOVY VENKOVA KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE 2011 SETKÁNÍ ORP 30. 6
Setkání starostů – zakladatelů MAS Království – Jestřebí hory, o. p. s
Setkání starostů – zakladatelů MAS Království – Jestřebí hory, o. p. s
„Cesta k městu“ STRATEGIE PRO MLÁDEŽ PO KARVINSKU
Podpora sociálního podnikání v rámci CLLD (místní akční skupiny)
PS Vzdělávání NS MAS ČR – Pardubický kraj 2017
Transkript prezentace:

MOTTO: „Chceme propojený, spolupracující, životaschopný region, který poskytuje jeho obyvatelům i návštěvníkům příležitost ke kvalitnímu a spokojenému životu.“

vznikla v roce 2005, je tvořena katastry 30 obcí s městy Česká Skalice a Červený Kostelec s rozlohou 269,6 km2 s obyvateli. rozkládá se na území tří svazků obcí Svazku obcí Úpa, Svazku obcí Metuje a Svazku obcí 1866

Jde o peníze…  Program LEADER běží v Evropě již 15 let a je hodnocen jako nejúspěšnější a nejefektivnější způsob rozdělování financí. Zatím je připraven do roku 2013 a každá MAS, bude-li ovšem úspěšná, může na toto období dostat k rozdělení peníze v řádu desítek milionů.

…ale ne jenom o peníze Peníze z LEADERu jsou důležitým prostředkem rozvoje, ale nejsou jedinou možností. Víme-li, co chceme v našem kraji udělat, kam ho směrovat, co je důležité a co ne, jsme připraveni hledat další zdroje – nejen z jiných grantů, ale i v sobě a ve vzájemné spolupráci.

2007 Úspěšné podání projektu z grantu Královehradeckého krajeK „ Partnerstvím, propagací, vzděláváním k úspěšné realizaci strategie „ tisíc dotace Získány prostředky z Královéhradeckého kraje na činnost MAS, podporu spolupráce a vzdělávání tisíc dotace Získány prostředky z Královehradeckého kraje na Poradenství na území MAS - 50 tisíc dotace

 dotace LEADER ČR ve výši 2,5 milionů z Ministerstva zemědělství – dotaci získalo 7 projektům z našeho území žadatelnázev projektudotace Obchodní družstvo IMPRO- Teleskopický manipulátor pro pilařskou výrobu a stavebnictví ,- Svazek Obcí 1866 Technické zázemí pro aktivity pořádané na území MAS ,- Centrum rozvoje Česká Skalice Vybudování multimediální studovny a modernizace IC ,- Obec ŽernovVybavení výpočetní technikou knihovny v Žernově a OÚ ,- Obec Provodov - Šonov Nákup víceúčelového zařízení pro údržbu veřejného prostranství ,- Obec BrziceObnova komunikace a veřejného prostranství ,- Město Česká Skalice Vybavení dětského hřiště ,-

 MAS rozdělila 50 tisíc mezi sdružení a spolky v území na podporu volnočasových aktivit mládeže do 15 let

Podzim 2008 – bude podána žádost v II. Výzvě programu LEADER z Ministerstva zemědělství na částku milionů na období

MAS Mezi Úpou a Metují trvale spolupracuje se sousedními místními akčními skupinami:  MAS Království-Jestřebí hory  MAS Broumovsko+  MAS Brána do Českého ráje o.s.  začíná se rozvíjet i spolupráce se sousední polskou MAS Fundacja Klodzka Wstęga Sudetów.

 Smlouva o spolupráci s Národní observatoří venkova, o.p.s  Členství v Národní síťi MAS  Členství v Krajské síťi MAS

Návštěva na Kyjovském Slovácku v roce 2007

Polsko – Jeseníky 2008

Liptovský Hrádok 2008

MAS Horný Liptov u nás