Základní škola praktická a základní škola speciální Heřmanův Městec

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
Advertisements

Číslo v digitálním archivu školy
Doplňte i, y HOR - , NAD – LKA, SCHOD -, T – LKO, MOT – KA,
Základní škola praktická a základní škola speciální Heřmanův Městec
Rychle hádej - co je to? A B CD EFGH IJKL MNO P Q R S T UV W X.
Základní vzdělávání – Člověk a společnost – Dějepis
Praha.
Autor výukového materiálu:
Lidská kostra Základní škola praktická a základní škola speciální
ICT VL Evropa 5.R. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU AnotaceJiřík z Poděbrad Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Ústně stručně rekapituluje základní informace.
Identifikátor materiálu: EU
ICT 2 – 3 – 26 HV Karel Hašler Anotace: Materiál seznamuje žáky s hudebními díly a životem autora. V prezentaci se nachází pracovní list a odkaz na poslechovou.
Hned si to vyzkoušíme na několika zástupcích hmyzu:
Život jako leporelo, registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/
Základní vzdělávání – Člověk a společnost – Dějepis
ICT 2 – 3 – 40 Poslech - Bedřich Smetana - Má vlast - Vyšehrad
DĚJINY KULTURY Skryté památky českého umění- architektura 19.století PhDr. Pavlína Mikulcová.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU AnotaceČechy v době baroka Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Ústně stručně rekapituluje poznatky.
Základní škola praktická a základní škola speciální
Identifikátor materiálu: EU
Identifikátor materiálu: EU
Základní škola praktická a základní škola speciální Heřmanův Městec.
ICT VL Pískovcové útvary ČR 4.R
Základní škola praktická a základní škola speciální Heřmanův Městec.
Základní škola praktická a základní škola speciální Heřmanův Městec a základní škola speciální Heřmanův Městec.
Slované.
Anotace:pravidla o shodě Autor: Mgr.Nina Pilná Jazyk: český Očekávaný výstup: žák si procvičí pravidla o shodě Speciální vzdělávací potřeby: ano Klíčová.
Identifikátor materiálu: EU
Název školy: Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny Autor:Mgr. Dana Zischková Název:VY_32_INOVACE_41_PODZIM Téma: Výklad na téma PODZIM Číslo.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Život jako leporelo, registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Mgr. Marek Kryška Datum: Cílový ročník: 8.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU AnotaceNerostné suroviny Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Ústně stručně rekapituluje základní nerostné.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_325_Pověsti AUTOR: Mgr. Šárka Kubáčková ROČNÍK, DATUM: 7.,
Obvod čtverce a obdélníka ICT2_1/1
ANOTACE Šablona: ICT Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk a literatura Tematický okruh: Jazyková výchova.
Žáci procvičují znalosti o stavbě věty,souhlásek, samohlásek. Autor
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU AnotaceMoravská a slezská města Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Ústně stručně rekapituluje významná.
Základní škola praktická a základní škola speciální Heřmanův Městec a základní škola speciální Heřmanův Městec.
ICT VL Naše okolí 5.R Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Tematický okruh: Místo, kde žijeme Anotace:
ICT – 2 – 3 – 21 HV - Bedřich Smetana
Autor: Zuzana Kulaxidisová DiS. Jazyk: Český jazyk
Anotace: Prezentace seznamuje s autory světové literatury V. Hugo. Žáci řeší úkoly. Vzdělávací oblast: Český jazyk a literatura Autor: PaedDr. Kajetána.
ICT VL Asie 5.R. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Tematický okruh: Místo, kde žijeme Anotace: Prezentace.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU AnotaceVýchodní Čechy Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Umisťuje regiony na mapě, ústně rekapituluje.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU AnotacePamátná místa naší vlasti Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Ústně stručně rekapituluje historii,
Sloh - pohádky Hádej pohádku
Anotace Prezentace, která se zabývá měřením teploty Autor Mgr. Michal Gruber Jazyk Čeština Očekávaný výstup Žáci umí měřit a zpracovávat získané hodnoty.
Anotace Žáci zvyšují slovní zásobu, učí se naslouchat krátkému textu a dále jej reprodukovat… AutorMgr. Eva Dvořáková Jazyk Čeština Očekávaný výstup Naslouchat.
Rodina.
Stavba rostliny, životní podmínky a význam rostlin ICT2_1/28
Základní škola praktická a základní škola speciální Heřmanův Městec  Anotace: třídění podstatných jmen, tvorba vět, řazení podle abecedy  Autor: Mgr.
ICT VL Evropa – povrch 5.R.
Otázky osobní, sociální zralost Základní škola praktická a základní škola speciální Heřmanův Městec.
Křížovka – příbuzenské vztahy
Stavba těla živočichů Savci
Volně žijící zvířata – pole, louka, les
česká abeceda obsahuje 42 písmen pořadí písmen nelze měnit
Anotace Žáci si zvyšují slovní zásobu, učí se soustředěně naslouchat mluvenému textu, reprodukují text, probíhá asociace dle obrázků Autor Mgr. Eva Dvořáková.
Anotace Žáci pomocí návodných hesel hádají název pohádky, relaxační část hodiny sloužící ke změně práce a motivace AutorMgr. Eva Dvořáková JazykČeština.
Základní škola praktická a základní škola speciální Heřmanův Městec.
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV:VY_32_INOVACE_18_LITERATURA PRO DĚTI_POVĚST ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/
SŠ, ZŠ A MŠ, KARVINÁ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Povídka, pověst, pohádka, bajka Ověřeno: 5. ročník, V. třída Cílová skupina: žák základní školy praktické.
VY_12_INOVACE_C6. 11 Autor: Mgr
Tématický celek: Čtenářská gramotnost
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Sčítání a odčítání do zpaměti VY_32_Inovace_01KJ-1
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
ZAJÍMAVOSTI OBCE ANOTACE
Základní škola praktická a základní škola speciální Heřmanův Městec
Transkript prezentace:

Základní škola praktická a základní škola speciální Heřmanův Městec ICT2_2/34 Anotace: znaky pověsti, autoři, porozumění textu Autor: Mgr. Nina Pilná Jazyk: český Očekávaný výstup: žák poznává znaky pověsti, autory, porozumění textu Speciální vzdělávací potřeby: ano Klíčová slova: znak, pověst, orientace v textu Druh učebního materiálu: prezentace Druh interaktivity: výklad Cílová skupina: žák Stupeň a typ vzdělávání: 2. stupeň základní školy praktické Typická věková skupina: 12 – 15 let Celková velikost: 789 kB

Pověsti

Co je to pověst: příběh, který má historický podklad jeho jádro je pravdivé a je doplněn nějakou nadpřirozenou bytostí, podobně jako legenda Je dokrášlen a potom ztrácí na věrohodnosti

Pověsti se mohou vztahovat: k lidem místům ke zvířatům k hradům a zámkům ke stromům ke zvonům kapličkám…..

Jak pověsti vznikaly? byly vytvořeny kvůli spravedlnosti v době, kdy otcové rodin pracovali na polích pod dozorem drábů lidé si je začali vymýšlet ,vždy končily šťastně a dodávaly lidem naději, že vše dopadne dobře.

Nejznámější autoři a díla: Alois Jirásek Karel Havlíček Borovský Božena Němcová Eduard Petiška Kosmova a Dalimilova kronika Pověst o Žižkovi Staré pověsti české Král Lávra Národní báchorky a pověsti

O ČECHOVI Alois Jirásek ČÍTANKA 6, strana -88- Pozorně si přečti pověst O Čechovi a odpověz na otázky: Jak se jmenovali dva vojvodové, kteří se rozhodli opustit rodnou zemi Byl to otec se synem? Za kterou řekou vstoupili do neznámého kraje? Proč pálili ohně od večera do rána? Kolik řek přebrodili než došli pod horu Říp? Proč se rozhodli usadit právě v této krajině?

Vysvětli svými slovy: zbrojní mužové niva sivé brady neblahý lítý boj louka šedovousý nešťastný krutý zuřivý

Použité zdroje: http://cs.wikipedia.org/wiki/Alois_Jir%C3%A1sek http://cs.wikipedia.org/wiki/Bo%C5%BEena_N%C4%9Bmcov%C3%A1 http://cs.wikipedia.org/wiki/Karel_Havl%C3%AD%C4%8Dek_Borovsk%C3%BD Kliparty www.office.microsoft.com Čítanka 6, Dagmar Dorovská, Vlasta Řeřichová