PLOCHÉ STŘECHY.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SEZNAM PŘÍLOH Řešení obvodových plášťů: statické působení: nosné nenosné podle materiálů: vyzdívané,
Advertisements

Téma: Plošné základy POS 1
Ryze přírodní stavební materiály (stručný přehled, výčet)
Pasivní dům Marek Švestka.
Název operačního programu:
Název operačního programu:
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:
Název operačního programu: OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost, oblast podpory 1.5 Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zvyšování.
OPLECHOVÁNÍ OBVODOVÉHO PLÁŠTĚ
Stavitelství 9 PROSTUP TEPLA OP
POZEMNÍ STAVITELSTVÍ III cvičení
POZEMNÍ STAVITELSTVÍ II cvičení
Název operačního programu:
Název operačního programu:
STAVEBNĚ – TECHNICKÝ AUDIT
Podlahy Normativní základna Skladby vrstev Ing. Vladimír Veselý
KONOPNÁ VLNA VE STAVEBNICTVÍ Zkušenosti a doporučené konstrukce Pořádá: Veletrh hospodářského využití konopí KONO- BUSINESS 2005 Přednášející: ing. David.
Novinky a trendy Systémy FATRAROOF. Fat ra, a.s. Více jak 70-ti letá tradice ve zpracování plastů Součást skupiny AGROFERT HOLDING Výrobní závody Napajedla.
Stavitelství 2 Základy – spodní stavba
Ing. Iveta Skotnicová, Ph.D. Výsledky experimentálního měření obvodového pláště Výzkumného a inovačního centra MSDK Energetický kongres
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
JAK NEJLÉPE IZOLOVAT DŮM
stavebnictví POZEMNÍ STAVBY TEPELNÉ A ZVUKOVÉ IZOLACE STA 36
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/
STAVEBNICTVÍ Technologie
stavebnictví Dřevěné konstrukce a stavby IZOLACE PROTI OHNI STA2
Název materiálu: VY_32_INOVACE_12_BOURÁNÍ A ZAZDÍVÁNÍ OTVORŮ_S4
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Dodatečné provádění svislých izolací
Stavitelství 7 Zastřešení budov
POZEMNÍ STAVITELSTVÍ III
Název operačního programu:
TDS HYDROIZOLACE PLOCHÝCH STŘECH – FÓLIOVÉ SYSTÉMY
Ploché střechy 225 Katedra pozemního stavitelství,
Kovoplastické pláště Fasádní systém
Název operačního programu:
Otvory v nosných stěnách
Pozemní stavitelství Typologie Bytové domy Autor: Ing. Šoupal Kamil
STAVEBNICTVÍ Dřevěné konstrukce a stavby Obklady STA3
VY_32_INOVACE_36_01 ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/
Název materiálu: VY_32_INOVACE_05_ PROVIZORNÍ ZAJIŠTĚNÍ BUDOV_S4
Nejdůležitější část střechy?
Hydroizolace plochých střech použitím střešních fólií - Sikaplan
Teoretické řešení střech a okapů
Stavebnictví Pozemní stavby Izolace proti vodě (STA35)
Název materiálu: VY_32_INOVACE_18_MATERIÁL HYDROIZOLACE_Z1
10. JEDNOPLÁŠŤOVÉ A DVOUPLÁŠŤOVÉ PLOCHÉ STŘEŠNÍ KONSTRUKCE – STAVEBNĚ FYZIKÁLNÍ PROBLEMATIKA Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky jednotlivých střech a jejich.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje kreslení jak se kreslí jednoplášťová střecha, jak.
Anotace: Anotace: Materiál je určen pro 3. ročník učebního oboru zedník – vyučovací předmět “materiály“. Je použitelný i pro výuku dané problematiky u.
Digitální učební materiál Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_20-20 Název školy Střední průmyslová škola stavební, Resslova.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad jednotlivých druhů tepelných izolací a materiálů.
Fasádní obklady Ing. Miloslava Popenková, CSc. FASÁDNÍ OBKLADY dělení KONTAKTNÍ (lepené) BEZKONTAKTNÍ (zavěšené odvětrávané)
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 25 AnotaceMateriály.
1 TECHNOLOGIE STAVEB 20 SEMINÁRNÍ PRÁCE LADISLAV POSPÍŠIL, C-15, 2005/2006.
PASIVNÍ DOMY V ČR A ZAHRANIČÍ Větrání s rekuperací tepla › čerstvý vzduch bez průvanu › hygiena vnitřního prostředí › úspora energie.
Dilatace obkladu Ing. Miloslava Popenková, CSc. Úvod Princip návrhu dilatace obkladu musí vycházet z definic jednotlivých deformací ve stavebních konstrukcí,
Stavební konstrukce Téma: Střešní konstrukce
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Autor diplomové práce: Bc. Jiří Hanzlík, DiS.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Digitální učební materiál
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Název materiálu: VY_32_INOVACE_01_DRUHY SÁDROKARTONU_Z2
Konstrukce a výroba dřevostaveb
Izolace na stavbě RADON.
Ploché střechy dvouplášťové
Transkript prezentace:

PLOCHÉ STŘECHY

Ploché střechy- obsah Definice ploché střechy Jednoplášťové střechy Dvouplášťové střechy Několikaplášťové střechy Speciální střechy

Definice ploché střechy Ochrana interiéru proti vnějším vlivům. Vystaveny vnějším vlivům. Podíl na zabezpečení stavu vnitřního prostředí objektu. Sklon 1°- 5°.

Složení Nosná střešní konstrukce. Jeden nebo několik střešních plášťů. Doplňkové konstrukce.

Rozdělení plochých střech Ploché střechy Jednoplášťové střechy Dvouplášťové střechy Několikaplášťové střechy Pochozí Nepochozí Speciální střechy Zelené Pojízdné

Vhodnost použití Jednoplášťová střecha: bytové a občanské budovy halové a průmyslové objekty parkoviště, zahrady Dvouplášťová, několikaplášťová, nepochozí střecha:

Vhodnost použití Zelené a pochůzí střechy: bytové domy administrativní budovy Pojizdné střechy: parkoviště heliport

Jednoplášťové ploché střechy Odděluje vnitřní prostředí od vnějšího jedním pláštěm. Rozdělení: S klasickým pořadím vrstev S opačným pořadím vrstev (obrácená střecha) S kompaktní skladbou vrstev Na dřevěném bednění Na trapézovém plechu

S klasickým pořadím vrstev Možnost vynechání spádové vrstvy nebo její realizace v tepelné izolaci.

S opačným pořadím vrstev (obrácená střecha) S hydroizolační vrstvou umístěnou pod tepelně izolační vrstvou. Teplená izolace s malou nasákavostí.

S kompaktní skladbou vrstev Skladba jednoplášťové střechy. Vrstvy jsou mezi sebou celoplošně lepené. Jeden kompaktní celek. Bez dutin.

Na dřevěném bednění Střechy s vodotěsnou izolací. Nebo s tepelnou izolací a parozábranou.

Vyskytují se u starších halových objektů. Může být horní části dvouplášťové střechy.

Na trapézovém plechu Průmyslová a občanská výstavba. Tepelně izolovaná.

Dvouplášťové ploché střechy Odděluje vnitřní prostředí od vnějšího dvěma plášti. Mezi nimi je větrná vzduchová mezera.

Rozdělení plášťů: Horní Dolní

Větrané dvouplášťové střechy Stálý únik vlhkosti. Jedna nebo více vzduchových mezer.

Několikaplášťové ploché střechy Stejně jako u dvouplášťové střechy. Několik střešních plášťů odděleny vzduchovou mezerou. Podle počtu plášťů se upřesní název.

Pochozí ploché střechy Zastoupeny střešními terasami. Nasucho Namokro

Nepochozí ploché střechy Pouze pro kontrolu stavu střechy. Nezbytná údržba střechy.

Zelené ploché střechy Z části nebo úplně pokrytá vegetací a půdou. Lze kombinovat s pochůznými nebo s pojízdnými střechami. Odvodnění a zavlažování. Esteticky dotváří objekty.

Extenzivní střešní pláště Střešní konstrukce 60-300 kg/m2. Substrát: Pro mechy a koberce trávy 3-6 cm. Pro skalničky a osazenou trávu 6-15cm. Pro plazivé rostliny 15-20cm.

Intenzivní střešní pláště Únosnost konstrukce až 1000kg/m2 Použití zeminy v tloušťce 1-1,3m Zahrady s květinami, keři a nízkými stromy.

Zavlažování střešních zahrad Střešní zahrady s extenzivní zelení Dešťové srážky. V létě zavlažování hadicí. Jednou až dvakrát do týdne.

Střešní zahrady s intenzivní zelení Samostatný zavlažovací systém. Je určena dávka vody na danou plochu v požadovaném čase.

Pojízdné ploché střechy Trvalé použití pro pojíždění a parkování vozidel. Speciální případy: Heliport Parkoviště

Zdroje Ing. Arch. VÁCLAV HÁJEK a kolektiv Pozemní stavitelství II Sobotáles ISBN 80-85920-59-x Karel Chaloupka, Zbyněk Svoboda Ploché střechy Grada ISBN 978-80-247-2916-9 kniha Grada - Ploché střechy www.strechy.bydleniprokazdeho.cz www.designmagazin.cz www.halcentrum.cz www. mojdom.zoznam.sk www.izolting.cz www.izolace-info.cz www.chatar-chalupar.cz www.izoltechnik.cz www.krytiny-strechy.cz www.prohlidka.prahapetrovice.cz www.htsteel.cz

Zdroje www.strechycap.cz www.sbhavirov.cz www.asb-portal.cz www.elearn.vsb.cz www.nazeleno.cz www.asb.sk www.dorf.cz www.zelene-strechy.sk www.ursa.cz www.zena-in.cz www.ceskestavby.cz www.imaterialy.dumabyt.cz www.podlahyprovas.cz

Děkuji za pozornost