Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, 746 01 Opava Název operačního programu:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, 746 01 Opava Název operačního programu:"— Transkript prezentace:

1 Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu: OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost, oblast podpory 1.5 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Zvyšování klíčových aktivit Předmět, ročník: Technologická příprava 2. ročník Název sady vzdělávacích materiálů: Provádění svislých a vodorovných konstrukcí Sada číslo: ICT-12A Pořadové číslo vzdělávacího materiálu: 08 Označení vzdělávacího materiálu: VY_32_INOVACE_ICT-12A-08 Téma vzdělávacího materiálu: Komíny IV. Druh učebního materiálu: Prezentace Autor: Ing. Pavla Michalčíková Anotace: Prezentace k objasnění předpisů o komínech, žáci mají k dispozici učebnici Metodické poznámky: Materiál je vhodný pro učební obor zedník Datum vyhotovení: Ověření ve výuce:

2 komínový plášť komínová hlava sopouch
P Ř E D P I S Y O K O M Í N E CH komínový plášť komínová hlava sopouch

3 P Ř E D P I S Y O K O M Í N E CH K O M Í N O V Ý P L Á Š Ť
je vnější vrstva komína musí být těsný musí zabraňovat unikání spalin a jejich kondenzátů teplota na povrchu nesmí přesáhnout 52°C komíny jsou vystaveny mrazu a povětrnosti (např. v obvodových zdech) musí mít náležitý tepelný odpor

4 P Ř E D P I S Y O K O M Í N E CH K O M Í N O V Á H L A V A
je horní ukončující konstrukce komína je ukončena krycí deskou odolávající vlivu povětrnosti a změnám teploty krycí deska se provádí z kvalitního betonu nebo železobetonu má mít minimální tloušťku 80 mm deska má mít sklon k okrajům v poměru 1:15

5 P Ř E D P I S Y O K O M Í N E C H K O M Í N O V Á H L A V A
Obr. 1. Komínová hlava A - jednovrstvý komín B - vícevrstvé komíny 1 - krycí deska 2 - komínový nástavec 3 - komínová vložka 4 - vzduchová mezera 5 - krycí manžeta z plechu z nerezavějící oceli 6 - pružná komínová vložka (umožňuje dilataci)

6 P Ř E D P I S Y O K O M Í N E C H K O M Í N O V Á H L A V A
Obr. 2. Komínová hlava třívrstvého komínu

7 P Ř E D P I S Y O K O M Í N E C H S O P O U CH
je otvor v komínovém plášti, který slouží k připojení kouřovodu od spotřebiče (kamen) na komínový průduch má být přímý a co nejkratší do délky 250 mm může být vodorovný při délce do 500 mm mírně stoupá ke komínovému průduchu vzdálenost mezi dvěma sopouchy musí být minimálně 300 mm

8 P Ř E D P I S Y O K O M Í N E C H S O P O U CH
Obr. 3. Sopouchy 1 - komínový průduch 2 - sopouch 3 - komínová zděř 4 - keramická vložka 5 - zapojený kouřovod

9 Použité zdroje Seznam použité literatury Obrázkový materiál
TIBITANZL, Otomar. Stavební technologie II: pro 2. ročník SOU učebního oboru zedník. 5., upr. vyd. Praha: Sobotáles, 2006, 161 s. ISBN Obrázkový materiál Obr. 1. a obr. 3. TIBITANZL, Otomar. Stavební technologie II: pro 2. ročník SOU učebního oboru zedník. 5., upr. vyd. Praha: Sobotáles, 2006, 161 s. ISBN Obr. 2. NESTLE, Hans. Moderní stavitelství pro školu i praxi. Vyd.1. Praha: Europa-Sobotáles, 2005, 607 s. ISBN

10 Děkuji za pozornost.

11 Ověření prezentace č. 8 Co je komínový plášť?
Jakou má mít komínový plášť nejvyšší teplotu? Z jakého materiálu se provádí komínová hlava? Jaká je její minimální tloušťka? K jakému účelu slouží sopouch? Jaká je minimální vzdálenost mezi dvěma sopouchy?


Stáhnout ppt "Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, 746 01 Opava Název operačního programu:"

Podobné prezentace


Reklamy Google