SEVERNÍ AMERIKA RELIÉF

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak,
Advertisements

SEVERNÍ AMERIKA OSVOJOVÁNÍ
ZKOUMÁNÍ PŘÍRODY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Křivánková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT.
V KTERÉM ROCE OBJEVIL KRYŠTOF KOLUMBUS AMERIKU?
STAVBA ZEMĚ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Křivánková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michael Korbička. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do.
KANADA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michael Korbička. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
Francie Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petra Pitronová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
SEVERNÍ AMERIKA OBR. 1
Romana Zabořilová ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_054
Pohoří Evropy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michael Korbička. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT.
Romana Zabořilová ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_022
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Spojené státy americké
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
EVROPA RELIÉF A PODNEBÍ
ZEMĚ VE VESMÍRU 2 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Křivánková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT.
Základní škola a Mateřská škola Vrbovec
Severní a jižní Amerika (North & South America)
Identifikátor materiálu: EU
Amerika orientace na mapě VY_32_INOVACE_Ze z 2
USA Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:8. ročník Klíčová slova:USA - základní údaje, rozloha,
Usa.
Člověk a jeho svět – Místo, kde žijeme – Evropa – jeden ze světadílů
AMERIKA.
SEVERNÍ AMERIKA PODNEBÍ A VODSTVO
SEVERNÍ AMERIKA - POLOHA, ROZLOHA, POVRCH
AMERIKA Povrch.
Amerika – povrch autor: Jana Mikešová
TVAR A POLOHA NA ZEMI, HRANIČNÍ BODY
VY_52_INOVACE_03/2/01_ZEMĚPIS
Autor: Mgr. Jana Pavlůsková
SEVERNÍ AMERIKA -VODSTVO A PODNEBÍ
VY_32_INOVACE 02 Úvod do Ameriky - pracovní list
Identifikátor materiálu: EU
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Mgr. Jana Vítková Materiál: VY_52_INOVACE_PV12.19 Téma: Zeměpis světadílů -
Autor materiálu: Mgr. Dagmar Nogová Datum vytvoření: říjen 2012
SEVERNÍ AMERIKA - POLOHA, ROZLOHA, POVRCH
AMERIKA POLOHA,ROZLOHA, ČLENITOST
VY_32_INOVACE 01 Úvod do Ameriky - poloha, rozloha, členitost
Severní Amerika základní charakteristika
VY_32_INOVACE_06_Evropa Název školy: Základní škola a Mateřská škola Křetín, okres Blansko, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07./1.4.00/
AMERIKA poloha, rozloha, členění
Identifikátor materiálu: EU
Úvod do informatiky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace.
Autor: Mgr. Jana Pavlůsková
Afrika – poloha, rozloha
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Projekt MŠMT ČREU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Ludmila Faiková NÁZEV: VY_32_INOVACE_10_ ZEMĚPIS 7. ROČNÍK TEMA: Kanada ČÍSLO PROJEKTU:
Šablona. Anotace: výkladová prezentace věnující se Spojeným států americkým Autor: Mgr.Hana Hilscherová Jazyk: Čeština Očekávaný výstup: porovnává a přiměřeně.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Bohdalov ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ ŠABLONA: III/2 VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk a příroda, Zeměpis.
Název školy: Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín Autor: Mgr. Alena Černá Název: VY_32_INOVACE_Z_17_USA Číslo projektu:
2. POVRCH AMERIKY ZŠ a MŠ HEJNICE 2011 Martina Holoušová VY_32_INOVACE_12_Z5.
1. AMERIKA POLOHA, ROZLOHA, ČLENITOST VY_32_INOVACE_12_Z5 ZŠ a MŠ HEJNICE 2011 Martina Holoušová.
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace
Název školy: Speciální základní škola, Louny Poděbradova 640, příspěvková organizace Autor: Mgr. Erika Pospíšilová Název materiálu: VY__32_INOVACE_11_IV_Z9_Severní_Amerika.
NÁZEV: VY_32_INOVACE_01_Světadíly
8. SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ
AUTOR: Mgr. Hana Dvořáčková NÁZEV: VY_32_INOVACE_19_SEVERNÍ AMERIKA
NÁZEV: VY_32_INOVACE_06_Světadíly
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Zeměpis 7. ročník
VY_32_INOVACE_
Lokalizace Ameriky - významná místa /přírodní/
VY_32_INOVACE_ZE7-04 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:
Rozloha: Obyvatelstvo: 13. největší stát Leží ve střední Americe U Mexika… Mexický záliv.
Jméno autora: Bc. Petra Musilová
Škola Katolické gymnázium Třebíč, Otmarova 22, Třebíč Název projektu
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Transkript prezentace:

SEVERNÍ AMERIKA RELIÉF Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michael Korbička. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky dle ŠVP na ZŠ Slavkov u Brna, Tyršova 977.

rozloha Severní Ameriky je 24,3 mil. km2 je 2,5 krát větší než Evropa 1/3 rozlohy tvoří ostrovy a poloostrovy Ostrovy: největším ostrovem Severní Ameriky i světa je GRÓNSKO (Dánsko), druhý největší je Baffinův ostrov Poloostrovy: Aljaška (USA), Labrador (Kanada), Kalifornský poloostrov (Mexiko)

Obr. 1 Severní Amerika

Oceány: V – Atlantský oceán Z - Tichý oceán S – Severní ledový oceán horské pásmo Kordillér - od Aljašky až po Kostariku nejvyšším bodem Severní Ameriky je hora Mt.McKinley (6194m) jiné velké horské masívy např. Sierra Nevada, Skalisté hory

východní část SA tvoří Velké planiny - od Kanady po jih USA střední část SA (USA) tvoří Centrální roviny - od Kanady po Mexický záliv Nížiny: - Pobřežní - Mississippská - Atlantská - Arktická

Obr. 2 Velké planiny

Obr. 3 Řez severoamerickým kontinentem

Otázky k opakování: Které části světového oceánu obklopují Severní Ameriky? Který severoamerický poloostrov je největší? Jak se jmenuje největší ostrov Severní Ameriky? Které světadíly jsou větší než Severní Amerika? Ukažte na mapě zálivy: Hudsonův, Kalifornský, Mexický, Aljašský. Kde se rozkládají Velké planiny?

Zdroje : Obr.1 Severní Amerika [cit. 2011-06-13]. Dostupný pod licencí Wikimedia Commons na WWW: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:North_America_on_the_globe_(red).svg Obr. 2 Velké planiny [cit. 2011-06-13]. Dostupný pod licencí Wikimedia Commons na WWW: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Map_of_Great_Plains.svg?uselang=cs Obr. 3 Holeček, Milan. Zeměpis světa 2. Praha: Nakladatelství České geografické společnosti, s. r. o. , 2008.