ICT ve výuce fyziky pro posluchače Studia k výkonu specializovaných činností (ICV) Mgr. Martin Dojiva.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Grafické programy Zoner: využití na ZŠ
Advertisements

Pilotních projekt SIPVZ, okruh D – Implementace výukového softwaru na speciálních školách Soubor výukových prezentací pro zvláštní školu Speciální školy,
Environmentální výchova pro základní školu
VYPRACOVALA MGR. ILONA SADÍLKOVÁ SRPEN/2011 Úvod do Software VY_32_INOVACE_ICT34.10.
3MA382 Manažerská informatika projektové řízení
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních školách CZ.1.07/1.1.07/
ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA PŘI SANATORIU EDEL ZLATÉ HORY
CZ.1.07/2.2.00/ KA1 - Inovace laboratoří Geotechniky využívaných v rámci praktické výuky studentů Fakulty stavební a Hornicko-geologické fakulty.
Typy programů operační systémy programy pro práci se soubory
Představení zajímavých projektů OPVK
Kateřina Svobodová a Markéta Pospíšilová
Software – aplikace, programy
Software Dělení programů.
Systémový software Aplikační software
Softwarový systém DYNAST
Zpracování laboratorní práce SPŠ SE Liberec a VOŠ Mgr. Jaromír Osčádal.
Zpracování laboratorní práce SPŠ SE Liberec a VOŠ Mgr. Jaromír Osčádal.
Počítačová grafika - úvod
Porada řešitelů projektu ORBIS PICTUS 21. STOLETÍ
ICT ve výuce chemie Volitelný modul PM. Hlavní tématické okruhy Kancelářský software pro učitele chemie Internet pro učitele chemie Výukové programy s.
Emitent 2005 Michal Panáček vývoj software. 2 3 Úvod Emitent 2005 je software na správu akcionářské agendy akciové společnosti. Je určen pro evidenci.
ICT – Informační a komunikační technologie
Informatika I Informatika pro 1. ročník 4 letého gymnázia
Obor informační technologie
Co nabízí KDF MFF UK (např. vedoucím klubů malých Debrujárů a malým Debrujárům) Zdeněk Drozd.
E-learning ve výuce na SŠ
Úspora času Větší interaktivita hodiny Větší názornost Univerzální nástroj – různá čidla Fyzika, chemie, biologie – mezipředmětové vztahy např. M, Inf.,
Programové vybavení počítače
Hvjkbhkj. Sestroj graf funkce y = (x + 1) D = R Urči definiční obor funkce: Urči obor hodnot funkce: Zapiš, kdy je funkce rostoucí a klesající:
ICT ve výuce chemie pro posluchače Studia k výkonu specializovaných činností (ICV) Mgr. Martin Dojiva.
Technická zpráva z laboratorního měření
WEBOVÝ PORTÁL ŽIVOT ONLINE.CZ. OBSAH Komu je portál určen Spolupráce Obsah portálu Návrh grafické podoby Účel.
ROLE POČÍTAČE VE VZDĚLÁVÁNÍ
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A5 Nástroje informatiky pro získávání informací a jejich zpracování.
VY_32_INOVACE_In 6.,7.18 PowerPoint - Zásady pro zpracování počítačové prezentace Anotace: Žák se seznámí se zásadami zpracování počítačové prezentace.
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_ 2.6 Tematická oblast: Aplikační software pro práci s informacemi I. Textový editor-hromadná korespondence Typ: DUM.
1 Mechanika s Inventorem 10. Shrnutí Petr SCHILLING, autor přednášky Ing. Kateřina VLČKOVÁ, obsahová korekce Tomáš MATOVIČ, publikace FEM výpočty Optimalizace.
Aplikační programy, programovací jazyky, formáty datových souborů
INFORMATIKA 9 Kancelářské využití software III2 – I9- 17.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
O TEVŘENÁ SÍŤ PARTNERSTVÍ NA BÁZI APLIKOVANÉ FYZIKY CZ.1.07/2.4.00/ Vernier a LabVIEW ve vzdálených laboratořích František Látal Katedra experimentální.
Vzdálené počítačové sítě a programování v prostředí Windows Okruhy ke zkoušce z předmětu: Ing. Zdeněk Votruba LVALVA.
VY_32_INOVACE_51_Microsoft_Office_2010. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní.
Zobrazení pohybu pomocí sonaru Seminář z mechaniky ZS 2012.
Ostrava 30. září 2002 ECDL pro učitele Libor Koníček Přírodovědecká fakulta Ostravská univerzita.
Office I. Miroslav Lorenc.
European Computer Driving Licence
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUM VY_32_INOVACE_01B8 Autor Ing. Jiří Kalousek Období vytvoření listopad.
Publikování prostorových dat na Internetu (prezentace pro VLE Dílna) Ing. Jan Růžička Institut geoinformatiky VŠB-TU Ostrava, HGF tř. 17.listopadu
Praktické cvičení s tabulkami a grafy ZÁKLADNÍ ŠKOLASTŘEDNÍ ŠKOLA.
Výuka informatiky Gymnázium Šlapanice.
14. června 2004Michal Ševčenko Architektura softwarového systému DYNAST Michal Ševčenko VIC ČVUT.
Copyright (C) 1999 VEMA počítače a projektování, spol. s r.o.1 Komunikace Aplikací VEMA G1 s Microsoft Windows Martin Šustr.
Výpočetní technika při výuce fyziky Jiří Tesař. VT – při výuce VT nedílná součást každodenního života, VT musí být také součástí výuky, vybavení škol.
Výukový software - přehled, komparace Jiří Tesař.
Profil manažera vzdělávání EGON centra VS Benešov,
Jan Růžička, Leden /01/05 Proč pro prezentaci prostorových dat využívat nástrojů WWW Nízké náklady na vybavení klientského počítače Snadné zvýšení.
Informatika (1) Počítač - základní pojmy HW a SW4 OS MS-DOS, Windows 95, 982 Org. souborů na disku, operační paměť2 Aplikace Malování, Word8 Základy programování.
DIDAKTIKA FYZIKY I. 7 Fyzikální učebnice
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: MS Excel Číslo DUM: III/2/VT/2/2/31 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Software.
DIDAKTIKA FYZIKY I. 8 ICT ve Fy Josef Trna PdF MU©2009.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. Jiří Kolář NÁZEV:VY_32_INOVACE_08B_18_Aplikační_programy TEMA:HARDWARE A SOFTWARE.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Druhy aplikačních programů – rozdělení podle účelu 1
Software Počítače - rozdělení podle účelu
Didaktická příručka z chemie pro střední školu
Úvodní hodina IKT IUVENTAS, s.r.o.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: MS Excel
NOVÉ FORMY VÝUKY VE ŠKOLÁCH JMK
Microsoft office - Seznámení Více výukových souborů najdete na stránce: emagister.proweb.cz
Transkript prezentace:

ICT ve výuce fyziky pro posluchače Studia k výkonu specializovaných činností (ICV) Mgr. Martin Dojiva

Podmínky pro úspěšné absolvování Vyřešení 2 úkolů: Charakteristika školy, na které působíte; popis současného využití ICT ve výuce chemie nebo fyziky na této škole; popis jednoho výukového programu, který je využíván na škole, nebo který chcete doporučit k využití Návrh školení pro vyučující o využití ICT ve výuce chemie nebo fyziky, nebo příprava na jednu vyučovací hodinu fyziky nebo chemie. Přiměřená účast na cvičeních.

Požadavky na vyučující fyziky vzhledem k ICT využívat kancelářský software (text, tabulka a prezentace), využívat služeb Internetu se zdroji informací ( a WWW), koncipovat, realizovat a hodnotit výuku fyziky s použitím výukového software, pracovat a ve výuce efektivně použít počítačové modely (např. modely motorů, jaderné elektrárny) a simulace (např. laboratorních přístrojů a metod), pracovat a ve výuce efektivně použít hardware a software k realizaci počítačem podporovaného školního fyzikálního experimentu.

Využití počítačů ve výuce fyziky Didaktický software – standardní (výukové programy) a nestandardní (např. kancelářský) Počítačová podpora školního fyzikálního experimentu (počítačové simulace, měření s počítačem) Internet ve výuce fyziky (WWW, , metainformace a projekty)

Kancelářský software pro učitele fyziky textový editor (MS Word): zásady DTP, zpracování laboratorních protokolů, závěrečných zpráv, referátů apod. s fyzikální tématikou, testy, tabulky, grafy, psaní vztahů, apod. tabulkový editor (MS Excel): zpracování výsledků pozorování, měření a zpracování experimentů, práce s buňkami (konstanta, vzorec), datovými poli a grafickými výstupy editor prezentací (MS PowerPoint): příprava prezentace jako doplňku výkladu, jako materiálu k procvičování a materiálu k ověření znalostí; zásady prezentace, navigace aj.

Fyzikální didaktický software Databázový charakter – TOP-HIP Praha Animovaná fyzika – TOP-HIP Praha Multimediální výukový software LangMaster ( – Škola hrou: Fyzika 1, Fyzika 2 LangMaster Physikus, Physicus – Návrat Zebra ( – Fyzika Zebra Terasoft ( Terasoft (Videoprogramy) Produkce VŠ Tvorba schémat ProfiCAD ( – elektrotechnická dokumentace ProfiCAD

Interaktivní tabule ve fyzice umožňuje využití PC při frontální výuce několik systémů, které ale jsou pouze omezeně kompatibilní Activboard ( Activboard SMART Board ( databáze již připravených výukových hodin metodický portál RVP ( metodický portál RVP ve škole ( ve škole

Internet pro učitele fyziky WWW FyzWeb ( FyzWeb Nobelovy ceny za fyziku ( Nobelovy ceny za fyziku JAVA aplety ( JAVA aplety fyzikální tabulky ( fyzikální tabulky převody jednotek ( převody jednotek a jeho služby LMS (Moodle)

Modely a simulace ve výuce fyziky Modelování s podporou počítače Např. modely magnetického pole ( magnetického pole Simulace laboratorních dovedností Např. virtuální laboratoře ( /2/index.htm#5)virtuální laboratoře

Počítačem podporovaný školní fyzikální experiment Hardware Software Měření fyzikálních veličin Měřící systémy ( – PASCO ( ISES ( Infraline Graphic ( Měřící systémy PASCOISES Infraline Graphic Vzdálené a virtuální laboratoře (