M a y a A n g e l a a j e j í m o u d r á s l o v a K l i k e j.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Příběh o chudé dívce, která ke štěstí přišla…
Advertisements

Za jednoho chladného rána se zastavil jeden mladík v metru ve Washingtonu a za č al hrát na housle. B ě hem 45 minut zahrál 6 skladeb. Odhaduje se že.
Co napsat do pisku Co vytesat do kamene.
Za jednoho chladného rána se zastavil jeden mladík v metru ve Washingtonu a za č al hrát na housle. B ě hem 45 minut zahrál 6 skladeb, všechny od Bacha.
Letošní spá č i – Jarda, Honza, Markétka, Martinka, Standa, Št ě pán, Jirka a Martin. Najdete vet ř elce? (já to nejsem )
Nábo ž enství  islám  nejmladší z 3 tzv. abrahamových nábo ž enství  druhé nejrozší ř en ě jší nábo ž enství  Korán  monoteismus  46 stát ů  Šárí‘a.
Žena (návod pro muže).
Přeji Ti sílu všech živlů
Výuka biologie Tomáš Klinger, Sp, b ř ezen  Co je to biologie?  U č ebny  Profesorky  Po č ty hodin v týdnu  U č ivo.
Pro jediného človíčka na zemi... (from - tomidol)
Pica pica Straka obecná.
Ud ě lej si č as! Udělej si čas na lásku … Je to tajemství věčného mládí.
Ž ivot je škola Dostal jsi t ě lo. M ůž eš je mít rád nebo nenávid ě t, ale je tvou jedinou jistotou, ž e je budeš mít a ž do konce ž ivota.
ALKO JÓGA PRAVIDELNÝM PROCVIČOVÁNÍM DOVEDETE PROVEDENÍ JEDNOTLIVÝCH POZIC K DOKONALOSTI.
Č ím se zabývám ve volném č ase Já se ráda ve volném č ase zabývám tím, ž e kreslím na malí ř ském stojanu, hraju na po č íta č i a ráda chodím na krou.
Krou ž ky školní dru ž iny Výtvarný krou ž ek  Ve výtvarném krou ž ku d ě ti zkoušejí malovat r ů znými technikami  Uplat ň ují výtvarný talent  Pracují.
Pozorně čti a vteřinu či dvě o tom popřemýšlej !
Skuteční přátelé jsou vše co v životě máš!
Čtěte pomalu a tiše!  .
Jsou v ž ivot ě chvíle, kdy nám p ř ítomnost druhého velmi chybí, a stále by jsme jej cht ě li mít p ř i sob ě.
Doufám, že mi ho pošleš zpátky! Toto je jeden z nejkrásn ě jších a nejsympati č t ě jších mail ů, který práv ě obíhají… P ř ekrásný týden p ř átelé !!
Centrum pro katechezi Olomouc, Nem ůž eme ho vid ě t o č ima kolem sebe, proto ž e je neviditelný. Nem ůž eme ho vid ě t ani rozumovou úvahou, proto.
Automatická presentace se zvukem
Na výb ě r máte ze t ř í mo ž ností. Pokud se pro jednu z nich rozhodnete, naje ď te na ni šipkou myši a klikn ě te. Bude-li Vaše odpov ěď chybná, z ů.
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_I.B.07 Název pro školu:
Photo by Aneta Brožovská Present by Aneta Brožovská.
P ř íru č ka TRP Ě LIVOSTI Hudba: Songbird – Barbara Streisand.
-Dalším hr ů zostrašným místem je práv ě „uli č ka smrti“ -Pro č zrovna „uli č ka smrti“? -Šlo o to, ž e z podzemní místnosti vyšla nap ř. č ty řč.
Pro Miláčka JÁJU …….. Pro Miláčka JÁJU ……. Jsi poupátko mého štěstí, co nikdy neuvadá, jsi studánka všech neřestí, co nikdy nevysychá. Jsi zlaťoučké.
ZŠ a MŠ Olšovec, p ř ísp. org. Autor : Helena Jordánová, Mgr. ZKOUŠÍM, BÁDÁM … Lidské t ě lo VY_32_INOVACE_7.
Dopravní značky.
Toto je jeden z nejkrásn ě jších a nejsympati č t ě jších mail ů, který práv ě obíhají… P ř ekrásný týden p ř átelé !! Š ť astný p ř átelský týden !
 Co je strategie? Dlouhodobý plán č inností zam ěř ený na dosa ž ení cíle Z ř eckého „strategos“ – generál - vedení  Rozdíl mezi strategií a taktikou?
Milý č loví č ku…. Ur č it ě se najde n ě kdo, koho máš opravdu rád…
VY_32_INOVACE_VkZ.8.14-Postižené dítě a jeho okolí název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM:8. ročník – Člověk a zdraví.
Je zajímavé sledovat, jestli to pošleš zpět
Ať se stane cokoliv, jakkoliv zlé se to zd á, život jde dál a zítra bude lépe život jde dál a zítra bude lépe.
uuuuuuuuuuuuuuuu Zjistila jsem, ž e cokoliv se stane, jakkoliv zl é se to zd á - ž ivot jde d á l a z í tra to bude lep ší.
CITÁTKY O LÁSCE.
V kolika v ě cech se díváme, kam vlaje kou ř, místo abychom se dívali, odkud vítr vane.
Zdravím Tě! Mám Tě rád, protože jsi tu i pro mě ...
Zuby Autor: Mgr. Iva Hirschová VY_32_INOVACE_10_Chrup Vytvo ř eno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek.
P ř íprava a pilotá ž vzd ě lávacích program ů (v č etn ě metodik) pro d ě ti a mláde ž zam ěř ených na rozvoj metod vzd ě lávání v oblasti rozvoje klí.
PhDr. Pavel Be ň o Tel nebo
Název školy: Základní škola a mate ř ská škola Doma ž lice, Msgre B. Staška 232, p ř ísp ě vková organizace Autor: Mgr. Dana Dufková Název : VY_12_INOVACE_28_Karel.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc. Lucie Chojnová NÁZEV: VY_32_INOVACE_07_Význam a funkce rodiny TÉMA SADY: Občanská výchova.
Atmosféra.
Josef Procházka08 VKZ (Výchova ke zdraví) P08B0308P.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Seznámení se s hláskami a jejich dělení
Maya Angela a její moudrá slova
Příběh 2 oblázků s obrázky z Číny!
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Občanská výchova
Když slova nestačí Prezentace.
VY 32 INOVACE 361.
NÁZEV ŠKOLY: 2. základní škola, Rakovník, Husovo náměstí 3
Jedna chyba na ženě!! Když Bůh stvořil ženu, bylo to šestý den práce přesčas. Jeden anděl přišel a ptal se: “proč s ní ztrácíš tolik času?” A bůh odpověděl:
Přeji Ti sílu všech živlů
Fenomenální ženě! Zjistila jsem, že cokoliv se stane, jakkoliv zlé se to zdá - život jde dál a zítra to bude lepší.
Maya Angela a její moudrá slova
Moudra s květinou.
Maya Angela a její moudrá slova
Fenomenální ženě! Zjistila jsem, že cokoliv se stane, jakkoliv zlé se to zdá - život jde dál a zítra to bude lepší.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hostouň, okres Domažlice,
Označeno za nejlepší roku
Naučil jsem se....
Charlie Chaplin.
EU PENÍZE ŠKOLÁM Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách.
Přeji Ti sílu všech živlů
Transkript prezentace:

M a y a A n g e l a a j e j í m o u d r á s l o v a K l i k e j

V dubnu 1998 Oprah Winfrey (známá americká televizní komentátorka, která má úsp ě šnou a sledovanou talkshow), d ě lala rozhovor s Mayou Angelou u p ř íležitosti jejích 70 narozenin. Internet Mayu ozna č uje za americkou renesan č ní ženu. Narodila se v r. 1928, je spisovatelka, dramati č ka, tane č nice a zp ě va č ka. Oprah se jí zeptala, co si myslí o stárnutí. Maya ř ekla, že to bylo vzrušující. „T ř eba t ě lesné zm ě ny“, pokra č ovala Maya, „t ě ch byla každý den spousta. Nap ř. ň adra, zdálo se, že závodí, které d ř ív dostihne pasu“. Diváci se smáli až slzeli. Je to prostá a č estná žena a její slova jsou velmi moudrá.

Nau č ila jsem se, že a ť se stane cokoliv, a ť se to zdá sebehorší, život jde dál a zítra bude všechno lepší.

Nau č ila jsem se, že o č lov ě ku ti hodn ě napoví t ř i v ě ci : zp ů sob jak se chová v deštivém po č así, když se mu ztratí zavazadla a když rozmotává zamotané žárovi č ky na váno č ní strome č ek.

Nau č ila jsem se, že bez ohledu na to, jaký vztah jsi m ě la k rodi čů m, budou Ti chyb ě t, když zmizí z tvého života.

Naučila jsem se, že „žít“ není totéž jako „prožívat život tady a teď“.

Nau č ila jsem se, že Ti život dá n ě kdy druhou šanci.

Nau č ila jsem se, že bys nem ě la procházet životem s rukavicemi zadáka na obou rukou, musíš být schopná n ě které v ě ci odhodit zp ě t.

Nau č ila jsem se, že když jsem n ě co rozhodla se srdcem na dlani, obvykle to bylo správné rozhodnutí.

Nau č ila jsem se, že i když mám trápení, nemusím na to být sama.

Nau č ila jsem se, že každý den m ů žeš natáhnout ruku a n ě koho se dotknout. Lidé milují vroucí objetí, nebo jen poplácání po rameni.

Nau č ila jsem se, že se stále mám co u č it.

Nau č ila jsem se, že lidi zapomenou co jsi ř íkala, lidi zapomenou co jsi d ě lala, ale nikdy nezapomenou, jak se s Tebou cítili.

Pošli tohle ješt ě dnes n ě kolika mimo ř ádným lidem. P rotože ty mezi n ě pat ř íš,