DÁLKOVÉ BĚHY.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Historie běhu na lyžích
Advertisements

SPEED DOWN Mladá Boleslav
Historie lyžování.
Seznam sportů Seznam sportů Alpské lyžování (10) Alpské lyžování (10)Alpské lyžováníAlpské lyžování Biatlon (10) Biatlon (10) Biatlon Biatlon Boby (3)
SK Joudrs Praha je mladý, ambiciózní sportovní klub, který již pět let patří mezi špičkové softballové kluby v České republice. Členskou základnu našeho.
BASKETBAL II..
KOPANÁ 4.
Nejúspěšnější českou rychlobruslařkou Olympijskou vítězkou na metrů Mistryní světa i Evropy Vítězkou světového poháru Držitelkou několika světových.
Žacléřská HALDA 2014 II. ročník neoficiálního mistrovství ČR těžařů o pohár Těžební unie v cross-country MTB PŘEDSTAVENÍ.
MUŽSKÉ BĚŽECKÉ DISCIPLÍNY
Trénink atletických skoků
ROZDĚLENÍ LYŽOVÁNÍ.
JÍZDA V BOULÍCH.
ALPSKÉ LYŽOVÁNÍ.
SKIKROS. CO TO JE Skikros je poměrně mladá disciplína akrobatického lyžování, při níž několik lyžařů zároveň sjíždí trať s umělými překážkami vytýčenou.
Vodní záchranná služba – závodní činnost
RYCHLOSTNÍ LYŽOVÁNÍ.
SKOKY NA LYŽÍCH.
NEJSLAVNĚJŠÍ SJEZDAŘI
VYBAVENÍ PRO BĚH NA LYŽÍCH
TOČIVÉ DISCIPLÍNY 2.
SVĚTOVÝ POHÁR V ALPSKÉM LYŽOVÁNÍ
Olympijské hry.
NEJVĚTŠÍ SVĚTOVÍ LYŽAŘI - KLASICI
LYŽOVÁNÍ disciplíny.
Olympijské hry.
TOUR DE SKI. HISTORIE Tento etapový závod vznikl v roce 2006 Uskutečňuje se pravidelně na přelomu dvou roků Jde o sérii 7 až 9 závodů v běhu na lyžích.
HOKEJOVÁ SOUČASNOST U NÁS
Anglický plnokrevník Martina Kotíková.
TURNÉ ČTYŘ MŮSTKŮ.
ČESKÉ DÁLKOVÉ BĚHY. JIZERSKÁ PADESÁTKA Nejznámější český závod je Jizerská padesátka Běhá se od roku 1968 klasickou technikou Účastní se jej až 6000 závodníků,
RYCHLOBRUSLENÍ.
BIATLON.
ATLETICKÝ DESETIBOJ.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Březinová Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
SHORT TRACK.
HISTORIE LYŽOVÁNÍ V ČECHÁCH
Znak Švýcarské konfederace Vlajka Švýcarské konfederace.
HÁZENÁ 2.
KLASICKÉ LYŽOVÁNÍ.
NEJÚSPĚŠNĚJŠÍ KRASOBRUSLAŘI
ATLETIKA 4 - BĚHY.
ATLETIKA.
ŽENSKÉ BĚŽECKÉ DISCIPLÍNY. ROZDĚLENÍ Ženy jezdí stejně jako muži klasicky a volnou technikou Délky tratí jsou poněkud kratší než u mužů Ženy mají vypsány.
RYCHLOSTNÍ DISCIPLÍNY
ČEŠTÍ LYŽAŘI - KLASICI.
LETY NA LYŽÍCH.
TOČIVÉ DISCIPLÍNY.
Velká pardubická Obsah.  Historie Historie  Současnost Současnost  Závěr Závěr.
CURLING.
SEVERSKÁ KOMBINACE.
BIATLON – PRAVIDLA, SP, MS, OH
BOBY.
ALPSKÁ KOMBINACE.
SVĚTOVÝ POHÁR V KLASICKÉM LYŽOVÁNÍ. HISTORIE Světový pohár je dlouhodobá soutěž, kterou organizuje mezinárodní lyžařská federace FIS Jedná se o každoroční.
NEJLEPŠÍ SJEZDAŘKY.
Halový víceboj mužů.
HISTORIE HOKEJE U NÁS.
NEJLEPŠÍ SKOKANI NA LYŽÍCH
HISTORIE LYŽOVÁNÍ.
R EGENERACE : JÍZDA V BOULÍCH Vypracovala: Kylarová Lenka,
MISTROVSTVÍ SVĚTA V HOKEJI
HOKEJ V EVROPĚ, KHL.
PARALELNÍ SLALOM. Paralelní slalom Jedná se o závod dvojic Závod má dvě tratě – modrou a červenou Obě tratě jsou postaveny identicky Závod je vždy vypsán.
Techniky běžeckého a sjezdového lyžování
MEZINÁRODNÍ LYŽAŘSKÁ FEDERACE francouzsky Fédération Internationale de Ski jje hlavní mezinárodní organizace lyžařských sportů, bbyla založena během.
Co jsou to vlastně skoky na lyžích? Skákání na lyžích je zimní sport, při kterém se lyžař snaží doskočit, co možná nejdále. Před skokem se rozjíždí z.
SPORTOVNÍ KLUB JIHLAVA ROK ZALOŽENÍ 1910 ROK ZALOŽENÍ ČLENŮ ČLENŮ 17 ODDÍLŮ 17 ODDÍLŮ TRADICE TRADICE KOLÉBKA SPORTŮ – FOTBAL, HOKEJ,
Lyžování jako sport. Lyže vs. SNOWBOARD Lyžování je zimní sport spočívající v pohybu člověka vlastní silou po sněhu pomocí lyží, páru dlouhých úzkých.
Lyžaři TJ Žďár nad Sázavou
Transkript prezentace:

DÁLKOVÉ BĚHY

HISTORIE Dálkové běhy jsou závody specifické svou masovostí a neměnným profilem tratí Zpočátku se jednalo o jednorázové závody, jichž se účastnili jak profesionální běžci na lyžích, tak široká veřejnost Závody byly a jsou odstupňovány pro každého zájemce délkou tratě, tzn. že si každý může vybrat délku podle svých schopností

HISTORIE II. V posledních letech se z těchto několika jednorázových závodů stal seriál mezinárodních dálkových běhů, který se jmenuje Ski Classics Vzhledem k tomu, že už se nejezdí jen tak pro zábavu a pocit z vítězství, dochází v posledních letech ke specializaci běžců na tyto závody Dálkovým běhům se slangově říká laufy, běžcům laufaři

SOUČASNOST Ke specializaci dochází především proto, že tyto závody jsou extrémně dlouhé a běhají se klasickou technikou Protože profil tratí není nijak náročný ( bez prudkých výjezdů a sjezdů), běhají laufaři tyto závody soupaž (odraz holemi oběma rukama současně, lyže jedou vedle sebe bez odrazu), a proto je nutný speciální trénink

SOUČASNOST II. Mezi laufaře přecházejí bývalí vynikající závodníci ze světového poháru lyžařů běžců, především se jedná o již starší běžkaře, kteří už mají problémy udržet krok s mladšími běžci v závodech SP I zde jsou však výjimky, kdy hlavně mezi ženami jsou specialistky laufařky, které nikdy závody SP neběhaly

SOUČASNOST III. Díky vzniku Ski Classics a s tím souvisejících finančních odměn za umístění v závodech i v celkovém seriálu se začaly tvořit mezinárodní týmy podobně jako u cyklistů, které sdružují co možná nejkvalitnější laufaře, aby tyto prestižní závody vyhrávali Mezi nejúspěšnější laufaře patří Čech Stanislav Řezáč – celkový vítěz Ski Classics v roce 2011, dále závodí Jan Novák a Martin Koukal – bývalý mistr světa na 50 km

ZÁVODY SKI CLASSICS Do seriálu patří 6 dálkových běhů z celé Evropy, jednotlivé závody mají pevný termín v kalendáři Začíná se v Česku v Bedřichově Jizerskou 50 (2. víkend v lednu, běží se 50 km), následují italská Marcialonga (poslední víkend v lednu, běží se 70 km), německý König Ludwig Lauf (1. víkend v únoru, 42 km), švédský Vasův běh (1. víkend v březnu, 90 km), norský Birkebeinerrennet (3. víkend v březnu, 54 km) a švédský Swix Ski Classics Final (4. víkend v březnu, 75 km)

DÁLKOVÉ BĚHY Nejstarším, nejznámějším, nejdelším a nejmasovějším dálkovým během je Vasův běh Účastní se jej až 15 000 běžkařů, poprvé se běžel v roce 1922

Konec prezentace