Ave Maria.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
KOSTELY A KAPLE V MĚSTSKÝCH ČÁSTECH BRNĚ
Advertisements

VYHLÍDKOVÉ LETY v roce 2011 a 2012.
SLAVNOSTNÍ KONCERT K 68. VÝROČÍ OSVOBOZENÍ BRNA
Užší finále IV. kategorie.
MILČOVO KOLEČKO 2013 Amatérský závod k uctění památky bosonožského profesionálního cyklistického závodníka Miloše Hrazdíry, jehož spoluorganizátorem byl.
VÝLET DO MORAVSKÉHO KRASU
Výroční členská schůze Senior klubu Brno-Bosonohy v Orlovně 11
Návštěva areálu Podskalní mlýn ….. Návštěva areálu se uskutečnila Areál se nachází na okraji Brna v pěkné přírodní lokalitě.
7. setkání HELIGONKÁŘŮ Brno-Bosonohy
ZAJÍMAVÉ SNÍMKY z BRNA Rok 2014.
Letecký pohled na část města ZAJÍMAVÉ OBJEKTY a PAMÁTKY ve Velké Bíteši Snímky Vladimír Hudec Srpen 2011 Grafická úprava Antonín Jirušek.
NÁVŠTĚVA JIŽNÍ MORAVY 7. BŘEZNA 2012 ÚVOD Návštěvu JIŽNÍ MORAVY- obcí kde se pěstuje a vyrábí víno jsme provedli Navštívili jsme obce Vrbice.
Slavnostní otevření MODELÁŘSKÉHO LETIŠTĚ LMK Morava Ve Vysočanech.
V čase církve Vyrobilo centrum pro katechezi v Olomouci 2013.
SLAVNOSTNÍ SETKÁNÍ S MONS. FRANTIŠKEM RADKOVSKÝM, biskupem plzeňským 23. Června 2010.
Tak kdy již přijde je ta naše maminka? ??
Papež Benedikt XVI. v Česku září 2009 Papež Benedikt XVI. v Česku září 2009.
Druhá část Rok 2013 ……. Snímky navazují na první část kostelů a kaplí z minulého roku. Tyto byly pořizovány v jednotlivých městských částech Brna, ve.
2013 ….. Již tradičně každým rokem probíhají Vánoce v krajském městě Brně spojené s Vánočními trhy. Tyto jsou na třech místech v centru města Náměstí.
KOSTELY A KAPLE V MĚSTSKÝCH ČÁSTECH BRNA Foto grafie pořízeny v roce 2012 První část-střed města.
První ročník předvádění leteckých modelů Vysočany.
Na pozvání Městské organizace ženského spolku Živena v Žilině, zůčastnili se členové výboru a aktivisté zájezdu na oslavu 140 výročí založení Živeny na.
SVITAVY.
Začátek listopadu je již tradičně spojen s ukončením zemědělského roku a vrcholí svěcení svátku svatého Martina Dnešní obnovená svatomartinská tradice.
Historie naší školy Vypracovala: Monika Landerová.
Základní škola a Mateřská škola Brno, Bosonožské nám.44, příspěvková organizace Zřizovatel školy: Statutární město Brno, Brno – MČ Bosonohy Ředitelka školy:
NÁVŠTĚVA KROMĚŘÍŽE ÚVOD Autovýlet Vladimíra a jeho kamaráda Karla na prohlídku města a památek v Kroměříži se uskutečnil Odjetí.
Základní škola a Mateřská škola Brno, Bosonožské nám
Z ajímavé BUDOVY a OBJEKTY v BRNĚ První část SOUČASNOST zpracováno - rok 2013.
VÝROČNÍ ČLENSKÁ SCŮZE SENIOR KLUBU BRNO-BOSONOHY
…… Úvod Křest nové knihy (druhé vydání) se uskutečnil v Městské části Bosonohy ve dvoře budovy Centra volného času BOSA. Slavnostního ceremoniálu.
Zhoršená kvalita následujících fotografií je ovlivněna počasím, mlhou a poté deštěm!
SVÁTEK SENIORŮ Brno Náměstí Svobody ……. Ve bylo oficiální zahájení za účasti PŘEDSTAVITELŮ MĚSTA BRNA. Záštitu nad akcí měli JUDr. Michal.
Úvod Kroměříž je okresní město ve Zlínském kraji. Leží na řece Moravě. V městě žije tisíc obyvatel. V roce 1997 byla Kroměříž vyhlášena nejkrásnějším.
Blueberry Hill … Svátek SENIORŮ Jihomoravského kraje se uskutečnil v městě Brně Oslavy svátku probíhaly na náměstí Svobody při velké účasti.
VYHLÍDKOVÝ LET
Pohled na město Zajímavosti města Smírčí kámen, Socha sv. Jana Křtitele s křížem, Opevněný kostel sv. Jana Křtitele, Městská radnice, Celkový pohled.
SENIOR KLUB Brno-Bo s onohy výroční členská schůze v bosonožské Orlovně.
Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, Centrum pro katechezi Olomouc, 2015Foto: morgueFile  starokřesťanský hymnus,  oslava Boha Otce a Syna.
Rozsvícení vánočního stromku na Bosonožském náměstí
V pondělí 28. října proběhlo tradiční pietní setkání na Masarykově třídě u pamětní desky T. G. Masaryka. Přítomní vzdali holt prvnímu československému.
POSEZENÍ NA MYSLIVNĚ Brno-Bosonohy.
BABSKÉ HODY
Výlet autem do Mikulova a Valtic ÚVOD Naše první zastavení bylo v Pasohlávkách s prohlídkou areálu AQUALAND MORAVIA. Další zastavení byla návštěva.
… … Úvod V polovině měsíce prosince v roce 2014 jsem si prohlédl zajímavou výstavu Moravské vesničky a Betlému. Z prohlídky, která se mi líbila a.
70. výročí osvobození Bosonoh
Městská část Brno BOSONOHY
2012 …… VÁNOCE- VÁNOČNÍ TRHY VE MĚSTĚ PROBÍHAJÍ NA NĚKOLIKA MÍSTECH OD do NA NÁMĚSTÍ SVOBODY NA ZELNÉM TRHU NA MORAVSKÉM NÁMĚSTÍ Vánoce.
Vavřinecké HODY v Brně - Komíně ……. Městská část KOMÍN se nachází severozápadně, přes kterou protéká řeka Svratka a má asi obyvatel.
Rok svatého Pavla v polenské farnosti Poznat život, dílo a význam tohoto světce -na to nám ani ten rok nemůže stačit! Ale co můžeme udělat pro to, aby.
Zajímavé fotografie Brno- leden 2016 melodie Pohled na náměstí-Zelný trh z horní části, od sousoší sv. Trojice.
Návštěva VYSOČAN Molenburku melodie Úvod Do obce v Moravském krasu Vysočan- Molenburku přijeli autem z Brna Vladimír a Karel. První jejich.
Den s Českým rozhlasem Brno 18. června 2016 MELODIE.
Svatomartinský košt Brno.
Snímky pořízeny v letech 2014 a 2015
Vavřinecké hody Brno-Komín
Vavřinecké hody Brno-Komín
VYHLÍDKOVÝ LET
Letecké snímky zajímavých objektů byly pořizovány při vyhlídkových letech, které prováděli Karel Dyntera a Vladimír Hudec z ultra lehkého letounu typu.
FOTOGRAFIE druhá část 2017.
OSLAVY VÝROČÍ 780 let Brno -Bosonohy - září
VZPOMÍNKA NAROZENIN T.G. Masaryka
MLADÉ HODY Brno-Bosonohy
MLADÉ HODY Brno-Bosonohy
FOTOGRAFIE třetí část 2017.
Harmoniky.
OSLAVY VÝROČÍ 780 let Brno -Bosonohy - září
Slavnostní rozsvícení vánočního stromu.
1.
VÁNOCE v BRNĚ 2017.
Transkript prezentace:

Ave Maria

300 roků KAPLE v Brně-Bosonohách 1713-2013

Úvod V neděli 9.6. 2013 brněnský biskup Vojtěch Cikrle slavil ponfitikální bohoslužbu v Brně-Bosonohách při příležitosti 300. výročí místní KAPLE sv. Floriána. Na této bohoslužbě byli přítomni kněží-rodáci z obce Bosonoh. Kaple v Bosonohách byla vystavěna v r. 1713. Několik snímků z průběhu této slavnostní bohoslužby je uvedeno v této prezentaci……

Kaple sv. Floriána na Bosonožském náměstí .

Interiér kaple sv. Floriána

Děkan Tomáš Mikula při projevu

Starosta Městské části Brno- Bosonohy, RNDr Starosta Městské části Brno- Bosonohy, RNDr. Anastazios Jiaxis vítá BISKUPA VOJTĚCHA v Bosonohách

Biskup Vojtěch při projevu v prostoru před kaplí sv. Floriána

Biskup Vojtěch za účasti dalších kněží při bohoslužbě

Jáhen Ing. Pavel Kilián při bohoslužbě

Uprostřed biskup Vojtěch celebruje slavnostní bohoslužbu, zleva kněží - Vlad. Langer, Jan Kabeláč, Tomáš Mikula-děkan první zprava- Jindřich Čoupek, Karel Cikrle a Václav Kamenický

Biskup Vojtěch s biskupskou holí při modlitbě

Pohled na místo, kde slavnostní bohoslužba probíhala

Manželé Černí v bosonožských krojích

Mladé slečny v krojích

Účastníci slavnostní mše svaté

Starosta obce předává biskupovi Vojtěchovi -Pamětní znak- Městské části Brna- Bosonoh a paní Medová mu poté předá také kytici květin

….. Oslavy výročí bosonožské kaple se zúčastnilo mnoho občanů a to hlavně věřících Oslava proběhla v důstojné atmosféře. Po mši svaté byli všichni pozváni na společné setkání a malé pohoštění do jídelny v učilišti v Bosonohách …..

……. Foto-snímky pořídil Mgr. Pavel Kulička Do prezentace upravil Vladimír Hudec 12.6. 2013