ÚČTOVÁNÍ VE TŘÍDĚ 3: ZÚČTOVACÍ VZTAHY (základní schémata)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Pohledávky.
Advertisements

Účtování daní Pro účtování daní se používají účty:
Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ OP: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Zvyšování vzdělanosti pomocí e-prostoru Název a adresa školySoukromá.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Mzdy musí být zúčtovány v období, kdy byla: a) vykonaná práce b) za které odměna náleží (např. mzda za svátky)
Struktura daní v ČR.
Zúčtovací vztahy I Účtová třída 3.
Zúčtovací vztahy II.
Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ OP: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Zvyšování vzdělanosti pomocí e-prostoru Název a adresa školySoukromá.
Dodavatelsko-odběratelské vztahy osnova přednášky Radmila Herzánová
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Moderní škola Autor: Ing. Petr Benda Název materiálu: Pohledávky a závazky ke společníkům Označení.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_UCE_SA_1_17.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Moderní škola Autor: Ing. Petr Benda Název materiálu: Zúčtování daní a dotací Označení materiálu:
Úvod Obsahem této prezentace budou vztahy společnosti se svými vlastníky / společníky. O teorii obchodních společností bude pojednáno ve zvláštní prezentaci.
VY_32_INOVACE_ Daňová soustava.
Zdroje krytí majetku – osnova přednášky Radmila Herzánová
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Didaktický rozbor učiva na OA DEP 507
11. tématický okruh: Výnosy a náklady
Příjmy a výdaje v daňové evidenci
Finanční účetnictví 1 účtování dlouhodobého majetku – osnova přednášky
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Závazky.
Mzdy Didaktický rozbor pro 1. koncentrický okruh
SMĚRNÁ ÚČTOVÁ OSNOVA A ÚČTOVÝ ROZVRH
VY_32_INOVACE_ 17 Státní rozpočet.  Je schvalován každý rok parlamentem  Obsahuje část příjmovou a část výdajovou VY_32_INOVACE_ 17 Státní rozpočet.
9. tématický okruh: Zúčtovací vztahy
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_247.
Devátá přednáška z UCPO
Čtvrtá přednáška z UCPO
Daňová soustava I. Ing.František Balák Střední průmyslová škola, Mladá Boleslav, Havlíčkova 456 CZ.1.07/1.5.00/ MODERNIZACE VÝUKY.
Základy daní úvod do českého daňového systému
Krátkodobý finanční majetek Bankovní účty Krátkodobé bankovní úvěry
[Pařížská 15, Ústí nad Labem]
ZDROJE FINANCOVÁNÍ MAJETKU A JEJICH ČLENĚNÍ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marcela Vlachová. Dostupné z Metodického portálu.
Základní účtování daně z přidané hodnoty
Peníze na cestě Nikola Fenclová. Účet peníze na cestě může být aktivní i pasivní Účtuje se na účtu 261 Slouží k překlenutí časového nesouladu mezi účtováním.
Téma: Účtová třída 3 (dokončení)
Označení materiálu : VY_32_INOVACE_EKO_1114Ročník:4. Vzdělávací obor: Ekonomika Tematický okruh: Hospodářský výsledek a DPFO Téma: Nezdanitelné ásti podle.
Účetnictví ÚSC, rozpočet ÚSC
Účetnictví pro ÚSC, PO a OSS
VYBRANÉ POSTUPY ÚČTOVÁNÍ ÚSC (2)
Základní prvky daňové techniky
Účetní závěrka a zveřejňování informací1 Bankovní účetnictví Účty emisní banky.
Účetnictví ÚSC do roku 2009 NENÍ SOUČÁSTÍ ZKOUŠKY !!! Účetnictví a rozbory ve veřejné správě.
Úvod k účetnictví ÚSC.
Téma 5 Zdanění příjmů ze závislé činnosti
ÚČETNICTVÍ KAPITOLA: ÚČETNICTVÍ KAPITOLA: CIZÍ KAPITÁL – ÚČTOVÁNÍ O REZERVÁCH, ÚVĚRECH A PŮJČKÁCH Vysoká škola technická a ekonomická v Českých.
DAŇOVÁ SOUSTAVA. Daňová soustava  Členění na přímé (z příjmu a majetkové) a nepřímé  Kdo je plátce a poplatník?  Daně přímé  Daň z příjmu FO a PO.
DANĚ a jak na ně. daň odvody do veřejných rozpočtů (státu a obce) odvody do veřejných rozpočtů (státu a obce) daň: přímá z příjmů z příjmů z nemovitostí,
Hospodaření nepodnikateských organizací 1 Financování a finanční účty USC.
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín Registrační čísloCZ.1.07/1.5.00/ Označení DUMVY_32_INOVACE_Úč24.14 RočníkDruhý.
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín Registrační čísloCZ.1.07/1.5.00/ Označení DUMVY_32_INOVACE_Úč24.12 RočníkDruhý.
Financování podniku. náklady přímé – stanoví se na jednotky (materiál, úkolová mzda, pojištění z úkol. mezd) přímé – stanoví se na jednotky (materiál,
Osnova: 1.Význam daňové soustavy 2.Definice daně 3.Právní úprava daní 4.Rozdělení daní v ČR 5.Základní pojmy 6.Otázky k opakování s řešením 7.Zdroje Daňová.
Evropská obchodní akademie, Děčín I, Komenského náměstí 2, příspěvková organizace IČ tel Reg.č. projektuCZ.1.07/1.5.00/
Téma 4 Zdanění příjmů ze závislé činnosti  Zákon č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů,  Zákon č. 337/1992 sb., o správě daní a poplatků.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_253_TÉMA_ Zálohové platby Název školy Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná.
Veřejné rozpočty Mgr. Oldřich Hájek. Téma na dnešní cvičení Příjmy a výdaje obce za léta 2,3,4,5 a 6 –Obecné příjmy a výdaje –Zohledňuje se: Počet obyvatel.
FINANČNÍ GRAMOTNOST DANĚ ZŠ HejniceZ. Hyxa. DANĚ Daně a veřejné rozpočty daně jsou jedním ze zdrojů příjmů veřejných rozpočtů. Veřejné rozpočty jsou státní,
Zúčtovací vztahy z obchodních styků a zahraniční obchodní operace.
Bankovní účetnictví Nehmotný a hmotný majetek, zásoby
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
Účtování se zaměstnanci - účtová třída 3 účtová skupina 33
EVIDENCE VÝNOSŮ A NÁKLADŮ V ÚČETNICTVÍ
Zúčtování s dodavateli a odběrateli
MAJETEK V PODNIKU A ZDROJE FINANCOVÁNÍ
Transkript prezentace:

ÚČTOVÁNÍ VE TŘÍDĚ 3: ZÚČTOVACÍ VZTAHY (základní schémata)

Osnova Co účtujeme ve třídě 3? Účtování ve třídě 3 Účtování o poskytnutých a přijatých provozních zálohách Účtování pohledávek a závazků v cizích měnách Zúčtování se zaměstnanci a institucemi Zúčtování daní

Co účtujeme ve třídě 3? Pohledávky (krátkodobé i dlouhodobé): pohledávky z obchodních vztahů, směnky k inkasu, poskytnuté provozní zálohy Závazky (krátkodobé): závazky z obchodních vztahů, směnky k úhradě, přijaté provozní zálohy

Co účtujeme ve třídě 3? Zúčtování se zaměstnanci a institucemi: závazky vůči zaměstnancům pohledávky za zaměstnanci zúčtování s institucemi sociálního zabezpečení a zdravotního pojištění

1. Co účtujeme ve třídě 3? Zúčtování daní a dotací: daň z příjmů (účet 341) – účtují se zde zaplacené zálohy na daň z příjmů v průběhu roku, sražená daň z příjmů zdaněných zvláštní sazbou daně v případech, kdy lze tuto daň započíst na celkovou daňovou povinnost, a závazek ze splatné daně za zdaňovací období podle daňového přiznání ostatní přímé daně (účet 342) – účtuje se zde daň z příjmů, jejíž odvod finančnímu úřadu zajišťuje účetní jednotka jako plátce daně

1. Co účtujeme ve třídě 3? Zúčtování daní a dotací: DPH (účet 343) ostatní daně a poplatky (spotřební daně, silniční daň, daň z nemovitostí, daň dědická a darovací, daň z převodu nemovitostí a poplatky) – účet 345 dotace ze státního rozpočtu a ostatní dotace – účty 346, 347

1. Co účtujeme ve třídě 3? Pohledávky za společníky, za účastníky sdružení a za členy družstva Závazky ke společníkům, k účastníkům sdružení a ke členům družstva

1. Co účtujeme ve třídě 3? Jiné pohledávky a závazky Přechodné účty aktiv a pasiv Opravná položka k zúčtovacím vztahům a vnitřní zúčtování

2. Účtování ve třídě 3 Účtování o poskytnutých a přijatých provozních zálohách Účtování pohledávek a závazků v cizích měnách Zúčtování se zaměstnanci a institucemi Zúčtování daní