ZAJÍMAVÉ BUDOVY a OBJEKTY v Brně

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Turistické cíle v Brně Jakub Hlavenka 4.Bg.
Advertisements

KOSTELY A KAPLE V MĚSTSKÝCH ČÁSTECH BRNĚ
Auto výlet na Českomoravskou vysočinu
Hlavní město Praha Beznosková Šárka INFORMACE UBYTOVÁNÍ ZAJÍMAVOSTI
Návštěva areálu Podskalní mlýn ….. Návštěva areálu se uskutečnila Areál se nachází na okraji Brna v pěkné přírodní lokalitě.
rok 2014 První část Snímky jsou automaticky posouvány
ZAJÍMAVÉ SNÍMKY z BRNA Rok 2014.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková ANOTACE Prezentace zpracovává téma Praha – hl. město. Prezentace je.
Letecký pohled na část města ZAJÍMAVÉ OBJEKTY a PAMÁTKY ve Velké Bíteši Snímky Vladimír Hudec Srpen 2011 Grafická úprava Antonín Jirušek.
NÁVŠTĚVA JIŽNÍ MORAVY 7. BŘEZNA 2012 ÚVOD Návštěvu JIŽNÍ MORAVY- obcí kde se pěstuje a vyrábí víno jsme provedli Navštívili jsme obce Vrbice.
Alexandria, perla Středomoří, je, jeden z nejdůležitějších egyptských přístavů, druhé největší město Egypta a hlavní město stejnojmenného guvernátu.
Nový, zatím málo známý, fotograf v Brně.
Kostelec nad Černými lesy
Druhá část Rok 2013 ……. Snímky navazují na první část kostelů a kaplí z minulého roku. Tyto byly pořizovány v jednotlivých městských částech Brna, ve.
2013 ….. Již tradičně každým rokem probíhají Vánoce v krajském městě Brně spojené s Vánočními trhy. Tyto jsou na třech místech v centru města Náměstí.
KOSTELY A KAPLE V MĚSTSKÝCH ČÁSTECH BRNA Foto grafie pořízeny v roce 2012 První část-střed města.
ZAJÍMAVÉ OBJEKTY a PAMÁTKY ve Velké Bíteši Srpen 2011.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2č. materiálu:
NÁVŠTĚVA KROMĚŘÍŽE ÚVOD Autovýlet Vladimíra a jeho kamaráda Karla na prohlídku města a památek v Kroměříži se uskutečnil Odjetí.
Procházka městem Brnem
Z ajímavé BUDOVY a OBJEKTY v BRNĚ První část SOUČASNOST zpracováno - rok 2013.
Město a příměstské oblasti Obec, kde žiji. Město Většina obyvatel žije ve městech a v příměstských oblastech. Na předměstích byla postavena velká sídliště.
Návštěva Bratislavy Listopad 2013 … Bratislava je hlavní město Slovenské republiky, kde má sídlo prezident v Grasalkovičovom paláci na Hodžově náměstí.
Úvod Kroměříž je okresní město ve Zlínském kraji. Leží na řece Moravě. V městě žije tisíc obyvatel. V roce 1997 byla Kroměříž vyhlášena nejkrásnějším.
Česká republika: Plzeň Hospodářský zeměpis
LUHAČOVICE
znak vlajka Ročníková práce
Brno.
Opava.
Pohled na město Zajímavosti města Smírčí kámen, Socha sv. Jana Křtitele s křížem, Opevněný kostel sv. Jana Křtitele, Městská radnice, Celkový pohled.
Mgr. Hana hoberlová, ZŠ Rajhrad
Naše město Vizovice Nela Svačinová.
Praha Andy Poláková.
OPAVA. radnice HLÁSKA Na Horním náměstí je postavena budova, Hodinářská věž, jsou zde umístěny dva zvony. Jeden ze 17. století a druhý z 19. století.
N AŠE ŠKOLA MĚSTO HAVLÍČKŮV BROD KRAJ VYSOČINA ČESKÁ REPUBLIKA.
Výlet autem do Mikulova a Valtic ÚVOD Naše první zastavení bylo v Pasohlávkách s prohlídkou areálu AQUALAND MORAVIA. Další zastavení byla návštěva.
Před nedávnem jsem dostal od přítele pěknou prezentaci, „Muzeum voskových figurín ve Vídni.“ Při promítání prezentace jsem si zase zavzpomínal, jak jsem.
… … Úvod V polovině měsíce prosince v roce 2014 jsem si prohlédl zajímavou výstavu Moravské vesničky a Betlému. Z prohlídky, která se mi líbila a.
Město Brno.
MELODIE Úvod Tato internetová prezentace navazuje na první část, která byla zpracována v roce Jedná se o pokračování zajímavých budov a objektů,
2012 …… VÁNOCE- VÁNOČNÍ TRHY VE MĚSTĚ PROBÍHAJÍ NA NĚKOLIKA MÍSTECH OD do NA NÁMĚSTÍ SVOBODY NA ZELNÉM TRHU NA MORAVSKÉM NÁMĚSTÍ Vánoce.
Zajímavé fotografie Brno- leden 2016 melodie Pohled na náměstí-Zelný trh z horní části, od sousoší sv. Trojice.
Návštěva VYSOČAN Molenburku melodie Úvod Do obce v Moravském krasu Vysočan- Molenburku přijeli autem z Brna Vladimír a Karel. První jejich.
HLAVNÍ PAMÁTKY ČESKÉ REPUBLIKY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu
VY_32_INOVACE_27_Brno.  Druhé největší město v České republice  Největší město na Moravě  Leží na soutoku řek Svratky a Svitavy  Město úspěšných.
Adam Neumann a Štěpán Karlovec Jihomoravský kraj.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: V/2 Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk a jeho svět.
B RNO Kateřina Konečná 5. třída. P AMÁTKY MĚSTA B RNA.
VELKÁ MĚSTA ČR Školní projekt 2015/2016. BRNO · 2. Největší město v ČR · obyvatel · Soutok Svratky a Svitavy · Centrum soudní moci · Kulturní.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA NESOVICE, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 INOVACE A ZKVALITNĚNÍ VÝUKY PROSTŘEDNICTVÍM ICT VY_32_INOVACE_06_BRNO.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Andrea Kolářová Název : VY_32_INOVACE_8C_06_Praha Téma: Vlastivěda.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_312 _Praha Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
BRNO – VILA TUGENDHAT vila se nachází v městské části Brno-sever
MELODIE.
ČESKÉ BUDĚJOVICE A3V Obor Historie a místopis dne
Exkurze 11 . května 2017 Silvie Mikitová
Snímky pořízeny v letech 2014 a 2015
Putování po českých krajích.
VYHLÍDKOVÝ LET
FOTOGRAFIE 2017.
DIVADLA v BRNĚ ….
FOTOGRAFIE druhá část 2017.
DIVADLA v BRNĚ 2016.
PŘICHÁZEJÍCÍ JARO 2017.
Město a příměstské oblasti
FOTOGRAFIE třetí část 2017.
Vila Tugendhat v Brně.
1.
FOTOGRAFIE 2017.
VÁNOCE v BRNĚ 2017.
Transkript prezentace:

ZAJÍMAVÉ BUDOVY a OBJEKTY v Brně Historická část Zpracováno v roce 2013

ÚVOD Mezi největší města v Jihomoravském kraji patří BRNO. Podle posledního sčítání mělo k 26.3.2011 385 913 tisíc obyvatel. Také má mnoho zajímavých historických budov a objektů. Část těchto historických památek jsme zachytili fotoaparáty, které nabízíme v následujících snímcích…..

Vila TUGENDHAT v roce 1928 Ludwig Mies van der Rohe, byl požádán Gretou a Fritzem Tugendhatovými, o zpracování projektu na stavbu vily v Brně v roce 1930 slavnostně stavba byla ukončena 29.12.2012- je vila po rozsáhlé rekonstrukci slavnostně otevřena!

Snímek z MUZEA zakladatele oboru genetiky Gregora Mendla sídlícího v Augustiniánském opatství na Starém Brně Johan Gregor Mendl 1822-1884

Pohled na budovu, kde je umístěno MUZEUM Gregora Mendla v pozadí jsou věže kostela-Baziliky Nanebevzetí p. Marie

Skupina budov brněnského PIVOVARU dnešní pivovar byl založen v r Skupina budov brněnského PIVOVARU dnešní pivovar byl založen v r. 1872 na místě bývalého klášterního pivovaru

Budovy PIVOVARU na Starém Brně, kde je také restaurace

BAŤŮV PALÁC-CENTRUM Dominantní budova se nachází na souběhu ulic Jánská a Kobližná a nechala jej postavit v letech 1930-31 firma Baťa na základě projektu Vladimíra Karfíka

Mahenovo divadlo - Malinovského náměstí vybudované v letech 1881 až 1882 podle projektu F. Felenera a H. Helmera

STARÁ RADNICE Historické jádro vzniklo kolem roku 1240, klenutý průchod mezi Radnickou ulicí a nádvořím zdobí bohatě zdobený portál s legendární ohnutou věžičkou, který v roce 1511 vytvořil sochař a řezbář Antonín Pilgram ,

PRŮCHOD z Radnické ulice na nádvoří STARÉ RADNICE, kde jsou zavěšené DRAK a KOLO

Vstup z průchodu na nádvoří Staré Radnice a pohled na věž Radnice s ochozem a s výhledem na centrum města

Historická budova ŠPALÍČEK je v bloku budov na Zelném trhu a jeho počátky sahají do středověku

Divadlo REDUTA budova nejstaršího městského divadla, od svého vzniku roku 1600 mnohokráte poničena požáry a přestavována, divadlo je v prostoru Zelného trhu

Moravské zemské muzeum-Dietrichsteinský palác v Brně bylo založeno dekretem císaře Františka I. v červenci r. 1817. V současné době se v jeho sbírkách nachází 6 milionů předmětů z oboru botanika, geologie, genetika, zoologie…..

Budova hlavního osobního vlakového nádraží v Brně je v provozu již od r. 1839 a řadí se tak k nejstarším v České republice. Nachází se jižně od centra města na ul. Nádražní

Interiér budovy hl. nádraží - vstup po schodech k nástupištím, na čelním panelu jsou elektronické ukazatele odjezdů vlaků

Další snímek z interiéru budovy vlakového hlavního nádraží v Brně

Příjezd na hlavní osobní vlakové nádraží BRNO

Grand - jeden z nejstarších hotelů v Brně. Byl založen v r Grand - jeden z nejstarších hotelů v Brně. Byl založen v r. 1870 a nachází se přímo v historickém centru města na ulici Benešova v těsné blízkosti Hlavního vlakového nádraží

Další pohled na GRAND HOTEL ulice Benešova

Bývalé autobusové hlavní nádraží z r Bývalé autobusové hlavní nádraží z r. 1965, které nyní slouží pro autobusovou soukromou dopravu - autobusů STUDENT AGENCY BRNO-PRAHA

….. Jedná se o první část snímků a poté budou na ni navazovat další …… Zpracovali - Vladimír Hudec Karel Dyntera Březen 2013