FCHT – Aplikovaná Informatika v Chemii

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Tvorba webových stránek
Advertisements

KEG Marek RŮŽIČKA EuroMISE – Kardio, VŠE Praha Projekt Stepper – Aplikace pro podporu víceúrovňové formalizace textových dokumentů.
WEBMASTER Jakub Koželuh. Student Informatiky (ČZU) Student Informatiky (ČZU) ICQ: ICQ:
Microsoft Silverlight
Výroba bioethanolu Kryštof Dibusz VŠCHT Praha
Law-ref.org Kryštof Dibusz VŠCHT Praha FCHT – Informatika a Chemie 2. ročník
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: březen.
TVORBA WEBOVÝCH STRÁNEK
Katalog sociálních služeb EXPORT katalogu sociálních služeb SocialniSluzbyUK.cz Projekt „Katalog sociálních služeb, zkvalitnění jejich nabídky a vzdělávání.
Informační systém pro správu dokumentů a fotografií
Výrobní linka pro přípravu a distribuci elektronických knih Tomáš Businský MBA. Nezávislý konzultant V Praze dne
Setkání klinických uživatelů 2010 Petr Folwarczný.
FCHT – Aplikovaná Informatika v Chemii
Hartree-Fockova Metoda Kryštof Dibusz VŠCHT Praha FCHT – Aplikovaná Informatika v Chemii 4. ročník
Skladba HTML dokumentu
SIPVZ – úvodní modul P Pokročilá práce s textem metodické poznámky (4 h)
Tvorba dokumentů – kritéria Obsah a forma –aktuálnost a správnost informací, variabilní data, –forma adekvátní příjemci, estetika, –účelná struktura, členění.
Metainformační systém založený na XML Autor: Josef Mikloš Vedoucí práce: Ing. Jan Růžička, Ph.D. V/2004.
ARL klient Stručný přehled funkcí Klient – jiný přístup k datům v systému  Umožňuje používat i další pole v záznamu - Je nezbytný v případě.
Maturitní okruh 22: Úvod do HTML. Značkovací a klasické jazyky Klasické: převládá strukturovaný text (programovací kód), skripty jsou prováděny na straně.
Setkání Uživatelů systému Uživatelů systému T Series T Series Moravská galerie v Brně 14. listopadu 2007.
WAP 2.0 v XHTML a WAP CSS, Autor: Miroslav Klíma Vedoucí práce: PaedDr. Petr Pexa kvalitní web na display mobilního telefonu…
S NÁMI DOKÁŽETE VÍCE... Zákaznický den k verzi V E R Z E Systém a Personalistika Výdej
uložené procedury (stored procedures) triggery, sekvence, pohledy, funkce, parametrické dotazy (prepared statements) komplexní agregace a SQL dotazy jiné.
Analýza infromačního systému. Matice afinity ISUD matice – Insert (vkládání dat) – Select (výběr dat) – Update (aktualizace dat) – Delete (vymazání dat)
5. listopadu 2007Stanislav Tomeš PRAHA ročník setkání uživatelů GEPRO a ATLAS.
Bodový systém Kryštof Dibusz VŠCHT Praha FCHT – Informatika a Chemie 3. ročník
XML na papír Dušan Fencl
Printfórum 2011 Vliv nasazení JDF workflow na efektivitu výrobních procesů Peter Smékal, Heidelberg Praha.
Law-Ref Elektronická databáze mezinárodních smluvních dokumentů Kryštof Dibusz VŠCHT Praha FCHT – Informatika a Chemie 3. ročník
Tento vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu EU – peníze školám Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Oprava chybného znaku v souborech xml. Když hlásí webová kontrolní služba pro IS VaVaI (kontrola před odesláním dat do RIV) upozornění, že máte v souboru.
Tento vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu EU – peníze školám Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Vít Profant Obhajoba bakalářské práce
Internetové publikování Doc. Ing. Petr Zámostný, Ph.D. místnost: A-72a tel.: 4222, 4167 (sekretariát ústavu 111)
EndNoteWeb a ResearcherID – užitečné nástroje Web Of Science
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Markéta Šindelářová Materiál: VY_32_INOVACE_ICT33.06 Téma: PowerPoint.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Markéta Šindelářová Materiál: VY_32_INOVACE_ICT33.04 Téma: PowerPoint.
XML eXtensible Markup Language Adolf Knoll Národní knihovna ČR
Vyhledávání v IPACu Přístup ze stránek Knihovny AV ČR (ústavní bibliografie ASEP – systém ARL, zkušební provoz) Data od roku 1993 Kontrola zpracovaných.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Markéta Šindelářová Materiál: VY_32_INOVACE_ICT33.03 Téma: PowerPoint.
PHP Programy pro tvorbu WWW stránek - 01
Možnosti využití programu HYDATA. Co je HYDATA? program pro tvorbu databáze dat a jejich dalšího zpracování –(srážky, průtok, výpar a další meteorologická.
Petr Šmíd Obsah prezentace Co je to XML ?
Ověření Možnosti Využití Jazyka XML a Formátu SVG Pro Potřeby Metainformačního Systému CAGI Zpracovatel:tomáš duchoslav Vedoucí: ing. Jan růžička.
Úvod do XML S využitím materiálů z Zdeněk Žabokrtský.
Moderní škola 2011, CZ.1.07/1.4.00/ Informační a komunikační technologie Powerpoint 2010 Powerpoint - export prezentace do pdf VY_32_INOVACE_19.
TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI Fakulta mechatroniky, informatiky a mezioborových studií Tento materiál vznikl v rámci projektu ESF CZ.1.07/2.2.00/
XSLT překladač Marek Běhálek Informatika a aplikovaná matematika FEI VŠB-TU Ostrava.
Tvorba metainformačního systému pro prostorová data s využitím Internetových technologií Zpracovatel: Tomáš Duchoslav Vedoucí: Dr. Ing. Bronislava Horáková.
Univerzita třetího věku kurz Pokročilý Tabulkový procesor 4.
Informatika (1) Počítač - základní pojmy HW a SW4 OS MS-DOS, Windows 95, 982 Org. souborů na disku, operační paměť2 Aplikace Malování, Word8 Základy programování.
XML, (X)HTML, DHTML, CSS Pavel Tvrdík 2008, Oktáva.
Územní identifikace a adresy v RÚIAN Jiří Formánek.
2 Mgr. Ladislav Králíček, 2. ZŠ Dobříš,
Centrum informatizace a výpočetní techniky, Západočeská univerzita v Plznihttp:// Ukázky použití šablony a problémy s jednotným vzhledem.
XML a datový standard Zdeněk Jirkovec Softwarové Aplikace a systémy.
NetBeans Plugin.  Echo2 web framework (Ajax, Java)  NetBeans IDE (modularita, Swing designer)  Vizuální design uživatelského rozhraní (WYSIWYG)  Drag.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115
Redakční systém pro web nezávislých herních vývojářů
FCHT – Informatika a Chemie
Značkovací jazyky Začínáme.
Cvičení 3 Microsoft Word
Značkovací jazyk HTML Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jitka Vlčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN.
FCHT – Informatika a Chemie
Ověřování první sbírky
Seminář ASEP Hana Munziová Knihovna AV ČR, Praha.
Studijní katalog v IS na FSS
Editace interaktivních osnov etech schůzka
Digitalizace textů obsahujících matematickou symboliku
Transkript prezentace:

FCHT – Aplikovaná Informatika v Chemii Databáze MedisAlarm Kryštof Dibusz VŠCHT Praha FCHT – Aplikovaná Informatika v Chemii 4. ročník email: dibuszk@vscht.cz Kdo jsem..... V nasledujicich 15 minutach, bych Vam chtel predstavit muj projekt, ktery uz delam od 2. semestru. Jmenuje se Law-Ref, ale nazval jsem ho law- ref.org aby bylo zrejme, ze se jedna o internetovou projekt a zaroven je z nazvu zrejme kde ho najdete.

Cíle projektu Optimalizace toxikologických dat Editor pro vkládání a editaci sloučenin Optimalizace výstupu – přehlednost, jednotnost Eliminace chyb, nepřesností a překlepů Projekt vznikl cca. pred rokem a pul, z hlavy koho jineho nez Mily. Prvotni a v podstate stale trvajici zamer, byl sjednotit smlouvy tykajici se mezinarodniho prava. Predelat je, opravit chyby, propojit je mezi sebou, dohledat k nim dalsi data, vtvorit slovnik. Hlavni slia projektu mela byt ve sjednocení – nashromazdit spoustu smluv z ruznych databazi a sjednotit je vsecky na JEDNO misto. Usnadneni prace uzivatelum. Nemusi hledat jinde. Samozrejme je vse delane anglicky, takze projekt funguje mezinarodne. Dalsi cil – naucit me xml a ukazat svetu jak mocny je xml nastroj. Co se pomoci nej da udelat, vyhody oproti obycejnym textovym smlouvam, ktere ukazu pozdeji. A taky nemene podstatna, byla reklama pro nas obor, aby bylo vydet co vsechno se da dokazat.

Kámen úrazu Gigantický textový soubor Bez pravidel Bez jednotné struktury

Nejednotnost formátu

Editor MedisAlarm Úvodní stránka – seznam všech sloučenin Editace konkrétní sloučeniny Ukládání změn Export do XML Databaze = vsecko pohromade, najednou Anglicky = svetovy jazyk, neni omezenou jaykove Vetsi pravdepodobnost, ze to u nas bude bez chyb. protoze cerpam a porovnavam vice zdroju Propojenost = article ref Keywords = terms, diky nim se daji najit smlouvy se spolecnejma keywords, neob jen articly se spolecnym keywordem v ramci jedny smlouvy Rozdelni podle keywordu neni stejny jako podle keywords!!! Definice = jsou to jiny nez normalni, jsou pravnicky, to je velkej rozdil

Úvodní stránka

Editace sloučenin

Export XML

Použité technologie XML – eXtensible Markup Language Programovací jazyky XSLT a Python Django framework

Závěr Text převeden do XML Editor Kontrola chyb Optimalizace výstupu Plány do budoucna

Děkuji za pozornost