SLITINY KOVŮ.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Rudy Vzdělávací oblast : Člověk a jeho svět Člověk součást přírody
Advertisements

Kovy Aktivita č. 6: Poznáváme chemii Prezentace č. 11
Kovy Fe, Al, Cu, Zn.
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_123_IT5 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Další průmyslové kovy – měď, hliník
Mgr. Miloslava Pucandlová ZŠ Sadová, 1756, Čáslav
TŘÍDĚNÍ CHEMICKÝCH PRVKŮ I. Chemie 8. ročník
VY_52_INOVACE_02/1/21_Chemie
VY_ 32_INOVACE_HV.27 Vzdělávací oblast-obor-tém. okruh
OXIDAČNĚ REDUKČNÍ REAKCE
Anotace Prezentace určená k opakování a procvičování učiva o kovech, nekovech a polokovech Autor Ing. Lenka Kalinová JazykČeština Očekávaný výstup Rozpozná.
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět :Chemie Ročník : 8. Téma.
KOVY.
Název šablony Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název VM 8. ročník- Člověk a příroda – Chemie - periodická soustava prvků Autor VM Gabriela.
Anotace Prezentace určená k opakování a procvičování učiva o kovech
Chemie 8. ročník Kovy.
Kovy Chemie 8. třída.
5.4 Většinu prvků tvoří kovy
Kovy.
Kovy Mgr. Helena Roubalová
SMĚSI Látky kolem nás chemické látky směsi např. slaná voda
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACEMateriál seznamuje žáky s vlastnostmi a využitím stříbra,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACEMateriál seznamuje žáky se společnými vlastnostmi kovů a.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACEMateriál seznamuje žáky s vlastnostmi a využitím železa,
Text pro žáky Vodiče a izolanty.
Elektronická učebnice - II
Doba bronzová a železná
Vypracoval: Martin Murys Konzultant: Mgr. Miroslava Zbavitelová
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Kovy 1 Materiál byl vytvořen v rámci projektu „Modernizace výuky na ZŠ ORLÍ LIBEREC“ reg. č. CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Mgr. Pavlína Lejsková ZŠ praktická.
VY_52_INOVACE_02/1/22_Chemie KOVY - procvičování Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Bohdan Hladký ŠABLONA: V/2 – Inovace.
Kovy Fe, Al, Cu, Pb, Zn, Ag, Au.
Ch_096_Prvky_Vlastnosti a použití chemických prvků-Kovy-Slitiny
ZÁKLADNÍ ŠKOLA BENÁTKY NAD JIZEROU, PRAŽSKÁ 135 projekt v rámci operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: V/2 Název: Využívání.
Poznávání povolání. V obchodě prodává….. …prodavačka.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:8. ročník Klíčová slova:Amerika – závislá území.
Technické materiály kovové
Kyseliny a zásady Měření pH
Speciální základní škola a mateřská škola Litomyšl,
UPOZORNĚNÍ Pro správné zobrazení si nainstalujte font BahamasLight, možná je v základní sadě fontů MS Office, ale to si nejsem jistej.
Vzdělávací oblast: Člověk a příroda, Chemie Název: Opakování kovy a nekovy Autor: Zdeněk Fikejs Datum, třída: , 9.roč. Stručná anotace:Opakovací.
Nejpoužívanější kovy na Zemi Železo, měď, hliník Autor: Mgr. Vlasta Hrušová.
VÝZNAMNÉ KOVY. ŽELEZO Výskyt: v přírodě v různých sloučeninách – železné rudy součást krevního barviva hemoglobinu v lidském organismu Vlastnosti: stříbrolesklý,
Tento projekt je spolufinancován z Tento projekt je spolufinancován z EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU OP vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Název operačního programu: OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Marcela Koubová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Marcela Koubová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR:Mgr. Tomáš.
Autor výukového materiálu: Petra Majerčáková Datum vytvoření výukového materiálu: únor 2013 Ročník, pro který je výukový materiál určen: VIII Vzdělávací.
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou, Smetanova 123 AUTOR: Danuše Lebdušková NÁZEV: VY_32_INOVACE_ 144_Kovové nerosty TEMA: Neživá.
Projekt:OP VK Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Autor:Mgr. Alena Přibíková Číslo DUM:Ch Datum ověření ve výuce: Ročník:8.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada09 AnotaceTechnické.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Další důležité kovy. Vypracoval: Lukáš Karlík
Autor: Stejskalová Hana
Název projektu: Učíme obrazem Šablona: III/2
Kovy Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Tomáš.
Název projektu: Učíme obrazem Šablona: III/2
Technické materiály - neželezné kovy, cín, olovo ....
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Autor: Mgr. M. Vejražková
AUTOR: Mgr. Gabriela Budínská NÁZEV: VY_32_INOVACE_7B_16
Speciální základní škola a mateřská škola Litomyšl,
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Školní Stará Boleslav
Dostupné z Metodického portálu ISSN
Transkript prezentace:

SLITINY KOVŮ

Slitiny kovů vznikají ztuhnutím roztavených směsí kovů (pevné roztoky) slitiny mají výhodnější vlastnosti než samotné kovy Nejznámější slitiny: bronz (měď a cín) mosaz (měď a zinek) pájky (olovo a cín) dural (hliník, hořčík a další kovy) oceli (železo a jiné kovy, např. chrom, mangan)

slitina bronz

slitina mosaz

Mince jsou vyrobené: z hliníku z mědi ze stříbra z mosazi

slitina pájka

slitina dural

Zdroje obrázků: http://www.alu-profily.cz/wp-content/uploads/2014/02/slitiny_hliniku_taveni-300x199.jpg http://almermetal.com/img/metal/bronz/almermetal-bronz-(2).jpg http://media.sport.cz/images/gallery/0000000009990701/hspFCUTpDDmfdyaZu5zZUA/51a71eec01a8086ed1b80100-161842.jpg?20130530114809 http://www.svornost.com/wp-content/uploads/martina-sablikova-bronz.JPG http://www.cncshop.cz/upload/products/preview/383-TRM_BRFL.jpg http://pvh.ff.cuni.cz/exkurze04/images/italie_075.jpg http://www.klikyhorovice.cz/images/p/max/k152/Kiel-rhr-bronz-p1.jpg http://www.archeologienadosah.cz/sites/default/files/bronz_dyky_zatisi_8.jpg http://neumanns.cz/images/sort/fitinky.jpg http://gregwalkermusic.co.uk/Images/brass.jpg http://www.ceskekovani.cz/files/klika-eva-bronz[1].jpg http://www.floorwood.cz/galerie/1_77253/garnyz-vidella-cesar-apo-anticka-mosaz-19-dvojita-default.jpg http://www.generalcompact.cz/w960/mosazne-zabradli-jam-model-jam-3451.jpg http://www.barovenoviny.cz/wordpress/wp-content/uploads/2011/10/atradice.jpg http://www.dobre-naradi.cz/media/upload/1000x1000/product/0/65-pajka_elektricka_pistolova_ferm_fsk_100_cid1.jpg http://rc.305.cz/images/pajky_cinove_ruzne.jpg http://www.avcr.cz/miranda2/export/sitesavcr/data.avcr.cz/veda_a_vyzkum/vyznamne_a_zajimave_projekty/neziva_priroda/img_neziva/cost2.jpg http://kolo.cz/media/katalog/2007/full_author07_impulsev.jpg http://www.folie-plachty.cz/files/dural5[3].jpg http://www.vinklarek.cz/shop_images/dural.jpg http://www.vybersito.cz/userfiles/clanky/stan2.jpg