Integrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Život jako leporelo, registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/
Advertisements

Doba poděbradská korunovace Ladislava Pohrobka
JIŘÍ Z PODĚBRAD A JAGELLONSKÁ DYNASTIE (1437 – 1526)
Doba pohusitská a Jiří z Poděbrad
JMÉNO AUTORA: MGR. BARBORA JÁŠOVÁ DATUM VYTVOŘENÍ:
Český stát za vlády Jagellonců
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
Název: Vladislav II. Jagellonský Autor: Mgr. Eva Vondrková
ČESKÝ STÁT ZA VLÁDY JAGELLONCŮ
DOBA JAGELLONSKÁ.
České země po husitských válkách
Gymnázium, Broumov, Hradební 218
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Doba poděbradská a Jagellonci
Jagellonci a nástup Habsburků
Integrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380
START HISTORICKÁ DESÍTKA DOBA RUDOLFA II. HODNĚ ŠTĚSTÍ.
Integrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380
Jagellonci na českém trůně
Autor: Mgr. Jiřina Kadlecová Vzdělávací oblast: Člověk a společnost
VY_32_INOVACE_24-19 Jiří z Poděbrad Král dvojího lidu.
Čechy po Lipanech Doba poděbradská
Český stát za vlády Jagellonců
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Moderní škola
Habsburkové 1526 – 1918 I. část.
Habsburkové na českém trůně
ČESKÝ STÁT ZA JAGELLONCŮ
Gymnázium, Broumov, Hradební 218
START HISTORICKÁ DESÍTKA DOBA JIŘÍHO Z PODĚBRAD HODNĚ ŠTĚSTÍ.
Období vlády Jagellonců
JAGELLONCI 1471 – 1526.
Jagellonci 7. ročník.
Název vzdělávacího materiálu: Český středověk
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Vladislav Michl
Vyber co sem nepatří katolíci luteráni kalvinisté
Doba jagellonská.
Jagellonci na českém trůně
Ludvík Jagellonský Základní škola Kutná Hora, Kremnická 98
7. ročník Pozdní středověk
Jagellonci v Čechách 7.ročník.
Integrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380
Jméno autora: Mgr. Barbora Jášová Datum vytvoření:
Jagellonci.
Jagellonci 7. ročník.
Nová dynastie na českém trůně: HABSBURKOVÉ
Období vlády Jagellonců a Habsburků v českých zemích
Nástup Habsburků na český trůn
START HISTORICKÁ DESÍTKA DOBA ALBRECHTA Z VALDŠTEJNA HODNĚ ŠTĚSTÍ.
Název školy Integrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektu CZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod.
České středověké dějiny – hra Riskuj
doba Jiřího z Poděbrad a vláda jagellonců
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Jindřiška Řehořková Název DUM: VY_32_Inovace_ České království za Jagellonců Název sady: Pozdní středověk.
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Základní škola a Mateřská škola generála Pattona Dýšina, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Hana Műllerová NÁZEV: VY_32_INOVACE_5B_13 TÉMA: Český stát.
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Hana Míčová Název: VY_32_INOVACE_28_D7 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Téma: Pozdní gotika.
Název školy:ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor:Mgr. Zuzana Medveďová Název:VY_32_INOVACE_D Téma:Jiří z Poděbrad a Jagellonci Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
Doba poděbradská a jagellonská
Druh učebního materiálu
JAGELLONCI NA ČESKÉM TRŮNĚ
Jiří z Poděbrad a Jagellonci
Obchodní akademie, Střední odborná škola
České země po nástupu Habsburků
ČESKÉ ZEMĚ PO HUSITSKÝCH VÁLKÁCH
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Středověk – Jagellonci
Škola Katolické gymnázium Třebíč, Otmarova 22, Třebíč Název projektu
Jiří z Poděbrad 4. ročník.
JIŘÍMU Z PODĚBRAD SE ŘÍKALO …
Transkript prezentace:

Integrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 START Název školy Integrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0374 Inovace vzdělávacích metod EU - OP VK Číslo a název klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Autor Mgr. Michal Hynek Číslo materiálu VY_32_INOVACE_DEJ_1S_HY_20_12 Název Historická desítka – Doba Vladislava II. Jagellonského Druh učebního materiálu Prezentace - test Předmět Dějepis Ročník 1 Tematický celek Osobnosti české historie a jejich doba Anotace Prezentace v podobě testu obsahujícího deset otázek s nabídkou tří možných odpovědí na téma „Vladislava II. Jagellonského “. Test může sloužit jako zopakování či kontrola probraného učiva. Metodický pokyn Pomůcky: PC, dataprojektor. Testová prezentace slouží k zopakování či kontrole probraného učiva. Lze provést samostatně žáky nebo pod vedením učitele. Test lze vyhodnotit dle uvážení učitele. Klíčová slova Historická desítka, Vladislav II., Matyáš Korvín, Jagellonci, test, kvíz. Očekávaný výstup Žáci si zopakují a zafixují informace o době jagellonské v Čechách, tzn. o vládě Vladislava II. Jagellonského a jeho syna. Datum vytvoření 3. 12. 2013

DOBA VLADISLAVA JAGELLONSKÉHO 1 2 3 4 HISTORICKÁ DESÍTKA 5 6 7 8 9 10 HODNĚ ŠTĚSTÍ

OTÁZKA 1 Vladislav II. Jagellonský obdržel přezdívku: Král Bene HISTORICKÁ DESÍTKA OTÁZKA 1 Vladislav II. Jagellonský obdržel přezdívku: Král Bene Vladislav Dobrotivý Otec Jagellonec a b c

OTÁZKA 1 a Vladislav II. Jagellonský obdržel přezdívku: Král Bene HISTORICKÁ DESÍTKA OTÁZKA 1 Vladislav II. Jagellonský obdržel přezdívku: Král Bene Vladislav Dobrotivý Otec Jagellonec Správně a b a c a Vaše odpověď:

OTÁZKA 1 a Vladislav II. Jagellonský obdržel přezdívku: Král Bene HISTORICKÁ DESÍTKA OTÁZKA 1 Vladislav II. Jagellonský obdržel přezdívku: Král Bene Vladislav Dobrotivý Otec Jagellonec Správně a b a c b Vaše odpověď:

OTÁZKA 1 a Vladislav II. Jagellonský obdržel přezdívku: Král Bene HISTORICKÁ DESÍTKA OTÁZKA 1 Vladislav II. Jagellonský obdržel přezdívku: Král Bene Vladislav Dobrotivý Otec Jagellonec Správně a b a c c Vaše odpověď:

HISTORICKÁ DESÍTKA OTÁZKA 2 Rozdělení českého království bylo potvrzeno Olomouckou smlouvou v roce: 1476 1477 1478 a b c

HISTORICKÁ DESÍTKA OTÁZKA 2 Rozdělení českého království bylo potvrzeno Olomouckou smlouvou v roce: 1476 1477 1478 Správně a b c c a Vaše odpověď:

HISTORICKÁ DESÍTKA OTÁZKA 2 Rozdělení českého království bylo potvrzeno Olomouckou smlouvou v roce: 1476 1477 1478 Správně a b c c b Vaše odpověď:

HISTORICKÁ DESÍTKA OTÁZKA 2 Rozdělení českého království bylo potvrzeno Olomouckou smlouvou v roce: 1476 1477 1478 Správně a b c c c Vaše odpověď:

OTÁZKA 3 Dohoda mezi katolíky a kališníky z roku 1485 se nazývala: HISTORICKÁ DESÍTKA OTÁZKA 3 Dohoda mezi katolíky a kališníky z roku 1485 se nazývala: jihlavská dohoda prostějovská kompaktáta kutnohorský smír a b c

OTÁZKA 3 c Dohoda mezi katolíky a kališníky z roku 1485 se nazývala: HISTORICKÁ DESÍTKA OTÁZKA 3 Dohoda mezi katolíky a kališníky z roku 1485 se nazývala: jihlavská dohoda prostějovská kompaktáta kutnohorský smír Správně a b c c a Vaše odpověď:

OTÁZKA 3 c Dohoda mezi katolíky a kališníky z roku 1485 se nazývala: HISTORICKÁ DESÍTKA OTÁZKA 3 Dohoda mezi katolíky a kališníky z roku 1485 se nazývala: jihlavská dohoda prostějovská kompaktáta kutnohorský smír Správně a b c c b Vaše odpověď:

OTÁZKA 3 c Dohoda mezi katolíky a kališníky z roku 1485 se nazývala: HISTORICKÁ DESÍTKA OTÁZKA 3 Dohoda mezi katolíky a kališníky z roku 1485 se nazývala: jihlavská dohoda prostějovská kompaktáta kutnohorský smír Správně a b c c c Vaše odpověď:

OTÁZKA 4 Matěj Rejsek z Prostějova byl známý: stavitel HISTORICKÁ DESÍTKA OTÁZKA 4 Matěj Rejsek z Prostějova byl známý: stavitel astronom a astrolog kazatel a b c

OTÁZKA 4 a Matěj Rejsek z Prostějova byl známý: stavitel HISTORICKÁ DESÍTKA OTÁZKA 4 Matěj Rejsek z Prostějova byl známý: stavitel astronom a astrolog kazatel Správně a b a c a Vaše odpověď:

OTÁZKA 4 a Matěj Rejsek z Prostějova byl známý: stavitel HISTORICKÁ DESÍTKA OTÁZKA 4 Matěj Rejsek z Prostějova byl známý: stavitel astronom a astrolog kazatel Správně a b a c b Vaše odpověď:

OTÁZKA 4 a Matěj Rejsek z Prostějova byl známý: stavitel HISTORICKÁ DESÍTKA OTÁZKA 4 Matěj Rejsek z Prostějova byl známý: stavitel astronom a astrolog kazatel Správně a b a c c Vaše odpověď:

HISTORICKÁ DESÍTKA OTÁZKA 5 Vladislav II. vládl do roku 1490 v Čechách, ostatní země Koruny české ovládal: Matyáš Korvín Zdeněk ze Šternberka Maxmilián Habsburský a b c

HISTORICKÁ DESÍTKA OTÁZKA 5 Vladislav II. vládl do roku 1490 v Čechách, ostatní země Koruny české ovládal: Matyáš Korvín Zdeněk ze Šternberka Maxmilián Habsburský Správně a b a c a Vaše odpověď:

HISTORICKÁ DESÍTKA OTÁZKA 5 Vladislav II. vládl do roku 1490 v Čechách, ostatní země Koruny české ovládal: Matyáš Korvín Zdeněk ze Šternberka Maxmilián Habsburský Správně a b a c b Vaše odpověď:

HISTORICKÁ DESÍTKA OTÁZKA 5 Vladislav II. vládl do roku 1490 v Čechách, ostatní země Koruny české ovládal: Matyáš Korvín Zdeněk ze Šternberka Maxmilián Habsburský Správně a b a c c Vaše odpověď:

OTÁZKA 6 Vladislavské zřízení zemské z roku 1500 neomezovalo: města HISTORICKÁ DESÍTKA OTÁZKA 6 Vladislavské zřízení zemské z roku 1500 neomezovalo: města panstvo královskou moc a b c

OTÁZKA 6 b Vladislavské zřízení zemské z roku 1500 neomezovalo: města HISTORICKÁ DESÍTKA OTÁZKA 6 Vladislavské zřízení zemské z roku 1500 neomezovalo: města panstvo královskou moc Správně a b b c a Vaše odpověď:

OTÁZKA 6 b Vladislavské zřízení zemské z roku 1500 neomezovalo: města HISTORICKÁ DESÍTKA OTÁZKA 6 Vladislavské zřízení zemské z roku 1500 neomezovalo: města panstvo královskou moc Správně a b b c b Vaše odpověď:

OTÁZKA 6 b Vladislavské zřízení zemské z roku 1500 neomezovalo: města HISTORICKÁ DESÍTKA OTÁZKA 6 Vladislavské zřízení zemské z roku 1500 neomezovalo: města panstvo královskou moc Správně a b b c c Vaše odpověď:

OTÁZKA 7 Jediným synem a následníkem Vladislava II. na trůně byl: HISTORICKÁ DESÍTKA OTÁZKA 7 Jediným synem a následníkem Vladislava II. na trůně byl: Albrecht Jagellonský Lešek Jagellonský Ludvík Jagellonský a b c

OTÁZKA 7 c Jediným synem a následníkem Vladislava II. na trůně byl: HISTORICKÁ DESÍTKA OTÁZKA 7 Jediným synem a následníkem Vladislava II. na trůně byl: Albrecht Jagellonský Lešek Jagellonský Ludvík Jagellonský Správně a b c c a Vaše odpověď:

OTÁZKA 7 c Jediným synem a následníkem Vladislava II. na trůně byl: HISTORICKÁ DESÍTKA OTÁZKA 7 Jediným synem a následníkem Vladislava II. na trůně byl: Albrecht Jagellonský Lešek Jagellonský Ludvík Jagellonský Správně a b c c b Vaše odpověď:

OTÁZKA 7 c Jediným synem a následníkem Vladislava II. na trůně byl: HISTORICKÁ DESÍTKA OTÁZKA 7 Jediným synem a následníkem Vladislava II. na trůně byl: Albrecht Jagellonský Lešek Jagellonský Ludvík Jagellonský Správně a b c c c Vaše odpověď:

OTÁZKA 8 Vláda Jagellonců u nás končí roku: 1516 1521 1526 a b c HISTORICKÁ DESÍTKA OTÁZKA 8 Vláda Jagellonců u nás končí roku: 1516 1521 1526 a b c

OTÁZKA 8 c Vláda Jagellonců u nás končí roku: 1516 1521 1526 a HISTORICKÁ DESÍTKA OTÁZKA 8 Vláda Jagellonců u nás končí roku: 1516 1521 1526 Správně a b c c a Vaše odpověď:

OTÁZKA 8 c Vláda Jagellonců u nás končí roku: 1516 1521 1526 b HISTORICKÁ DESÍTKA OTÁZKA 8 Vláda Jagellonců u nás končí roku: 1516 1521 1526 Správně a b c c b Vaše odpověď:

OTÁZKA 8 c Vláda Jagellonců u nás končí roku: 1516 1521 1526 c HISTORICKÁ DESÍTKA OTÁZKA 8 Vláda Jagellonců u nás končí roku: 1516 1521 1526 Správně a b c c c Vaše odpověď:

OTÁZKA 9 Poslední Jagellonec na českém trůně padl v bitvě: na Lechu HISTORICKÁ DESÍTKA OTÁZKA 9 Poslední Jagellonec na českém trůně padl v bitvě: na Lechu u Moháče u Vogastisburku a b c

OTÁZKA 9 b Poslední Jagellonec na českém trůně padl v bitvě: na Lechu HISTORICKÁ DESÍTKA OTÁZKA 9 Poslední Jagellonec na českém trůně padl v bitvě: na Lechu u Moháče u Vogastisburku Správně a b b c a Vaše odpověď:

OTÁZKA 9 b Poslední Jagellonec na českém trůně padl v bitvě: na Lechu HISTORICKÁ DESÍTKA OTÁZKA 9 Poslední Jagellonec na českém trůně padl v bitvě: na Lechu u Moháče u Vogastisburku Správně a b b c b Vaše odpověď:

OTÁZKA 9 b Poslední Jagellonec na českém trůně padl v bitvě: na Lechu HISTORICKÁ DESÍTKA OTÁZKA 9 Poslední Jagellonec na českém trůně padl v bitvě: na Lechu u Moháče u Vogastisburku Správně a b b c c Vaše odpověď:

OTÁZKA 10 Vladislav II. Jagellonský vládl v letech: 1468 - 1506 HISTORICKÁ DESÍTKA OTÁZKA 10 Vladislav II. Jagellonský vládl v letech: 1468 - 1506 1478 - 1526 1471 - 1516 a b c

OTÁZKA 10 c Vladislav II. Jagellonský vládl v letech: 1468 - 1506 HISTORICKÁ DESÍTKA OTÁZKA 10 Vladislav II. Jagellonský vládl v letech: 1468 - 1506 1478 - 1526 1471 - 1516 Správně a b c c a Vaše odpověď:

OTÁZKA 10 c Vladislav II. Jagellonský vládl v letech: 1468 - 1506 HISTORICKÁ DESÍTKA OTÁZKA 10 Vladislav II. Jagellonský vládl v letech: 1468 - 1506 1478 - 1526 1471 - 1516 Správně a b c c b Vaše odpověď:

OTÁZKA 10 c Vladislav II. Jagellonský vládl v letech: 1468 - 1506 HISTORICKÁ DESÍTKA OTÁZKA 10 Vladislav II. Jagellonský vládl v letech: 1468 - 1506 1478 - 1526 1471 - 1516 Správně a b c c c Vaše odpověď: