Konference 26/8/2011 Internet pro všechny Sušice 2011 Datové, ICT a SMS služby pro ISP.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Poznejte jak je skvělé Mít to pod Kontrolou a máte svou infrastrukturu pod kontrolou Michal Hroch Produktový manažer Microsoft ČR.
Advertisements

Mobilně a (ne)bezpečně
Stránka 1, © Vema, a. s.. Stránka 2, © Vema, a. s. Podnikové aplikace  Integrovaný podnikový systém (Integrated Business System):  komplex aplikací.
Koordinační porada informatiků obcí III. typu Spálené Poříčí 14. –
1 Nový projekt Přechod na nové řešení O čem bude třeba rozhodnout.
Virtualizace DATA-INTER Opava Vladimír Holub
Podpůrná prezentace k semestrálnímu projektu:
Hosting informačního systému K2
Bezpečnost a spolehlivost
České Radiokomunikace Nové trendy v oblasti radiových sítí a sdílení telekomunikační infrastruktury Marcel Procházka Manažer pro rozvoj služeb a strategii.
České Radiokomunikace
České Radiokomunikace Propojení do sítí operátorů
České Radiokomunikace Nové možnosti sdílení sítí
| Copyright© 2010 Microsoft Corporation Markéta Douděrová Microsoft PŘEDSTAVENÍ:
1. 3 Business priorita Scénář Řešení Produkty Rozvoj a podpora Partneři.
Elektronický obchod. Požadavky na funkčnost aplikace nabídka zboží zboží se může prodávat za různé ceny (akční nabídky, sezónní výprodeje) evidence zákazníků.
Tomáš Baďura ARI.  Mnoho velkých společností dávno začalo prosazovat přesun výpočetního výkonu IT do velkých datových center.  Decentralizované systémy.
Přínosy virtualizace a privátního cloudu
Základy informatiky Internet Ing. Roman Danel, Ph.D. Institut ekonomiky a systémů řízení Hornicko – geologická fakulta.
Technologická centra a hostování Jihlava
Kam kráčí české bezdrátové sítě Jiří Lešek (ředitel velkoobchodu datových národních služeb Milan Petrásek (produktový manažer) Cloudové.
Zlín - květen 2006 Regionální knihovní systém Clavius REKS firma LANius s.r.o.
Bezpečnost na platformě Microsoft & Petr Hartmann Solution Specialist Microsoft.
Privátní cloud. tcp cloud a.s. O nás Certifikace ISO (ISO 9001, ISO , ISO 27001) Certifikovaní experti dle oblastí (cloud, hardware, virtualizace,
1 Rešení Cisco a Linksys – segment SMB. 2 Linksys/Cisco Domácíuživatelé Střední a velké korporace Domácí a malé kanceláře, střední firmy Středně velké.
Řízené služby v praxi. CENA - NIŽŠÍ TCO - SNADNÁ KONTROLA NAD INVESTIČNÍMI A PROVOZNÍMI NÁKLADY Provozní náklady Porovnání nákladů při pořízení systému.
Představení společnosti ATODA Telemarketing, spol. s.r.o.
Simon, Štancl, Vajdl, Valenta.  Sunnysoft mControl je komplexní řešení pro kontrolu a správu firemních PDA zařízení. Jde o nový produkt na trhu přinášející.
Technologická centra ORP – nabídka řešení od Telefónica O2
Aplikace VT v hospodářské praxi internetové technologie Ing. Roman Danel, Ph.D. VŠB – TU Ostrava.
CCNA 2 3. Network Upgrade. CCNA2: 3. Network upgrade 1. krok: Analýza současného stavu  počet uživatelů  vybavení  předpokládaný růst sítě  internetové.
HAMÉ NABÍDKA CO-PROMOTION Česká republika Slovensko
SOFT-TRONIK, a.s. VMware vSphere & VMware View Petr Procházka
Tomáš Václav, manažer produktového marketingu V Praze dne 23. září 2008 Internet v mobilu, nebo mobilní Internet?
Jan Křečan ISSS 2006 Profesionální řešení komunikace pro státní správu a samosprávu.
DATOVÁ SÍŤ NP A CHKO ŠUMAVA
Cloud Computing v digitálních médiích Ředitel pro regulaci a strategii 5. prosince 2014 Marcel Procházka Digitální výzvy 2014.
Outsourcing ICT systémová a aplikační integrace v pojetí O2 Projekt Integrace sítě Ministerstva zemědělství.
Strana: 1 © Vema, a. s. Ucelené řešení pro řízení lidských zdrojů, ekonomiky a logistiky.
GAPP System, spol. s r. o. Typizované konfigurace, příklady nasazení a další možnosti řešení Workshop 16. září 2010 Workshopy "Komplexní virtualizace IT.
České Radiokomunikace Propojení do sítí operátorů
České Radiokomunikace
Bezpečnostní pravidla při používání internetu
Algotech Telefon: Fax: Web: Adresa:Zirkon Office Center, Sokolovská 366/
Výhody Cloud Computingu PLATBA ZA PŘÍSTUP – NE VLASTNICTVÍ – KE ZROJŮM SDÍLENÍ „DOČASNÉHO A NEHMOTNÉHO“ VÝPOČETNÍHO VÝKONU MEZI VÍCE PRONAJÍMATELY OPTIMALIZUJE.
Telefónica O 2 Business Solutions Platform as a Service – Overview Praha, Ing. Jan Kepič, CISA –
Kam kráčí telekomunikační sítě Morava a Slovensko Jiří Lešek (ředitel velkoobchodu datových národních služeb) Milan Petrásek (produktový.
Mobilní kancelář (…nejen pro velké firmy) Vladimír Wojnar Microsoft Solutions HP.
Copyright © 2011, atlantis Leden Copyright © 2011, atlantis Aruba VPN NEW.
P ROVISIONING Provisioning system Provisioning je služba, která slouží k automatickému nastavení veškerých konfiguračních.
EGovernment Struktura služeb a řešení. Obsah 1.Požadavky KIVS a řešené problémy 2.Vývoj koncepcí 3.Stávající KIVS a její rozvoj v souladu s koncepcemi.
Základní rozdělení činností v podnikové informatice
Správní a dopravně správní evidence - IISSDE
Petr Šetka solutions architect Mainstream Technologies, s.r.o.
GORDIC spol. s r. o. pobočka Ostrava. Obsah prezentace Varianty řešení -TC Kraje -TC Kraje – hosting dodavatele Maintenance, kompletní aplikační podpora.
Společnost Eurotel pro státní správu. 2 Silný partner pro veřejnou správu ›Společnost Eurotel poskytuje dlouhodobě všem zákazníkům profesionální servis.
Telefónica O2 - informační a komunikační řešení
Řešení společnosti GTS Novera pro veřejnou správu Ing.Miloš Mastník, MBA Ředitel divize produktů a strategie GTS Novera.
8. Marketing.
VMware Software Defined Datacenter Petr Dostálek, Avnet
NETPROSYS, s.r.o. Řešení TC ORP Řešení technologických center ORP.
Historie počítačových sítí Co je to síť Důvody vzájemného sdílení zařízení Co je to rozhraní (interface) a protokol Historicky standardní rozhraní PC.
1 MOBILNÍ ZAŘÍZENÍ V PODNIKOVÝCH SÍTÍCH Petr Janda, ICZ a. s
Městský úřad Nový Bydžov Ondřej NEUMAN, 1. června 2011 Spisová služba, Spisová služba, TC ORP a eGON centrum ORP Nový Bydžov.
2N® Omega Series 2N TELEKOMUNIKACE a.s..
Účinné zabezpečení IT a stálý dohled
O2 Duo Mobil Praha, 3. dubna 2007.
Centrální místo služeb 2.0
Transkript prezentace:

Konference 26/8/2011 Internet pro všechny Sušice 2011 Datové, ICT a SMS služby pro ISP

SMS soutěž  Soutěžní otázka: ●V jakém roce byla poslána první SMS na světě??  Varianty odpovědí: ●A = 1989 ●B = 1992 ●C = 1995  Zašlete SMS ve tvaru „SMS x“; x = A/B/C na číslo  Výhry se vyhodnotí automaticky dle pořadí přijatých SMS: ● 3. správná SMS v pořadí= sportovní softshell bunda ● 10. správná SMS v pořadí = kožená peněženka ● 20. správná SMS v pořadí SMS = láhev vína  Každý může odeslat max. 3 pokusy  Každý může vyhrát pouze jednu výhru

GTS Czech - Národní L2 síť Zašlete SMS ve tvaru „SMS x“; x = A/B/C na číslo

Klasické Služby pro ISP  Internet konektivita – přímo do lokality přes radio skok- licencované pásmo (200Mbs inet ,-/měsíc na 2 roky)  Internet portová konektivita na POPu + Housing antény, prostor nxU + napájení na POPu  Větší ISP požadují tyto služby:  Lambda nebo Ethernet služba do datacentra + Zálohování svých primárních tranzitních cest  Propoj do NIXu a propoje s jinými operátory (VOIP nebo Cable TV)  nxU housing v datacentru THP (Vinohradská 190, Praha)- je zde NIX  zahraniční konektivita IP Tranzit (95- centil) nebo její záloha  Zdarma zkušební provoz  Doplňkové konektivity pro vaše zákazníky mimo váš region:  Internet (SHDSL) v ČR 2Mbs 1800 – 2630,-/měsíc  Nebo internetová konektivita pro vaše zákazníky v zahraničí Zašlete SMS ve tvaru „SMS x“; x = A/B/C na číslo

S GTS máte jistotu, že nepodporujete svoji konkurenci! Martin Novák ředitel velkoobchodu datových služeb Tel.: Mail: Mobil: Jiří Lešek Account manažer velkoobchodu datových služeb Tel.: Mail: Mobil: Zašlete SMS ve tvaru „SMS x“; x = A/B/C na číslo

GTS Virtual Hosting For Internal Purposes only Richard Novák, Ředitel pro Strategii a Segmentový Marketing Zašlete SMS ve tvaru „SMS x“; x = A/B/C na číslo

Dedikované servery vs. virtualizace Virtualizace většinou zvýší efektivitu využívání HW zdrojů, samozřejmě existují výjimky … Zašlete SMS ve tvaru „SMS x“; x = A/B/C na číslo

V roce 2009 VM celosvětově poprvé pokořily FS Zašlete SMS ve tvaru „SMS x“; x = A/B/C na číslo

PRODUCTPRICE PLACE PROMOTION VPS vs. VHE productové porovnání VPSVHE Substitute for dedicated serversStep to the Cloud Hosting # of BVUmax 8 (limited)Resources pool Number of Virtual ServersUnlimited (1 per VPS)Unlimited (1 per BVU) Preinstalled Operating System+Server Templates Windows Operating System++ Linux Operating System++ Own Operating System++ Resources usage statistics++ Console access to the OS++ Web-based control panel++ Virtual Server creation and reallocation-+ Virtual Machines scaling-+ Virtual Machines copying-+ Virtual Machines parking-+ OS APP VPS OS APP vm OS APP vm OS APP vm OS APP vm OS APP VPS OS APP VPS Virtualizační vrstva Zašlete SMS ve tvaru „SMS x“; x = A/B/C na číslo

VIRTUALIZAČNÍ VRSTVA HVAC Power Virtual Data Center VM GTS síť Internet Flexibilita výpočetních zdrojů namísto serverů s pevnou konfigurací Výpočetní výkon (CPU-RAM), storage kapacity HDD a další volitelné služby jsou nabízeny formou jednotlivých modulů a zákazník si v objednávce může individuálně přizpůsobit službu (pro jeho aplikace, databáze a další) 1 Infrastruktura jako služba (IaaS model) GTS Virtual Hosting produkty jsou postaveny na standardizované, redundantní a bezpečné platformě, která je složena z komponent renomovaných výrobců VMWare, Cisco, Intel, NetApp apod. 2 Nadnárodní platforma (infrastructure) navzájem propojená Platforma je geograficky oddělená v rámci CEE regionu, je vzájemně propojená za účelem nabídnout služby napříč regionem s vysokou propustností a nízkou latencí. 3 Dva typy produktů pro maximální uspokojení zákaznických požadavků Virtual Private Server jako ekvivalent jednoho dedikovaného serveru. Virtual Hosting Environment jako ekvivalent privátního datoserverového prostředí s alokací výpočetních zdrojů (Compute + Storage + Additional Services) 4 Bezkonkurenční možnost rozšiřitelnosti služby Zákaznicí mohou dynamicky měnit a alokovat zdroje tak jak potřebují vykrývat své špičky pomocí využití dočasných zdrojů a tím dosáhnou max. utilizace přiřazených zdrojů. 5 Smluvně garantované parametry (dostupnost a doba opravy) Zkušenosti GTS s poskytováním služeb v datových centrech a nabídkou služeb typu IaaS garantují vysokou dostupnost služeb se zajištěním technické podpory a SLA. 6 GTS IP VPN GTS Virtual Hosting – benefity & klíčové ukazatele PRODUCTPRICE PLACE PROMOTION Zašlete SMS ve tvaru „SMS x“; x = A/B/C na číslo

GTS Managed Security Richard Novák, Ředitel pro Strategii a Segmentový Marketing Zašlete SMS ve tvaru „SMS x“; x = A/B/C na číslo

| GTS Managed Security  Komplexní řešení služeb - nabízíme mimořádnou příležitost jak jednoduše zajistit potřebnou ochranu pro Vaši síť na velmi vysoké úrovni – pomocí služby GTS Managed Security.  NMS je služba.  Služba obsahuje: pronájem firewallu s aplikační ochranou včetně veškeré licenční politiky umístění serveru v housingovém centru nebo v lokalitě u zákazníka (dle povahy konektivní služby) datové připojení serveru k síti Internet (separátně zpoplatněno) zabezpečení kontinuity provozu komplexní servisní podpora v rámci zvoleného režimu služby. UTM solution (Fortigate) SSL VPN FIREWALLANTIVIRUS WEB FILTERING ANTISPAM APPLICATION CONTROL 2 Zašlete SMS ve tvaru „SMS x“; x = A/B/C na číslo

| GTS Managed Security Reporting a Analýzy – Antivir, Antispam …etc Zachycené virové infekce Nejčastější zjištěné virové nákazy Nejčastější zdroje spamu Nejčastější odes í latelé spamu 2 Co nelze měřit lze těžko zpoplatnit..

SMS Platforma GTS For Internal Purposes only Stanislav Kovář, Ředitel úseku velkoobchodu hlasových služeb Zašlete SMS ve tvaru „SMS x“; x = A/B/C na číslo

SMS platforma GTS  Profesionální řešení pro velkoobchod a firemní zákazníky OS: Linux - Red Hat Enterprise (Centos) instalováno na HW HP Blade umístěném ve špičkovém datacentru (THP) zálohované napájení redundantní připojení do páteřní sítě internetu zabezpečené prostory plně redundantní zapojení 1+1 v případě výpadku jedné platformy přebírá provoz druhá navíc záloha provozních dat a nastavení služeb vícenásobná nezávislá připojení do všech mobilních sítí a do zahraničí dohled platformy i všech konektorů 24x7 – Nagios, Base-N Zašlete SMS ve tvaru „SMS x“; x = A/B/C na číslo

Služba GTS SMS Gate  Služba hromadného rozesílání a příjmu SMS pro realizaci reklamních a marketingových kampaní, rozesílání provozních informací apod. odesílání a příjem SMS do/ze všech mobilních sítí v ČR, fixní sítě ČR i do zahraničí odesílání s A-číslem, bez A-čísla, nebo s textovým originátorem zákazník si volí přímé připojení vlastních aplikací k platformě (HTTPS, UCP/EMI, SMPP), nebo může využít PC aplikace a web aplikace v rámci služby reporting – on-line reporting provozu+ denní reporting CDR  Typičtí zákazníci kontaktní centra – rozesílání komerčních sdělení, upomínky… dohledová centra – informace o výpadku reklamní agentury cestovní kanceláře zásilkové služby státní správa … Zašlete SMS ve tvaru „SMS x“; x = A/B/C na číslo

Služba GTS Premium SMS Služba pro realizaci SMS plateb v ceně Kč/SMS v rámci spotřebitelských soutěží, hlasování, prodeje služeb, obsahu nebo drobného zboží apod. propojení do všech mobilních sítí v ČR, fixní sítě ČR a na Slovensko www aplikace pro realizaci soutěží, hlasování aplikace pro realizaci mikroplateb (Jízdenka, Lékař, Parking aj.) on-line aplikace pro tisk daňových dokladů Reporting - on-line reporting provozu+ denní reporting CDR  Typičtí zákazníci internetové portály – platba za premium obsah výrobci a prodejci potravin, nápojů a spotřebního zboží reklamní agentury vydavatelství novin a časopisů nemocnice, provozovatelé parkovišť města, kraje – SMS jízdenky prodejci drobného zboží (DVD) Zašlete SMS ve tvaru „SMS x“; x = A/B/C na číslo

SMS soutěž - vyhodnocení OTÁZKA: V jakém roce byla poslána první SMS na světě? ODPOVĚĎ: b) v roce 1992 Neil Papworth, 22-letý testovací inženýr Sema Group použil osobní počítač a odeslal SMS "Merry Christmas" přes síť Vodafone do telefonu Richarda Jarvise  1 Cena: softshell bunda  2 Cena: kožená peněženka  3 Cena: láhev vína