Program Mládež v akci. Program MLÁDEŽ V AKCI Největší grantový program na podporu volnočasových aktivit Podpora a rozvoj neformálního vzdělávání Propagace.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Dobrovolnické centrum při Diecézní charitě ČB
Advertisements

MLÁDEŽ V AKCI Cíle programu  Podpora aktivního občanství mladých lidí  Rozvoj solidarity a tolerance mezi mladými lidmi  Posílení vzájemného.
MLÁDEŽ v AKCI program EU pro neformální výchovu a vzdělávání.
Ludvík Eger, FEK ZČU v Plzni
Ruzanna Sargsyan dobrovolnice z Arménie Jeďte jako DOBROVOLNÍCI do celého světa!
ECVET v Programu celoživotního učení
Význam mezinárodního dobrovolnictví pro rozvoj jednotlivce a otevřené společnosti Uznávání neformálního vzdělávání, Praha Robin Ujfaluši, ředitel.
Program Mládež v akci. Program MLÁDEŽ V AKCI  Největší grantový program na podporu volnočasových aktivit  Podpora a rozvoj neformálního vzdělávání 
OBLAST 3: KULTURNÍ A VZDĚLÁVACÍ VÝMĚNA MLADÝCH EVROPANŮ Mgr. Pavel Černuška, Ph.D. Cyrilometodějská teologická fakulta Univerzity Palackého v Olomouci.
Národní centrum Europass ČR | Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Evropské vzdělávací programy - Dům zahraniční spolupráce Petr Chaluš –
EURAXESS pomáhá vědcům Podpora mobility a vzdělávání výzkumných pracovníků UK, Praha Mgr. et Mgr. Hana Hušková.
Centrum uznávání a celoživotního učení Ústeckého kraje, o.p.s. Regionální konzultační centrum Most.
Mládež v akci Neformální volnočasové vzdělávání pro všechny mladé lidi.
Tandem Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže Koordinierungszentrum Deutsch-Tschechischer Jugendaustausch Tandem Koordinační centrum česko-německých.
Evropský sociální fond v ČR
Dům zahraniční spolupráce Mládež v akci. Obecné cíle Rozvíjet kompetence (znalosti, dovednosti a postoje) mladých lidí a pracovníků s mládeží (včetně.
INVY – International Voluntary Year PŘÍKLAD DOBRÉ PRAXE - PROJEKT Z OBLASTI MLÁDEŽE – SLEZSKÁ DIAKONIE.
YOUTHPASS (Pas mládeže) externí spolupracovníci ČNA.
Informatizace veřejných knihoven Internet a veřejné knihovny jako informační centra měst a obcí PhDr. Ivana Štrossová Okresní knihovna Havlíčkův Brod.
Jako příklad uznávání neformálního vzdělávání Ing. Petra Nakládalová, ČNA Mládež YOUTHPASS.
MLÁDEŽ V AKCI Největší evropský grantový program na podporu neformálního volnočasového vzdělávání mládeže.
YOUTHPASS (Pas mládeže) Akce 2 – Evropská dobrovolná služba (pro Vysílající a Hostitelské organizace)
Dům zahraniční spolupráce Mládež v akci. Erasmus+ - Mládež v akci Obecné cíle Rozvíjet kompetence (znalosti, dovednosti a postoje) mladých lidí a pracovníků.
Comenius - Individuální mobilita žáků Slovensko český tematický monitoring Bratislava, 10. a
YOUTHPASS Pas mládeže Akce 2 – Evropská dobrovolná služba (pro dobrovolníky)
Program EU „Mládež v akci“ EVROPSKÁ DOBROVOLNÁ SLUŽBA.
EUROPASS PaedDr. Miroslava Salavcová
YOUTHPASS Akce 1.1 – Výměny mládeže (organizátorům)
Dům zahraničních služeb Vypracovala: Eva Jermanová.
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
MLÁDEŽ V AKCI Největší evropský grantový program na podporu NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Co je program Mládež v akci?
Co je program Mládež v akci?. Komunitární program Evropské unie na podporu NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Kongres výchovného poradenství, Pardubice 2006 INFORMAČNÍ ZDROJE O STUDIU A PRÁCI V ZAHRANIČÍ Ing. Ondřej Gbelec Národní vzdělávací fond, o.p.s.
Program EU MLÁDEŽ V AKCI. Program Mládež v akci  tvoří rámec Evropské unie pro podporu neformálních vzdělávacích aktivit pro mladé lidi  pro období.
PAS MLÁDEŽE Akce 1.1 – Výměny mládeže (organizátorům)
MIRKA KRBOVÁ EUROPE DIRECT NOVÝ JIČÍN EVROPSKÁ UNIE.
Tandem Koordinierungszentrum Deutsch-Tschechischer Jugendaustausch Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže Tandem Koordinační centrum česko-německých.
PRIORITY ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ LIBERECKÉHO KRAJE v návaznosti na globální granty RNDr. Robert Gamba vedoucí odboru školství, mládeže, tělovýchovy a sportu.
EU - V PRAXI Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Národní centrum Europass ČR | Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků.
Obsah: Odbor informování o evropských záležitostech Úřad vlády ČR Možnosti pobytů v Evropské unii Do zemí EU po střední škole Do zemí EU po střední škole.
Celkový záměr Podpora a propagace informačního systému pro mládež (ISM) − vytvořit systém podporující trvale udržitelný rozvoj zájmového a neformálního.
Otevírá dveře ke studiu a práci v Evropě Ing. Karin Jajtnerová Národní ústav odborného vzdělávání Eurocentrum Liberec, 21. února 2007.
Komunitní a otevřená škola
Informační a poradenské centrum v Havlíčkově Brodě a spolupráce s veřejnými knihovnami Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života.
Akce 2 – Evropská dobrovolná služba EDS je součástí programu EU Mládež v akci Akce 1 - Mládež pro Evropu Akce 2 - Evropská dobrovolná služba Akce 3 -
Síť EUROPE DIRECT Úkolem informační sítě EUROPE DIRECT je šířit informace a doporučení týkající se politik EU a aktivně podporovat diskuze o Evropské.
Centrum pro rodinu a sociální péči, Brno
Program mobilit Leonardo da Vinci na ZČU Pavlína Bínová Odbor zahraničních vztahů Západočeská univerzita v Plzni.
PAS MLÁDEŽE Youthpass Akce 2 – Evropská dobrovolná služba (pro mentory)
PRACOVNÍ SKUPINA VZDĚLÁVÁNÍ A ZAMĚSTNANOST 11. září 2015.
Dům zahraniční spolupráce Mládež v akci. Erasmus + - Mládež v akci 2 Klíčová Akce 1 (1.1, 2.1, 3.1, 4.3) Klíčová Akce 2 (1.2) Klíčová Akce 3 (1.3, 5.1)
duben 2016 Aktuální příležitosti pro mladé a studenty... (výběr)
Co je program Mládež v akci? Největší evropský grantový program na podporu NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ.
Program ERASMUS+ - základní přehled - odborné vzdělávání a příprava Program ERASMUS+ - základní přehled - odborné vzdělávání a příprava
LUŽÁNKY – STŘEDISKO VOLNÉHO ČASU BRNO, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Evropská dobrovolná služba (European Voluntary Service)
Program Mládež v akci Program Evropské unie na podporu neformálního vzdělávání.
Možnosti mládeže v zahraničí 6. listopadu 2008 Škola ekonomiky a cestovního ruchu Sdružení na podporu mezinárodního přátelství „Slunce“, o. s.
Problémová analýza – shrnutí Návrh scénářů řešení –
Lidské zdroje jako jedna z priorit RIS3 strategie
EVROPSKÁ DOBROVOLNÁ SLUŽBA ….
Prezentace pro účely informační schůzky s cílovou skupinou
Bohemia EU Planners, s.r.o. PhDr. Vendulka Raymová
Spolupráce, vzájemná očekávání, ovlivňování legislativního prostředí
Co je program Mládež v akci?
„Cesta k městu“ STRATEGIE PRO MLÁDEŽ PO KARVINSKU
eTwinning – digitální technologie smysluplně a zábavně
Transkript prezentace:

Program Mládež v akci

Program MLÁDEŽ V AKCI Největší grantový program na podporu volnočasových aktivit Podpora a rozvoj neformálního vzdělávání Propagace myšlenky sjednocené Evropy Priority: - Evropské občanství - Participace mladých lidí - Kulturní diverzita - Zapojení mladých lidí s omezenými příležitostmi

In-, Ne- formální vzdělávání Informální vzdělání prolíná se celým životem, osvojování postojů, hodnot, dovedností a znalostí Formální vzdělávání strukturovaný vzdělávací systém - škola Neformální vzdělávání plánovaný program vzdělávání ml. lidí (sociální, osobní) nad rámec formálního

EVROPSKÁ DOBROVOLNÁ SLUŽBA Je příležitost blíž poznat život v některé z evropských zemí jak se naučit něco nového být užitečný hostitelské komunitě seznámit se s novými lidmi

EVROPSKÁ DOBROVOLNÁ SLUŽBA Program pro mladé lidi ve věku let 2 týdny až 12 měsíce dobrovolné práce v zahraničí Pomoc organizaci a místní komunitě Nemusíš mít žádnou zvláštní kvalifikaci ani perfektní jazykové znalosti

EVROPSKÁ DOBROVOLNÁ SLUŽBA Každý se může uplatnit – projekty z oblastí: Sociální Ekologické Mládežnické Kulturní Volnočasové A jiné…

EVROPSKÁ DOBROVOLNÁ SLUŽBA Na jak dlouho? Od 2 týdnů do 2 měsíců pro dobrovolníky s omezenými příležitostmi Od 2 do 12 měsíců pro všechny zájemce A kam všude? Do všech zemí EU vč. kandidátských zemí, zemí EFTA a za určitých podmínek také do středomoří, Jihovýchodní a východní Evropy a na Kavkaz

EVROPSKÁ DOBROVOLNÁ SLUŽBA Co vše je zajištěno? Předodjezdová příprava Cestovné Ubytování Stravování Pojištění Kapesné Popříjezdové všeobecné školení Zaškolení do činnosti a jazyková průprava Průběžné hodnocení YOUTHPASS – certifikát Možnost návazných aktivit

Jak to funguje? dobrovolník vysílající organizace hostitelská organizace mentor

Evropská informační síť pro mládež působí ve 30 zemích Umožňuje mladým lidem a pracovníkům s mládeží, snadný a rychlý přístup k evropským informacím

Jaké informace poskytujeme? I. Informace o grantových programech pro mladé lidi a pracovníky s mládeží: – Informace o vzdělávacích programech – Informace o stážích u Evropských institucí – Informace o soutěžích, které jsou organizovány evropskými institucemi – Informace o organizacích, které poskytují granty a stipendia

II. Informace z 30 evropských zemí, které se týkají těchto tématických oblastí: – Studium – Dobrovolnictví/ výměny – Práce – Cestování po Evropě – Tvá práva – Portály pro mládež

Kde naše informace najdete? - 1. Na české internetové stránce Eurodesku Na Evropském portálu pro mládež V tištěném bulletinu Eurokompas distribuován zdarma po celé ČR - 4. V newsletteru Eurodesku rozesílán zdarma po celé ČR, lze se zaregistrovat přes eurodesk.cz

- 5. Na evropské internetové stránce Eurodesku Na evropském intranetu Eurodesku Přístupný pouze partnerům Eurodesku Českým mládežnickým organizacím umožňuje rychle komunikovat s 600 mládežnickými organizacemi z 30 evropských zemí - Umožňuje přijímat mobility informace a informace o zahraničních mládežnických projektech z celé Evropy - Pomáhá českým organizacím distribuovat po celé Evropě informace o jejich aktivitách

KONTAKT NA REGIONÁLNÍHO PARTNERA Informační centrum pro mládež Liberec (zřizuje Rada dětí a mládeže Libereckého kraje) Liberec Vesec, Dětská ulice, ÚT-SO 13:30 – 18:30