DOMÁCÍ NÁSILÍ SEXUÁLNÍ NÁSILÍ OBCHOD S LIDMI

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
NÁSILÍ V RODINĚ.
Advertisements

Domácí násilí z pohledu teorie
Právní vzdělání pro celý život reg. č.: CZ.1.07/2.2.00/
Děti vyrůstají v podstatě online. Na síti se dokáží skvěle orientovat, často lépe než rodiče. Není divu, počítač mají doma, ve škole a někteří i v mobilu.
Občanská nauka Sociálně patologické jevy IV. ; VY_32_INOVACE_D2_12
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM:6. ročník – Člověk a zdraví – Výchova ke zdraví – Formy násilí autor VM:Ing.
Domácí násilí „Domácí násilí je nejrozšířenější, nejvíce podceňované, nejméně kontrolovatelné.“
Střední zdravotnická škola, Národní svobody Písek, příspěvková organizace Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM:VY_32_INOVACE_JIROCHOVA.
Sociální politika 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Název vzdělávacího materiálu
PROŽÍVÁNÍ OBĚTÍ JEDNÁNÍ S OBĚŤMI
Domácí násilí.
RODINA Mgr. Michal Oblouk.
SYNDROM TÝRANÉHO DÍTĚTE
Digitální učební materiál
ZA, 2. ročník, Planimetrie, Vzájemná poloha přímek, Mgr. Kamil Šrubař
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Judita Vedlová. Definováno v trestním zákoně §199.
VY_32_INOVACE_PSYPS15960ZAP Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj.
ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/ Vzdělávací.
Nebezpečí na internetu KYBERGROOMING
Sexualita uživatelů pervitinu a Subutexu
ZÁKLADNÍ ŠKOLA BENÁTKY NAD JIZEROU, PRAŽSKÁ 135 projekt v rámci operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: III/2 Název: Inovace.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA BENÁTKY NAD JIZEROU, PRAŽSKÁ 135 projekt v rámci operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: III/2 Název: Inovace.
Charitní dům- azylové ubytování pro matky s dětmi a ženy v tísni
Cílové skupiny sociálního podnikání MPSV, Odbor sociálních služeb, březen Dokument Podpora nástrojů sociální ekonomiky v oblasti začleňování znevýhodněných.
PERSEFONA, o.s.  Komplexní služby obětem domácího násilí sexuálního zneužívání znásilnění  Vzdělávání laické i odborné veřejnosti  Analytická a publikační.
PRÁCE S DOMÁCÍM A SEXUÁLNÍM NÁSILÍM. MOŽNOSTI legislativní zázemí práce s předsudky možnosti prevence poradensko-terapeutická práce specializované organizace.
Sociální patologie SCPT SCPA
Sociální péče o osoby poskytující sexuální služby.
Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Evropský sociální fond Gymnázium, Praha 10, Voděradská 2 Projekt OBZORY Domácí násilí Policejní vykázání.
Krize v rodině U3V Mgr. Michaela Vaško.
KRIMINALITA ŠIKANA MOBBING + BOSSING Brno, FÁZE ŠIKANY I. Ostrakismus II. Přitvrzování – ojedinělá fyzická agrese III. Vytvoření jádra agresorů-klíčový.
Informační a poradenské centrum VIOLA Pilotní projekt Centra sociálních služeb Praha pro muže a ženy, kteří chtějí řešit konfliktní vztahy se svými blízkými.
POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY KRIMINALITA 2015 Krajské ředitelství policie hl. m. Prahy.
Stalking nebezpečné pronásledování Trestní zákoník - § 354.
Sexuální zneužívání mentálně handicapovaných, specifika průběhu a reakce obětí PHDR. MARTINA VENGLÁŘOVÁ, PSYCHOLOG, PSYCHOTERAPEUT „OBĚTI SEXUÁLNÍHO NÁSILÍ.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Společnost Autor: Mgr. Miluše Džuberová NÁSILÍ sprejerství agresivita domácí násilí sportovní násilí.
 mezinárodní právní dokument  vymezuje pouze práva dítěte (občanská, politická, ekonomická, sociální a kulturní), nedefinuje jeho povinnosti, není zmíněna.
Domácí násilí ©Manová Pavla, Bc.. Domácí násilí je fyzické, psychické anebo sexuální násilí mezi blízkými osobami, ke kterému dochází opakovaně v jejich.
Pomoc osobám ohroženým domácím násilím v Ústeckém kraji Konference Sociální služby v Ústeckém kraji.
Práva dítěte a jejich ochrana. Mezi lidská práva patří také práva dítěte. Lidé z mnoha zemí se domluvili na tom, která práva mají mít děti. Shodli se.
SEXUÁLNÍ, DOMÁCÍ NÁSILÍ A ZNEUŽÍVÁNÍ E-Synergie Práce policejního psychologa (Mgr. Martina Velikovská, vedoucí Odboru psychologických služeb Krajského.
Člověk a zdraví Bc.Kateřina Cuperová. - je jakékoliv pohlavní dotýkání, styk či vykořisťování kýmkoliv.
Partnerské násilí Osobnost agresora.
Co potřebují oběti znásilnění ?
Phdr.Hana pazlarová, ph.d
Domácí násilí a pomoc jeho obětem
Mgr. Rostislav Navláčil 14. Kriminalita páchaná na dětech
Šikana ….. a její prevence VY_32_INOVACE_10_36.
RODINA Mgr. Michal Oblouk.
Datum: Projekt: Kvalitní výuka Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Život a pocity nekriminálních pedofilů - výsledky výzkumu 2012
TERORISMUS.
Trestný čin znásilnění ve světle Istanbulské úmluvy
Pracovní výchova - dívky 9.tř. Prezentace č.19
Domácí násilí PhDr.Hana Pazlarová, ph.d.
Domácí násilí PhDr.Hana Pazlarová, ph.d.
Právní rámec pomoci obětem domácího a sexuálního násilí
Phdr.Hana pazlarová, ph.d
Rodičovství biologické a pěstounské
Domácí násilí PhDr.Hana Pazlarová, ph.d.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Domácí násilí.
Transkript prezentace:

DOMÁCÍ NÁSILÍ SEXUÁLNÍ NÁSILÍ OBCHOD S LIDMI

DOMÁCÍ NÁSILÍ fyzické, sexuální, psychické či ekonomické násilí, k nimž dochází mezi blízkými osobami domácí násilí na ženě dítěti starších osobách na muži

SPECIFIKA DOMÁCÍHO NÁSILÍ násilí beze svědků násilí mezi blízkými osobami pachatel většinou neopouští místo činu začíná pozvolna, nenápadně a má stupňující se tendenci nedochází k němu neustále – cyklus oběť se často není schopna bránit

TYPY DOMÁCÍHO NÁSILÍ fyzické násilí psychické násilí sociální izolace ekonomická kontrola sexuální násilí

SEXUÁLNÍ NÁSILÍ sexuální násilí je v manželství velmi častou formou domácího násilí vyšší pravděpodobnost, že budou napadeni mají ženy, jež již nějakou formu násilí ve svém vztahu zažily – opakování chyby při hledání nového vztahu více než polovina osob, jež se stala obětí znásilnění v manželství tvrdí, že byla znásilněna více než jedenkrát ženy, jež byly znásilněny svým intimním partnerem, prožívají útok stejně jako ženy jež byly znásilněny neznámou osobou. oběti tyto činy často nehlásí mají strach, trpí hanbou i když jejich zranění bývají vážnějšího rázu, zřídka kdy vyhledávají lékařskou pomoc

SEXUÁLNÍ NÁSILÍ zneužívání znásilnění nucení k prostituci

SEXUÁLNÍ ZNEUŽÍVÁNÍ sexuální násilí na dětech vztah mezi obětí a agresorem: příbuzenský má rodinné zázemí starší předešlé delikty neznají se nemá rodinné zázemí mladší

PEDOFILIE sexuální preference dětí, obvykle prepubertálního nebo časného pubertálního věku pedofilie je zřídka zjištěna u žen sociálně se neschvalují styky mezi dospělými a pohlavně nedospělými adolescenty muži, kteří si sice zachovávají preferenci pro dospělé sexuální partnery, ale protože jsou chronicky frustrováni při dosahování vhodných kontaktů, obvykle se obracejí na děti jako na náhradní objekty

ZNÁSILNĚNÍ znásilnění je trestný čin spočívající v násilném vynucení si pohlavního styku či jiné sexuální aktivity je stále však považováno za společenské stigma pro ženu a její rodinu oběť je často mnohem více obviňována než útočník strach a stud oběti společně s nedůvěrou různých institucí často vedou k tomu, že znásilnění zůstává neoznámeno do roku 2001 bylo možno spáchat trestný čin znásilnění pouze na ženě a pouze v případě, že mělo charakter klasického pohlavního styku do roku 1950 se znásilnění označovalo souslovím násilné smilstvo (nezahrnovalo znásilnění manželky)

ZNÁSILNĚNÍ ženy muži ve vězení svým partnerem cizím agresorem muži mladí muži muži v institucích ve vězení nejčastějším pachatelem – heterosexuální muž

ZNÁSILNĚNÍ využití síly důsledek posedlosti historie znásilnění ve válečných konfliktech je znásilnění akceptováno dnes platí Ženevská úmluva na ochranu obětí války oběť se chová jako návnada kulturní a právní zázemí

PROSTITUCE se souhlasem nucená sociální exkluze nemá kontrolu nad výběrem zákazníků nemá kontrolu nad „výdělkem“ omezenost pohybu psychická stigmatizace pocity viny, hanby

OBCHODOVÁNÍ S LIDMI spojen s ilegální migrací nedobrovolný podvod násilí zneužití moci únos v ČR jev, který se vyskytoval i před revolucí

OBCHODOVÁNÍ S LIDMI nucená prostituce nucené práce obchod se sňatky nucená služba v domácnostech, ošetřovatelství praktiky podobné otroctví nedobrovolné odjímání orgánů