Snadný návrat z mateřské do zaměstnání.... 2536 nezaměstnaných žen pečujících o dítě do 15 let v Libereckém kraji 390 nezaměstnaných žen pečujících o.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Prezentace projektu. Problematika rovných příležitostí patří mezi prioritní oblasti v politice EU. Týká se všech oblastí a v našem případě konkrétně jde.
Advertisements

Projekt „ROVNÁ ŠANCE“ Prezentace Problematika rovných příležitostí patří mezi prioritní oblasti v politice EU. Týká se všech oblastí a v.
Program Pracovní poradenství „Podpora sociální integrace v Bílině a Chomutově“
Vzdělávání zaměstnanců v Centru pro podporu zaměstnanců
„Slaďování rodinného a pracovního života v ICT průmyslu“ - představení projektu Barbora Slavíčková.
Projekt: „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním.
1 Opatření 1.1 JPD3 Rozšíření a zvýšení adresnosti aktivní politiky zaměstnanosti Úřad práce hl.m. Prahy 19.října 2004.
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
Jak změnit obecní knihovnu v informační centrum obce Metodický návod výstup z projektu Knihovna – informační centrum obce.
Asociace pomáhající lidem s autismem APLA – JM o.s. Název projektu: Zaměstnávání lidí s autismem Roman Turský.
Sociálně-aktivizační služba pro rodiny s dětmi
Lektorka Mgr. Blanka Kadeřávková
1 EICO - nevyšlapanou cestou. 2 Evropský sociální fond Operační program Rozvoj lidských zdrojů (OP RLZ) Opatření 2.3 Posílení kapacity poskytovatelů sociálních.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY Systém péče o ZP formou pracovní rehabilitace občanů evidovaných.
Evropský sociální fond v ČR
Nadace Terezy Maxové Programu Iniciativy Společenství Equal
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
Možnosti podpory NNO ze strukturálních fondů v období dubna krajská konference NNO Jiří Krátký.
Pomáháme dětem vkročit do života PROJEKT KÁMOŠ. Nejpřirozenější prostředí pro dítě je rodina.
P. P Cílem projektu je na základě zkušeností zahraničních partnerů a odborných znalostí našich expertů připravit inovativní vzdělávací program Asistent.
EU a investice do lidských zdrojů Úřad práce v Liberci Oddělení implementace projektů ESF.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Vzdělavatel, zaměstnavatel a uživatel Tomáš Hájek.
Komplexní program podpory k posílení pracovní integrace sociálně vyloučených v Ústeckém kraji Registrační číslo projektu CZ.1.04/3.3.05/D
P R O J E K T C E N T R A 50+ CZ.1.04/2.1.01/ bfz – vzdělávací akademie, s.r.o. CZ.1.04/2.1.01/ bfz – vzdělávací akademie, s.r.o.
Ing. Dominika Prchlíková
Poradenství ve službách zaměstnanosti v rámci celoživotního poradenství ČR Praha
Národní tématická síť E Rovné příležitosti žen a mužů TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM EU A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČR.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji - Klíčové aktivity projektu a jeho úloha v rámci současného vzdělávacího systému ČR přednáší.
P. P Cílem projektu je na základě zkušeností zahraničních partnerů a odborných znalostí našich expertů připravit inovativní vzdělávací program Asistent.
KomunitníCentrum. ČESKÉHO ŠVÝCARSKA TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM EU A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČR  4 národní.
Rozvíjení rovných příležitostí a podpora zaměstnatelnosti v Jihočeském kraji Záměr projektu do programu Equal (3.pilíř: Podpora adaptability) Tento příspěvek.
Regionální individuální projekt Příležitost pro mladé v Olomouckém kraji reg. č. CZ.1.04/2.1.00/ CÍLOVÁ SKUPINA PROJEKTU HODNOCENÍ KLÍČOVÝCH AKTIVIT.
Brno–město pro rodiny Projekt ANIMA PLUS CZ Inovativní opatření na podporu slučitelnosti rodiny a zaměstnání Mgr. Lenka Zemanová.
PRACOVNÍ PORADENSTVÍ 1. Zprostředkování X management 2. Kde působíme 3. Cílová skupina 4. Kdo je klient PP 5. Příklady z praxe, diskuse.
Vzdělávání uchazečů o zaměstnání v oblasti socioekonomických kompetencí CZ.1.04/2.1.00/ Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha.
Obchodní akademie Neveklov se představuje 2 Obchodní akademie Neveklov.
Regionální individuální projekt „Program aktivizace a podpory uchazečů a zájemců o zaměstnání se zdravotním omezením v Královéhradeckém kraji“
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Prezentace projektu. Problematika rovných příležitostí patří mezi prioritní oblasti v politice EU. Týká se všech oblastí a v našem případě konkrétně jde.
Krátce bez práce Závěrečná krajská konference Projekt Krátce bez práce, reg. č. CZ.1.04/2.1.00/ , je financován z prostředků ESF prostřednictvím.
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
1 SPP 728 Služby zaměstnanosti a práce s nezaměstnanými Diferencovaná rizika nezaměstnanosti Hana Pořízková.
Informační a poradenské středisko Mgr. Jindřiška Dvorská Mgr. Markéta Severinová.
Prosazování rovnosti žen a mužů na ministerstvu vnitra v rámci projektu „Akceptace specifických potřeb zaměstnanců a zaměstnankyň MV“ Eva Ferrarová Ministerstvo.
Rodina na Vysočině výsledky empirických výzkumů uskutečněných v kraji Vysočina v letech 2005 – 2010 konference Rodinná politika v centru pozornosti krajů.
Logo Úřad práce ČR - krajská pobočka v Brně Mgr. Pavel Ondrák, Ing. Jiří Šimbera.
Kariérové poradenství a úřad práce Současná situace a perspektivaSoučasná situace a perspektiva.
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin Volfová Hana (ASZ) Kolář Jan (místostarosta Krásné Lípy) Praha,
Škola jako poskytovatel DV Seminář propojování počátečního a dalšího vzdělávání v ČR 24. března 2011 Ústí nad Labem.
Attavena, o.p.s. Jana Kloudová Eva Kalmíková. Vzdělávání a rozvoj neziskových organizací v České republice a střední a východní Evropě; podpora a vzdělávání.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
PROJEKTY ZAMĚSTNANOSTI V REGIONU HRANICKO Ing. Marcela Tomášová 25. listopadu 2014 Nástroje podpory zaměstnanosti ve venkovských oblastech Olomouckého.
Projekt „Rozvoj místního partnerství a trhu práce“. CZ.1.04/5.1.01/ realizováno O.S. „Rozkvět zahrady jižních Čech – místní akční skupina“ a partnery.
KONFERENCE PROJEKTŮ ZAMĚSTNANOSTI KARLOVARSKÉHO KRAJE.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“
Program podpory mladých lidí na trhu práce v regionu Děčínska a Šluknovského výběžku - CESTA Ing. Dagmar Prošková.
TRANSFER Výzva 03_15_116 Ústí nad Labem,
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
Lenka Herčíková,
Podpora začleňování cizích státních příslušníků na trh práce, reg. č
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Regionální stálá konference
Seminář pro zaměstnavatele Ing. Jana Váňová, NVF
Informační seminář Projekt Dejte práci šanci
INNOSTART Výzva 03_16_055 Ústí nad Labem,
Základní škola, Znojmo, náměstí Republiky 9
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“
CÍLEM JE ZAMĚSTNÁNÍ VE STŘEDOČESKÉM KRAJI STRUČNÁ INFORMACE O PROJEKTU
TRADICE UPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ DOSTUPNOST ŠIROKÁ NABÍDKA TECHNICKÝCH OBORŮ
Transkript prezentace:

Snadný návrat z mateřské do zaměstnání...

2536 nezaměstnaných žen pečujících o dítě do 15 let v Libereckém kraji 390 nezaměstnaných žen pečujících o dítě do 15 let evidovaných na Úřadě práce v Semilech K nezaměstnaných žen pečujících o dítě do 15 let v ČR

Z čeho vycházíme... Zdroj: Úřad práce Semily Struktura nezaměstnanosti v ČR ke dni

Struktura nezaměstnanosti v Libereckém kraji ke dni Z čeho vycházíme... Zdroj: Úřad práce Semily

!!!!!!!!! V ČR – každá 5. nezaměstnaná žena je žena pečující o dítě do 15-ti let. Co je spojuje: -péče o dítě -dlouhodobá nezaměstnanost -ztráta kontaktu s trhem práce -často malá nebo vůbec žádná předchozí pracovní zkušenost -často nízká kvalifikace -často kvalifikace, která již v regionu nemá perspektivu -specifické požadavky na zaměstnání – místo, pracovní doba... -malá sebedůvěra Situace na trhu práce...  NUTNOST specifického přístupu k této cílové skupině

Snadný návrat z mateřské do zaměstnání...

Náš cíl... motivace zvýšení uplatitelnosti na trhu práce orientace na trhu práce  umožnění plnohodnotného návratu do zaměstnání

ženy po rodičovské dovolené muži po rodičovské dovolené osoby pečující o dítě do 15-ti let Cílové skupiny v regionech :SEMILY Jičín Nová Paka Hořice

Inovativní program celoživotního vzdělávání určený pro osoby pečující o dítě do 15-ti let odpovídající potřebám daného regionu časově a místně přizpůsobený specifickým potřebám cílové skupiny zajištění hlídání dětí během rekvalifikace individuální přístup Jak pracujeme... Z D A R M A

Bilanční diagnostika a poradenství Zvýšení kvalifikace Podpora zaměstnání Evaluace - profesní poradenství - nastavení profilu nezaměstnaného a jeho optimální zařazení do kurzu - motivace k sebevzdělávání -aktivizace účastnic -individuální poradenství -rady, návody a postupy při hledání zaměstnání -slaďování rodinného a pracovního života -internet, doplnění počítačové gramotnosti Jak pracujeme...

Bilanční diagnostika a poradenství Zvýšení kvalifikace Podpora zaměstnání Evaluace - teoretické příprava pro konkrétní zaměstnání + dlouhodobá praxe u zaměstnavatele - využití spolupracujících zaměstnavatelů -výběr místa dle potřeb klientů - -podpora vlastní iniciativy klientů - péče o děti během rekvalifikace Jak pracujeme...

-pomoc při hledání zaměstnání -poradenství -spolupráce se zaměstnavateli -podpora práce na zkrácené úvazky Jak pracujeme... Bilanční diagnostika a poradenství Zvýšení kvalifikace Podpora zaměstnání Evaluace

-zpětná vazba -sebehodnocení -kvalitnější nastavení dalších aktivit Jak pracujeme... Bilanční diagnostika a poradenství Zvýšení kvalifikace Podpora zaměstnání Evaluace

Z našich statistik... region Semily –58 úspěšných účastnic rekvalifikace –19 zaměstnaných žen region Jičín, Nová Paka, Hořice –90 účastnic bilanční diagnostiky –60 úspěšných účastnic rekvalifikace –10 zaměstnaných žen

Výsledky... „... myslím, že projekt je dobře veden. Díky němu jsem získala práci, o kterou bych se sama bála zajímat...“ paní Hana, Jilemnice „... tento kurz mě vytáhl po 12-ti letech z domu od dětí, takže mě pomohl. Byla jsem tu ráda a vždycky jsem se těšila.“ paní Lenka, Jilemnice „... na praxi mě velice dobře přijali. Naučila jsem se pracovat s některými přístroji jako obálkovač, kopírka... Rozhodla jsem se zvýšit si svou kvalifikaci doděláním maturity, protože mě kurz inspiroval a dodal odvahu.“ paní Zuzana, Semily „...díky počítačovému kurzu jsem se nebála po nástupu do práce pustit počítač a začít na něm něco pracovat. Psychologie mi napověděla, jak komunikovat s lidmi a naučila jsem se ovládat. Pomocí tohoto projektu jsem našla práci, která mě baví a jsem za to velice vděčná.“ paní Romana, Semily

PARTNERSTVÍ - cesta k úspěchu ÚŘAD PRÁCE Úřad práce Semily - znalost cílové skupiny, zkušenosti s cílovou skupinou REALIZAČNÍ TÝM Most ke vzdělání o.s. zkušenost s realizací projektů podobného zaměření další spolupracující subjekty VCT TURNOV Střední integrovná škola v Turnově MÍSTO PRO VÁS VZDĚLÁVACÍ INSTITUCE RS Semily, s.r.o. - odborné zajištění rekvalifikačních kurzů - dlouholetá zkušenost s cílovou skupinou

Michaela Uchytilová, DiS. tel.: Mgr. Martina Bečková tel.: Kontakty...